|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Vojvođanski bircuz Vojvođanske diskusije uz tamburaše i 'ladan špricer |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Odgovor: Sta znate o svojim precima? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Početnik
![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 15.08.2007.
Poslednji login: 17.09.2008 16:55
Pol: Muško
Godine: 19
|
Odgovor: Sta znate o svojim precima? -
22.08.2007, 16:58
Pa ovako...ne znam konkretno sta se s mojim precima desavalo, jer se nisam nesto preterano zainteresovao...
Otac mi je Srbin, a majka Bunjevka... Mnogi Mijatovice mesaju s Crnogorcima. Jeste - Mijatovic je crnogorsko prezime, ali ovo je nastalo od starog srpskog imena Mijat... Deda s oceve strane je cist Srbin, mada to nije potvrdjeno, jer je bilo i Mijatovica koji su bili Vlasi, a baka je bila Madjarica iz grofovske porodice (i iz Madjarske)...navodno su imali neko bogatstvo, ali o tome se i dalje ne zna... ![]() ![]() ![]() A deda i baba s mamine strane su cisti Bunjevci, mada se baka izjasnjava kao Hrvatica... Ovo je mozda offtopic...(ako jeste, ja se izvinjavam), ali toliko znam o mojim precima, jer se nikada nije pricalo o njima... |
|
|
|
|
|
is not here anymore.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 13.08.2007.
Poslednji login: 19.11.2008 15:39
Pol: Žensko
Godine: 29
|
07.09.2007, 06:52
Mama mi je iz Srijemske Mitrovice. Otišla je na fakultet u Zagreb i tu se zatelebala u mojeg starog koji je čistokrvni Hrvat.
Dakle, s mamine strane.. Koliko znam, a ne znam puno, mamini su od tamo. Kao mala, bila sam svake godine kod bake i dede a i dan danas moji znaju navratiti u Mitrovicu jer mi je tamo rodbina. Ovo ljeto sam trebala i ja ići (tko zna, možda sam mogla i do Novog sada svratit) ali se izjalovilo. Čega se sjećam iz djetinjstva? Kupanja na Savi, stare ruševine, tržnica (blizu nje sam bila), susjed simpa i psine koje smo seke i ja izvodile.S tatine strane.. Zagrepčani. Ugh, znanje mi malo oskudijeva ![]() |
|
|
|
|
|
sprdmen
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: danas 10:36
Godine: 42
|
10.11.2007, 08:11
Ja znam da mi je neki dedin deda pobegao iz Crne Gore zbog krvne osvete jer je stalno tuko medvede po şumi i da je bio velik ko Kiklop ...
Kad je umro zatrpaşe ga ali su mu noge virile iz groba jer je bio jako velik Posle su ste strane kod nogu nadzidali spomen ploçu da ne smrde i da se ne vide i da nam se komşije ne smeju kako smo nogati ![]()
|
|
|
|
|
|
Senio®
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 01.09.2008 06:17
|
10.11.2007, 10:03
Citat:
![]() |
|
|
|
|