Brz ritam zivota, I veliki drustveni problemi, nemastina, siromastvo, krizna situacija u drzavi I uopste u svetu, i … dovode do sve vise izrazenih drustvenih poremecaja tipa usamljenosti, dosade, depresije, i … Mnogi nemaju ventil da se isprazne, I sakupljajuci sve u sebi vremenom kompresuju toliko negativnog (bar tako oni to gledaju, I smatraju da su njihovi problemi najveci I da niko drugi sem njih nema ni priblizan takav problem), pa olako dizu ruku na sebe. Resenja obicno nalaze ili u alkoholizmu, ili u drogi, ili ..., ne shvatajuci da tako sebi (a i svojim najblizim) samo otezavaju zivot.
Znam dosta ljudi koji su izvrsili samoubistvo, i cak nekima i razloge zasto su izvrsili samoubistvo, jer su pisali mnogi od njih oprostajne poruke. Ono sto mogu reci o ljudima koji dizu ruku na sebe je da su to najvece jajare na svetu koje ne postuju sebe, svoj zivot-ono najvrednije sto im je Bog podario. To su nesposobnjakovici koji nemaju snage da se nose sa svojim zadacima, zivotnim problemima i opterecenjima. Niti jedno samoubistvo ne opravdavam , izuzev u slucaju kada je u pitanju poodmakli stadijum neke neizlecive bolesti koja izaziva strasne bolove, a pri tome se zna da apsolutno nema nade za izlecenjem, i da ce bolovi nesnosni trajati do kraja, ma da i tad treba biti jak , i samo u krajnje nuznoj situaciji bih to tad mogao da razumem i donekle kroz prste opravdam.
PS: Izvinjavam se sto sam ovako zustro odgovorio

(trudio sam se iz petnih zila da napisem u sto blazoj verziji) , ali iznosim samo svoje misljenje

, a vi se naravno ne morate sloziti sa njim

. Po meni svak ko digne ruku na sebe zasluzuje lecenje kod psihologa, a da se ja pitam, ja bih tu propisao i „sarenu lazu po dupetu”(

) u trajanju i dozi dokle god im dobro ne dodje iz dupeta u glavu. To je samo moje vidjenje stvari, mozda i gresim, al jbga

.