VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Ljubav & sex > Ženski kafić

Ženski kafić Dame, uživajte, a vi momci, korisno iskoristite slobodno vreme

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Dlakava tema
staro
  (#51 (permalink))
Isahara
Rosa Salvaje
Isahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimum

Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: danas 18:25
Pol: Žensko
Odgovor: Dlakava tema - 07.06.2008, 22:27

Trihotilomanija - bolest čupanja sopstvenih dlaka

Koji su simptomi ove bolesti?

Trihotilomanija je svrstana u posebnu grupu oboljenja, koja, nosi naziv "poremećaji kontrole impulsa". Ovoj grupi pripadaju još i piromanija, kleptomanija i bolesno kockanje. Kod osoba obolelih od trihotilomanije skoro uvek je prisutna određena doza napetosti, te mnogi autori akt čupanja dlake smatraju radnjom koja snižava napetost. Problern se uvećava nakon što se dlaka isčupa, jer se javlja strah od gubitka kontrole i posledičnog potpunog gubitka kose. Pored toga što osoba postane zaokupljena ovakviin razmišljanjima, može doći i do ekstremnog porasta anksioznosti.

Mnogi imaju običaj da se igraju dlakom nakon što je isčupaju. Recimo, korenom dlake dodiruju usne, provlače dlaku kroz usta ili prste. Dešava se da odgrizu koren, a neki pojedu celu dlaku (što se naziva trihotilofagijom). Ponekad je neophodna hirurška intervencija, s ciljem da se otklone nesvarene dlake, zamršene u klupko.

Neki provode sate tražeći "pravu dlaku "koju bi iščupali. Drugi imaju "omiljenu oblast" (na glavi ili drugde) koju povremeno promene. Važno je naglasiti da bilo koje područje obraslo dlakom može biti ukIjučeno - trepavice, obrve, brada, malje na grudima, nogama, stidnom predelu.

Ove radnje angažuju čoveka od nekoliko minuta, do nekolko sati, dnevno. Dlake obično čupaju kad su sami. Cesto čine razne pokušaje da zaustave dalji gubitak kose, tako sto nose rukavice, duboko seku nokte, ili se šišaju na kratko. Nažalost, ovakvi pokušaji skoro uvek ostaju bez uspeha, ostavljajući osobu s gorkim ukusom poraza.

Ukoliko se stvari otmu kontoroli i ispostavi se da latentno trpite od pomenutog poremećaja, više o tome pročitajte na Trihotilomanija - bolest čupanja sopstvenih dlaka

We all need mirrors to remind ourselves who we are. I'm no different.
Guy Pearce as Leonard Shelby (Memento)

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#52 (permalink))
_baba_
_BLU_
_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum_baba_ je dostigao maksimum

Član od: 22.01.2007.
Poslednji login: danas 19:24
Odgovor: Dlakava tema - 07.06.2008, 23:11

Citat:
Mnogi imaju običaj da se igraju dlakom nakon što je isčupaju. Recimo, korenom dlake dodiruju usne
Ovo sam vid'o. Tip u autobusu iscupao sebi dlaku ispod pazuha i poceo da je gricka. Bljaks.
Ne podnosim dlake. I bas je pocelo da mi se gadi kad vidim da mi se neko linja po stanu i kupatilu.
Svojih se resavam tako sto ih zakuvam u supu umesto rezanaca.

Nego, trake za depilaciju su mnogo prakticne. Boli naravno, ali nakon pola sata urlanja i siktanja budem mirna nedelju dana. Nausnice, noge, pazuh, ljubinka...sve skidam trakama. Brijac retko koristim jer se sva iskasapim.
I pametna je ova nasa veca sto je skinula i dlake s glave. Jedno vreme sam i ja furala celavu glavu na veliku zalost moje stare majke i nema nista lakse za odrzavanje od toga. I sad mi dodje da prodjem masinicom kroz ovaj dzbun od frizure, ali mi se lobanja maalo deformisala u jednoj saobracajci, pa ne bih da plasim decu

I don’t suffer from insanity, I enjoy every minute of it.
...jer ja sam jedno čudo.... BaBa Bluuu...

staro
  (#53 (permalink))
Kalina
....dream chaser....
Kalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimum

Član od: 23.10.2007.
Poslednji login: danas 20:00
Godine: 28
Odgovor: Dlakava tema - 03.07.2008, 12:55

kombinujem....

Pinceta, vosak- obrve, nausnice...

Brijac, depilator i krema za depilaciju za noge i prepone...kako mi dune, leti uglavnom depilator i za prepone depilkrem posto nemam petlje da upoznam prepone i gospodina Philipsa.....

Covek je sinteza beskonacnosti i konacnosti,prolaznog i vecnog, slobode i nuznosti, kratko: sinteza.

staro
  (#54 (permalink))
jovuk
E n i g m A
jovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimumjovuk je dostigao maksimum

Član od: 27.05.2008.
Poslednji login: danas 15:10
Godine: 31
Odgovor: Dlakava tema - 03.07.2008, 22:07

Nekako mi je najlakse da ''zamanem'' par puta brijacem svaki dan kad se tusiram.Koliko to rutinski obavljam najbolje pokazuje sindrom''trc,trc pa dlaka''.
Onda kad sam dokona,uzmem pincetu pa se izivljavam na tim dlacicama. Predjem tako sve regije po malo: nausnice,obrve,prepone,nogice,rukice,...

staro
  (#55 (permalink))
Goga
impresario
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 12:08
Godine: 34
Odgovor: Dlakava tema - 03.07.2008, 22:15

Citat:
Kalina kaže: Pogledaj poruku
posto nemam petlje da upoznam prepone i gospodina Philipsa.....

Da li je ''petlja'', ili ono drugo , kao kod mene .
Nije lako napraviti ''spojku'', ali kad jednom kreneš, i to postaje rutina (donekle ) .

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#56 (permalink))
robert ns
BLECHMANN von OZ
robert ns je nadaleko poznat članrobert ns je nadaleko poznat članrobert ns je nadaleko poznat članrobert ns je nadaleko poznat članrobert ns je nadaleko poznat članrobert ns je nadaleko poznat članrobert ns je nadaleko poznat član

Član od: 05.04.2007.
Poslednji login: 29.11.2008 01:44
Pol: Muško
Odgovor: Dlakava tema - 09.11.2008, 23:47

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
Žene, kako se borite sa šumadijom? Imate li neke zimske ili letnje varijante obračuna sa nogicama, preponama, obrvama + svemu ostalom što se čupati da? Čupanje, brijanje, depilacija (epilacija!?), koji vam je način najefikasniji?

Ili ste u fazonu, svaka dlaka na svom mestu?
-kad zene sve dlacice na sebi neutralisu zasto su onda glavni kuvari muskarci i to sa kapama i dlakama?

- i da li je to narusavanje ekologije unistavanje malih dlacica koje su pluca tela tj planete?

Poruku je izmenio robert ns, 09.11.2008 u 23:48. Razlog: dlacica mala tek provirila i cap

staro
  (#57 (permalink))
lado
zena u crwenom
lado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostalelado je uzor za ostale

Član od: 21.08.2008.
Poslednji login: danas 19:35
Godine: 41
Odgovor: Dlakava tema - 09.11.2008, 23:55

probala sve i svasta i brijac i vosak i trake i kozmeticarka i kreme....glasam za trake, ali nije ni brijac los treba malo vezbe i to je to

ako sejes kaktuse,ne ocekuj grozdje

staro
  (#58 (permalink))
Irena Bg
Početnik
Irena Bg će uskoro postati poznat članIrena Bg će uskoro postati poznat član

Član od: 17.11.2008.
Poslednji login: juče 21:07
Godine: 20
Odgovor: Dlakava tema - 23.11.2008, 20:09

Najveci problem mi predstavlja 'medjunozje'.Pasim se depilacije,kazu boli,a smucilo mi se vise da se drndam sa brijacem,i kremom od koje dlacice ne izlaze nista duze nego kad ih skinem brijanjem.(mozda dAn,dva im treba duze)

...nervozna....

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Ljubav & sex > Ženski kafić > Dlakava tema
Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Kako promeniti svog partnera pero_M Humor i zabava 0 23.07.2007 10:19
Pretplaćena tema Bacvanin Obaveštenja i pitanja u vezi sa Forumom 12 31.12.2006 16:26
Dlakava tema za dlakaviju polovinu ribenzzi Spomenar 6 15.04.2006 00:58