VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Vojvodina > Vojvođanski bircuz

Vojvođanski bircuz Vojvođanske diskusije uz tamburaše i 'ladan špricer

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Vojvođani vs došljaci, mentaliteti i identiteti
staro
  (#111 (permalink))
Arthur Dent
Hitchhiker's Guide
Arthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimum

Član od: 17.05.2007.
Poslednji login: danas 04:53
Pol: Muško
Odgovor: Vojvođani vs došljaci, mentaliteti i identiteti - 11.10.2008, 03:53

Tačno je rekao memento, treba vremena da se nauči živeti sa ovom zemljom. Sa ovom zemljom i od nje.

Više od 50 godina je prošlo od Brankove osme ofanzive, a još se sanjaju brda

A što se tiče dinamike i prodornosti
Ej, gorele su i ovom močvarom vatre. Još šetaju pustarama sene Djoke Radaka, Vase Stajića, Pere Segedinca, Luke Kendjelca...
Njihovi smo mi potomci
Takva je ova ravnica, smirila je gene jednog Atile biča božijeg, smiriće i vas
Tako je pisano, ili ćete joj se prikloniti i zavoleti je takvu mirnu, sporu i ravnu,ili ćete potražiti za sebe i svoje potomke drugoga ognjišta

Ravnica ima svoj ritam
narodi dolaze i odlaze... ona ostaje, pobediti se ne može
Citat:
DBlica kaže: Pogledaj poruku
Imam pitanje za tebe, Becaru: Obe moje babe i obojica mojih deda rodjeni su i odrasli u Vojvodini (deo detinjstva proveli u madjarskim logorima gde im je gomila brace i sestara pomrla), a njihovi roditelji nisu rodjeni u Vojvodini, vec su se u nju doselili spletom istorijskih okolnosti. Oboje mojih roditelja rodjeno je i odraslo u Vojvodini i na kraju ja sam rodjen u Novom Sadu, tu sam odrastao i sad zivim. Po tvom, ili shvatanju tvojih istomisljenika, u koju kategoriju mene svrstavate, "starosedeoce" ili "dodjose"?

Unapred zahvalan na odgovoru....

pozdrav
Vlada
Ne ume ti Bećar dati odgovor na to
ne ume i ne može
to možeš samo ti,jer od tebe zavisi da li se osećaš kao starosedelac ili kao "dodjoš"
ako vidiš ovu ravnicu kao svoju, bićeš deo nje ma šta god ti ko rekao

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Vojvođani vs došljaci, mentaliteti i identiteti
staro
  (#112 (permalink))
cucuk-jb
Novi član
cucuk-jb je na dobrom putu

Član od: 23.09.2008.
Poslednji login: 20.11.2008 23:31
Godine: 39
Odgovor: Vojvođani vs došljaci, mentaliteti i identiteti - 12.10.2008, 20:29

Ta narode jedini starosedeoci u ovoj R.Vojvodini su žabe,ali ako cemo o sposobnim ercegovcima i lalama koji žive u kućama od blata nemoj zaboraviti da SMO ercegovce smestili u kuće od švaba.došli ste na gotovo. A živi primer pogledaj te kuće koje ste DOBILI nisu se izmenile od KOLONIZACIJE.
Najsmešnije je što sada neki tamo nemci u D. Kao napravili čudo i izmislili su kuće koje su bolje ako se zidaju od blata.Pa mi to imamo mnogo pre njih i njihove KOLONIZACIJE u ovoj Vojvodini.
pozdrav.

Odgovor: Krajiška Vojvodina ili Vojvođanska Krajina?
staro
  (#113 (permalink))
cida
Novi član
cida se nije lepo ponašao u poslednje vreme

Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: juče 20:28
Odgovor: Krajiška Vojvodina ili Vojvođanska Krajina? - 28.10.2008, 10:15

Citat:
Mish kaže: Pogledaj poruku
Neću se složiti sa ovim.
Za mene se Vojvođaninom smatra svako (ma kad on ili njegovi preci došli u Vojvodinu i ma koje vere i nacije bio) ko voli Vojvodinu takvu kakva je, usporena, ravničarska, tolerantna, mešovita,... I voli je manje od svog šora i manje od svog grada, ali više od od nekih drugih teritorija. I voli je baš takvu kakva je i ne želi da je menja, ljulja, deli i svađa.
Nemogu se sloziti bas u potpunosti sa ovim zamisli za desetak godina koliko ce kineza da bude hoce li i oni biti Vojvodjani,hoce li i Kineski biti zvanicni jezik u Vojvodini.Da li ce je izbeglice ikad voleti vise od druge teritorije,da li ce je doseljenici iz Crne gore vise voleti od druge teritorije ma nece nikada,iz Bosne nikada,kada ce prihvatiti Zvonka za svog pevaca,a ne Baju ili Drljacu ma ljudi nikada!

Poruku je izmenio zmax, 28.10.2008 u 14:17. Razlog: bold

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Vojvodina > Vojvođanski bircuz > Vojvođani vs došljaci, mentaliteti i identiteti