|
| Registracija | Uputstvo | Lista članova | Pretraga | Današnje poruke | Označite forume kao pročitane | Kalendar |
![]() |
|||||||
|
|||||||
| Vojvođanski bircuz Vojvođanske diskusije uz tamburaše i 'ladan špricer |
![]() |
|
|
LinkBack | Alati vezani za temu | Vrste prikaza |
Znamenitosti vašeg grada/sela |
|
Odgovor: Znamenitosti vašeg grada/sela |
|
|
|
|
Epona of The Nosfera
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 24.05.2006.
Poslednji login: 30.10.2008 15:43
Pol: Žensko
Godine: 23
|
Odgovor: Znamenitosti vašeg grada/sela -
25.11.2006, 17:59
Ovo selo pripada opstini mog rodnog grada, pa ga nekako smatram za svoje. Turija je poznata po kobasicijadi koja se odrzava svake godine poslednjeg vikenda u februaru. Nasi Turinci svake godine produzavaju duzinu kobasice za jedan metar, i tako iznova i iznova postavljaju svetski rekord
Do sada najveca kobasica bila je dugacka 2020 metara!![]() Kobasicijada traje tri dana. Na bini u centru ispred mesne zajednice gostuju kulturno-umetnicka drustva iz raznih mesta, organizuje se tombola, kao i takmicenje u najbrzem jedenju kobasica. Posetioc koji je presao najvecu kilometrazu da bi dosao u Turiju kao nagradu dobija onoliko kilograma kobasica koliko je i sam tezak. Obavezni su luna park, zive svirke, pune kafane i odlican provod!!! ![]()
|
|
|
|
|
|
Administrator
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 11.03.2006.
Poslednji login: 21.11.2008 01:19
Godine: 26
|
Odgovor: Znamenitosti vašeg grada/sela -
21.12.2006, 01:08
Moj rodni grad je poznat po prvim Danima Piva u našoj državi
, po monotoniji, po kolektivnom nezadovoljstvu naroda i po tome što su svi koji su mogli pobegli iz njega. Ja u njemu ne živim više od 6 godina, ali mi se čini da ga od kako smo se rastali više volim nego dok sam živela u njemu. Tako to ide verovatno. ![]() Elem, jedna od najinteresantnihih gradjevina u mom rodnom gradu - Most na suvom! Ostao bez reke kada je Begej pregradjen i u tom delu grada pretvoren u jezero.Na žalost, nisam pronašla lepšu sliku, te ukoliko ovde ima Zrenjaninaca (a znam da ima ) neka me neko slobodno dopuni. ![]() A ovaj grad u kom sam živela prethodnih 5 godina ima posebno mesto u mom životu i o njemu će mnogi pisati... kao i o ovom u kom se trenutno nalazim, i u kom ću verovatno i ostati. ![]() |
|
|
|
|
|
impresario
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Offline
Član od: 08.04.2006.
Poslednji login: danas 03:26
Godine: 34
|
Mogu samo da napišem da je to Muzej hleba, u koji dolaze sa svih mogućih i nemogućih strana, ali ga meštani slabo posećuju..
Btw: odlutala sam malo u selo u kome sam živela pre 6 - 7 godina. Potrudiću se da ubacim slike, mesto je veoma bajkovito... ![]() Ako vam deluje da je sve u redu, nešto vam je promaklo.
|
|
|
|
|
|
Novi član
![]() ![]() Offline
Član od: 23.01.2007.
Poslednji login: 24.09.2008 12:37
Godine: 25
|
U Pancevu se nalazi najstarija pivara na balkanu, ima kafane gde se svira iskljucivo tamburica i kukle svetiljke, takodje ima Svetog Floriana koji cuva grad od pozara i poplava. Poznat i po tome sto ima juznu industrisku zonu, sto je vazduh zagadjen i sto su iz njega pobegli svi koj su to mogli80[1].jpg NA SLICI SU KUKE STRAZARI KOJE SE NALAZE NA USCU TAMISA U DUNAV |
|
|
|