VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Ljubav & sex > Ženski kafić

Ženski kafić Dame, uživajte, a vi momci, korisno iskoristite slobodno vreme

Prikaz rezultata glasanja: Znam da...
Štrikam 2 12.50%
Heklam 1 6.25%
Vezem 3 18.75%
Tkam 0 0%
Šijem 6 37.50%
Ne znam ništa od toga 4 25.00%
Učesnika ankete do sada: 16. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Klot i frket žene
staro
  (#11 (permalink))
Najgora
Neprskana!
Najgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2006.
Poslednji login: danas 06:39
Pol: Žensko
Godine: 33
Odgovor: Klot i frket žene - 28.10.2007, 19:22

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
A šta je šlinganje?
I ja sam htela to da pitam

Pridružujem se klubu nedoštrikanih štrikačica šalova samo što ja umem da menjam boje i klot i frket od heklanja umem da naheklam samo "lančić" posedujem i jedan nedovezen goblen
Sa šivenjem sa imala najviše avantura, torbe peretonice nekad su se na farmerkama došivali karneri od nekog šarenog materijala , šortsevi i majce,od farmerki sam šila suknje i svašta nešto Sada sedam za mašinu samo kad skraćujem pantalone

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 02:38
Odgovor: Klot i frket žene - 28.10.2007, 19:36

Citat:
Najgora kaže: Pogledaj poruku
I ja sam htela to da pitam
Našla sam na guglu, to je valjda ovo:

Citat:

Tehnika rada je slinganje ili jos popularno nazvano toledo vez. Cijeli postupak od samoga pocetka zahtjeva koncentraciju i duge pripreme od samoga crtanja, obiljezavanja, mjerenja, rezanja, samoga slinganja (vezenja-sivanja), stirkanja, pa do konacnog izgleda.

A sad ti meni objasni šta ovo znači:

Citat:
peretonice

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#13 (permalink))
Najgora
Neprskana!
Najgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2006.
Poslednji login: danas 06:39
Odgovor: Klot i frket žene - 28.10.2007, 19:53

To je ona torbica u kojoj deca nose olovke u školu pernica kod nas se kaže peretonica nisam sigurna da je to pravilan naziv

staro
  (#14 (permalink))
Mish
Delete Woman
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: juče 23:25
Odgovor: Klot i frket žene - 28.10.2007, 21:18

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
A šta je šlinganje?

Edit: Znam, znaaam videla sam na guglu, to je onaj vez na platnu, to je moja mama radila kad je bila klinka (ona btw zna samo da veze, naprednija sam )
Baš to.
Šlingati znači raditi vez.
Dakle, na Ribljom pijaci se uzme stolnjak, nadstolnjak, podmetači od običnog platna na kom je samo iscrtan dezen. Onda ti biraš ful kojim ćeš šlingati (zapravo, određuješ boje koje ćeš upotrebljavati). Možeš samo po isrtanim linijama šlingati, a možeš i "puniti" (šlingati unutar označene zatvorene linije).
Baba mi je takođe šlingala u obdaništu na pidžamicama (da detetu ne obuče drugo dete njegovo, pa da ne spava golo) i na onim šivenim torbicama sa učkurom moje ime.
Inače, još uvek čuvam babin štafir, tj. šlingane peškire koje su devojke sami sebi spremale za udaju. A baba je za mamin štafir na svim jastučnicama išlingala neki cvetić, listić il šta već i ćerino ime.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

staro
  (#15 (permalink))
Goga
Mama u Boji
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 00:19
Godine: 34
Odgovor: Klot i frket žene - 28.10.2007, 21:52

Citat:
Mish kaže: Pogledaj poruku
Baš to.

Inače, još uvek čuvam babin štafir, tj. šlingane peškire koje su devojke sami sebi spremale za udaju. A baba je za mamin štafir na svim jastučnicama išlingala neki cvetić, listić il šta već i ćerino ime.

Moja svekrva je to radila i na stolnjacima i na posteljini - prelepo je , zaista...
Čuvam to - jer ima zaista veliku emotivnu vrednost.

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#16 (permalink))
Andjelika
Poznata faca
Andjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članova

Član od: 19.01.2007.
Poslednji login: 11.05.2008 20:17
Godine: 25
Odgovor: Klot i frket žene - 28.10.2007, 22:12

nekad davno samisplela par shalova......
izvezla par goblena........
od koga je- dosta je!

nisam zainteresovana, previshe je pipkavo za moj ukus.....

Moras prihvatiti poraze i pobede,
moras se navitji na tugu i sretju,
moras da volis i da te vole,
moras biti deo stvarnosti,
ipak,
nikada ne napustaj svoje snove!

staro
  (#17 (permalink))
Marija:D
Početnik
Marija:D je na dobrom putu

Član od: 14.05.2008.
Poslednji login: 04.07.2008 23:38
Odgovor: Klot i frket žene - 15.05.2008, 02:31

Znam da shijem i shtirkam,al shteta ne mozemo odgovorti sa dva ogd

staro
  (#18 (permalink))
starsica
bataci za dz :)
starsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimum

Član od: 23.03.2007.
Poslednji login: danas 04:28
Godine: 20
Odgovor: Klot i frket žene - 15.05.2008, 02:43

ajaoooo.. ovde svi znaju bar jedno..
e prva sam koja ne zna nista

niko me nije ucio, posto za to nikad nisam bila talenat
a i baka nas je uvek pazila pa i nije bilo neke preke potrebe

secam se da smo u osnovnoj na domacinstvu ucili da strikamo i valjda da radimo na razboju.. to mi je kao islo, uspela sam da istrikam nesto kljakavo velicine 10 cm x 10 cm (a i u tome mi je, od sramote, pomogao najbolji drug )..

i pokusala sam posle, pokazivala mi je mama kako to da radim.. ali dzaba, ja ga stegnem toliko jako da ne mogu da proturim iglu

a sivenje.. pa imam dve baba tetke snajderke, a ja nikad nisam bila interested za domacinstvo, osim kuvanja, pa nikad nisam ni osnovno savladala ono kad treba da proturis konac kroz iglu.. e to je jedino sto umem
ali ipak kao uspomenu na moj bangavi pokusaj da budem zensko cuvam ono iz osnovne sto sam uz velikodusnu pomoc nastrikala.. i jedina u razredu dobila trojku iz nekog rada jbt

krek, krek.. ne gudra..

staro
  (#19 (permalink))
Kalina
....dream chaser....
Kalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimum

Član od: 23.10.2007.
Poslednji login: danas 07:59
Godine: 28
Odgovor: Klot i frket žene - 15.05.2008, 14:34

Citat:
starsica kaže: Pogledaj poruku
ajaoooo.. ovde svi znaju bar jedno..
e prva sam koja ne zna nista
Evo da ne places i da ne budes usamljena....

Ni ja ne znam nista od toga.

Kako klinka sam stalno opsedala mamu da me nauci da sijem na masini...i stalno mi je govorila...Sta ce ti to? Da stalno nesto prepravljas i prekrajas, bolje da odes u prodavnicu i da kupis....Ako sam joj bas mnogo dosadjivala onda bi mi mudro rekla da prvo treba da naucim da sijem na ruke....Mudro posto je znala da sam totalni antitalenat za to....
Jeste, znam da usijem dugme i okrpim ponesto....ali kada se pogleda kako to izgleda s nalicja, bude jasno da veze nemam...

A pre jedno dve godine me uhvatila manija da bar nesto od toga naucim....i posto sam uvek zelela da imam ponco, odlucih se za , koji smo ucili u osnovnoj na domacinstvu....i nabavim igle i vunicu i odem kod komsinice...sve mi zena lepo pokaze i objasni i zapocne....dodjem kuci i sve ja to lepo uradim.....al dzaba, ni nasta ne lici...suvise zatezem....

Da heklam nisam probala, tek to mi ne bi islo...

Ako dodjem do nekog razboja okusacu se sa tim, jednom sam gledala kako se to radi i nije mi delovalo kao ne moguca misija....

" Samo onaj ko u teskobi strepi, mir svoj nalazi, samo onaj ko u donji svet silazi,
voljenu spasava, samo onaj ko noz vadi Isaka dobija."
Soren Kierkegaard

Odgovor sa citatom