VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Vojvodina > Vojvođanski bircuz

Vojvođanski bircuz Vojvođanske diskusije uz tamburaše i 'ladan špricer

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Sta znate o svojim precima?
staro
  (#31 (permalink))
Sunny
Iskusni forumdžija
Sunny je miljenik mnogih članovaSunny je miljenik mnogih članovaSunny je miljenik mnogih članovaSunny je miljenik mnogih članovaSunny je miljenik mnogih članovaSunny je miljenik mnogih članova

Član od: 11.06.2008.
Poslednji login: juče 22:24
Pol: Muško
Odgovor: Sta znate o svojim precima? - 11.07.2008, 18:38

Citat:
banatian kaže: Pogledaj poruku
Ne razumem?! Išao na Solunski front? Sa koje strane? Ako su ti pradede bili vojni obveznici K und K monarhije, onda su svi bili u Honvedu ili već u Imperijalnoj vojsci.
Svi su bili u K&K vojsci, a ovaj je na Solunski front stigao kao srpski dobrovoljac. Ja se ne stidim, oni su živeli tamo gde su živeli i bili su šta su bili. Uostalom, mislim da se kultura Srba stotinama godina razvijala baš najviše u Austrougarskoj, a da je ova istorija koju uče deca u školama falsifikat.
Isto tako smatram da moj grad treba da se ponosi svim građanima koji su živeli i stvarali u njemu, ali to sada nije slučaj. Mnogi su izbrisani zbog prezimena ili nekih drugih svojih delatnosti, poput Ernea Kiša npr, no to je druga tema.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#32 (permalink))
jeti
Početnik
jeti će uskoro postati poznat član

Član od: 02.07.2008.
Poslednji login: 05.11.2008 10:11
Pol: Žensko
Godine: 54
Odgovor: Sta znate o svojim precima? - 14.07.2008, 15:42

Da li će neko da se javi sa informacijom ima li u Vojvodini Jelkića i Panića i gde? To su moji preci, ali ne znam tačno odakle su došli u Beograd, početkom 19. veka (detaljnije sam napisala u odgovoru 21). Ima li neko voljan da mi pomogne?

staro
  (#33 (permalink))
cvishna
Čuvar Zaborava
cvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimum

Član od: 22.02.2008.
Poslednji login: juče 22:02
Pol: Žensko
Godine: 32
Odgovor: Sta znate o svojim precima? - 14.07.2008, 17:58

Panića ima par porodica u selu Tovariševo. Selo se nalazi 15-tak kilometara od Bačke Palanke prema Baču. Eto malo sam pomogla

S nežnošću gledah ti stopa trag, trag na snegu belom
i znadoh da ćeš biti mi drag, drag u životu celom

staro
  (#34 (permalink))
itebejac
Poznata faca
itebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članova

Član od: 06.01.2008.
Poslednji login: 21.11.2008 20:24
Pol: Muško
Godine: 33
Odgovor: Sta znate o svojim precima? - 02.08.2008, 16:54

Citat:
Kal_el kaže: Pogledaj poruku
Ja znam da mi je neki dedin deda pobegao iz Crne Gore zbog krvne osvete jer je stalno tuko medvede po şumi i da je bio velik ko Kiklop ...
Kad je umro zatrpaşe ga ali su mu noge virile iz groba jer je bio jako velik
Posle su ste strane kod nogu nadzidali spomen ploçu da ne smrde i da se ne vide i da nam se komşije ne smeju kako smo nogati
Ta,.. ovo je jedan od najsimpatičnijih postova koje sam pročitao u ovom kafiću!!!

Inače ja sam Itebejac i mađar stoposto. To sam saznao iz Matičnih Knjiga i popisao sam sebi pretke do 1786-e godine. Moji su tad došli iz okoline grada Bekeša. Nije bilo jednostavno pretraživati jer je početkom 19. veka bilo 11 porodica sa mojim prezimenom, a oni nisu bili rodbina međusobno. Tako da su imali ona tzv. "špicnamena": "Buđi" sa mađarskog "gaćice", ali to se nisu odnosile na donji veš nego na ime sela u Mađarskoj - Buđi.

Ko rano poludi, ceo vek mu u veselju prođe!

Poruku je izmenio itebejac, 02.08.2008 u 17:05. Razlog: dopuna

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen
Pingbek je uključen
Refbek je uključen
Pređi na forum

VojvodinaCafe Forum > Vojvodina > Vojvođanski bircuz > Sta znate o svojim precima?
Slične teme
Tema Autor Forum Odgovora Poslednja poruka
Znate li napamet himnu Republike Srbije? SQUAW Ankete 70 21.11.2008 23:01
Sta znate o forumasima, intimno ?! :zlocko: ribenzzi Chit-Chat 107 11.10.2008 10:18
Da li vam se nekada desilo da znate sta da kazete a reci nece da izadju LAW1975 Ljubav 46 27.08.2008 13:07
Sve što ste oduvek želeli da znate o Windows-u, Office-u i još koječemu... gogothegreat Softverski problemi 171 27.11.2007 17:02
Sto manje znate, vise para imate - naucno je dokazano! psssst Spomenar 9 18.10.2007 15:50