VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Zdravlje i lepota

Zdravlje i lepota Saveti za zdraviji i lepši život

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Kako čuvate zdravlje?
staro
  (#21 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: danas 16:16
Pol: Muško
Godine: 44
Odgovor: Kako čuvate zdravlje? - 19.01.2008, 22:37

Pišu danas u Press-u da je poželjno uzimati nedeljno do 11 jedinica alkohola,to je umereno kao,smanjuje rizik od kardiovaskularnih problema,ali nije mi jasno šta je za njih jedinica alkohola,jer za mene znam šta je,ali možda sam u zabludi...

Toliko i uzimam,s tim da to uzmem u jednom danu u nedelji tj. ne delim na po svaki dan...

Narušenog sam zdravlja mada niko ne bi rekao,ali mentalnog naravno sa psihosomatskim poremećajima i zavisnik od nekih sitnica... Tešim se kakvih ima,a sa 44 je nemoguće da ti nešto fali,pa bolje i živci nego čuka ili gušterača ili šta još gore ne daj Bože... Biram da sam zdrav ludak,ukratko...

Organizam je tako komplikovan da je to nemoguće opisati,ko je učio zna o čemu pričam... I svi doktori koji su me nekada lečili,saobraćajka i ti manji psiho poremećaji... su ili čujem teže bolesni ili umrli... Sorbona,struka i zdrav život ne znače ništa niti mi išta znamo... naše je da čekamo,a kako reče Dadan sinoć u filmu - isto je umro da li u sredu ili petak... Ili kako ono kažu: Od čega je umro? Pa od smrti...

...ja sam uvek u pravu,čak i kada jesam...neko to shvati pre,a neko i ranije...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Kako čuvate zdravlje?
staro
  (#22 (permalink))
principessa
Početnik
principessa će uskoro postati poznat članprincipessa će uskoro postati poznat član

Član od: 04.02.2008.
Poslednji login: 10.09.2008 10:48
Pol: Žensko
Odgovor: Kako čuvate zdravlje? - 07.02.2008, 13:37

Kazu da svaki dan moramo pojesti jednu jabuku, a i jednu bananu radi kalijuma.
Takode i narandzu zbog vitamina C ...
I obavezno popiti jednu solju zelenog caja (bez secera za prevenciju dijabetesa) za smanjenje masnoce u krvi...
Svakoga dana moramo popiti dve litre vode ( i poslije je ispisati, sto udvostrucuje vreme koje smo do sada provodili u WC-u)
Svakoga dana treba uzeti barem jedan Bioaktiv ili jedan jogurt da biste imali sve dobre bakterije, za koje niko ne zna sta su tacno, ali ako se ne opskrbis sa barem milion i po tih bakterija, vidjeces svog djavola...
E da ... i svakoga dana jedan aspirin,za prevenciju infarkta, i jedna casa crnog vina, takode protiv infarkta. I jednu casu belog, za nervni sistem...I jednu casu piva, ne mogu se setiti za sta...
Ako ih popijes odjednom, medutim, mozes dobiti mozdani udar, ali ne sekiraj se, neces ni primetiti...
Svakoga dana treba jesti zitarice!
Mnogo, mnogo, gomilu vlaknastih zitarica, dok ne poseres govno velicine pulovera.
Potrebno je 4 do 6 dnevnih obroka, laganih, s tim da ne smes zaboraviti - zvakati svaki zalogaj 100 puta- (Tako da ti samo za jelo treba 5 sati)
E da, iza svakog jela trebalo bi oprati zube, tako da zube treba oprati i posle jabuke, posle bioaktiva, posle banana, posle zitarica.I tako sve dok imas zube u ustima, s tim da ne zaboravis zubni konac, masazu desni, i, jako vazno - ispiranje vodicom za usta...
Bilo bi dobro urediti kupatilo, mozda staviti unutra CD player ili TV, jer s obzirom na vodu, zitarice pranje zuba, provesces puno, puno vremena unutra...
Treba spavati 8, raditi preko 8 sati, plus 5 za jelo, to je 21. Ostaje ti 3 sata, ako nije bas velika guzva u saobracaju.
Prema statistikama, TV se gleda prosecno cca 3 sata dnevno. Sada se to vise ne moze, jer svakoga dana treba hodati najmanje pola sata (savet: posle 15 min kreni nazad jer ako ne, pola sata postaje celi sat).

Treba negovati prijateljstva, jer su poput biljaka, treba ih odrzavati svakodnevno. Pretpostavljam i kada ides na put...
Izmedu ostalog, moras ostati informisan, i citati barem dve dnevne i nekoliko nedeljnih novina, da bi imao kriticki stav..
Seks treba imati svaki dan, ali bez upadanja u rutinu: treba biti inovativan, kreativan i iznova osvajati.
Za sve ovo treba vremena...
Ako zelite sebi sve najbolje, onda govorimo o tantrickom seksu.
Treba imati vremena i za dodir s prirodom, pranje poda-sudova-vesa, da ne govorimo o tome sta sve treba ako imas kucnog ljubimca ili decu...
Racunica kaze da je za sve to potrebno minimalno 29 sati.

Jedina mogucnost koja se namece je raditi nekoliko stvari istovremeno:

Npr: tusiraj se hladnom vodom i drzi usta otvorena - tako ces popiti 2 litre vode.
Dok izlazis iz kupatila s cetkicom za zube u ustima, istovremeno se seksaj (tantricki) s partnerom koji istovremeno gleda TV i cita novine dok ti peres pod.
Ostala ti je jedna ruka slobodna? Nazovi prijatelje! I rodbinu! Popij vino (nakon razgovora s rodbinom ce ti trebati).
Uuuuuuf!
Ako ti je ostalo dva slobodna minuta, posalji ovu poruku svojim prijateljima (koje treba paziti kao biljke) dok jedes kasicicu meda, koja je vrlo, vrlo korisna.
Sada te pozdravljam, jer izmedu jabuke, jogurta, piva, prve litre vode i treceg obroka s dnevnom dozom vlakana, ne znam vise sta trebam, ali moram hitno u WC.
Ucaricu par minuta istovremeno peruci zube...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Zdravlje i lepota > Kako čuvate zdravlje?
Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Kako se ljutimo? SQUAW Astrologija 38 17.05.2008 21:57
Kako najlakse ubiti noja? HLEBmaster Humor i zabava 5 06.02.2008 09:57
Kako si mogao? SQUAW Kućni ljubimci 5 03.02.2008 01:52
Kako se svideti.. Crazy Angel Astrologija 11 04.01.2008 19:42
CKM: KNOW HOW - Kako biti sovinista! HLEBmaster Humor i zabava 0 03.10.2007 03:27