VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Informacione tehnologije > WWW

WWW Zanimljivi sajtovi, provajderi, hosting...

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Da li vas SPAM pošta nervira?
staro
  (#1 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: 26.08.2008 06:16
Pol: Žensko
Godine: 25
Da li vas SPAM pošta nervira? - 01.03.2007, 00:40

Citat:
ŠTA JE SPAM?
Spam je svaka poruka (email, news, ICQ i ostalo) koju primalac nije tražio, koju nije želeo da dobije i ako se on izjasni da se radi o takvim slučaju.
- pod "nije tražio" smatra se nije se direktno izjasnio da od nekog konkretnog pošiljaoca dobije određeni email
- pod "nije želeo" smatra se da primalac nije zainteresovan za informaciju koju je dobio putem email-a
- pod "izjasni" smatra se da se korisnik direktno izjasni da određeni mail nije tražio i da nije želeo da ga dobije

Samo ako su ova tri uslova ispunjena, poruka jeste spam.
Svakodnevno dobijam gomilu SPAMA. I onda moram da brisem. Da li vas nervira spam?

Citat:
Ukoliko se povećanje broja spam poruka nastavi ovim tempom, do kraja ove godine 90% svih e-mail poruka će biti spam. Najveći broj spam poruka stiže iz Kine i Južne Koreje, navodi australijski Marshal Threat Research. Prema izveštajima, količina spama je zabeležila svoj vrhunac prošle nedelje, kada je broj spam poruka bio za čak 280% veći u poređenju sa prošlim oktobrom. Uvećanje količine spama u Aziji je rezultat novoaktiviranog botnet-a, koji zaražuje računare a trenutno oko 85% primljenih e-mail poruka predstavljaju spam. Ukoliko se ovakav trend nastavi do kraja godine možemo očekivati da će se ova brojka povećati čak na 90%.

Naisla sam skoro na jedan domaci sajt koji se bavi bontonom na internetu, tako oni kazu. Vode borbu protiv spama. link

Da li ste vi nekad nekog spamovali?

goldie

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Da li vas SPAM posta nervira?
staro
  (#2 (permalink))
sladoledzija
Poznata faca
sladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat člansladoledzija je nadaleko poznat član

Član od: 19.11.2006.
Poslednji login: 02.07.2008 02:00
Pol: Muško
Godine: 29
Odgovor: Da li vas SPAM posta nervira? - 01.03.2007, 02:33

Nisam spamovao, možda nekad slao baveštenja

Kako se borim protiv spama, pa recimo koristim webmail dalje forvardujem sa jedne adresu na drugu, pa se tu dosta očisti, tako da nemam mnogo tog smeća. Sad nekad me spam zna nasmejati a nekad baš i iznervirati posebno ako je od neke osobe koju znam ili sam poznavao.

Pitaš se gde sam bio tako dugo odsutan, reći ću ti, bio sam u ve-ce-u

staro
  (#3 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija @
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 03:00
Odgovor: Da li vas SPAM posta nervira? - 01.03.2007, 02:35

sto da se nerviram oko toga, samoo DELETE i reshen problem

moomoo meee juuooo

staro
  (#4 (permalink))
Goga
Mama u Boji
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: 26.08.2008 22:58
Godine: 34
Odgovor: Da li vas SPAM posta nervira? - 01.03.2007, 04:07

Ne nervira me... ''brisnem'' i rešen problem... Nisam spamovala, niti planiram... to mi je bzvz...

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

Odgovor: Da li vas SPAM pošta nervira?
staro
  (#5 (permalink))
nattydread
haile selassie
nattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimumnattydread je dostigao maksimum

Član od: 04.05.2006.
Poslednji login: 27.08.2008 22:04
Godine: 34
Odgovor: Da li vas SPAM pošta nervira? - 01.03.2007, 11:11

spam mi u vecini slucajeva odlazi u bulk, pa ga brisem nemilosrdno. s vremena na vrijeme vrnem da divim budalaste subjecte tipa - enlarge your penis (bude mi naprosto zao sto nisam musko), free i pod, lap top i ostale zezalice.

nattydread is coming to dinner

staro
  (#6 (permalink))
Kunic
White Eagle
Kunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen članKunic je savršen član

Poslednji login: 27.10.2007 16:37
Odgovor: Da li vas SPAM pošta nervira? - 02.03.2007, 00:55

E da sam prosleđivao sve one cirkularne spam poruke, imao bih kitu od 8 metara, tuce plavuša, dva mercedesa i par miliona USD i živeo bih 319 godina.

Zaštita od spama svuda podešena na maksimum. Nekad mi ne stigne ni pravi mail, ali sve ima svoju cenu.

Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!

staro
  (#7 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Poslednji login: 26.08.2008 06:16
Odgovor: Da li vas SPAM pošta nervira? - 22.07.2007, 01:09

Analitičari antivirusne firme Sophos objavili su rang-listu zemalja iz
kojih je u drugom tromesečju 2007. dolazio najveći broj neželjenih
poruka elektronske pošte.

Redosled na listi se nije mnogo promenio u odnosu na prethodnu rang-listu;
SAD se i dalje nalaze na njenom čelu, a iz te zemlje dolazi skoro 20 posto
svih neželjenih poruka uopšte. Kina je smanjila broj neželjenih poruka,
ali je zadržala drugo mesto na listi (zajedno sa Hongkongom), Velika
Britanija se vratila na listu, dok su sa nje ispali Tajvan i Izrael.

Lista "dvanaest žigosanih" zemalja izgleda ovako:

SAD 19,6%
Kina (uključujući Hongkong) 8,4%
Južna Koreja 6,5%
Poljska 4,8%
Nemačka 4,2%
Brazil 4,1%
Francuska 3,3%
Rusija 3,1%
Turska 2,9%
Velika Britanija 2,8%
Italija 2,8%
Indija 2,5%

Ostale zemlje 35,0%.

Kada je u pitanju redosled po regionima najveći broj neželjenih e-poruka
dolazi iz Azije (35,2%), a slede Evropa, Severna i Južna Amerika, sa
28,5%, 24,2% i 9,6%, redom. Na začelju liste je Afrika sa 1,6%.

izvor: MikroVesti

goldie

staro
  (#8 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 15:03
Odgovor: Da li vas SPAM pošta nervira? - 22.07.2007, 13:13

Citat:
nattydread kaže: Pogledaj poruku
spam mi u vecini slucajeva odlazi u bulk, pa ga brisem nemilosrdno. s vremena na vrijeme vrnem da divim budalaste subjecte tipa - enlarge your penis (bude mi naprosto zao sto nisam musko),
То за пенис инларџ је превара бре...

...a u mraku sobe miris kose njene lebdi svuda oko mene...

staro
  (#9 (permalink))
SilentBob
Početnik
SilentBob je dijamantSilentBob je dijamantSilentBob je dijamantSilentBob je dijamantSilentBob je dijamant

Član od: 25.04.2007.
Poslednji login: 27.08.2007 14:27
Odgovor: Da li vas SPAM pošta nervira? - 23.07.2007, 11:37

Citat:
yossarian kaže: Pogledaj poruku
То за пенис инларџ је превара бре...
Nije.

U principu, dan pochinjem sa dve stvari: duplom gorkom kafom i brisanjem spam poruka. Spama obichno bude 5 - 10 komada dnevno, tako da josh uvek nema razloga za uzbunu. Chisto mi bude neobichni kada se (jako retko) desi da nema ni jedne. Ali, zato u firmi, to polako dobija dimenzije horora. Chisto me strah uvati kada otvaram inbox.

Spam
staro
  (#10 (permalink))
vojvodjan
Genius
vojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostalevojvodjan je uzor za ostale

Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: 16.03.2008 15:44
Godine: 40
Spam - 24.07.2007, 10:18

Pa posto moja mail adresa 'zivi' skoro od pocetka neta kod nas, imao sam strasnih problema dok sam imao samo dial-up...
Najgore je bilo kada sam zakasnio na 'dnevno' brisanje spama, i to skoro mesec dana.....kada sam konacno pokusao da se konektujem i skinem listu poruka trajalo je toliko dugo da sam odustao, i napisao poruku adminu da isprazni moj mailbox....nekoliko hiljada poruka.....dial-up....

Sada koristim uglavnom gmail (od kada postoji), spama imam oko dva tri dnevno, ali ih google uspesno resava. Nijedan spam mi vise ne prolazi u inbox, a nisam imao slucaj da mi je u spam prebacio mail koji mi treba, tako da vise i ne zalazim (mozda jednom u mesec dana) u folder 'spam'-brise ih sam posle 30 dana.

Ako ne mogu da pomognem, necu da odmognem

Odgovor sa citatom