VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Zdravlje i lepota

Zdravlje i lepota Saveti za zdraviji i lepši život

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Krvne grupe
staro
  (#41 (permalink))
shacky
medeno srce
shacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimumshacky je dostigao maksimum

Član od: 05.10.2007.
Poslednji login: danas 11:10
Pol: Žensko
Godine: 29
Odgovor: Krvne grupe - 07.03.2008, 22:35

moja krvna grupa je B-

Kad bi meni dali kisobran, ja ga ne bih potrosio sam
pola mesta ja bih dao nekom, ko je dobar a slucajno sam.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#42 (permalink))
bezec
Početnik
bezec će uskoro postati poznat član

Član od: 05.02.2008.
Poslednji login: 07.10.2008 06:27
Pol: Muško
Godine: 31
Odgovor: Krvne grupe - 07.03.2008, 23:16

AB+ tri puta sam dao krv,treći put u vojsci i tada mi se smučio život kad sam video kako neki vojnici padaju u nesvest jer su npr. bili malokrvni ili prehladjeni ili ko zna iz kakvih sve razloga,jer su ih lekari nedovoljno pregledali...ma,to je ličilo kao kad stoka ulazi u klanicu,po 25-30 odjednom,medicinski bratovi isprskani krvlju po belim mantilima i nakon što ti iscuri pola litre krvi 'ajde,ustaj,treba da dodje neko drugi na tvom ležaju'...masovno povraćanje po hodniku,padanje u nesvest,mučnina...zbog 3 dana odsustva!? Ma,jeb'o ti to...i tada sam rekao:'ja više NE!'

VOJVODINA MOJA DOMOVINA

staro
  (#43 (permalink))
kozo
Poznata faca
kozo ima spektakularnu auru oko sebekozo ima spektakularnu auru oko sebekozo ima spektakularnu auru oko sebe

Član od: 15.01.2008.
Poslednji login: 08.10.2008 21:16
Godine: 37
Odgovor: Krvne grupe - 19.03.2008, 09:18

upravo se spremam na davanje krvi danas cu da dajem ako tacno znam 25 put.
dajte krv i spasite 3 zivota

Poruku je izmenio kozo, 19.03.2008 u 13:58.

staro
  (#44 (permalink))
Kalina
....dream chaser....
Kalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimum

Član od: 23.10.2007.
Poslednji login: danas 11:23
Godine: 28
Odgovor: Krvne grupe - 21.03.2008, 14:55

0

Ne znam koji sam faktor, posto jedini put kada sam otisla da dam krv nisam mogla.Kao beba sam primila krv od nekih dobrih ljudi i hvala im veliko

" Samo onaj ko u teskobi strepi, mir svoj nalazi, samo onaj ko u donji svet silazi,
voljenu spasava, samo onaj ko noz vadi Isaka dobija."
Soren Kierkegaard

staro
  (#45 (permalink))
psssst
tisina je zlato...
psssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostalepsssst je uzor za ostale

Član od: 04.12.2006.
Poslednji login: juče 23:56
Godine: 24
Odgovor: Krvne grupe - 26.03.2008, 21:29

0+ za mene

Prave stvari se uvek nalaze u rukama pogrešnih ljudi...

staro
  (#46 (permalink))
Leonard Peltier
Onaj Koji Je Puk'o
Leonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimum

Član od: 29.08.2007.
Poslednji login: danas 08:10
Odgovor: Krvne grupe - 28.03.2008, 15:37

AB +

"I have the simplest tastes. I am always satisfied with the best"

staro
  (#47 (permalink))
alokin74
Al' je lepo biti ...
alokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimum

Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: danas 00:34
Godine: 34
Odgovor: Krvne grupe - 24.07.2008, 18:15

Citat:
DanijElla kaže: Pogledaj poruku
A -
Ti si moja krvna grupa - A-

Citat:
Neuhvatljiva_ kaže: Pogledaj poruku
B+ ...nisam davala krv do sada pošto sam malokrvna...padnem u nesvest kad dajem i za analizu a kamoli kad bi vecu količinu trebalo da dam...
Padanje u nesvest i dobrovoljno davanje krvi baš i nema neke veze. Ja sam kao klinac padao u nesvest kada god bi trebalo da mi uzmu malo krvi za analizu. Nakon prvog davanja krvi više nikada nisam pao u nesvest prilikom "istakanja".
Pošto si malokrvana, tj. fali ti malo čelika, nikako ne možeš dati krv. Moraš jesti, npr. eksere, da nadoknadiš gvožđe.

Citat:
zdenkavuk kaže: Pogledaj poruku
A +

Nisam davalac krvi ,posto se obavezno onesvestim kad je vidim.Kad bi bila neka osoba meni draga, bi dala, pa posle nek bude sta bude.
Legneš na onaj krevet i okreneš glavu na drugu stranu dok ne bude gotovo.

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
Ishrana za krvnu grupu A

Meso i riba: (jednom nedeljno)
izuzetno korisno: saran, smudj, bakalar, skusa, stuka (nista od mesa).
izbegavati: svo meso i preradjevine osim neutralnih piletine i curetine, kao i ribu i morske plodove osim onih koji su blagotvorni ili neutralni poput tunjevine, stuke, ili jesetre.
Mleko, mlecni proizvodi, jaja: (ne vise od jednom nedeljno)
nista nije posebno blagotvorno, kao i kod tipa O, dok su mladi beli sirevi, feta, kefir i vocni jogurt neutralni.
izbegavati: masne, zute, stare i prevrele sireve, krem sireve, punomasno mleko, puter, sladoled.
Povrce: (2 do 5 puta, sirovo i bareno)
izuzetno korisno: sargarepa, bela zelen, spanac, beli i crni luk, praziluk, zelena salata i lisnato povrce, socivo, brokoli, cvekla, ren, keleraba, kelj, maslacak, perssun, repa.
izbegavati: kupus, paradajz, zrnasto povrce, plavi patlidzan, pecurke, masline, ljute papricice, crvenu i zutu papriku, crveni i beli krompir.
Voce: (3 do 4 puta nedeljno)
izuzetno korisno: kajsije, kupine, borovnice, tresnje, ribizle, limun, grejpfrut, ananas, sveze i suve sljive, smokve.
izbegavati: banane, dinje, pomorandze, mango, kokos
(izuzetno preporucljivi sokovi od kajsija, sargarepe, celera, tresanja, grejpfruta, ananasa, i limunada).
Brasno, cerealije, semenke:
izuzetno korisno: kikiriki, semenke od bundeve, zobene pahuljice, hleb od soje, pirincana peciva.
izbegavati: belo brasno, pistace, obogacen hleb, vestacke paste i prelive.
Zacini:
izuzetno korisno: beli luk, dzindzer, meso, soja sos, senf.
izbegavati: biber, alevu i mlevenu papriku, kapar, sve vrste sirceta, ulje od suncokreta...
Cajevi i pica:
izuzetno blagotvorno: kamilica, kafa, zeleni caj, crveno vino.
izbegavati: pivo, koka-kolu i ostala gazirana pica, crne cajeve.
A ovo, totalni promašaj što se mene tiče.
Ribu ne podnosim, ali obožavam jagnjetinu.
Bez jogurta kao da nisam doručkovao, a feta sa paradaizom - mmmmm.
Ljuta paprika, pečurke, pasulj sa kolenicom - 2 x mmmmm.
Voće obožavam, sve sem pipuna.
Kikiriki i ostale semenke = alergija.
Beli luk - mmm, senf - mmm, biber - mmm, aleva paprika - mmm, sirće - mmm...
Čajeve ni kada sam bolestan, kao ni vina, a pivo - hladno na plus tridesetpet = raj.

Inače, krv dajem dva puta godišnje i jako se lepo osećam, pogotovo kada znam da ću time nekome spasiti život.
Krvna grupa A je prilično rasprostranjena, ali sa Rh - faktorom je dosta retka. Svega 16 posto populacije u Srbiji se može pohvaliti time.
Razmišljam da u narednih par godina pređem na tri puta godišnje davanje krvi, naravno, ako sve bude u redu samnom.

Quid quid latine dictum est altum viditur!

staro
  (#48 (permalink))
jovuk
Poznata faca
jovuk je savršen članjovuk je savršen članjovuk je savršen članjovuk je savršen članjovuk je savršen članjovuk je savršen članjovuk je savršen članjovuk je savršen članjovuk je savršen članjovuk je savršen članjovuk je savršen član

Član od: 27.05.2008.
Poslednji login: danas 11:19
Odgovor: Krvne grupe - 01.08.2008, 18:42

a+

staro
  (#49 (permalink))
GostBG
Banovan
GostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostaleGostBG je uzor za ostale

Član od: 24.06.2008.
Poslednji login: 06.10.2008 10:51
Godine: 41
Odgovor: Krvne grupe - 01.08.2008, 18:47

A +

staro
  (#50 (permalink))
itebejac
Iskusni forumdžija
itebejac je dijamantitebejac je dijamantitebejac je dijamantitebejac je dijamantitebejac je dijamant

Član od: 06.01.2008.
Poslednji login: danas 04:37
Godine: 32
Odgovor: Krvne grupe - 02.08.2008, 17:27

0+

Ko rano poludi, ceo vek mu u veselju prođe!

Odgovor