VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Zdravlje i lepota

Zdravlje i lepota Saveti za zdraviji i lepši život

Prikaz rezultata glasanja: Koliko šolja kafe popijete u toku dana?
ne pijem kafu 5 9.80%
samo jutarnju 7 13.73%
jutarnju i po koju sa društvom 19 37.25%
nemam predstavu koja je cifra u pitanju, jer pijem kafu kao lud/a 20 39.22%
Učesnika ankete do sada: 51. Ne možete da glasate na ovoj anketi

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Da li ste "kafopija"?
staro
  (#1 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2006.
Poslednji login: danas 01:54
Pol: Žensko
Da li ste "kafopija"? - 05.04.2006, 04:21

Da li ste "kafopija"?

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.

Poruku je izmenio irnik, 17.11.2007 u 07:14.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Kafa može prouzrokovati infarkt
staro
  (#2 (permalink))
irnik
Moderator
irnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimumirnik je dostigao maksimum

Odgovor: Kafa može prouzrokovati infarkt - 05.04.2006, 04:25

Kafa može prouzrokovati infarkt

Naucnici sa University of Toronto nedavnim istraživanjem došli su do zaključka da svakodnevna konzumacija velikih količina kafe može kod osoba s određenim genetskim profilom povećati rizik za infarkt. Istraživanje sprovedeno na 4 000 osoba pokazalo je da osobe sa sporijim metabolizmom kofeina imaju zbog svakodnevne konzumacije više od 4 šoljice kafe čak 64 posto veći rizik da će pretrpeti infarkt. Konzumacija 2 do 3 šoljice kafe dnevno je kod takvih ispitanika rizik za infarkt povećavala za 36 posto, a povećanje rizika je bilo najizraženije kod osoba mlađih od 50 godina. Tome su uzrok varijante gena koji kontrolise aktivnost enzima iz jetre po imenu citokrom (CYP1A2) koji može ubrzati ili usporiti metabolizam. No da ne bi sve izgledalo tako crno naucnici ističu da osobe koje imaju "bržu" verziju gena mogu svakodnevnom konzumacijom do 3 šoljice kafe svoj rizik za infarkt čak i smanjiti.

"I may not have gone where I intended to go, but I think I have ended up where I needed to be." Douglas Adams.

Poruku je izmenio irnik, 17.11.2007 u 07:14.

staro
  (#3 (permalink))
Meggy
Veteran
Meggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostaleMeggy je uzor za ostale

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.12.2006 13:27
Godine: 31
Odgovor: Kafa može prouzrokovati infarkt - 05.04.2006, 11:00

Jaaaaooooo, pa ja to pijem umesto vode Nes sa mlekom, pa ni ne osetis da pijes kafu Popijem kafu, pa se bez problema izvrnem i zaspim

Gather ye rosebuds while ye may...

staro
  (#4 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: 17.08.2008 12:17
Godine: 33
Odgovor: Kafa može prouzrokovati infarkt - 05.04.2006, 17:19

Drago mi je što sam se tog rituala oslobodila. Ne bih mogla sad da je popijem, ma nema trika. A pila sam je onako, podosta. Kafu i čašu vode u životu odbijala nisam. A sad, ostade samo voda.

I, ono što kao ex kafopija mogu da primetim je - da mi živci slabije rade, da sam opuštenija i smirenija, i, da sam znala da će ovako da bude, batalila bih je još ranije.

Verujem da kafa može napraviti kojekakve gluposti, jer se sa kafom sada preteruje, samim tim što je više ne pijemo iz onih šoljica, nego tražimo sve veće i veće doze, a to nikako ne može da bude dobro.

Da ne pominjem one koji ujutru zveknu dva kratka espresa na prazan stomak, pa dok ne počnu da drhte ne mogu da počnu dan.

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

staro
  (#5 (permalink))
Lady S
Administrator
Lady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimum

Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 19.08.2008 17:10
Godine: 26
Odgovor: Kafa može prouzrokovati infarkt - 05.04.2006, 19:23

Ne preterujem sa kafom. Pijem onu najgoru jutarnju na prazan stomak (duplu) jer sam izgleda navikla organizam da se samo na taj način može razbuditi, a nakon nje eventualno popijem jednu - a najčešće ni jednu. Ukoliko se i desi da popijem više šoljica u toku dana, obavezno me hvata neka drhtavica i zaboli želudac...
Znam jednog koji samo za vreme radnog vremena popije 6-7 komada, a da pri tom ništa ne pojede i tako godinama...

staro
  (#6 (permalink))
Goga
Mama u Boji
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 02:12
Godine: 34
Odgovor: Kafa može prouzrokovati infarkt - 10.04.2006, 16:54

Obavezna dupla, inace ne bih mogla da funkcionisem, bila bih kao zombi.Kasnije josjedna ili dve. Prava mera. SQUAW, svaka cast na karakteru i jakoj volji.

staro
  (#7 (permalink))
greco
forever man
greco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen člangreco je savršen član

Član od: 06.04.2006.
Poslednji login: 20.08.2008 13:07
Pol: Muško
Godine: 24
Odgovor: Kafa može prouzrokovati infarkt - 12.04.2006, 23:00

Vjerujem da mi jedan nes, sa mnooogo mlijeka, nece naskoditi u zivotu.

Kafoman ili ne?
staro
  (#8 (permalink))
Muckota
Početnik
Muckota će uskoro postati poznat članMuckota će uskoro postati poznat članMuckota će uskoro postati poznat član

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 03.10.2007 20:36
Kafoman ili ne? - 24.04.2006, 23:58

Popijem jednu, najvise 2. Izbegavam ono, sedi kod ovog - kafa, sedi kod onog - kafa... tome kraja nema, a zeludac trpi.

staro
  (#9 (permalink))
irnik
Moderator

Odgovor: Kafa može prouzrokovati infarkt - 10.09.2006, 00:27

Kafu sam pila u velikim kolicinama, dok mi se zeludac nije pobunio. Sada popijem samo ponekad i to sa mnooogo mlijeka (prije bi se moglo reci da pijem mlijeko sa kafom ). Volim moku, nes ili espreso

staro
  (#10 (permalink))
Mish
Delete Woman
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 00:57
Odgovor: Kafa može prouzrokovati infarkt - 11.09.2006, 23:47

Dobra, jaka, crna turska kafa (bez šećera, naravno) mi je jedna od većih uživanja. I ne odričem je se, pa makar i po cenu infarkta.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....