VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Zdravlje i lepota

Zdravlje i lepota Saveti za zdraviji i lepši život

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Energetska pića
staro
  (#11 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: danas 06:10
Pol: Muško
Godine: 27
Odgovor: Energetska pića - 22.10.2007, 07:22

meni je problem sto ni kafa ne moze da me odrzi budnim... mogu da popijem kantu kafe i zaspati u roku od 10sekundi

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
kissigirl
klinka, pa sta
kissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimumkissigirl je dostigao maksimum

Član od: 26.05.2006.
Poslednji login: 09.05.2008 21:48
Pol: Žensko
Godine: 17
Odgovor: Energetska pića - 23.10.2007, 21:47

Ne pijem cesto energetska pica. Jedan Red Bull na primer mi je dovoljan da me drzi budnom skoro celu noc, i protiv moje volje

Moja vrata su uvek otvorena... Neka ti ne bude neugodno izaci.

staro
  (#13 (permalink))
*made_of_stars*
Početnik
*made_of_stars* je na dobrom putu

Član od: 07.11.2007.
Poslednji login: 08.05.2008 18:27
Odgovor: Energetska pića - 08.11.2007, 17:36

pijem kad imam puno da ucim pa treba da ostanem duze budna

I am the storm I am the wonder
And the flashlights nightmares
And sudden explosions

staro
  (#14 (permalink))
zmax
"strašan" zmaj
zmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimum

Član od: 29.06.2007.
Poslednji login: danas 07:49
Godine: 35
Odgovor: Energetska pića - 12.12.2007, 17:47

Ja jednom probala,
nije imalo nikakvog uticaja na mene, neću više.

Ko je mene poznavao, ni pakao mu neće teško pasti.

staro
  (#15 (permalink))
Dejan B
Početnik
Dejan B obasjava toplim zrakom SuncaDejan B obasjava toplim zrakom SuncaDejan B obasjava toplim zrakom SuncaDejan B obasjava toplim zrakom SuncaDejan B obasjava toplim zrakom SuncaDejan B obasjava toplim zrakom Sunca

Član od: 30.04.2007.
Poslednji login: juče 09:24
Godine: 24
Odgovor: Energetska pića - 12.12.2007, 21:55

Do skora sam od energetskih pića probao samo gutljaj Enerdžisa, i to pre nekoliko godina, i moram priznati da mi se ukus veoma dopao (isti kao sirup za decu), ali je to bila mala doza da bih osetio neki uticaj na sebi. Posle toga nisam nastavio sa konzumiranjem istih.

Elem, u poslednjih mesec dana sam prezatrpan obavezama, i znao sam da neću moći izdržati sve vreme bez dodatne energije, pa sam se malo raspitao kakva su iskustva drugih i da li mogu da mi preporuče koje od ovih pića je najbolje (a pod najbolje ne podrazumevam ono od koga ću pošto ga popijem biti hiperaktivan, već jednostavno da me razbudi ukoliko mi se prispava). Preporučili su mi Guaranu, i rekli su mi da je zelena slabija ali postiže željeni efekat, a da od crne nisu mogli da zaspe celu noć, pa čak su pod njenim dejstvom ulazili u rizičnije situacije (to se odnosilo na učešće u saobraćaju). Tako sam nabavio kućne zalihe Guarane, kako zelene, tako i crne (za svaki slučaj). Ispostavilo se da sam bio u pravu, i da mi se u trenucima kada se od mene očekivalo da budem najaktivniji oči sklapaju od umora. Tada sam popio jednu zelenu i posle pola sata stvarno sam se osećao budno, bez tragova umora, i bez euforije. Crnu za sada nisam probao, ali ukoliko mi baš prigusti i osetim da mi je neophodna, popiću je i videću kako će se ona pokazati.

staro
  (#16 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: danas 14:44
Odgovor: Energetska pića - 15.12.2007, 03:59

Energetska pića nisu za svakoga

Energetska pića postaju sve popularnija, naročito mešu mladima. Međutim, malo je onih koji pročitaju upozorenje na boci: maksimalna dnevna doza 0,25 mililitara.

Zbog čega nije zdravo popiti više od toga? Energetski napici sadrže taurin - aminokiselinu koju naš organizam i sam stvara zbog čega nam dodatne količine te supstance nisu potrebne.

Prve posledice mogu da se osete u nervnom sistemu, a možete postati i zavisni. Psihostimulativne supstance, u koje spada i taurin, sužavaju krvne sudove zbog čega organizam reaguje tako što izbacuje adrenalin u krvotok. Organizam se na adrenalin privikava kao na neki narkotik. Zato osobe sa osetljivim nervnim sistemom ne bi trebalo da uzimaju energetska pića.

Isto važi i za one sa problematičnim organima za varenje, ali i sa kardiovaskularnim poblemima. Energetski napici su gazirani što izaziva pogoršanje gastritisa. Takođe povećavaju krvni pritisak, a kod pojedinih osoba mogu da isprovociraju i aritmiju.

Zbog svega toga energetske napitke treba uzimati povremeno i sa oprezom. Ne bi trebalo piti više od dve konzerve nedeljno, dok se trudnicama i majkama koje doje preporučuje da uopšte ne konzumiraju energetske napitke.

Takođe bi te "sokove" trebalo da izbegavaju mladji od 18 godina i starije osobe.

(Mondo)

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.

staro
  (#17 (permalink))
shacky
medeno srce
shacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimum

Član od: 05.10.2007.
Poslednji login: danas 13:14
Godine: 29
Odgovor: Energetska pića - 15.12.2007, 10:21

ponekd, ali zaista retko, popijem guaranu kada nisam u prilici da popijem kafu, a od drugih energetskih pica nisam probala nista, a i nemem neku zelju....

Kad bi meni dali kisobran, ja ga ne bih potrosio sam
pola mesta ja bih dao nekom, ko je dobar a slucajno sam.

staro
  (#18 (permalink))
neleprvi
Početnik
neleprvi će uskoro postati poznat članneleprvi će uskoro postati poznat član

Član od: 06.02.2008.
Poslednji login: 22.07.2008 15:23
Godine: 31
Odgovor: Energetska pića - 02.03.2008, 18:07

Obozavam zelenu Guaranu i prija mi!
Mada se prica da ima bas puno kalorija...
Koliko je to tacno u praksi?Jel zna neko?

Filmofil !

staro
  (#19 (permalink))
little fairy
is not here anymore.
little fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimumlittle fairy je dostigao maksimum

Član od: 13.08.2007.
Poslednji login: 10.07.2008 13:05
Godine: 29
Odgovor: Energetska pića - 27.03.2008, 20:00

Kako sam išla po natjecanjima, često sam se znala opskrbiti bananom i Red Bull-om. Kako sam tada znala govoriti - za snagu. A sad jel' mi doista davalo snagu, tko zna.

A sjećam se kad sam prije 5 godina radila za seku na dočeku Nove Godine a odmah sutradan sam morala odmah ujutro nastaviti raditi na svojem poslu i sjećam se da sam tada slistila kojih 6-7 komada Red Bull-a. Imalo je utjecaja i održalo me budnom, tj. u elementu.

A sad.. Ako popijem jedan Red Bull u dva mjeseca - puno sam rekla.

E da.. Probala sam i onaj neki novi - Burn. Nije loš. Čist ok.

staro
  (#20 (permalink))
Isahara
žena drugog sistema
Isahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimumIsahara je dostigao maksimum

Član od: 14.11.2007.
Poslednji login: 17.07.2008 23:28
Godine: 31
Odgovor: Energetska pića - 27.03.2008, 20:05

Ne pijem energetska pića.
Probala sam naravno, ali nisam imala dalju potrebu za konzumiranjem istih. Guarana mi je bezveze, Red Bull ima ok ukus ali ništa specijalno..

"Whenever people agree with me I always feel I must be wrong" Oscar Wilde

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza
Linearni prikaz Linearni prikaz
Hibridni prikaz