VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Vojvodina > Vojvođanski bircuz

Vojvođanski bircuz Vojvođanske diskusije uz tamburaše i 'ladan špricer

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Crne tačke! Ekološki pogledi, označimo opasna mesta.
staro
  (#1 (permalink))
simke
Senio®
simke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 01.09.2008 06:17
Pol: Muško
Crne tačke! Ekološki pogledi, označimo opasna mesta. - 07.10.2007, 00:52

Sam naslov sve govori, na žalost imamo veoma veliki broj crnih tačaka u našoj sredini ... označimo ih, navedimo koja su to mesta i zašto su takva.

Kasnije kada budemo pri kraju možemo se dogovoriti da napravimo anketu/glasanje i da izaberemo one najgore.

Ovu temu možemo shvatiti kao jedan vid borbe za bolju i zdraviju životnu sredinu.

Dragi moji, kao pokretač ove teme dajem Vam prednost ... nešto kasnije ću se i sam uključiti sa svojim podužim spiskom.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Crne tačke! Ekološki pogledi, označimo opasna mesta.
staro
  (#2 (permalink))
simke
Senio®
simke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimum

Odgovor: Crne tačke! Ekološki pogledi, označimo opasna mesta. - 10.10.2007, 07:33

Čekao sam dan dva kao pažljiv domaćin da neko drugi započne, ali kao da se sustežete i stidite, pa dobro evo ja ću početi prvi sa obeležavanjem.

Pančevo.
Ne znam ništa više od onoga što vidim na TV-u ali mi i to izgleda prekoviše surovo i strašno.
Ne bih voleo da moja deca odrastaju u takvim uslovima, tako da mi upravo prvi na pamet padnu klinci koji se inhaliraju raznim otrovima od rodjenja ...

Vrbas
Šta reći, valjda je sve rečeno i napisano o najvećoj otvorenoj septičkoj jami Evrope i mrtvom otrovanom delu Velikog Bačkog kanala ...

PS.
ajd' sad malo Vi, moliću lepo ...

staro
  (#3 (permalink))
Goga
Dama Herc
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 10:21
Pol: Žensko
Godine: 34
Odgovor: Crne tačke! Ekološki pogledi, označimo opasna mesta. - 10.10.2007, 07:41

Šimanovci: pretvoreni u insustrijsku zonu. Posebno deo u kom živim.
Od proizvodnje hemikalija, preko JUB - boja ( kompletna proizvodnja ) Imamo prazne priče da je sve urađeno po ekološkim standardima nisam baš ubeđena u to...
ima toga još ( dopisaću, kada se setim ) ... naravno, blizina auto - puta...

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#4 (permalink))
Kal_el
s*permen
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: danas 09:11
Godine: 42
Odgovor: Crne tačke! Ekološki pogledi, označimo opasna mesta. - 10.10.2007, 07:47

Podrzavam ekoloşke pokrete !
Treba obeleziti sve crne taçke ... i plave

Ko je za jednu rely vožnjicu ?
nabavio deka nova kolica sa prozorima na struju i muzikom na dugme

staro
  (#5 (permalink))
simke
Senio®

Odgovor: Crne tačke! Ekološki pogledi, označimo opasna mesta. - 10.10.2007, 08:28

Setih se sada dok su mi misli okupirane ovom problematikom jednog teksta koji sam ranije napisao ... deo ću prekopirati i on može pomoći u navodjenju misli na one talasne dužine, potrebne za lociranje crnih tačaka.

copy/paste:

Dodao bih samo par primedbi i pouka za zbunjene i neupućene:

Ribe i ostale vodene živuljke:
∙∙ ne jedu plastičnu ambalažu, niti je koriste u bilo kakvom pravcu što se toga tiče ...
∙∙ ne koriste plastiku ni u kom obliku jer su na previše niskom stupnju razvoja i nemaju pojma šta bi sa njom ...
∙∙ ribe svoja prebivališta ne grade od nje a gnezda za razmnožavanje grade isključivo od prirodnih materijala
∙∙ žabe više vole da se druže po lokvanjima nego da preskaču prazne plastične boce ...
∙∙ voda ne rastvara plastiku i ostalo smeće ...
∙∙ istina je da se plastična ambalaža koristi za pakovanje zdrave vode ali se to ne čini na taj način
∙∙ ni vodene biljke ne koriste plastiku u bilo kom procesu svoje ishrane i razvoja ...

∙ iako se reka čini kao odlična lokacija ipak probajte da svoje frižidere, šporete i veš mašine odnesete i bacite na gradsku deponiju ...
∙ reku je moguće prepoznati i locirati na prvi pogled iako u njoj nema raznoraznog smeća ...
∙ nema potrebe da i vi bacate smeće u reku, dovoljno ga drugi bacaju i bez vas...
∙ nemojte brinuti ako niste primetili smeće u reci sa pedeset metara pridjite bliže ima ga na svakom koraku i u reci i na obali ...

ps.

Često se setim jedne pitalice:

Zašto čovek ima bar jednu vijugu više nego kokoška?
Pa, da ne bi 5rao po dvorištu.

Upotrebimo tu vijugu, budimo pametni i ne zatrpavajmo se vlastitim ....... (neću napisati čime a i smeće je sasvim adekvatan izraz)

staro
  (#6 (permalink))
simke
Senio®

Odgovor: Crne tačke! Ekološki pogledi, označimo opasna mesta. - 10.10.2007, 12:30

Citat:
Kal_el kaže: Pogledaj poruku
Podrzavam ekoloşke pokrete !
Treba obeleziti sve crne taçke ... i plave
Pa šta čekaš, ''brate turčine'' obeležavaj ...
setih se one narodne ''Poželeće drumovi Turaka''

Biće mi zadovoljstvo s' obzirom na tvoju maštovitost i specifičan način pisanja da pročitam tvoju poruku u kojoj ćeš locirati neke ''beneton color'' tačke ...

staro
  (#7 (permalink))
Kal_el
s*permen
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: danas 09:11
Godine: 42
Odgovor: Crne tačke! Ekološki pogledi, označimo opasna mesta. - 10.10.2007, 15:54

Citat:
simke kaže: Pogledaj poruku
Pa šta čekaš, ''brate turčine'' obeležavaj ...
setih se one narodne ''Poželeće drumovi Turaka''

Biće mi zadovoljstvo s' obzirom na tvoju maštovitost i specifičan način pisanja da pročitam tvoju poruku u kojoj ćeš locirati neke ''beneton color'' tačke ...
Dragi ekolozi ja zivim zadnjih par godina na moru ...
Moj grad se izborio u zadnje 2 god za 4 PLAVE TAÇKE a to su morske plaze na kojima je od skora dozvoljeno kupanje zbog preçişçene vode ...
Znaçi umesto crnih dobili smo plave
Vi "kopneni" dobijate zelene za çiste bare a mi priobalni plave za çisto more i u tome je cela razlika !
Crne taçke niko vişe ne zeli zato şto ih je najvişe

Ko je za jednu rely vožnjicu ?
nabavio deka nova kolica sa prozorima na struju i muzikom na dugme

staro
  (#8 (permalink))
Maksa9
Početnik
Maksa9 će uskoro postati poznat članMaksa9 će uskoro postati poznat član

Član od: 02.10.2007.
Poslednji login: 11.08.2008 14:15
Godine: 33
Odgovor: Crne tačke! Ekološki pogledi, označimo opasna mesta. - 13.10.2007, 10:30

Pančevo i Vršac bez premca!!!

Mada je svako naseljeno mesto crna tačka ili bar tačkica.

U okolini mog sela (Kikinda, Bašaid) iz drugog pokušaja NIS gradi regionalnu deponiju isplake bez obzira što se krše zakoni. Pored naseljenog mesta, uz kanal i plodne njive... Ali sačekali su pravi politički momenat i eto zasad im uspeva. Navodno je sve ekološki perfektno!!! HM!!! Kako da ne. Koliko je samo meštana navatavalo vozače cisterni kako po njivama, kraj puta istaču svakojake tečnosti (čitaj hemikalije). Šta bi se tek sad radilo, pošto znamo kako izvođači i kasnije korisnici poštuju zakon i regulative.

U plodnoj zemlji se odlaže otrov!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nadam se da će se meštani uz pomoć opštine ponovo odbraniti, ali dokle... teško da će ovi "dobronamernici" odustati. Svakom promenom vlasti i ključnih ljudi povećava im se šansa da ubogalje ovaj predeo.

Doviđenja Srbijo ma gde bila!!!

staro
  (#9 (permalink))
Goga
Dama Herc
Goga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimumGoga je dostigao maksimum

Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 10:21
Pol: Žensko
Godine: 34
Odgovor: Crne tačke! Ekološki pogledi, označimo opasna mesta. - 13.10.2007, 16:35

Povratak u Šimanovce

'' LOZ ''
'' Polino ''

'' Lagermax ''

Ovo su fabrike koje se nalaze u komšiluku -tačnije jedan deo

Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.

staro
  (#10 (permalink))
zmax
"strašan" zmaj
zmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimumzmax je dostigao maksimum