VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Informacione tehnologije > WWW

WWW Zanimljivi sajtovi, provajderi, hosting...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
PayPal? Kako se registrovati?
staro
  (#1 (permalink))
good.witchie
Novi član
good.witchie je na dobrom putu

Član od: 09.01.2008.
Poslednji login: 15.01.2008 07:14
Pol: Žensko
PayPal? Kako se registrovati? - 09.01.2008, 13:22

Najzad sam dobila Visa karticu, i odmah sam znala šta želim kupiti.
Pogledala sam prva četiri dela Sanctuary webisode na netu i želela sam platiti, da bih mogla kupiti i ostala četiri. Nije skupo, samo 2 dolara, a nakon plaćanja bih trebala samo da ga skinem sa interneta, tako da ne bih ni poštarinu trebala da platim, itd.
Samo što... eto, Srbija nije na listi država. Javila sam se tamo na forumu, i rekli su mi da ne bih ja bila prva iz Srbije, koja je naručila seriju... ali, niko ne zna da mi pomogne, pa se sad obraćam vama.
Pošto znam da je nekolicina već naručivala sa interneta, htela bih malo više informacija o tome, a ako je moguće, da mi kažete kako da se registrujem na PayPal.

Unapred hvala.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: PayPal? Kako se registrovati?
staro
  (#2 (permalink))
Galahad
Lala, Bogu 'Fala
Galahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostale

Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: 26.06.2008 21:19
Pol: Muško
Godine: 26
Odgovor: PayPal? Kako se registrovati? - 10.01.2008, 10:16

Ovo je odlichno pitanje, koje sam do sad chuo milion puta... A ima i dobar odgovor... Za sada - nikako!

Naime, PayPal i dalje nema u listi drzhava nashu divnu otadzhbinu, tako da je preko PayPal-a nemogutje bilo shta raditi odavde... Ne postoji workaround, tipa, da pri registraciji navedesh da si u Hrvatskoj, jer ljudi aktivno proveravaju sve naloge, i kad provale da nisi u Hr, obrishu ti nalog... I nishta nisi uradila...

Ne bavim se previshe online shoppingom, ali znam da PayPal 100% ne funkcionishe odavde... Vrlo je techna kategorija online shopping iz Srbije... Neki credit-card procesori podrzhavaju i nashe kartice, neki ne, i praktichno zavisi od sajta do sajta, da li tjemo mi motji da koristimo nashu CC ili ne... Ali PayPal - jok... Za sad...

Da li postoji neka druga varijanta platjanja na tom sajtu? Wired bank transfer, ili preko e-gold, ili shta ja znam...

Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig...

staro
  (#3 (permalink))
Dupont
Početnik
Dupont je na dobrom putu

Član od: 05.11.2007.
Poslednji login: 14.05.2008 06:59
Godine: 37
Odgovor: PayPal? Kako se registrovati? - 10.01.2008, 15:38

Evo i ja da kazem nesto ukratko o tom PayPal-u(posto imam malo iskustva u tome):
PayPal ne bih nikome preporucio jer ce da te ODERU sa kamatom tako da ces na kraju da umesto 2 dolara platis 10(veruj mi)
Evo ti jedan primer(a ima ih nekoliko hiljada)-http://www.youtube.com/results?searc...&search=Search

staro
  (#4 (permalink))
Gospodin Ne
Monsieur Da
Gospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen članGospodin Ne je savršen član

Član od: 16.12.2007.
Poslednji login: 03.09.2008 23:49
Godine: 41
Odgovor: PayPal? Kako se registrovati? - 10.01.2008, 15:48

Sigurno je jeftinije platiti gotovinom u prodavnici ali je za neke tranzakcije PayPal odlican.
PayPal alternative mozes naci ovde ali mislim da ce problem biti isti.

Ne

Poruku je izmenio Gospodin Ne, 10.01.2008 u 15:55.

staro
  (#5 (permalink))
good.witchie
Novi član

Odgovor: PayPal? Kako se registrovati? - 10.01.2008, 19:35

Hvala van na odgovorima.
sad mi je jedina nada youtube-da cekam da neko stavi tamo ostale delove, ili neki od p2p programa.
Evo linka koji mi stvara toliko problema: https://www.paypal.com/row/cgi-bin/w...9195e43edfafa3
Ali sam sigurna da ima rešenja, jer su mi na tom forumu gde sam htela ovo čudo da naručim rekli da su već iz Srbije naručivali-samo mi treba neko pametan da mi kaže kako...
Ako iko išta zna, neka mi javi.

I, još jednom hvala.

staro
  (#6 (permalink))
Papak
Boško
Papak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimumPapak je dostigao maksimum

Član od: 02.10.2006.
Poslednji login: juče 00:33
Godine: 32
Odgovor: PayPal? Kako se registrovati? - 11.01.2008, 01:16

Ja imam PayPal rachun. Koristim ga ponekad kao nachin plachanja jer dosta ljudi koji prodaju robu na ebay-u i slichnim sajtovima preferiraju taj nachin kupovine. Vadjenje naloga na PayPal-u je jednostavno kao i na bilo kome drugom web sajtu gdje je potrebno logovanje. Ali da bi koristila PayPal za robno-novchane transakcije potrebno je da imash cheking rachun u banci koja omoguchava online transakcije. PayPal je dobar jer je siguran nachin plachanja. Kad vrshish kupovinu preko PayPal-a tvoji podaci ne idu prodavcu (kreditna, broj rachuna banke, lichni podaci, itd). To je veoma bitno kad recimo kupujesh robu od malih nepoznatih firmi ili obichnih ljudi, jer oni neche dobiti tvoje podatke koje bi mogli kasnije jednostavno da zloupotrebe. Ako ti prodavac ne poshalje robu, onda opet mozhesh da se zhalish PayPal-u i u sluchaju da prodavac ne uspije da dokazhe da ti je dostavio robu, PayPal automatski povlachi pare sa njegovog rachuna i shalje na tvoj. Zato je potrebno imati rachun u banci. U sushtini PayPal pruzha dodatne garancije i kupcima i prodavcima. Sama kreditna kartica bez tog bankovnog rachuna ti nishta ne znachi. I da, josh neshto. Prilikom kupovine PayPal ne naplachuje nikakvu proviziju, barem ne od kupca. Dosta puta sam kupovao stvari po internetu i nikad mi nije bilo skuplje da idem preko PayPala nego recimo da platim kreditnom karticom.

Crvenu maramu nosiću ja i plavu kapicu, tralalala
Crvena zvjezdica na kapi sja, o vratu marama, tralalala

staro
  (#7 (permalink))
good.witchie
Novi član

Odgovor: PayPal? Kako se registrovati? - 13.01.2008, 19:25

Papak, hvala na odgovoru, ali sam svesna šta i kako PayPal radi.
Problem je u tome, što ne mogu da se registrujem, jer im srbija nije na listi... Ako si i ti iz srbije, onda ne znam kako si uspeo da se registruješ, pa bih molila da mi opišeš. Ali ako nisi iz ove države, onda mislim da je sasvim normalno da imaš PayPal račun.

staro
  (#8 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 00:26
Odgovor: PayPal? Kako se registrovati? - 13.01.2008, 19:42

А шта фали Манубоокерсу? Знам да сам се тамо без проблема регистровао из Србију, уплатио новац са Рајфајзенове Виза електрон...

...a u mraku sobe miris kose njene lebdi svuda oko mene...

staro
  (#9 (permalink))
good.witchie
Novi član

Odgovor: PayPal? Kako se registrovati? - 15.01.2008, 07:14

A jel može sa tim da se plati na već spomenutom sajtu? Ne verujem...

staro
  (#10 (permalink))
quakeon
Novi član
quakeon je na dobrom putu

Član od: 29.03.2008.
Poslednji login: 29.03.2008 12:40
Godine: 23
Odgovor: PayPal? Kako se registrovati? - 29.03.2008, 12:09

Citat:
good.witchie kaže: Pogledaj poruku
A jel može sa tim da se plati na već spomenutom sajtu? Ne verujem...
ako ti treba pomoc u vezi placanja kontaktiraj me na garyjas@gmail.com

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen