VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Arhiva > Spomenar

Spomenar Stare teme koje ne zaslužuju da budu obrisane

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Major Šišić na slobodi
staro
  (#1 (permalink))
alokin74
Veteran
alokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimumalokin74 je dostigao maksimum

Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: danas 11:00
Pol: Muško
Godine: 34
Major Šišić na slobodi - 09.05.2008, 20:35

- Jako sam uzbuđen. Mnogo je vremena prošlo. Idem u Mitrovicu da se razdužim i konačno odoh svojoj kući - prve su reči majora Emira Šišića upućene novinaru „Blica“ koji ga je juče, četiri sata posle odluke o njegovom uslovnom puštanju na slobodu, prvi sačekao ispred zgrade Vojnomedicinske akademije u Beogradu.
Major Šišić, obučen u bolesničku pidžamu i bademantil, iz zgrade VMA u 16.45 sati ispraćen je uz oficirsko salutiranje obezbeđenja zgrade. Sa kesom u ruci i u pratnji doktora, mojor Šišić potom je seo u sanitetsko vozilo sremskomitrovačkog zatvora - poslednje stanice do porodice i kuće u Novom Sadu.
Vest o uslovnoj slobodi, na koju je major Šišić čekao tačno sedam godina, juče u podne saopštena mu je u bolesničkoj postelji VMA. Odluku vanraspravnog veća Okružnog suda u Novom Sadu oficiru bivše JNA, koga su zbog obaranja helikoptera Evropske zajednice italijanske vlasti osudile na 12 godina zatvora, prvi je javio načelnik Generalštaba VS Zdravko Ponoš.
U zatvor u Sremskoj Mitrovici, u kome se nalazio od novembra 2006. godine, kada su italijanske vlasti odobrile da ostatak kazne odsluži u svojoj zemlji, major Šišić stigao je u 17.30. Okružni sud u Novom Sadu juče je saopštio da je odluka o otpuštanju sa izdržavanja kazne zatvora doneta po molbi njegovog branioca.
- Ministar pravde Srbije je 16. oktobra 2006. godine dao garanciju Ministarstvu pravde Italije da Emir Šišić, posle prebacivanja u Srbiju neće biti pušten na slobodu, niti da će dobiti smanjenje kazne zatvora. Zbog toga je ovaj sud 19. decembra prošle godine zatražio tumačenje da li je za odlučivanje o molbi za uslovni otpust sud obavezan garancijom datoj italijanskom ministarstvu, ili se u tom slučaju mogu primenjivati odredbe našeg zakona. Ministarstvo pravde prekjuče se izjasnilo da se u konkretnom slučaju može primeniti domaće zakonodavstvo - saopštio je novosadski sud.

Slušam tišinu ... i pokušavam da je razumem ...

Povratak na vrh stranice
Odgovor: Major Šišić na slobodi
staro
  (#2 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: danas 13:21
Pol: Žensko
Godine: 32
Odgovor: Major Šišić na slobodi - 12.05.2008, 18:38

To je ono što nam je ostalo od svih ratova koje smo vodili. Strahovite pojedinačne tragedije.

Šta je bila opcija ovog čoveka dok je bio oficir vojske i kada mu je naređeno da obori taj helikopter? Moga je da odbije i da mu sudi vojni sud, i da prođe kroz, ko zna kakav pakao, ili da uradi ono što jeste njegova dužnost, i da mu se desi ovo što mu se desilo. Neka zanimanja jesu zanimanja visokog rizika, znam to. Samo mi tužno, tužno mi što je jedan zdrav mlad čovek pretvoren u invalida. Tužno mi što mu ništa neće vratiti godine koje su mu oduzete i zdravlje koje je izgubio.

Tužno mi što mi ništa iz ovih tragedija nismo naučili.

"...Prejako je svijetlo, samo da se oči naviknu..."

Povratak na vrh stranice
Odgovor: Major Šišić na slobodi
staro
  (#3 (permalink))
broj310
mornar iz gibraltara
broj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimum

Član od: 19.04.2007.
Poslednji login: juče 18:33
Pol: Muško
Godine: 35
Odgovor: Major Šišić na slobodi - 12.05.2008, 19:20

Citat:
euridika kaže: Pogledaj poruku
To je ono što nam je ostalo od svih ratova koje smo vodili. Strahovite pojedinačne tragedije.

...
Tužno mi što mi ništa iz ovih tragedija nismo naučili.
апсолутно здраво размишљање наше холанђанке, чињеница остаје да је џаба било коња враних... и свега осталог, нисмо се научили, падамо на поправном, не гине нам август. а толико је градива било, инспиративног, за апсолвирати једном за свагда... овако, јбг.

лицем ка ветру
с ветром уз лице

Povratak na vrh stranice

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen