VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas > Vesti

Vesti Aktuelna dešavanja iz raznih društvenih sfera

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Odgovor: Pet dana trube i ludog provoda, Sabor u Guči
staro
  (#11 (permalink))
BackaPalankaSRB
Početnik
BackaPalankaSRB se nije lepo ponašao u poslednje vreme

Član od: 29.07.2008.
Poslednji login: 09.11.2008 17:59
Pol: Muško
Godine: 18
Odgovor: Pet dana trube i ludog provoda, Sabor u Guči - 07.08.2008, 14:10

Citat:
Zvonchica kaže: Pogledaj poruku
Ne ko voli, neko ne.. Ja kada čujem trubu, sva se naježim. Mnogo volim.
Ne želim nikome da namećem mišljenje, poštujem ako ne voli takvu vrstu muzike. Ne volim narodnjake ali sabor trubača u Guči je sasvim nešto drugo. Ponoćni koncert koji se održava subotom i finalno takmičenje nedeljom su, bar meni, najbolje od svega što se tamo dešava.
I svadbarski kupus, naravno!
Bila sam dva puta do sada, trebali smo ići i ove godine ( sada bi otprilike trebalo da tražimo mesto za šator ) ali smo odlučili da te pare potrošimo na nešto drugo.
Sledeće godine nadam se da neću propustiti trube, jer stvarno je lud provod!
Slazem se sa tobom to je nesto preterano,prosle godine bio sam sa drustvom nigde mi bolje nije bilo neopisivo

Citat:

Becar kaže:
Bio sam u prosli cetvrtak da sklopim ugovor sa njima oko neke pvc opreme i ako ta truba ni meni ni caletu ne znaci puno posto smo mi lalosi ali otisli smo da ugodimo drugima a i naravno zbog biznisa jer su zaradjenje velike pare.Saradnja ce se nastaviti i narednih godina.A u sali kazem: Dole Guca zivelo Deronje Ali biznis je biznis

Па ста ако си лала..Србин си брате исто ко и бачвани,шумадинци,мачвани и тако даље

Србијо моја поносна буди!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
staro
  (#12 (permalink))
itebejac
Poznata faca
itebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članovaitebejac je miljenik mnogih članova

Član od: 06.01.2008.
Poslednji login: 21.11.2008 20:24
Godine: 33
Odgovor: Pet dana trube i ludog provoda, Sabor u Guči - 07.08.2008, 14:31

Znate šta, meni se sviđa i Guča i Zlatna Truba i Boban Marković, pa i Kusturica i ostali. Ali oni imaju svoje kafane, imaju svoj milje, koji mi se isto dopada, kao i čaršije i Vranje. Guča je Guča i tu nema šta.
Ali meni se ne sviđa ono što se dešava u Bečkereku:
Subotom su svadbe, jeli? E, one su delom u Gradskoj Kući, jeli? E tu dežuraju subotom neki iz Zmijanja, pa dreču, dovode decu da prose itd. Stignu svadbari sa kolima, sa povorkom, bilo kako. Il su srbi, il mađari, il slovaci, il rumuni, ili je "mešana" svadba. I onda oni iz Zmijanja počnu sa limenom muzikom. Ako im platiš sviraju dalje - normala. Ako im ne platiš i kažeš im da ne sviraju jer se gore kod matičara ništa ne čuje, ili jer si doveo svoje tamburaše, ili svoju nacionalnu muziku svirajući orkestar, ili možda želiš da čuješ svadbeni marš gore u sali --- oni će početi da sviraju! Sviraće dok im ne platiš da prestanu! Spremni su i da se svađaju! A di ćeš ti svadbar, ili mladoženja započeti kavgu sa tamo nekima iz Zmijanja.
No, i u Bečkereku ima kafana za limenu muziku, i ja je ponekad pustim sa kompiša. Ali kad sam u ćefu.
Voleo bih jednom i u Guču da odem, ali eto sad su mi Dani Sela u Itebeju, rodnom selu, pa ću pre tamo. Pozdrav za sve u Guči, i za sve svirače (koji nisu kao ovi iz Zmijanja).

Ko rano poludi, ceo vek mu u veselju prođe!

Poruku je izmenio itebejac, 07.08.2008 u 14:32. Razlog: gramatika

staro
  (#13 (permalink))
starsica
zZabac..
starsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimum

Član od: 23.03.2007.
Poslednji login: danas 06:43
Godine: 21
Lokacija: zivim na zici u sredini, a skacem sa druge na cetvrtu.. :)
Odgovor: Pet dana trube i ludog provoda, Sabor u Guči - 07.08.2008, 18:46

Citat:
yossa kaze:
А ко ти је рекао да је држава давањем тог новца престала да улаже у здравство или саобраћај?
А бренд је јако битна ствар, као и туристичка индустрија. Шта мислиш колико новца Риу донесе карневал, Новом Саду Егзит, Октоберфест Минхену, Лав парејд... ? Мислиш да то може без улагања?
Држава мора да помаже и културна дешавања, посебно ову манифестацију народног стваралаштва. Мора да постоји нешто и ван Београда и Новог Сада.
nisam ja rekla da se ne ulaze u te grane, ali ne vidim za sta ima da se izdvoji 20 miliona evra za svo to pivo i volove na raznju?
yeah right..
i mislim da je to nepotrebno, toliko novca ne vidim gde ode.. mozda sam slepa ali opet.. moje skromno misljenje

Ah popela se zaba na banderu..
i jako joj je lepo kad je gore..

staro
  (#14 (permalink))
Gromovnik
Novi član
Gromovnik je na početku

Član od: 16.07.2008.
Poslednji login: 14.08.2008 14:02
Godine: 24
Odgovor: Pet dana trube i ludog provoda, Sabor u Guči - 07.08.2008, 22:39

Ma to se Mrkonjić izlanuo, vidite da čovek nije hteo da otvori sabor dok mu tobože prijatelj Velja nije stigao. Baš će Djelić i ostala kompanija da mu daju 20 miliona da skuca u Guču.
Guča jeste brend, baš kao i Exit, a na Zaječarskoj gitarijadi treba još mnogo poraditi. I nama trebaju sve tri manifestacije, iz razloga da se narod malo proveseli, opusti ali i iz ekonomskih razloga, može tu dosta da se zaradi.
Problem sa Gučom je prostor, pre šest-sedam godina nije bilo toliko mase pa je zaista bila uživancija otići, a poslednjih par jednostavno je sve prenatrpano, a po svemu sudeći biće vremenom još gore. Trebalo bi tražiti neko rešenje u tom smislu.

staro
  (#15 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 01:46
Odgovor: Pet dana trube i ludog provoda, Sabor u Guči - 08.08.2008, 01:18

Citat:
itebejac kaže: Pogledaj poruku
Pozdrav za sve u Guči, i za sve svirače (koji nisu kao ovi iz Zmijanja).
Шта ти је Змијање?

Citat:
starsica kaže: Pogledaj poruku
nisam ja rekla da se ne ulaze u te grane, ali ne vidim za sta ima da se izdvoji 20 miliona evra za svo to pivo i volove na raznju?
yeah right..
i mislim da je to nepotrebno, toliko novca ne vidim gde ode.. mozda sam slepa ali opet.. moje skromno misljenje
А де си видела да држава точи пиво или окреће волове на ражњу у Гучи? Много тога има у шта може да се уложи, па 20 мил. евра ти није ништа, то је километар аутопута кроз Грделичку клисуру! У Гучу долазе десетине хиљада туриста, а туристи су захтевна братија. Дакле, може дас уложи у изградњу путева у и око Гуче, може да се издвоји за уређење града, за канализацију, за фасаде, за јавне површине, за простор где се одржавају манифестације, за водиче, за редаре, за полицију, за разноразне пратеће активности, зашто не, и за забављаче који ће да привуку туристе, за наградне фондове, за потпомагање којекаквких КУДова... не можеш да критикујеш утрошак средстава ако не знаш како су утрошена. А 20 мил. евра сигурно нико није дао за пиво и волове.

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

staro
  (#16 (permalink))
starsica
zZabac..
starsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimum

Član od: 23.03.2007.
Poslednji login: danas 06:43
Godine: 21
Lokacija: zivim na zici u sredini, a skacem sa druge na cetvrtu.. :)
Odgovor: Pet dana trube i ludog provoda, Sabor u Guči - 08.08.2008, 02:55

Citat:
А 20 мил. евра сигурно нико није дао за пиво и волове.
samo sam dala primer..
meni 20 miliona evra jeste mnogo, iz razloga sto nikad nisam na gRomili videla vise 1000.. a kamoli ovoliko.. i samo ovoliko investiranje mi zvuci kao megalomansko.. jednostavno ne razumem gde toliko pare odu.. kontam ja da za neka ulaganja te pare nisu ni pi*kin dim, ali sto je mnogo, mnogo je..
a gde je lova od sponzora, zarada od sponzora.. zarada od turista.. ne znam ja, lupetam zato sto mi nije jasno gde sve to moze da ode..
u principu, nije ni bitno.. hleba i igara..

Ah popela se zaba na banderu..
i jako joj je lepo kad je gore..

staro
  (#17 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 01:46
Odgovor: Pet dana trube i ludog provoda, Sabor u Guči - 08.08.2008, 09:40

Citat:
starsica kaže: Pogledaj poruku
samo sam dala primer..
Само сам одговорио такође метафорично

Citat:
meni 20 miliona evra jeste mnogo, iz razloga sto nikad nisam na gRomili videla vise 1000.. a kamoli ovoliko.. i samo ovoliko investiranje mi zvuci kao megalomansko..
Не можеш рачунати колико је за државу мало или пуно по томе колико си ти новца видела на гомили. Државни буџет је цирка 8,5 милијарди евра...

Citat:
jednostavno ne razumem gde toliko pare odu.. kontam ja da za neka ulaganja te pare nisu ni pi*kin dim, ali sto je mnogo, mnogo je..
Не знаш где оду ал знаш да је много?

Citat:
a gde je lova od sponzora, zarada od sponzora.. zarada od turista.. ne znam ja, lupetam zato sto mi nije jasno gde sve to moze da ode..
Лова од спонзора и зарада од туриста иде онима који издају собе, држе те кафане, шатре, продају пиво, сувенире, волове... општини и држави иду таксе, порези, што се више прода и потроши то је више пореза држави.
Већ сам рекао, туризам је озбиљна индустрија. Узми рецимо Будву, станове не гради држава, хотеле не гради држава, собе не издаје држава... али опет држава улаже у путеве до Будве, аеродром у Тивту, канализацију, водоснабдевање, осталу инфраструктуру за нове грађевине... јер туристи неће доћи без тога.

Citat:
u principu, nije ni bitno.. hleba i igara..
Наравно, у туризам и културне манифестације мора да се улаже. Иначе добијамо само спаваонице и претрајавање уместо живота.

...prošlo je dvan'est sati mala, čarolije su nestale...

staro
  (#18 (permalink))
Kal_el
sprdmen
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: danas 10:36
Godine: 42
Odgovor: Pet dana trube i ludog provoda, Sabor u Guči - 08.08.2008, 09:49

Dozivljavam i Guçu i Exit kao jedno veliko okupljanje alkoholiçara , kurvi i narkomana ...
i to drzava finansira samo fali onaj pop da ih prska vodom kao Karadziça
nemamo mi gde drugo da ulozimo novac jer smo zbrinuli svu decu kako şkolama tako i bolnicama i igraliştima ...
imamo privatno izfinansirane vrhunske sportiste i s druge strane drzavne stipendiste na lakim drogama i flaşiste da im se dive ...
eto nama hleba (opijata) i igara

Ko je za jednu rely vožnjicu ?