VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas > Vesti

Vesti Aktuelna dešavanja iz raznih društvenih sfera

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Fondacija u ime nastradale devojke
staro
  (#1 (permalink))
NSdjanka
...seal...
NSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimum

Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: juče 22:13
Pol: Žensko
Fondacija u ime nastradale devojke - 16.07.2008, 17:33

Udruženje Egzit predložilo je da se formira fondacija koja bi nosila ime tragično nastradale Jelene Matić (27) iz Paraćina i služila stipendiranju najboljih studenata iz tog grada. U saopštenju se navodi da će organizatori festivala, uz konsultacije sa porodicom preminule, predložiti da se iz fondacije finansiraju najbolji studenti iz Paraćina, grada u kojem je Jelena odrasla i u kojem živi njena porodica.
Jelena Matić poginula je u nedelju u kampu kada je na šator u kojem je spavala sa velike visine pala grana, a dvoje mladih Makedonaca zadobili su teške povrede.
Šestočlana stručna komisija, koja je formirana po naređenju istražnog sudije, ustanovila je da je nesreća u kampu Exita posledica "više sile". Grana, dugačka više od deset metara je pala s visine od oko 17 metra, a naleti vetra su, po izjavama svedoka, bili jaki.
Generalni menadžer festivala Egzit Bojan Bošković rekao je da su organizatori pre početka festivala tražili od nadležnih gradskih preduzeća da izvrše sanitarni pregled drveća i poseku rizične grane u kampu, što je i urađeno. Gradonačelnik Igor Pavličić je rekao da će odgovorni iz ''Gradskog zelenila'' Dragan Šućak i Laketa Radonjić, kao i Agneš Potkonjak iz ''Zavoda za izgradnju grada'' biti smenjeni.

nije dotakla nista sto bi moglo da boli
njene ruke su bele kao led
njene misli su ciste, ona misli da voli,ona veruje, veruje

Poruku je izmenio NSdjanka, 16.07.2008 u 18:00.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Fondacija u ime nastradale devojke
staro
  (#2 (permalink))
ZOE
uvek ista
ZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimumZOE je dostigao maksimum

Član od: 13.12.2006.
Poslednji login: juče 21:16
Godine: 46
Odgovor: Fondacija u ime nastradale devojke - 16.07.2008, 21:44

,,,ako je Gradsko zelenilo izvrsilo secu grana koje se nisu cinile bezbedne, kako je onda doslo do ove nesrece? Da li su prevideli "sudbonosnu" granu, ili na istoj nisu bile uocljive ikakve promene koje bi mogle da izazovu pucanje i pad drveta, odnosno grane.
Apsolutno ne krivim Gradsko zelenilo! Ako su naleti vetra bili zaista jaki, grana je mogla da pukne pod pritiskom naleta vetra, jer je ista, navodi se, bila dugacka.
U svakom slucaju, saosecam sa porodicom preminule devojke. Tragedija je da je Jelena dosla na EXIT da se lepo provede i zabavi, ali nazalost, majka priroda je doprinela da Jelene vise nema!

Šta ti je smisao života, da bi ti život imao smisla

staro
  (#3 (permalink))
TVO.JA_
...limiT_
TVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimumTVO.JA_ je dostigao maksimum

Član od: 12.02.2007.
Poslednji login: juče 22:24
Godine: 32
Odgovor: Fondacija u ime nastradale devojke - 16.07.2008, 21:51

Bojim se ja da " svako čudo tri dana traje.."... prazne priče!

Ćuti i prenesi dalje....

staro
  (#4 (permalink))
Neron
LIMITED EDITION
Neron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimumNeron je dostigao maksimum

Član od: 22.11.2007.
Poslednji login: danas 03:11
Pol: Muško
Godine: 44
Odgovor: Fondacija u ime nastradale devojke - 16.07.2008, 22:20

Mogu i više fondacija da ustoliče,dobar marketing za organizatora i lep razlog za njihov miran san,a nju ne vrati niko mami i tati...

Važnije će uvek biti 600 izvođača i 25 bina...

Nisu ni oni krivi,tj. jesu koliko i ona što joj zinulo dupe da ide u rulju...

Kada ubiješ čoveka u 2 noću,znaš šta te sudija pita na suđenju? Šta ćeš gospodine u to doba,na tom mestu i sa tim ljudima,zar je potrebno mnogo pameti da prvo pomisliš da ništa dobro naći nećeš... pa onda nije nužna samoodbrana,već prekoračenje iste,a ako si slučajno i imao kakvo oružje u to doba i na tom mestu kod sebe,lako bude i s predumišljajem... Teško delo preinačiti po potrebi do moga...

Mlaćenje prazne slame...

I u zakonodavstvu prednost se daje živima u svakom slučaju... Ubice se resocijalizuju navodno,a mrtvi se ne oživljavaju... Možda i jeste logično i pravedno...

Znači ko preživi pričaće,a ko ne... nije imao sreće i kraj priče...

...ja sam uvek u pravu,čak i kada jesam...neko to shvati pre,a neko i ranije...

staro
  (#5 (permalink))
biterlemon
Legenda
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: juče 23:31
Odgovor: Fondacija u ime nastradale devojke - 16.07.2008, 22:50

Citat:
Generalni menadžer festivala Egzit Bojan Bošković rekao je da su organizatori pre početka festivala tražili od nadležnih gradskih preduzeća da izvrše sanitarni pregled drveća i poseku rizične grane u kampu, što je i urađeno. Gradonačelnik Igor Pavličić je rekao da će odgovorni iz ''Gradskog zelenila'' Dragan Šućak i Laketa Radonjić, kao i Agneš Potkonjak iz ''Zavoda za izgradnju grada'' biti smenjeni.
Kojim pravom smenjuje gradonacelnik?
Sto on sam ne podnese ostavku, kao sto se radi svugde u svetu?

nisam legenda

staro
  (#6 (permalink))
believer
clan TNT grupe
believer je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimum

Član od: 17.11.2007.
Poslednji login: 06.10.2008 23:33
Godine: 42
Odgovor: Fondacija u ime nastradale devojke - 18.07.2008, 16:36

to sa fondacijom je smesno preterivanje
jedno je dati kintu porodici i izraziti saucesce a drugo je praviti budalastinu od tudje nesrece
fondacija?
ne mogu da verujem
ne verujem ni u ciste motive
ne verujem ni u sta

ploviti se mora i bez broda

staro
  (#7 (permalink))
memento
Kartenspieler
memento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimummemento je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 01:41
Odgovor: Fondacija u ime nastradale devojke - 18.07.2008, 19:17

U ovoj zemlji iščašenih vrednosti sve je moguće. Pomenuta inicajitava o osnivanju fondacije sa imenom nesrećno nastradale devojke je po mom mišljenju, duboko nemoralna. Snažno odiše svojevrsnom nekrofilijom kao i što odišu neke već ranije osnovane fondacije sa imenima neto tragično preminulih ljudi...
Gradonačelnik, što je već neko lepo primetio, smenjuje i pored prezentiranih jasnih dokaza da je u pitanju bila viša sila. Ako su već krivi, što odgovorne ne pohapse. Na najprimitivniji i najlicemerniji način se nečija trenutna ljudska nesreća pokušava preobratiti u političku i ličnu korist aktuelne političke elite.
Pitam se da li je to samo kod nas moguće. Voleo bih da jeste, jer onda ima onda da se kad - tad i mi promenimo...

... quinta esencia ...

... Kod žena uvek igra neki peti kec...

staro
  (#8 (permalink))
cvishna
Čuvar Zaborava
cvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimumcvishna je dostigao maksimum

Član od: 22.02.2008.
Poslednji login: juče 21:57
Godine: 32
Odgovor: Fondacija u ime nastradale devojke - 20.07.2008, 00:43

Citat:
ZOE kaže: Pogledaj poruku
,,,ako je Gradsko zelenilo izvrsilo secu grana koje se nisu cinile bezbedne, kako je onda doslo do ove nesrece? Da li su prevideli "sudbonosnu" granu, ili na istoj nisu bile uocljive ikakve promene koje bi mogle da izazovu pucanje i pad drveta, odnosno grane.
Apsolutno ne krivim Gradsko zelenilo! Ako su naleti vetra bili zaista jaki, grana je mogla da pukne pod pritiskom naleta vetra, jer je ista, navodi se, bila dugacka.
U svakom slucaju, saosecam sa porodicom preminule devojke. Tragedija je da je Jelena dosla na EXIT da se lepo provede i zabavi, ali nazalost, majka priroda je doprinela da Jelene vise nema!
Apsolutno tačno i slažem se sa Tvojim mišljenjem.

Citat:
Neron kaže: Pogledaj poruku
Mogu i više fondacija da ustoliče,dobar marketing za organizatora i lep razlog za njihov miran san,a nju ne vrati niko mami i tati...

Važnije će uvek biti 600 izvođača i 25 bina...

Nisu ni oni krivi,tj. jesu koliko i ona što joj zinulo dupe da ide u rulju...

Kada ubiješ čoveka u 2 noću,znaš šta te sudija pita na suđenju? Šta ćeš gospodine u to doba,na tom mestu i sa tim ljudima,zar je potrebno mnogo pameti da prvo pomisliš da ništa dobro naći nećeš... pa onda nije nužna samoodbrana,već prekoračenje iste,a ako si slučajno i imao kakvo oružje u to doba i na tom mestu kod sebe,lako bude i s predumišljajem... Teško delo preinačiti po potrebi do moga...

Mlaćenje prazne slame...

I u zakonodavstvu prednost se daje živima u svakom slučaju... Ubice se resocijalizuju navodno,a mrtvi se ne oživljavaju... Možda i jeste logično i pravedno...

Znači ko preživi pričaće,a ko ne... nije imao sreće i kraj priče...
Takođe se slažem i sa Tobom, odlično napisano.

S nežnošću gledah ti stopa trag, trag na snegu belom
i znadoh da ćeš biti mi drag, drag u životu celom

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen