|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Ženski kafić Dame, uživajte, a vi momci, korisno iskoristite slobodno vreme |
| Prikaz rezultata glasanja: Znam da... | |||
| Štrikam |
|
3 | 13.04% |
| Heklam |
|
1 | 4.35% |
| Vezem |
|
4 | 17.39% |
| Tkam |
|
0 | 0% |
| Šijem |
|
8 | 34.78% |
| Ne znam ništa od toga |
|
7 | 30.43% |
| Učesnika ankete do sada: 23. Ne možete da glasate na ovoj anketi | |||
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Klot i frket žene |
|
Klot i frket žene |
|
Odgovor: Klot i frket žene |
|
|
|
Klot i frket žene |
|
|
|
Lajavi Krelac
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 17:02
Pol: Žensko
|
Odgovor: Klot i frket žene -
28.10.2007, 17:43
Teškom mukom, mati mi je konačno pre par godina priznala da imam dve leve ruke za ručni rad.
Jedared sam naštrikala nešto. Iz inata, jer su mi rekli da neću umeti. Možda je ličilo na šal za lutke (a to je bilo u vreme kada sam već odavno prestala da se igram sa lutkama). Trebalo je da bude samo obično, klot-frket, a komentar moje matere je bio: "Bravo, ćero, ti to odma' sa mustrom". Sve žemske u porodici šiju. Pokušavala sam više puta da koristim to čudo zvano šivaća mašina, ali mi je naposletku lepo objašnjeno da se okanem ćorava posla. Doduše, znam ručno nešto " da uhvatim", ali i to izgleda poprilično džombasto, pa najčešće koristim usluge drage mi familije. Baba je heklala, ali nisam ni pokazala zainteresovanost da savladam tu disciplinu. Ali, da se opravdam, nisam baš beznadežan slučaj. Kao klinka sam šlingala. Najčešće za zimski raspust kod babe. Obiljeni su mi bili "krstići". Imam nekolicinu šlinganih kompleta podmetača za čaše i bokal. Davno to nisam radila, ali mislim da bih i dalje uspla. Čini mi se da bi me to odmorilo. Još kad bih znala gde se na Ribljom pijaci mogu naći "mustre" i da se opremim fulom. Možda jednom. Jedared sam i goblen radila. Krenula i mučila se, mučila, ali završila. I nisam se više upuštala u slične avanture. |
|
|
|
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 21:28
Pol: Žensko
Godine: 33
|
Odgovor: Klot i frket žene -
28.10.2007, 17:52
Verujem, ali valjda nisam ni imala dovoljno volje da naučim, zanimljivije mi bilo da zvrndam. A deluje mi heklanje mnogo komplikovanije od svega, jer je sitno nekako, i onaj konac tanak.
Mene nije imao ko da nauči osim bake (jedne, druga je mislila da je to nepotrebno da znam u ovom veku ), a ona je toliko brzo štrikala da je bilo nemoguće pratiti, jednostavno žena nije umela da pokazuje, počne sporo - vidiš ovaaaako pa ovaaaakooo i onda krene kao mašina, i ne gleda nikad u to što radi, a ja se pogubim. A kad ištrikam, onda mi kaže, ništa ti to ne valja i sve mi opara Dobro je i da sam to savladala. Nisam ništa od toga dugo ni probala da radim ![]() Što se tiče šivenja, ja šijem kao Stanislava iz Radovana - sašila bih 3 leve nogavice. Probala nekoliko puta, pa odustajala. I sve mi onaj materijal beži A ni to nije teško, samo dobar kroj i spajaš. I paziš da ne ušiješ prste. Al' eto, ne znam ![]()
|
|
|
|