|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Zdravlje i lepota Saveti za zdraviji i lepši život |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Mali saveti za velike promene |
|
|
|
|
|
|
|
|
Snebivljiva Aždaja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 20:12
Pol: Žensko
Godine: 33
|
Odgovor: Mali saveti za velike promene -
18.07.2006, 17:36
Ti si, kao što vidim iz Novog Sada
(da si iz Bg, bilo bi lakše ) malo slabije tamo poznajem prodavnice (čitaj: ne poznajem), ali nađoh nešto na netu pogledaj ovde, e sad, otprilike, trebalo bi da tu imaju i alge, pogledaj prvo u prodavnici BIONA . Ono što je bitno je da ih kupuješ u autentičnim prodavnicama zdrave hrane, evo zašto... Pošto su alge povrće okeana i čistači mora ( imaju veliku moć apsorpcije toksina i bezbroj minerala), izuzetno je važno gde su ubrane Ako su brane na prljavim delovima, u lukama ili blizu obale, mogu biti veoma opasne, otrovne za organizam. Zato je važno kupovati samo sertificirane, organski gajene alge renomiranih proizvođača Ja kupujem uvek one koje rade Mitoku i Muso Japan rules Cene su im otprilike oko 500 dinara za 50 gr (ima da se nađe i jeftinije kod Kineza, ali to nije to), što na prvi pogled jeste malo skupo, ali zato sam i navela ono o mlevenju u nekom od prethodnih postova ali videćeš i sam, koliko ta kesica dugo traje... tako da, ako u okviru onoga što je zdravo, komentarišemo i cenu (!?), isplati se Naći ćeš wakame (ove volem ), arame, nori (one su ti recimo za suši), dulse, hiziki, kombu... u principu, sve treba da natopiš nekoliko minuta, da nabubre, i posle ih jedeš kako voliš... bitno je da ih uneseš. Wakame su meke i koristiš ih posle natapanja sveže ili u supama, arame dinstaš sa povrćem, nori kao što već rekoh za suši, dulse stavljaš u salate npr... hiziki su prepune gvožđa i veoma dobre za štitnu žlezdu ...Evo, pogledaj i ovaj sajt nadam se da sam malo pomogla... ti javi ako negde zapne... ako te mrzi da se mlatiš sa kuvanjem, mada se sve to brzo sprema, ti ih samelji onako suve i trpaj gde stigneš ali, iskreno da bi se mineralne materije iz njih najbolje apsorbovale, poželjno je da ih spremiš onako kako treba u tim prodavnicama ćeš verovatno naći i odlične recepte u nekim brošuricama i knjigicama (postoje i seminari i časovi kuvanja, samo se raspitaj slobodno tu gde kupuješ, verovatno znaju), ali opet kažem, ako zapne, pitaj, tu je i Indijanac ![]()
|
|
|
|
|
Odgovor: Vesti iz sveta zdravlja |
|