VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Zdravlje i lepota

Zdravlje i lepota Saveti za zdraviji i lepši život

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
HIV Testiranje & Znanje
staro
  (#1 (permalink))
cicka
BitterSweet
cicka je dijamantcicka je dijamantcicka je dijamantcicka je dijamantcicka je dijamantcicka je dijamant

Član od: 15.05.2007.
Poslednji login: 04.08.2007 15:25
Pol: Žensko
Godine: 25
HIV Testiranje & Znanje - 19.05.2007, 14:49

Koliko znate o HIV virusu i da li ste se ikada testirali iako ste bili sigurni u sebe?

Posto sam videla vec postojecu temu gde se opisuju polne bolesti pa i AIDS, zanima me koliko mislite na to i koliko cesto pomislite da bi bilo dobro testirati se ili imate predrasude o tome kao neki koji misle da ako ih neko vidi u zdravstvenoj ustanovi kako se testira na HIV i Hepatitis C pomislice o njima da su zarazeni i da ce svi u komsiluku znati za to?

Inace savetovaliste za HIV i AIDS GZZZZ-a, pocelo je sa radom 1987. godine, a "hot line" (namenska telefonska linija) svim zainteresovanim stoji na raspolaganju od 1992. godine u vremenu rada Savetovalista: od 9 do 12h svakog radnog dana.

Broj telefona je: 011/32-30-038.

Mislite o tome!

Osmeh Je Kriva Linija Koja Ispravlja Sve Stvari

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: HIV Testiranje & Znanje
staro
  (#2 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 11:33
Godine: 33
Odgovor: HIV Testiranje & Znanje - 19.05.2007, 15:26

Znam dosta o HIV virusu, a testirala sam se do sad 6 ili 7 puta (iako sam sigurna u sebe), zbog boravka na mestima gde 80% stanovništva ima sidu i kontakta sa zaraženim ljudima i zbog primljene transfuzije.

Ne robujem predrasudama, pa tako ni u ovom slučaju, a svako onaj koji se iščuđava ili krsti na nečiji odlazak na testiranje na HIV nije svestan koliko je neobavešten. Najveća zaštita od side jeste upravo obrazovanje. Visoko smrtna zarazna bolest koja ti može prirediti dosta toga gadnog ako joj pristupaš sa "ma neće to mene" Malo promiskuiteta, malo nepažnje, malo neobaveštenosti, malo nepoštovanja, malo i eto je na tvom pragu Ponekad i kada živiš kao monah nađe put do tebe, takav joj kod. Uđite u japankama u neko žbunje u parku ako smete...

Sreća pa se bar porodilje testiraju redovno, mada dosta njih i ne zna da je testirano u porodilištima

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#3 (permalink))
Kill Bill
Beatrix Kido
Kill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimumKill Bill je dostigao maksimum

Član od: 27.11.2006.
Poslednji login: 01.05.2008 23:58
Odgovor: HIV Testiranje & Znanje - 19.05.2007, 17:46

ne znam za vas ali ova druga slika je
ceo mi zivot pred oči prelete...

od svega toga najljigaviji su mi novosadski manijaci koji su pre par godina vijali ljude po parkovima sa shpricevima punim svoje zarazene krvi...
mater im ustashku, nisi mogo ko svet ni proshetati...

Ubica mekog srca.

staro
  (#4 (permalink))
cicka
BitterSweet
cicka je dijamantcicka je dijamantcicka je dijamantcicka je dijamantcicka je dijamantcicka je dijamant

Član od: 15.05.2007.
Poslednji login: 04.08.2007 15:25
Godine: 25
Odgovor: HIV Testiranje & Znanje - 19.05.2007, 17:54

Citat:
Kill Bill kaže: Pogledaj poruku
ne znam za vas ali ova druga slika je
ceo mi zivot pred oči prelete...

To je i cilj da se ljudi zapitaju da ono sto je toliko daleko od njih to je u sustini tako blizu...

Osmeh Je Kriva Linija Koja Ispravlja Sve Stvari

staro
  (#5 (permalink))
DrinChe
just en
DrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 17.08.2008 20:35
Odgovor: HIV Testiranje & Znanje - 01.12.2007, 10:43

Citat:
cicka kaže: Pogledaj poruku
Koliko znate o HIV virusu i da li ste se ikada testirali iako ste bili sigurni u sebe?

Posto sam videla vec postojecu temu gde se opisuju polne bolesti pa i AIDS, zanima me koliko mislite na to i koliko cesto pomislite da bi bilo dobro testirati se ili imate predrasude o tome kao neki koji misle da ako ih neko vidi u zdravstvenoj ustanovi kako se testira na HIV i Hepatitis C pomislice o njima da su zarazeni i da ce svi u komsiluku znati za to?

Inace savetovaliste za HIV i AIDS GZZZZ-a, pocelo je sa radom 1987. godine, a "hot line" (namenska telefonska linija) svim zainteresovanim stoji na raspolaganju od 1992. godine u vremenu rada Savetovalista: od 9 do 12h svakog radnog dana.

Broj telefona je: 011/32-30-038.

Mislite o tome!
Ne znam o virusu nista.
Izvlacim temu iz naftalina bar na tren, da se setimo koliko ne znamo i koliko nam je lakse da radimo na prevenciji.

staro
  (#6 (permalink))
shacky
medeno srce
shacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimum

Član od: 05.10.2007.
Poslednji login: juče 19:11
Godine: 29
Odgovor: HIV Testiranje & Znanje - 03.12.2007, 20:53

Nisam se nikada testirala, ali znam dosta toga o virusu HIV i trudim se da bubicu od najranijih godina ucim o preventivi....

Kad bi meni dali kisobran, ja ga ne bih potrosio sam
pola mesta ja bih dao nekom, ko je dobar a slucajno sam.

staro
  (#7 (permalink))
DrinChe
just en
DrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 17.08.2008 20:35
Odgovor: HIV Testiranje & Znanje - 06.12.2007, 14:18

23.11.2007.

Broj novih slučajeva zaraze sidom u svetu je, prema najnovijim podacima zajedničkog programa Ujedinjenih nacija protiv side, opao ove godine na 2,5 miliona sa 4,3 miliona lane.

UN su registrovale ove godine 2,1 milion smrtnih slučajeva izazvanih sidom, dok je lane njihov broj bio 2,9 miliona. Kada je reč o ukupnom broju osoba koje žive s virusom HIV, on je ove godine smanjen na 33,2 miliona s 39,5 miliona koliko je iznosio 2006. Najveći broj obolelih i dalje je skoncentrisan u subsaharskoj Africi, oblasti s dve trećine novih slučajeva zaraze (1,7 miliona osoba).
Veći rast boja osoba zaraženih virusom HIV registrovan je u Istočnoj Evropi i centralnoj Aziji, gde je ove godine zabeleženo 150.000 novih slučajeva zaraze i 55.000 smrtnih slučajeva. (Tanjug)

Ono malo knjiskih podataka o retrovirusu mi nista ne znaci sve dok iz vrhunskih laboratorija i farmaceutskog kartela ne cujem nesto jos bolje od ove informacije - hej, 2007. dva milona ljudi manje se zarazilo nego 2006. Prevencija i obavestenost?Mozda.Istocna Evropa i Azija - porast

A Afrika?Ne sali mi se na ovoj temi,ali pitam se sta li ljudi u Africi znaju o AIDS-u.

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Zdravlje i lepota > HIV Testiranje & Znanje
Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Svest i samosvest A6quattro Psihologija 44 01.09.2008 13:35
Sto manje znate, vise para imate - naucno je dokazano! psssst Spomenar 9 18.10.2007 15:50