VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Zdravlje i lepota

Zdravlje i lepota Saveti za zdraviji i lepši život

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Sminkanje ...
staro
  (#1 (permalink))
Sonja
Poznata faca
Sonja je dijamantSonja je dijamantSonja je dijamantSonja je dijamantSonja je dijamant

Član od: 24.05.2006.
Poslednji login: 13.01.2007 06:22
Pol: Žensko
Godine: 27
Sminkanje ... - 31.05.2006, 22:55

Drage dame,zanima me da li i kako (koje boje itd)volite da se sminkate?
Da li kod vas postoji razlika-noc/dan?Da li prilagodjavate sminku odeci,boji ociju,ili se sminkate nezavisno od toga?Koja vam je omiljena marka dekorativne kozmetike?

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Sminkanje ...
staro
  (#2 (permalink))
Lady S
Administrator
Lady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimum

Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 29.09.2008 10:22
Godine: 26
Odgovor: Sminkanje ... - 31.05.2006, 23:15

Obožavam šminku i uvek je prilagođavam situaciji, dobu dana, garderobi itd. Ne volim ljude koji nemaju meru i ukusa, a još manje one koji meru i ukus ne umeju da prepoznaju. Sve mi boje lepo stoje tako da nemam omiljenu, mada najčešće na oči stavljam plavo i ljubičasto. Oči su mi uvek najviše naglašene, na usne ide samo sjaj, a rumenilo ne izostavljam nikada. Baš volim da se šminkam.

staro
  (#3 (permalink))
Meggy
Veteran
Meggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostale

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.12.2006 13:27
Godine: 31
Odgovor: Sminkanje ... - 01.06.2006, 00:33

Nisam neki fanatik za sminku, ali nije da se ne sminkam (pogotovo kad ujutro ustanem polumrtva, sa ocima koje izgledaju k'o kafanske sarme )
Elem, volim neupadljive boje, pogotovo ako je dnevna sminka u pitanju. Omiljena mi je
iz Oriflame-a, ni jedna druga olovka za usta mi nije tako lepa... ovu toliko brzo potrosim da prosto imam osecaj da je jedem Uz to, tecni ruz slicne nijanse... a vrlo cesto samo olovka. Na oci ne smem nista da stavljam, a i dok nisam spoznala tu porazavajucu cinjenicu, nisam ih nesto puno mackala

Gather ye rosebuds while ye may...

staro
  (#4 (permalink))
SansRomantic
Samo svoja...
SansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimumSansRomantic je dostigao maksimum

Član od: 18.05.2006.
Poslednji login: 20.05.2008 09:01
Godine: 31
Odgovor: Sminkanje ... - 01.06.2006, 15:33

Sonječka draga, mislim da već sve znaš, ali mi se baš odgovara na ovu temu

Mlogo volem da se mazuckam...uh, baš volem
Naravno, tokom dana se šminkam sasvim neupadljivo:
-malo kolor kreme
-malo braon maskare
-rumenilo
-sjaj za usne
Uveče zavisi od prilike...ali nezaobilazno je:
-crna, crna, crna maskara
-bronazano zlatna senka
da li ću staviti eyeliner ili jači ruž sve zavisi gde idem i, naravno, šta sam obukla.
Ukoliko je garderoba upadljivija i ekstravagantnije, biram umereniju šminku kako bih napravila balans.
Ukoliko se svedenije obučem, onda šminka zna da bude itekako upadljiva.

I konačno, moja kozmetička torbica sadrži Chanel puder i Clinique kremu u boji, dve Lancome maskare i dva sjaja za usta, dva Shiseido karmina, jednu Collistar - dve Artdeco senke i Bourjois rumenilo, zeleni i crni eyeliner.

Sve su mi to omiljene marke.

"Frankly my dear, I don't give a damn!"

staro
  (#5 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 10:20
Godine: 33
Odgovor: Sminkanje ... - 06.06.2006, 18:28

Citat:
Lady S kaže:
Ne volim ljude koji nemaju meru i ukusa, a još manje one koji meru i ukus ne umeju da prepoznaju.
Ta sam

Ja kad mi dune volim da budem i neukusna (opposite od onog što valjda većina smatra ukusnim), jako. O pubertetu da ne pričam, tad sam ja još furala ono što sada fura Marilyn Manson Volela sam da se zezam sa facom (i ne samo sa facom ) neviđeno, a volim i dan danas, ponekad. A specijalno volEm da šokiram one koji se došaptavaju "ej vidi ovu, vidi ovu", taka sam od malena, indijanac imam i plave i zelene karmine i crvene senke. I farbala sam obrve i crtala ih i produžavala olovkama i šta sve ne. Ljudi su čudo. Čudo. Staviš crvenu senku, ofarbaš se u roze i odeš na roditeljski kod deteta, i niko neće da sedne do tebe u klupu

Moja šminka za dan i noć se ne razlikuje mnogo, tj uopšte se ne razlikuje. Kad se šminkam, ja se šminkam. I volim taj rad I najčešće to bude "ukusno" Obavezno je tu puder, rumenilo, maskara, olovka i ruž. Ostalo, po trenutnoj inspiraciji

Volim kvalitetniju šminku i kad god imam extra lovu ja pljunem za nešto skuplje

Tja. Život je kratak za pravila tog tipa. Bitnije je šta nosiš u sebi nego na sebi. Opustite se.

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Šminka kao sredstvo ili način za...
staro
  (#6 (permalink))
Goga
Dama Herc
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 22:15
Godine: 34
Šminka kao sredstvo ili način za... - 04.07.2006, 21:36

Ako ste žena i želite poboljšati raspoloženje, imunološki sastav ili smanjiti "jaz" stres hormona ljudi s kojima stupate u kontakt naucnici vam preporučuju da se za početak našminkate.
Posmatranje ženskog našminkanog lica doprinosi boljem raspoloženju promatrača, a može poboljšati i zdravlje. Pokazalo je to istraživanje prof. Patricka Possela i njegovih kolega sa univerziteta Vanderbilt u Nashvilleu tokom studije o emocionalnoj i fizičkoj rekaciji 60 žena prilikom pregledanja niza fotografija.

Između 40 fotografija u boji ljudi i različitih mesta umetnuta su i lica 4 žene, sa i bez šminke. Ne samo da su našminkana lica istih žena ocenjena pozitivnije već su volonterke gledajući ih imale smireniji rad srca što ukazuje na pozitivnu psihološku reakciju.

Osim toga polovina žena je nakon posmatranja našminkanih ženskih lica imalo bolju imunološku reakciju te manje stres hormona.
Isti blagotvorni efekt našminkanih ženskih lica uočen je i tokom ranijih studija, napominje prof. Possel.

Odgovor: Šminka kao sredstvo ili način za...
staro
  (#7 (permalink))
kissigirl
klinka, pa sta
kissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimum

Član od: 26.05.2006.
Poslednji login: 08.10.2008 11:56
Godine: 17
Odgovor: Šminka kao sredstvo ili način za... - 04.07.2006, 23:28

Ja se ne sminkam bas nesto puno, tj., samo kada izlazim. Meni raspolozenje moze poboljsati samo cokolada i dobra muzika Iskreno, nikad nisam primetila neko poboljsanje raspolozenja kad se 'namalterisem'

Odgovor: Šminka kao sredstvo ili način za...
staro
  (#8 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 27.08.2008 22:04
Godine: 34
Odgovor: Šminka kao sredstvo ili način za... - 05.07.2006, 14:39

ja se sminkam samo kad moram, tj. zavisi od situacije i tad se trudim da sminke bude sto manje. tada se uglavnom i nerviram, jer moram svaki cas paziti da li se razmazalo ili nije, da li je ostao trag na casi ili ne...znaci, samo u izuzetnim prilikama

nattydread is coming to dinner

staro
  (#9 (permalink))
blueella
x3m member
blueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen član

Član od: 28.09.2006.
Poslednji login: 07.09.2008 16:43
Odgovor: Sminkanje ... - 09.12.2006, 23:03

Uvek sam našminkana sem nedeljom kada sam kod kuće.najviše naglašavam oči,jer su sitne i neupadljive bez šminke,a sa šminkom postaju prave opasnice
Na usnama je uglavnom olovka+ sjaj..upotrebljavam razne nijanse..u poslednje vreme svetlije.
Rumenilo blago narandžasto ili pink/roza.
Za večernje izlaske,našminkam se jače i *napadnije* .

Ili ne pokusavaj, ili dovrsi!

staro
  (#10 (permalink))
psssst
tisina je zlato...
psssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostale

Član od: 04.12.2006.
Poslednji login: danas 16:02
Godine: 24
Odgovor: Sminkanje ... - 10.12.2006, 17:09

Dan varijante podrayumevaju labelo ili sjaj i to bi bilo to(osim kada treba da se sakrije poneki vulkan -tada dobro dodje malo tecnog pudera ili stick)

Nocna varijanta se neynatno razlikuje-puder,karmin,senka,eventualno olovka-boje se uklapaju

Prave stvari se uvek nalaze u rukama pogrešnih ljudi...

Odgovor sa citatom