Danas prepodne sam posetio lokalni motel sa zadatkom da sa svojim prijateljem zvanim Pištolj Pit i još dve naše školske drugarice (iz osnovne škole) rezervišemo jednu od sala lokalnog motela i dogovarimo meni i plaćanje, jer nas je zapala ta čast (gde baš mene nađoše!!!) da organizujemo godišnjicu male mature. Po uspešno obavljenom poslu (dogovoreno 1000,00 din po osobi), u predivnoj bašti motela u okruženju prirode prepune vegetacije uz par pića malo smo se opustili...
Taj Pištolj Pit je inače bio jako talentovan za umetnost pa je tako slikao, pisao, glumio, bavio se dizajnom... Primereno svom senzibilitetu negovao je i svoj izgled. Moderna i ležerna garderoba, duga kosa vezana u rep (na pitanje zašto kao mator nosi toliku kosu uvek spremno odgovara da to čini kako bi nervirao nas ćelave (sic!)). U jednom trenutku je ustao i vrlo ubedljivo glumeći sve likove u predstavi izveo
Iznenadnu i preranu smrt pukovnika K.K.
To je išlo ovako:
- Izvolite gospodine pukovniče!
- Dovedi mi majora!
- Da, gospodine pukovniče!
......
- Zvali ste me gospodine pukovniče?
- Slušaj sad. Sutra u 9 sati nastupit će pomračenje sunca, tj. jedna pojava koja se ne događa svaki dan. Naredit' ćeš da se vojnici postroje u krugu kasarne, odjeća svakodnevna. Prilikom opažanja te zanimljive prirodne pojave, objašnjenja ću davati ja osobno. U slučaju loše vidljivosti ili kiše, vojsku smjestiti u gimnastičku dvoranu. Jasno?
......
- Pozovi mi kapetana!
- Da, gospodine majore!
......
- Izvolite, gospodine majore!
- Po naređenju gospodina pukovnika sutra u 9 sati održat' će se pomračenje sunca. U slučaju kiše pretpostavlja se slaba vidljivost. Tada će se iščezavanje sunca održati u gimnastičkoj dvorani. Da li će padati kiša ili neće, o tome će odlučiti gospodin pukovnik. Ovako nešto ne događa se svaki dan! Jasno?
- Jasno!
......
- Kad sutra u gimnastičkoj dvorani počne padati kiša, a tako nešto ne događa se svaki dan, naš pukovnik će iščeznuti u 9 sati, u svakodnevnoj odjeći. Jasno?
- Jasno!
......
- Vojsko! Sutra će iščeznuti naš pukovnik!
....
- Slava mu!
Ovaj izuzetno duhoviti odlomak iz knjige
A što biste vi učinili? - psihologija protiv zdravog razuma, koju su napisale Dubravka Miljković i Majda Rijavec inspirisane humoreskom iz magazina "Liternaturnaja gazeta" je u tom trenutku posebno dobio na ’težini’pošto je pokojni otac Pištolja Pita bio zaista pukovnik...
Ne nam da li je potrebno da naglasim da je Miloš Radović 1987. g. snimio po ovome poznati kratki film
Iznenadna i prerana smrt pukovnika K.K. koji je dobio više nagrada... Uostalom pogledajte i Vi: