VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Zdravlje i lepota

Zdravlje i lepota Saveti za zdraviji i lepši život

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Nova zavisnost - Tenoreksija (Solarijum)
staro
  (#1 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 01:26
Pol: Žensko
Godine: 33
Nova zavisnost - Tenoreksija (Solarijum) - 02.11.2006, 22:17

Britanci mesečno u proseku potroše 40 funti na proizvode koji im održavaju ten tamnim i tokom hladne zime, najviše zbog žestoke marketinške kampanje koja propagira takozvani zdrav izgled. Naučnici su tu pojavu, odnosno zavisnost, već nazvali "tenoreksijom", preneli su britanski mediji.

Prema nedavno provedenom istraživanju, polovina odraslog britanskog stanovništva tvrdi da se oseća zdravije kad im je koža tamnija. Dakle, tenoreksičari su opsednuti neprestanim održavanjem kože tamnom te pritom odlaze u solarijume češće nego što doktori preporučuju.

Ako od poslednjeg sunčanja u solarijumu prošlo više od tri dana, kad se pogledam u ogledalo, čini mi se da izgledam bledo. Jednostavno moram biti tamna, to jako utiče na moje raspoloženje - rekla je tenoreksičarka Mandy Sherwin.
Za tu pojavu mogla bi se "optužiti" Coco Chanel koja je 1923. slučajno "izgorela" na suncu tokom jednog krstarenja. Pre nego što je bila svesna toga, pokrenula je novi trend u svetu.

Posećujete li solarijum i kolko često? Da li ste tenoreksičar? Koristite li kreme za tamnjenje? Kakvo je vaše mišljenje o solarijumu? Zdravo ili ne?

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Nova zavisnost - Tenoreksija (Solarijum)
staro
  (#2 (permalink))
Lillith
moonlight shadow
Lillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimumLillith je dostigao maksimum

Član od: 13.10.2006.
Poslednji login: 21.05.2008 14:27
Godine: 25
Odgovor: Nova zavisnost - Tenoreksija (Solarijum) - 02.11.2006, 22:28

Ne idem u solarijum i nikada ne bih otisla,pa ja se cak ne volim ni da sunacam a iako imam svetao ten imam dosta pigmenta pa mi je dovoljan samo dan na suncu da pocrnim...
A i iskreno bezze mi je taj preplanuli look zimi,leti i razumem,a ima sta i da se pokaze a zimi samo jednoj osobi kojoj ionako nije bitno dal si tamna ili svetla...

Bas bezze

staro
  (#3 (permalink))
Najgora
Nepopravljiva...
Najgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimumNajgora je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2006.
Poslednji login: danas 02:18
Godine: 33
Odgovor: Nova zavisnost - Tenoreksija (Solarijum) - 02.11.2006, 22:32

Ja odem ponekad kad se setim. Samim tim ne održavam boju ali uživam u onoj toploti. Jedna moja drugarica kaže:"...idem na Floridu oćeš samnom?"...i kako da je odbijem

staro
  (#4 (permalink))
Meggy
Veteran
Meggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostale

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.12.2006 13:27
Godine: 31
Odgovor: Nova zavisnost - Tenoreksija (Solarijum) - 03.11.2006, 13:52

Ne idem u solarijum, nit' planiram. Naravno da je stetno, mada mi to nije osnovni razlog zasto ne idem. Stvar je samo u tome da ne bolujem od toga da budem crna 365 dana u godini. Nisam ni leti crna, pa mi nije posebno bitno ni zimi da budem

Gather ye rosebuds while ye may...

staro
  (#5 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 02.09.2008 08:47
Godine: 25
Odgovor: Nova zavisnost - Tenoreksija (Solarijum) - 03.11.2006, 15:24

Ne idem u solarijum. Sad ispadne na ovom forumu da niko ne ide u solarijum, svi bulje u monitor i sede kuci. Ne idem zato sto.... nemam pojma sto. Pa sama pomisao da treba da odem negde da se skinem gola i da lezim 10 minitu pa da se oblacim mi je bila dosadna. A verovatno bih bolje izgledala kad bi bila malo tamnija u licu, jer sam inace bleda, mada kad se nasminkam izgledam skroz ok. Tako da me mrzi da idem u solarijum.

goldie

staro
  (#6 (permalink))
Sanja
Početnik
Sanja će uskoro postati poznat član

Član od: 18.08.2006.
Poslednji login: 21.09.2007 23:34
Godine: 29
Odgovor: Nova zavisnost - Tenoreksija (Solarijum) - 03.11.2006, 15:37

Citat:
goldie kaže: Pogledaj poruku
Sad ispadne na ovom forumu da niko ne ide u solarijum
Idem ja Krenem u prolece, jednom nedeljno i tako do leta. Preko leta pokusavam da uhvatim zrake sunca, pa posle leta opet malo u solarijum dok ne dodje hladan period u kom se ne vidi nista sem lica i u kom samo jedna osoba vidi koliko sam pocrnela.
Ne patim za preplanulom bojom, cesto se zgrozim kada vidim devojke sa nakvarcovanom kozom na kojoj su se vec stvorile one grozne pegice, ali volim svoju kozu sa malo boje i mnogo se bolje osecam kada nisam vampirski bela.

staro
  (#7 (permalink))
silvia
Moderator
silvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimum

Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: danas 01:25
Godine: 29
Odgovor: Nova zavisnost - Tenoreksija (Solarijum) - 23.04.2007, 13:04

Idem u solarijum,krenem bas sad u ovo vreme,nakvarcam se i onda idem samo na odrzavanje boje,shta cu kad volem da sam preplanula

Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti.

Kosmeticki salon
staro
  (#8 (permalink))
sonja_ns.
Poznata faca
sonja_ns. obasjava toplim zrakom Suncasonja_ns. obasjava toplim zrakom Suncasonja_ns. obasjava toplim zrakom Suncasonja_ns. obasjava toplim zrakom Suncasonja_ns. obasjava toplim zrakom Suncasonja_ns. obasjava toplim zrakom Suncasonja_ns. obasjava toplim zrakom Sunca

Član od: 12.10.2007.
Poslednji login: 03.09.2008 23:06
Godine: 37
Kosmeticki salon - 12.11.2007, 17:51

koliko cesto koristite solarijum i sta mislite o istom?

*Od svih istina najdublje su i najtrajnije istine srca*

Odgovor: Kosmeticki salon
staro
  (#9 (permalink))
veverica
Sciurus vulgaris
veverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimumveverica je dostigao maksimum

Član od: 02.07.2007.
Poslednji login: juče 18:35
Odgovor: Kosmeticki salon - 12.11.2007, 18:00

U solarijumu nisam bila nikada, a mislim da i neću. Što sam starija, to manje volim da budem preplanula, tako da se ne sunčam više ni na moru...

staro
  (#10 (permalink))
Neuhvatljiva_
I'm a dreamer
Neuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimumNeuhvatljiva_ je dostigao maksimum

Član od: 09.01.2007.
Poslednji login: juče 19:57
Odgovor: Nova zavisnost - Tenoreksija (Solarijum) - 20.08.2008, 21:28

Idem ...Tokom cele godine...Jednom ili dva puta mesecno

Odgovor