...moj deda po ocu je bio oficir Kraljevske vojske...nisam ga nikada video,a nije ni cale...elem,kada je poceo rat,zarobe ga i odvedu u logor u Hrvatsku...baba ostane ovde,udrugom stanju noseci caleta...

...medjutim,deda tamo upozna neku Hrvaticu koja se zaljubi u njega

i pomogne mu da pobegne iz zarobljenistva...zapale zajedno za Nemacku,ali kada su videli da ce biti belaja tamo,pravac Argetnina....

...cale se rodio 42'...i baba se redovno dopisivala sa dedom...imao je svoj hotel u Buenos Airesu,pa cekam da me jednog dana pozove neki advokat i kaze mi da sam nasledio teske pare...

...caleta nikada nije zanimalo da vidi oca,niti da se cuje...jbg,zamerao mu je stosta...kada sam se ja rodio,daleke 70'...

...baba napise pismo dedi da mu je stigao unuk i da sam dobio ime po njemu...pismo se vratilo,a baba je umrla par meseci posle mog rodjenja...

...a deda sa kevine strane...Srbijanac iz Zaovina...najstariji u od dece a bilo ih je mnogo...za vreme rata bio u partizanima i imao visoki chin...pricha mi,jednoga dana pred kraj rata,zovu ga u komandu da ode brzo da vidi zasto se zarobljeni Nemci bune...ode on na mesto gde su zarobljenici sekli shumu...oni sede...pita sta je bilo...tog momenta,ustane nemachki kapetan i urlajuci,pochne da mu govori kako oni nece da rade,bla bla bla...kaze mi deda...tog momenta...kroz glavu mu prodju slike zapaljenje kuce,tifusa i svih sranja koje je doziveo...izvadi TT-ac i 'ladno opali kapetanu u vugla...posle toga su radili svi kao loodi...

...baba kaze da sam sav na dedu po naravi...

...naravno...skinu mu chinove...kasnije je dosao u Vrsac kao kolonista i eno ga i dalje me zajebava iako ima 84 godine...

...eto...ne mogu vise...ukocice mi se prsti...