|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Vojvođanski bircuz Vojvođanske diskusije uz tamburaše i 'ladan špricer |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Vojvođani vs došljaci, mentaliteti i identiteti |
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 03.10.2008.
Poslednji login: 26.10.2008 14:39
Pol: Žensko
Godine: 27
|
Odgovor: Vojvođani vs došljaci, mentaliteti i identiteti -
08.10.2008, 23:41
Hej, momce! Ko je vama kriv kad ste manje sposobni od Ercegovaca. Iako ne opravdavam kad neko gazi drugog u ostvarivanju svojih zamisli, nemoj mi uskratiti zadovoljstvo da vam svima u oci kazem da ste smotani, pogotovo kad tako razmisljate. Ercegovac je vrijedan i iz nicega stvori nesto a vi... Zivite u kucama od blata iz doba Franje Josifa
, da se pokrenete treba sto godina... ihahaj... Toliko, pa se pojedi od muke... jedan manje Ha ha ha i ha!Inace, ova tema se moze nazvati ''lud zbunjenog''. Ha ha ha i ha, prica bez kraja. Pozdrav, Ercegovci! P.S. Znajte da sam ja sada u vezi s jednim likom iz Vojvodine, pa kad se povede zucna rasprava nesto nalik ovoj... lete rijeci pune otrova. Ludnica. Ipak ga cijenim radi mnogo cega drugog. Ma, izbicu mu ja neke stvari iz glave Ljudi, nije to svadjanje niceg vrijedno. Ja volim svoj narod, ali vidim da su mnogi u zabludi, na obadvije strane. Predrasude... Mislite pozitivno, davajte da bi dobili. Nema najboljih, nema najgorih. Svi mucimo istu muku, a to je skrpiti kraj s krajem dok nas politicari u zdrav mozak... Nadam se da me Mish opet nece cenzurisati, jer ako to uradi onda to nisam ja, jer volim da psujem![]() Pozdrav, odoh spavati! |
|
|
|
|
|
Kartenspieler
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 10:44
Pol: Muško
|
09.10.2008, 00:05
Prateći postove na ovoj temi, koji, čini mi se, ne pridonose smanjenju nerazumevanja između dođoša i starosedeoca, usudio bih se reći da su sve frustracije i jednih i drugih, iako i jako visokom stepenu iracionalne, jer su prvenstveno rezultat predrasuda, ipak i na žalost realne, ma šta mi mislili jedni o drugima. Realni su strahovi i nezadovoljstvo brojnih starosedeoca u odnosu na dođoše, kao što su i realni razočaranost i osećanja negostoljubivosti dođoša koji osećaju prema starosedeocima.
Ne znam šta bih preporučio i jednima i drugima da se međusobne tenzije smanje, ali sam uveren da će vreme već koliko toliko dovesti problem na neku podnošljivu meru. Važno je da situacija u zemlji bude stabilna i da se nastavi sa istinskom demokratizacijom naše države. ... quinta esencia ...
... Kod žena uvek igra neki peti kec... ![]() |
|
|
|
|
|
Početnik za navek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 02.02.2007.
Poslednji login: juče 23:22
Godine: 65
|
09.10.2008, 00:48
Najveći deo od nas, 'manje sposobnih' je potomak nekog takvog koga ti smatraš više sposobnim.
Da si slučajno pročitala post o Sabornoj crkvi u Novom Sadu, možda bi se i zamislila nad jednim njegovim delom, iako baš nisam ubedjen da ti je to osobina, bar po tome kako olako daješ sudove. Ja sam se potrudio i iskopirao odande ovaj citat: Citat:
Pa razmisli - kad sa omalovažavanjem govoriš o Vojvodjanima, govoriš tako i ljudima sa kojima imaš iste pretke. Koji žive u kućama od blata jer su lenji. Jedino je nejasno zbog čega oni koji su došli nedavno ili ranije nastoje da puste korene u Vojvodini i upišu se u 'manje sposobne'. Možda zato da nadju i druge vrednosti osim sticanja novca. Od srca Ti se zahvaljujem na učešću na ovoj temi i nadalje ostajem 'zbunjen'. |
|
|
|
|
|
|
garovix
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 07.01.2007.
Poslednji login: danas 09:43
Godine: 37
|
09.10.2008, 01:04
...lepo je to neko rekao...
![]() ...je*o vas voz koji nas don'o... ![]() ...dimnjake...
|
|
|
|
|
|
Frajla Juca
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 19.07.2008.
Poslednji login: danas 09:47
Godine: 28
|
09.10.2008, 18:07
|
|
|
|
|
|
otvoreno more
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 22.05.2007.
Poslednji login: danas 03:59
|
09.10.2008, 22:09
Mržnja je najveća,a najopasnija slabost.Njome kukavice udaraju nejake.Ovim počinjem još jedan,svoj,post na ovu temu,jer ne mogu da se otrgnem utisku kako je većina učesnika ove teme spremna na svađu,a ne na dijalog.Ima tu i neukusnog humora-mislim na Lav_71.
Samim tim što je tema naslovljena kao ''Vojvođani vs došljaci,mentaliteti i identiteti'',ona je postavljena trapavao,nek mi oprosti autor naslova.Sam naslov podstiče na sukob,na svrstavanje na jednu od strana u ''sukobu''. Mogu da kažem kako ljudi koji ''optužuju'' za raznorazne stvari ''došljake'',verovatno sami,na svojoj koži,nikada nisu osetili kako je to uputiti se u nepoznato,a sa druge strane ljudi koji ''domaćine'' optužuju za iste stvari,verovatno nikada nisu morali nekoga da dočekaju ''pod moranje''. Oba ''tabora'' na taj način pokazuju istu crtu-površnost i nedozrelost.O nekritičkom odnosu prema stvarnosti da i ne govorim.Možda je to ono što nas spaja,najočiglednija karakterna crta svih u Vojvodini,bez obzira na poreklo? ![]() |
|
|
|
|
|
garovix
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 07.01.2007.
Poslednji login: danas 09:43
Godine: 37
|
09.10.2008, 22:14
...imam ja i ponešto ukusno...
...samo je to za odabrane...![]() ...dimnjake...
|
|
|
|
![]() |