|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Zdravlje i lepota Saveti za zdraviji i lepši život |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Visok krvni pritisak |
|
Odgovor: Visok krvni pritisak |
|
|
|
|
uhvatio i popustio
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: juče 20:35
Pol: Muško
Godine: 57
|
Odgovor: Visok krvni pritisak -
28.11.2007, 16:35
Ja imam sreću nemam visok krvni pritisak, ali imam masnoću za prodaju, nivo holesterola i triglicerida je najčešće duplo veći od gornje dozvoljene granice.
Borim se sa time, ali teško. I ako je za utehu, mi koji imamo taj problem nikad ne šlogiramo, imamo laku smrt (malo crnjaka), ali je to realnost. |
|
|
|
|
|
BaraBa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 22.01.2007.
Poslednji login: danas 01:21
Pol: Žensko
|
01.12.2007, 09:36
Citat:
Moj muz je poceo da pije lekove vec u 23. godini, nazalost. Kad se ozenio samnom Salim se tema nije za zezanje. Pogotovo sto sam primetila da neki nasi poznanici olako shvataju visok krvni pritisak. Nece da odu kod doktora, kao mladi su, ima vremena. Ma da. Obavezne kontrole i pridrzavanje propisane terapije mogu da kontrolisu pritisak. Naravno i sve ovo sto pise u citiranom delu...dobro,ne mogu bas da zamislim ovog mog kako skace na aerobiku, ali ga odvucem svaki dan u setnju. ![]()
|
|
|
|
|
|
|
just en
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 17.08.2008 20:35
|
01.12.2007, 09:56
Nije lose da se ponovi da kada se pocne sa antihipertenzivnom terapijom najcesci nezeljeni(ponekad nepodnosljiv)problem su jake i ceste glavobolje.
A ljudi su vec dovoljno preplaseni visokim TA,pa na glavobolju obicno gledaju kao na jos jednu losu stvar koja ih je snasla,pa trpe ili piju nove lekove-protiv bola. Znaci, promena leka/ili nacina doziranja je resenje.Uz izmene u stilu zivota(postepene,lagane i sto manje "bolne" za pacijenta, da ne bi sebi dizao pritisak i nerviranjem jer ne moze to,to,to,to...i to) sve za vrlo kratko vreme dodje u normalu. |
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 20.11.2007.
Poslednji login: 04.04.2008 11:31
Pol: Muško
Godine: 46
|
11.12.2007, 15:02
Vec dugo se borim sa visokim krvnim pritiskom (oko 20 godina...), ali rezultata do skoro nije bilo ...
Posle promene lekova (Nibulet i Monopril...) te rigorozne dijete tokom koje sam skinuo desetak kg, uspeo sam pritisak sa 170/120 skinuti na 110/70 ... Nije lako ni jednostavno, ali vredi ... Dijeta je veoma jednostavna: voce, povrce, pahuljice, govedina, piletina, riba, 150 gr crnog hleba i 1/2 l jogurta sa sto manje masti, voda, caj ... Izbaciti: sve vrste sokova, alkohol, testo, svinjetinu, jagnjetinu, krompir, slatkise, secer i so (umereno - zasladjivaci i kalijumova so...). Pa eto, probajte ... Pozzz za Dr Drinche ... ![]() |
|
|
|
|
|
clan TNT grupe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 17.11.2007.
Poslednji login: danas 00:26
Godine: 42
|
11.12.2007, 15:18
znaci...ne dolaze u obzir skembici i svinjske nogice u saftu?!???
uhhhhhh...... i ja pijem...neki beta-blokator....ujutru,uvece..... |
|
|
|