VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Ljubav & sex > Ženski kafić

Ženski kafić Dame, uživajte, a vi momci, korisno iskoristite slobodno vreme

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Komunikacija između dva pola..
staro
  (#1 (permalink))
kohili
otvoreno more
kohili je naprosto sjajan člankohili je naprosto sjajan člankohili je naprosto sjajan člankohili je naprosto sjajan člankohili je naprosto sjajan člankohili je naprosto sjajan člankohili je naprosto sjajan člankohili je naprosto sjajan član

Član od: 22.05.2007.
Poslednji login: juče 03:02
Pol: Žensko
Komunikacija između dva pola.. - 21.09.2008, 00:11

Ponekad je pravo čudo da se uopšte razumemo,jer:
1.govorimo misleći da barem sami znamo šta hoćemo da kažemo
2.dok govorimo pokušavamo da dokučimo šta misli o tome naš/naša sagovornik/sagovornica
3.posle izgovorenih reči na površinu izlazi sve ono što je do tada bilo na neki način cenzurisano našom željom da se svidimo,pa nismo dali da izađe na videlo[/list]
Ponekad interpretiramo naše misli i osećaje suprotnom polu na način na koji mislimo da ćemo biti bolje prihvaćeni.Sagovornik/sagovornica to možda uspeva da prozre,ali povođen/povođena istom željom na isti način reaguje:poluistinito
Moje pitanje je:koliko se zapravo razumemo,koliko zapravo komuniciramo?

Koliko je moguće komunicirati na ''pravi'' način sa osobom drugog pola?

od sveg voća koje sam probala,najbolji ukus imala je dobrota

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Komunikacija između dva pola..
staro
  (#2 (permalink))
lav71
garovix
lav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimum

Član od: 07.01.2007.
Poslednji login: danas 18:37
Pol: Muško
Godine: 37
Odgovor: Komunikacija između dva pola.. - 21.09.2008, 00:13

...komunikaciju sa suprotnim polom uglavnom spuštam na niži nivo...

...četkam garave......dimnjake...

staro
  (#3 (permalink))
kohili
otvoreno more
kohili je naprosto sjajan člankohili je naprosto sjajan člankohili je naprosto sjajan člankohili je naprosto sjajan člankohili je naprosto sjajan člankohili je naprosto sjajan člankohili je naprosto sjajan člankohili je naprosto sjajan član

Član od: 22.05.2007.
Poslednji login: juče 03:02
Odgovor: Komunikacija između dva pola.. - 21.09.2008, 00:26

Dobro,da shvatim ovo kao humor:valjda Vam je, lav_71 ,zato i mesto prebivanja ''ispod mlade koke''....Zgodan bivak,ukoliko se komunikacija prebacuje na ''niži nivo'',ali mene zanima koliko se i tada može dobro protumačiti ono što smatramo komunikacijom?Da li je komunikacija,pa i na ''nižem nivou'' stvarna?
Koliko u svim komunikacijama ima obmane i samoobanjivanja?

od sveg voća koje sam probala,najbolji ukus imala je dobrota

staro
  (#4 (permalink))
lav71
garovix
lav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimum

Odgovor: Komunikacija između dva pola.. - 21.09.2008, 00:33

...i tada komunikacija može biti veoma sadržajna...i u različitim vremenskim intervalima......u zavisnosti od "sagovornice" i inspiracije...

staro
  (#5 (permalink))
GostBG
Banovan
GostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostale

Član od: 24.06.2008.
Poslednji login: 06.10.2008 10:51
Godine: 41
Odgovor: Komunikacija između dva pola.. - 21.09.2008, 01:01

Citat:
kohili kaže: Pogledaj poruku
2.dok govorimo pokušavamo da dokučimo šta misli o tome naš/naša sagovornik/sagovornica
3.posle izgovorenih reči na površinu izlazi sve ono što je do tada bilo na neki način cenzurisano našom željom da se svidimo,pa nismo dali da izađe na videlo[/list]
Ponekad interpretiramo naše misli i osećaje suprotnom polu na način na koji mislimo da ćemo biti bolje prihvaćeni.Sagovornik/sagovornica to možda uspeva da prozre,ali povođen/povođena istom željom na isti način reaguje:poluistinito

Tu nema nikakvih pravila.Bukvalno od slucaja do slucaja.S nekim se posle 5 minuta razumes kao da se znate ceo zivot,a sa nekim provedes citav zivot u nerazumevanju.
Sto neko ovde skoro rece,ako ti neko "legne" i ti njemu,to je to.
mislim da je sve jednostavnije nego sto si ti opisala.

staro
  (#6 (permalink))
duga12
dugica
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 20:20
Godine: 31
Odgovor: Komunikacija između dva pola.. - 21.09.2008, 01:59

Citat:
GostBG kaže: Pogledaj poruku
Tu nema nikakvih pravila.Bukvalno od slucaja do slucaja.S nekim se posle 5 minuta razumes kao da se znate ceo zivot,a sa nekim provedes citav zivot u nerazumevanju.
Kako za koga nema pravila...

Ima pravila,još kako,recimo prozrem nečiju lošu nameru u komunikaciji gde se dotični predstavlja,kao jedno jednostavno,divno biće...a ono psihopa mu mu ja još i "legla"
E tu za mene važi pravilo,da ne mislim sigurno da provedem čitav život u "nerazumevanju" sa dotičnim..sagovornikom (psihom). ..ne...

I nije to baš tako jednostavno...mogu i da pogrešim u proceni ala lažem

Citat:
Moguće je komunicirati,ako osobi priđem čak i sa zadrškom,ali čistoga srca ,pa sve i da se ne razumemo baš u startu...uz samo malo dobre volje,pozitivnih zraka...eto ti nauke

treći oblačić levo...dugica

staro
  (#7 (permalink))
Savannah
Divlji badem
Savannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimumSavannah je dostigao maksimum

Član od: 27.10.2006.
Poslednji login: 25.11.2008 17:13
Godine: 31
Odgovor: Komunikacija između dva pola.. - 21.09.2008, 02:04

Citat:
GostBG kaže: Pogledaj poruku
Slazem se u potpunosti sa tobom.

Tajne su tu zato da ih neko nasluti...Postoji reč koja vredi tek kad se odćuti...

staro
  (#8 (permalink))
memento
Colonel Walter Kurtz
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 20:48
Odgovor: Komunikacija između dva pola.. - 21.09.2008, 02:18

Citat:
kohili kaže: Pogledaj poruku

Nisam siguran da sam baš razumeo pitanje, tako da ovaj moj post shvatite uslovno.

Mislim da u proseku postoji zadovoljavajuća komunikacija između dva pola, a krunski dokaz smo svi mi na ovom forumu, kao još i par milijardi (ili koliko već ima) ostalih ljudi...

Sve ove navedene tačke u početnom postu, iako verujem da su manje više tačne, mislim da i nisu neki nerešiv problem za komunijaciju među polovima. To što mi jedni drugima pričamo po principu - Samo pošteno, pa ko koga zajebe, i nije ništa novo. Tako je oduvek u međuljudskim odnosima, pričalo se jedno, mislilo drugo, a radilo treće. Naravno ovo je neki procenjeni prosek, i čast svim izuzecima od ovoga (s tim da zaista verujem da proseku ne pripada ni jedan forumaš). To nam ne smeta da apstrahujemo sve opažaje o nekoj osobi i donesemo naš sud o njoj bez obzira šta smo to mi jedno drugom rekli...

Međutim, postoji jedan sjajni test istinitosti naše komunikacije. To su naša dela, naši postupci. Priča je jedno, naše ponašanje je drugo. Ako su u disonanci, naravno da je to signal za uzbunu, a ako se poklapaju, to, opet nije signal da treba oprez potpuno isključiti....

Ali, da ne dužim. Verujem da sa suprotnim polom možemo vrlo uspešno komunicirati, bilo da je to u autu, krevetu, plaži, kupatilu, ponekad i u kancelariji... bez obzira i na sve naše nedostatke u kulturi komunikacije...

Rebel

staro
  (#9 (permalink))
lav71
garovix

Odgovor: Komunikacija između dva pola.. - 21.09.2008, 08:02

...komunikacija je odlična dokle god se zna čija je poslednja...

staro
  (#10 (permalink))
Kal_el
:)
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum