VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Zdravlje i lepota

Zdravlje i lepota Saveti za zdraviji i lepši život

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Trajna sminka
staro
  (#1 (permalink))
blueella
x3m member
blueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen član

Član od: 28.09.2006.
Poslednji login: 07.09.2008 16:43
Pol: Žensko
Trajna sminka - 23.11.2006, 18:18

Trajna šminka je tretman kojim se može sakriti ili ispraviti neka
nepravilnost ili nešto naglasiti.

Radi se rub usana ili cela usta
(povećavanje, smanjivanje, oblikovanje),
oči (samo gornji ili i
gornji i donji rub oka) i
obrve (podebljati postojeće, potamniti ih, produžiti ili rekonstruirati cele obrve).

Sve ovisi o želji klijenta. Pigmenti se biraju ovisno o pigmentu kože i želji klijenta.

Pigment ostaje kod kožom od 3 do 5 godina (slično kao i kod bio tattoo-a), a tok tretmana je takodjer sličan tretmanu bio tattoo-a.

Ili ne pokusavaj, ili dovrsi!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Trajna sminka
staro
  (#2 (permalink))
blueella
x3m member
blueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen članblueella je savršen član

Trajna sminka - 23.11.2006, 18:21

Trajna šminka (PMC, conture make-up) bavi se korektivnim pigmentiranjem kože lica kod žena i muškaraca, tj. područja obrva, vjeđa, usnica i iscrtavanjem madeža. Metoda pruža besprijekoran i konstantan make-up, ističe sve detalje i osobnost lica, omogućuje ispravljanje i ispunjavanje svih individualnih estetskih zahtjeva te pruža osjećaj konstantne ljepote. Potreba je žena i muškaraca da izgledaju uvijek savršeno i njegovano.

Trajna sminka
staro
  (#3 (permalink))
blueella
x3m member

Trajna sminka - 23.11.2006, 18:23

Postavlja se pitanje tko treba PMC?

S obzirom na vrijeme u kojem živimo, PMC trebaju osobe koje nose kontaktne leće, koje se aktivno bave sportom, imaju brz životni stil, žele uštedjeti vrijeme, uvijek izgledati savršeno, fotomodeli i manekeni, oni koji nemaju dovoljno vremena za stalno uljepšavanje, koji su alergični na klasični make up, koji žele savršen i prirodan izgled, prikriti anomalije na licu i koži, osobe koje imaju male i razmaknute oči, slabo istaknute oči, rijetke trepavice i spuštene vjeđe. Potreban je i onima koji su pogrešnim čupanjem obrva uništili njihov prirodan oblik, gustoću i veličinu, koji su zbog bolesti ili nekoga drugog razloga izgubili obrve, osobama koje su prošle kemoterapiju, imaju male, spuštene ili slabo izražene usne ili usne koje su izgubile pigment, potom onima koji na licu i koži imaju ožiljke od ozljeda ili kirurških zahvata, koji žele promjene, uštedjeti novac, onima koji žele biti u trendu... Dakle, popis želja i realnih potreba doista je dug.

Trajna sminka
staro
  (#4 (permalink))
blueella
x3m member

Trajna sminka - 23.11.2006, 18:27

da li je neko probao??? da li ste za ili protiv???

ja sam dala da mi se naprave obrve, s obzirom da ih skoro nisam ni imala..
plava sam i pritom su bile vise nego tanke i svetle, pa sam svaki dan morala da ih isrtavam sto je oduzimalo dosta vremena, pa sam se jednog dana odlucila da to uradim i po preporuci moje rodjake to u nemackoj i uradila...i prezadovoljna sam.. izgledaju kao prirodne, manje upadljive nego kad sam koristila olovku... a niko nije ni primetio... a meni jedan posao manje...

Odgovor: Trajna sminka
staro
  (#5 (permalink))
Lady S
Administrator
Lady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimumLady S je dostigao maksimum

Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 29.09.2008 10:22
Godine: 26
Odgovor: Trajna sminka - 01.07.2007, 23:43

Trajna šminka, odnosno svojevrsna tetovaža usana, očnih kapaka i obrva, kojoj se u SAD podvrglo preko osam miliona žrena, može za više godina da naruži pa čak i deformiše pacijentkinje koje dožive alergijsku reakciju na taj tretman, upozoravaju američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDCP)

Lekari već odavno znaju da se kod ovakvog ubrizgavanja tatu-pigmenta može javiti alergija, a 2004. je Američki institut za intradermalnu kozmetiku iz Arlingtona u Teksasu, povukao iz prodaje svoj brend za tetovažu "premijer pigmens" pošto je registrovano više negativnih reakcija kod žena na kojima su primenjeni.

U želji da provere koliko neprijatnosti vezane za trajnu šminku mogu da traju, Masja Stretemans i njene kolege iz CDCP intervijuisali su 92 žene koje su posle tretmana permanentnog šminkanja doživele probleme.

Većina je izjavila je doživelo otekline i preosetljivost na dodir na tretiranim mestima, a često su osećale i svrab. Te alergijske reakcije trajale su od pet meseci do preko tri godine, a u 68 odsto slučajeva još nisu prošle u trenutku intervijuisanja.

Prema saopštenju odelenja za kozmetiku i boje američke Uprave za hranu i lekove (FDA), izveštaji o alergijskim reakcijama na pigmente za tetovažu su retki, ali kad do ovakvih reakcija dodje mogu da nastanu veliki problemi jer je te boje teško ukloniti.

Osim toga, kod ljudi alergijska reakcija na tetovažu može da se pojavi i godinama pošto je ona obavljena.

(Tanjug)

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen