VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Zdravlje i lepota

Zdravlje i lepota Saveti za zdraviji i lepši život

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Da li farbate kosu?
staro
  (#1 (permalink))
Muckota
Početnik
Muckota će uskoro postati poznat članMuckota će uskoro postati poznat članMuckota će uskoro postati poznat član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 03.10.2007 20:36
Pol: Žensko
Da li farbate kosu? - 18.04.2006, 19:32

Muski i zenski, pitanje se odnosi na oba pola... Da li farbate kosu i iz kojih razloga? Da li menjate boju drasticno ili pak samo tonirate? Da li obracate paznju na zdravlje svoje kose ili vam je iskljucivo bitan njen izgled? Koliko uopste farbana kosa moze biti zdrava?

Ja je farbam vec 10-ak godina, s' tim sto sam veci deo svog "veka farbanja" koristila crni kolor sampon, pa mi je kosa bila zaista zdrava. Sada koristim sve i svasta i potpuno sam upropastila kosu.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Da li farbate kosu?
staro
  (#2 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija ~
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 10:34
Odgovor: Da li farbate kosu? - 18.04.2006, 21:16

usprkos silnim farbanjima kose, jos uvek mi je cvrsta i jaka.. inace sam pre, dok je bila bas bas kratka, menjala boju skoro svake dve nedelje farbala sam se iz nekog gushta, volim promene, pa sam redovito menjala i boju kose.. mada ne mislim da ofarbana kosa moze bude zdrava.. to je cista kemikalija.. no kao sto rekoh, nekim cudom mi je ostala dobro ocuvana.. mozda zato sto nisam previse brinula o tome nekad su to znale budu i drastichne promene, a nekad samo nijanse.. najvise sam volela da imam crvenu na sebi.. tako da sam isprobala sve nijanse crvene..
probala sam vecinu boja, od kojih mi se plava (zuta) nikako nije svidjala, tako da sam je imala na sebi citav jedan dan, a onda se tu noc ofarbala u crveno sad imam trenutno onu ''boja noci'' boju.. ne farbam se tako cesto.. ali planiram da se ponovo sisam, pa mozda padne neka looda boja za leto

staro
  (#3 (permalink))
Meggy
Veteran
Meggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostale

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.12.2006 13:27
Godine: 31
Odgovor: Da li farbate kosu? - 18.04.2006, 21:52

Da bar nisam pocela da je farbam, ne bih sebi bedu na vrat natovarila Nije da sam je unistila, nego me smara taj ritual (na koji se odlucim tek kad doooobro izraste ) i sve one propratne zajebancije tipa "umazano čelo i vrat"... smaaaraaaa!!!
Nekad bese totalno crna, a sad je malo posvetlela, a to mi se ne svidja, pa sam je upgrade-ovala u boju mahagonije Nikakve dodatne tretmane ne ubacujem zbog farbanja, al' nije mi unistena (tesko je to unistiti ).

Gather ye rosebuds while ye may...

staro
  (#4 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Poslednji login: danas 10:20
Godine: 33
Odgovor: Da li farbate kosu? - 18.04.2006, 23:58

Prvi put posle 17 godina farbanja imam svoju prirodnu boju. Imam je već mesec dana, možda jače i svaki dan kao 'oću da se prefarbam, al' neda mi se. Sve ove godine sam bila plavuša, a na tu plavu tovarila razne boje koje su se ispirale, tako da sam i ja dosta toga isprobala. Crnu ne, probala sam periku, pa kad sam videla da više ličim na Borisa Bizetića nego na sebe, odbacila sam tu suludu ideju u tren oka.

Naravno da se za farbanu kosu ne može reći da je zdrava, ali moja se držala dobro, kad zamislim šta sam joj sve radila... valjda zavisi i od kvaliteta, jbga. Redovno sam je pakovala, kupovala ampule i vruće ulje, mutila kojekakve majoneze pa je mazala, pravila domaći šampon, itd.

Prošlo leto sam bila roze, jer tog dana prodavac nije imao zelenu, a ovo leto planiram da budem ljubičasta

Ovakva sam htela da budem:

Ovakva sam bila:

Ovakva ću da budem:

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#5 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija ~
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Poslednji login: danas 10:34
Odgovor: Da li farbate kosu? - 19.04.2006, 01:39

Citat:
Megzz kaže:
sve one propratne zajebancije tipa "umazano čelo i vrat"
jesi probala sa pepelom od cigareta? kod mene to uvek funkcionisalo, cak i kod najtamnije crne

staro
  (#6 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: juče 05:18
Godine: 25
Odgovor: Da li farbate kosu? - 19.04.2006, 02:52

Da naravno da farbam, obozavam da menjam frizure svremena na vreme tako da je farbanje kose sastavni deo menjanja frizure.

Trenutno imam jarke crvene pramenove.

goldie

staro
  (#7 (permalink))
Meggy
Veteran
Meggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostale

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.12.2006 13:27
Godine: 31
Odgovor: Da li farbate kosu? - 19.04.2006, 13:22

Citat:
yige_gui kaže:
jesi probala sa pepelom od cigareta? kod mene to uvek funkcionisalo, cak i kod najtamnije crne
E, kod mene ne funkcionise ili sam ja smotana, pa ne znam kako

Gather ye rosebuds while ye may...

staro
  (#8 (permalink))
Mater Vetru
Botino blago
Mater Vetru je uzor za ostaleMater Vetru je uzor za ostaleMater Vetru je uzor za ostaleMater Vetru je uzor za ostaleMater Vetru je uzor za ostaleMater Vetru je uzor za ostaleMater Vetru je uzor za ostaleMater Vetru je uzor za ostale

Član od: 19.04.2006.
Poslednji login: 27.08.2008 20:17
Godine: 32
Odgovor: Da li farbate kosu? - 19.04.2006, 23:37

Ističem svoju prirodnu nijansu,toniram,takoreći.Lažem,ne ističem,ko bi isticao neku-što-kao-vuče-na smeđu-a-ustvari-je-više-sivkasta boju? Znači,maskiram.Uspešno.Uglavnom.

staro
  (#9 (permalink))
reNATO99
Novi član
reNATO99 je na dobrom putu

Član od: 20.04.2006.
Poslednji login: 29.07.2006 20:47
Pol: Muško
Godine: 30
Odgovor: Da li farbate kosu? - 20.04.2006, 03:13

ne farbam je

staro
  (#10 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: danas 15:36
Odgovor: Da li farbate kosu? - 20.04.2006, 04:05

Jednostavno receno - farbam.

Promijenila sam skoro sve boje, sem plave (zute). Bila sam plavusa jedno 10-tak dana i nikako mi se nije dopalo. Morala sam da se opet prefarbam. Sada moja boja kose je crvena (za nijansu tamnija nego kod mog avatara)

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.

Odgovor