VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Informacione tehnologije > WWW

WWW Zanimljivi sajtovi, provajderi, hosting...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
"Crni Google" štedi energiju?
staro
  (#1 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 10:22
Pol: Žensko
Godine: 33
"Crni Google" štedi energiju? - 11.08.2007, 19:48

Da li se energija može uštedeti putem Blackle-a, ‘crne’ verzije Google-a?

Autorka: Jasna Ćosović

Blackle je pretraživač koji koristi Google Custom Search kao osnov. Pojednostavljenim rečnikom, Blackle je Google obojen u crnu boju i vrši pretragu pozivajući Google. Osnivači Blackle-a, Heap Media iz Australije, tvrde da se korišćenjem Blackle-a štedi energija budući da je ekran najvećim delom crn. Ideja je potekla na ecoIron blogu objavljivanjem posta Black Google Would Save 750 Megawatt-hours a Year. Iako Blackle to eksplicitno ne spominje, izgleda da se na ovaj način nešto energije može sačuvati samo na određenim tipovima monitora. Ekran koji prikazuje pretežno crnu boju utiče na značajno smanjenje potrošnje energije na katodnim, plazma i OLED monitorima. Sa druge strane, na trenutno najrasprostranjenijim monitorima, LCD monitorima, analize su pokazale da su uštede energije minimalne ili čak ne postoje. Glavni razlog za takvu 'neefikasnost' LCD monitora u ovom smislu jeste činjenica da su oni, za razliku od katodnih, konstantno osvetljeni tzv. pozadinskim svetlom. Kliknite ovde da biste posetili Blackle stranu.

Ja pretraživala malo preko ovog crnog i sve mi se čini da ne izbacuje sve i ne znam koliko štedi tu energiju, a da mi se svidža - svidža mi se, ja biK volela da su mi sve strane crne

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: "Crni Google" štedi energiju?
staro
  (#2 (permalink))
eboye
infidel
eboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostaleeboye je uzor za ostale

Član od: 21.03.2006.
Poslednji login: 28.09.2008 14:26
Pol: Muško
Godine: 26
Odgovor: "Crni Google" štedi energiju? - 20.08.2007, 16:19

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
Ja pretraživala malo preko ovog crnog i sve mi se čini da ne izbacuje sve i ne znam koliko štedi tu energiju, a da mi se svidža - svidža mi se, ja biK volela da su mi sve strane crne
Da znas da bi i ja to voleo. Samo me skenjava kad sam na tim crnim stranama a nisam upalio svetlo, nevidim sta kucam na tastaturi

電子男の子

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Informacione tehnologije > WWW > "Crni Google" štedi energiju?