VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Vojvodina > Vojvođanski bircuz

Vojvođanski bircuz Vojvođanske diskusije uz tamburaše i 'ladan špricer

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: "Panonski govnar"
staro
  (#21 (permalink))
simke
Senio®
simke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 01.09.2008 06:17
Pol: Muško
Odgovor: "Panonski govnar" - 02.11.2007, 21:36

Citat:
morrib kaže: Pogledaj poruku
... U ovom kontekstu po meni treba i tražiti uzrok ovakvog nerazumnog blebetanja, tojest u sukobu dve vrste muzike, ako se za ovu drugu može reći da je uopšte muzika....
Ne vidim ja tu nikakav sukob muzičkih pravaca, niti muzičkih pogleda.

Čitajući tvoju poruku misli su mi otišle u nekom drugom smeru, pa se setih pisanih reči tj. knjiga, potom slika i slikara, vajara i nekih drugih umetnika i razmišljajući u tom smeru pomislih kako bi bilo upotrebiti neka poredjenja te vrste.

Poznato je da Djole ima nekih par pesama koje su bile odraz doba u kom su nastale, za neke se može reći da su baš bile režimske i da su se uklapale u kolektivna osećanja, pevalo se naveliko: U ime svih nas iz pedeset i neke ...
tako je bilo i od toga je nemoguće i ne treba bežati ... mnogi su nosili tada crvene pionirske marame, toga se dobro sećaš, sećamo, zar ne.

Djole se izvukao sa par pesama, što i nije strašno za jednu toliko dugu karijeru umetnika. Postaviću spisak nekih pesama i pevača na kraju ove poruke koji su takodje bili aktivni.

Na drugoj strani imamo ljude koji su pisali knjige, slikali portrete i pravili skulpture ...
npr. objasnio bih ovako, počev od Julija Cezara (da ne idem dublje u istoriju) preko Napoleona,
Musolinija, Tita i sl. uvek je bilo stvaralaca koji su se u jednom momentu sami ili ne odlučivali da o njima pišu ili da ih ovekoveče na neki način.
Tu nema ništa čudno ni neshvatljivo.

E sad, da skratim priču, ne mogu se setiti ni jednog uspešnog ni poznatog stvaraoca na planeti koji je izgradio slavu pljujući i ružeći prethodnike. Poznato je da Mikelandjelo nije voleo niti cenio Leonarda, poznato je da ga je znao čak javno ogovarati ali nikada nije došao u situaciju da ode i pljuje po Djokondi niti bi to uradio. Bilo je netrpeljivosti medju ljudima koji stvaraju ali oni svoju umetnost nisu izgradjivali na netrpeljivosti i pljuvanju na tudja dela, netrpeljivost je bila uzgredna i samim tim manje bitna. Svoju umetnost su izgradjivali na svom trudu, talentu, veštini i znanju.

Citat:
My friend Google kaže:
Svecani Hor - Oskar Danon - Uz Marsala Tita
Partizanska Narodna - Zdravko Colic - Druze Tito Mi Ti Se Kunemo
Partizanska Narodna - Dug Tito U Boj Zove
Svecani Hor - Josip Slavenski - Heroj Tito
Partizanska Narodna - Ratuj Tito
Svecani Hor - Sa Ovcara I Kablara (Narodna Obrada D. Ristic)
Partizanska Narodna - Druze Tito Jagodo Iz Rose
M Spiler - Vladimir Nazor - Drug Tito
Partizanska Narodna - Trgna Tito Od Grad Belgrad
Svecani Hor - M Saks - Tito Nek Vodi Nas
Partizanska Narodna - Druze Tito Sokolovo Krilo
Svecani Hor - Ide Tito Preko Romanije (Narodna Obrada D. Ristic)
Partizanska Narodna - Druze Tito Nas Marsale Prvi
R. Bruci - Eltvars A Sursunk (Druze Nasa Sudbina)
Partizanska Narodna - Tito Slobodo
Svecani Hor - (R. Simoniti, S. Samec, B. Gajic - Pesem O Titu
Partizanska Narodna - Druze Tito Ljubicice Bjela
Partizanska Narodna - Drze Tito Mi Ti Se Kunemo
Oliver Dragojevic - Zagorje Zdravo (K. Kovac, G. Krklec)
Djordje Balasevic - S Titom U Srcu
Jadranka Stojakovic - Srce Mog Naroda (A. Ilic, M. Kovacevic)
Meri Cetinic - Poziv Na Borbu (K. Kovac)
Zlatko Pejakovic - Ustanak (Druze Tito Samo Zovi, K. Kovac)
Bisera Veletanlic - Dok Zbori Tito (K. Kovac, D. Kostic)
Oliver Dragojevic - Tito I Prva Proleterska (K. Kovac)
Edvin Fliser - Marsalu Titu (T. Rusovar, O. Zupancic)
Suncokret - Rec Titova (J. Adamov, P. Zubac)
Dejan Petkovic - Tito Je Sa Nama (K. Kovac, B.V. Radicevic)
Sabri Fejzulahu - Put Marsala (T. Berisa, K. Ljekaj, T. Jaha)
Dado Topic - Obnova i Izgradnja (K. Kovac)
Djordje Balasevic i Rani Mraz - Racunajte Na Nas (D. Balasevic)
Ovo je samo delić iz oblasti muzike, da ne nabrajam pisce, slikare, vajare ...

Poruku je izmenio simke, 02.11.2007 u 21:41.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#22 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: 14.11.2008 19:08
Godine: 58
Odgovor: "Panonski govnar" - 02.11.2007, 22:26

Moja generacija se prvi put srela sa nekom drugom vrstom muzike a da nije narodna, šansona, šlager, ili kako su zvali klasična zabavna, kada su na muzičku scenu stupili Rolingstonsi, Bitlsi, pink flojd, i slični. Pored prepoznatljivog vizuelnog različitog od do tada nošenog i zvuk je bio totalno različit. Mnogo je vremena prošlo da se takav stil i muzika prihvate i slušaju kod onih kojima se to sviđalo, a i kod onih koji su bili protivnici svega da to tolerišu. Šta je ovde važno, a da je vezano za ovu temu? Svi interpretatori ovakve muzike su osvajali slušaoce sa svojim kvalitetom i stilom ne napadajući šansonjere,narodnjake i druge koji su imali drugačiji stil. Angus će se iznenaditi ako kažem da sam metal ded, treš i blek, slušao skoro deset godina, ne što sam želeo nego što je iz susedne sobe moga sina se to desetak godina se čulo. Šta je još karakteristično: ljudi, mladići koji su to slušali imali su isti pogled, da sve što nije to je ništa i govno. Način oblačenja, kretanje, posete, sve se svodilo na opštu uniformisanost, što tamnije boje sa dozvoljenim nazivima bendova koje slušaju, i podsmešljivo sažaljivi pogledi prema onima koji nisu kao oni.Oni koji su zastranili otišli su u sataniste, nisu fizički agresivni, ali su mnogi ostali izgubljeni u prostoru i vremenu, i još najčešće anti-alkoholičari.
Opet moram da ponovim moju tvrdnju da ovaj vulgarni napad na Đoletovu muziku u osnovi ima protivljenje njegovom stilu, jer muzika koja prati tekst je prepoznatljivi psihodelični teški metal, a to je svakako potpomognuto i sa političkom konotacijom, jer je Đole savremenik i nekog drugog vremena pa to bode oči, jer je svakako bio i angažovani pevač.
Malo sam bio smoran, ali me oko osamsto hiljada naslova podseća na muziku pesme Panonski govnar i sin koji je sada, hvala Bogu, neki drugi "klinac".

Neko će celoga života lizati staklenu šarenu lizalicu, a neće primetiti da mu nije slatko!

staro
  (#23 (permalink))
Becar
Iskusni forumdžija
Becar je dijamantBecar je dijamantBecar je dijamantBecar je dijamantBecar je dijamant

Član od: 09.06.2007.
Poslednji login: danas 10:57
Godine: 23
Odgovor: "Panonski govnar" - 03.11.2007, 13:53

Citat:
Treba imati jak želudac da da bi se sve ovo svarilo, nisam pročitao sve postove koji komentarišu ovu temu, ali prvo što mi je palo u uši, muzika. Muzika je teški metal, ili treš, ako se ne varam, i molim ispravite me ako grešim. Treš je, uz svo poštovanje ljubitelja takvog zvuka, satanska muzika, pa i izvođači nisu daleko od toga. Đole kao jedan bezazleni Lala-pevač, se nikako ne uklapa u njihovo poimanje muzike i stila života, pa je zato i tako ostrašćeno i napadnut. Melodija koju Đole prezentuje je jedna ravna bezalena pevljiva ravnica sa svim svojim sadržajima i ljudima, a ded ili treš, svejedno je jedna psihodelična nakaradna muzika koja nemože izazvati nikakvo prijatno osećanje sem destrukcije i agresije, uz nepoštovanje sveg ostalog što nije to. U ovom kontekstu po meni treba i tražiti uzrok ovakvog nerazumnog blebetanja, tojest u sukobu dve vrste muzike, ako se za ovu drugu može reći da je uopšte muzika....
Ama ljudi to je neki bolesnik a njemu treba pomoci mislim na doticnog pacijenta koji je napisao ovu pesmu.Neka mi se javi imam odlicne psihijatre i psihologe

staro
  (#24 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Odgovor: "Panonski govnar" - 05.11.2007, 20:35

Pored sukoba muzike, ima još nešto: bend Zaklana čeljad je iz Hrvatske, setite se Tompsona, Marka Perkovića!

Neko će celoga života lizati staklenu šarenu lizalicu, a neće primetiti da mu nije slatko!

staro
  (#25 (permalink))
Angus
Vatrogasac...
Angus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimum

Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: juče 23:15
Godine: 38
Odgovor: "Panonski govnar" - 05.11.2007, 20:56

Citat:
simke kaže: Pogledaj poruku
Ne vidim ja tu nikakav sukob muzičkih pravaca, niti muzičkih pogleda.

Čitajući tvoju poruku misli su mi otišle u nekom drugom smeru, pa se setih pisanih reči tj. knjiga, potom slika i slikara, vajara i nekih drugih umetnika i razmišljajući u tom smeru pomislih kako bi bilo upotrebiti neka poredjenja te vrste.

Poznato je da Djole ima nekih par pesama koje su bile odraz doba u kom su nastale, za neke se može reći da su baš bile režimske i da su se uklapale u kolektivna osećanja, pevalo se naveliko: U ime svih nas iz pedeset i neke ...
tako je bilo i od toga je nemoguće i ne treba bežati ... mnogi su nosili tada crvene pionirske marame, toga se dobro sećaš, sećamo, zar ne.

Djole se izvukao sa par pesama, što i nije strašno za jednu toliko dugu karijeru umetnika. Postaviću spisak nekih pesama i pevača na kraju ove poruke koji su takodje bili aktivni.

Na drugoj strani imamo ljude koji su pisali knjige, slikali portrete i pravili skulpture ...
npr. objasnio bih ovako, počev od Julija Cezara (da ne idem dublje u istoriju) preko Napoleona,
Musolinija, Tita i sl. uvek je bilo stvaralaca koji su se u jednom momentu sami ili ne odlučivali da o njima pišu ili da ih ovekoveče na neki način.
Tu nema ništa čudno ni neshvatljivo.

E sad, da skratim priču, ne mogu se setiti ni jednog uspešnog ni poznatog stvaraoca na planeti koji je izgradio slavu pljujući i ružeći prethodnike. Poznato je da Mikelandjelo nije voleo niti cenio Leonarda, poznato je da ga je znao čak javno ogovarati ali nikada nije došao u situaciju da ode i pljuje po Djokondi niti bi to uradio. Bilo je netrpeljivosti medju ljudima koji stvaraju ali oni svoju umetnost nisu izgradjivali na netrpeljivosti i pljuvanju na tudja dela, netrpeljivost je bila uzgredna i samim tim manje bitna. Svoju umetnost su izgradjivali na svom trudu, talentu, veštini i znanju.

Ovo je samo delić iz oblasti muzike, da ne nabrajam pisce, slikare, vajare ...
...kako uspes sam da das odgovor,a da te niko za to nije pitao...
...ajde da oprostimo Djoletu sto je pevao o Marshalu...ajde...mada,izgovor da su te pesme odraz vremena u kome se zivelo,ne piju vodu...jer recimo...koliko se ja secam...Chorba je svirala u to vreme,pa nije pevala o Titu...ali pare,slava i uvlachenje u dupe je bilo jache...
...seticu se samo ponovnih Djoletovih koncerata po drzavama bivse SFRJ...uvek isto...dragi,mili,komshije...patetika i uvlachenje u bulju se nastavlja...to ga ne umanjuje kao umetnika...ne...vec samo kao choveka...onog plagijatora Bregu i isfeminiziranog Cholu cu preskochiti jer nisu tema...
...@morrib
...da ne bude zabune...ja ne slusham tresh,speed,death ili neki drugi metal...ako pogledas moj avatar i sliku...shvatices...da sve je samo rock'n'roll...

...hell ain't a bad place to be...

staro
  (#26 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio

Odgovor: "Panonski govnar" - 05.11.2007, 22:25

Čim sam Te video, odmah sam Te poznao, ma uredu je nemamo mi svuda oprečna mišljenja, mada mislim i pored toga što slušaš rok, poznaješ i ove druge, po pravilnom pisanju tih pravaca muzičkih, znam da ti je poznato, ali tema gore zadata mi nalaže da još nešto dodam da nebi bilo brisanja zbog ličnog. Shvatio sam još nešto, Panonski govnar nije direktno upućen Đoletu, već je to opšta borba, po meni, protiv te vrste muzike! AC/DC

staro
  (#27 (permalink))
love hunter
skywalker
love hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimumlove hunter je dostigao maksimum

Član od: 26.08.2007.
Poslednji login: danas 15:10
Godine: 35
Odgovor: "Panonski govnar" - 05.11.2007, 22:28

Citat:
Treba imati jak želudac da da bi se sve ovo svarilo, nisam pročitao sve postove koji komentarišu ovu temu, ali prvo što mi je palo u uši, muzika. Muzika je teški metal, ili treš, ako se ne varam, i molim ispravite me ako grešim. Treš je, uz svo poštovanje ljubitelja takvog zvuka, satanska muzika, pa i izvođači nisu daleko od toga. Đole kao jedan bezazleni Lala-pevač, se nikako ne uklapa u njihovo poimanje muzike i stila života, pa je zato i tako ostrašćeno i napadnut. Melodija koju Đole prezentuje je jedna ravna bezalena pevljiva ravnica sa svim svojim sadržajima i ljudima, a ded ili treš, svejedno je jedna psihodelična nakaradna muzika koja nemože izazvati nikakvo prijatno osećanje sem destrukcije i agresije, uz nepoštovanje sveg ostalog što nije to. U ovom kontekstu po meni treba i tražiti uzrok ovakvog nerazumnog blebetanja, tojest u sukobu dve vrste muzike, ako se za ovu drugu može reći da je uopšte muzika....
Jooooooooooooooooooooooooooooooooooj...zemljo, otvori se!!!

@ Angus:
Jel' smo rekli da nema prozivanja Djoleta ? Sad ozbiljno, ja jednostavno necu da se udubljujem u to kakav je on kao covek, jer mi je svojim stihovima toliko ulepsao zivot da mu je sve oprosteno. Ali pogledaj Cholu: covek je shmeker, a pesme su mu truli shit (naravno, racunajuci od cingecangecang i riparaparap).

A na ove "muzicare" necu da trosim reci.

...isti, poseban, slobodan, samo svoj...

staro
  (#28 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio

Odgovor: "Panonski govnar" - 05.11.2007, 22:43

E sad sam se stvarno iznervirao!... Đorđe Balašević ima svoje slušaoce i svoje poštovaoce, ne mali broj, zaslužuje da se neka lepa kaže o njemu, mada nesumnjam da njegova muzika sve ovo brani. Nego ljudi moji, šta ovo bi?
Lovac me juri, roker me sačekuje a hleba im nema!
Umalo da zaboravim da dorečem ono na početku: stvarno sam se iznervirao, i ljut sam ko leptir. Napadajte, po onoj narodnoj: nemožeš da me biješ onoliko koliko ja mogu da istrpim jeli?

-"muzičari" koji piju nikad nisu mislili na mene, ili na vreme?!

staro
  (#29 (permalink))
Uriel
Spremač šupe
Uriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimumUriel je dostigao maksimum

Član od: 12.09.2006.
Poslednji login: 10.11.2008 13:00
Godine: 41
Odgovor: "Panonski govnar" - 06.11.2007, 03:47

Citat:
Angus kaže: Pogledaj poruku
......seticu se samo ponovnih Djoletovih koncerata po drzavama bivse SFRJ...uvek isto...dragi,mili,komshije...patetika i uvlachenje u bulju se nastavlja...to ga ne umanjuje kao umetnika...ne...vec samo kao choveka...

Znači kada Rolling Stones-i dođu u Budimpeštu da sviraju i Mick Jagger kaže:
"Budapest i love you" onda se on u stvari uvlači u bulju mađarima
E, sada sam nešto novo naučio ...hvala ...