VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Lifestyle > Psihologija

Psihologija Tek kada spoznate sebe, bićete u stanju da spoznate i druge

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Patolosko laganje
staro
  (#1 (permalink))
Kalina
....dream chaser....
Kalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimum

Član od: 23.10.2007.
Poslednji login: danas 14:49
Pol: Žensko
Godine: 28
Patolosko laganje - 11.05.2008, 22:02

Naucno je dokazano da svi ljudi lazu, manje vise....Od trivijalnih stvari, tipa da cete majci reci da je rucak odlican a nije, da ce te malom detetu reci da decu donose rode u nedostatku boljeg objasnjenja u tom momentu itd.
To je negde sasvim prihvatljivo.

Medjutim postoje ljudi koji lazu non stop, narodski receno lazu cim zinu.

Kakav odnos imate prema takvim ljudima?

Gde je koren tog problema?

Da li mozete pouzdano da prepoznate kada govore istinu a kada ne, ili smatrate za laz sve sto kazu?

" Samo onaj ko u teskobi strepi, mir svoj nalazi, samo onaj ko u donji svet silazi,
voljenu spasava, samo onaj ko noz vadi Isaka dobija."
Soren Kierkegaard

Poruku je izmenio Kalina, 12.05.2008 u 08:14. Razlog: slovca

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Patolosko laganje
staro
  (#2 (permalink))
NSdjanka
...seal...
NSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimumNSdjanka je dostigao maksimum

Član od: 10.04.2007.
Poslednji login: danas 12:29
Odgovor: Patolosko laganje - 11.05.2008, 22:32

Mislim da su to neostvareni ljudi, frustrirani lošim životom, neuspesima, promašajima... Verovatno im je laž neka vrsta bega od realnosti... Ne uzimam to za zlo pod uslovom da od nje nema štete, mada bih to onda pre svrstala u bujnu maštu... Zlonamerne laži su već nešto drugo. Prilično sam pronicljiva kada je laž u pitanju... Uvek osetim kad me "farbaju"... Nemam pojma kako... Jednostavno znam...

nije dotakla nista sto bi moglo da boli
njene ruke su bele kao led
njene misli su ciste, ona misli da voli,ona veruje, veruje

staro
  (#3 (permalink))
Kal_el
s#permen
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: danas 11:50
Pol: Muško
Godine: 42
Odgovor: Patolosko laganje - 11.05.2008, 22:40

žene uvek lažem ... da se osećaju lepše

Ko je za jednu rely vožnjicu ?
imam i ja klima uredjaj

staro
  (#4 (permalink))
starsica
bataci za dz :)
starsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimumstarsica je dostigao maksimum

Član od: 23.03.2007.
Poslednji login: danas 16:47
Godine: 20
Odgovor: Patolosko laganje - 11.05.2008, 22:52

imam jednu drugaricu, pa sestru bolje receno, koja je patoloski lazov.. devojka je lepa neverovatno, zivi u bogatoj familiji, prihvacena je u drustvu, blesava je na kvadrat zaista.. ali je patoloski lazov..
i inace.. ima 20 godina..
e sad.. uzevsi u obzir sve kvalitete nabrojah.. sta joj fali?
devojka ima problem, svaku pricu jednostavno mora da nakiti i da ulepsa.. i svojstveni su joj izmisljeni dogadjaji..
par puta smo joj rekli za to.. laganje.. ali se svaki put vredjala..
devojka i pored zivota koji vodi, mora da laze.. a zasto, ne znam..
Citat:
Mislim da su to neostvareni ljudi, frustrirani lošim životom, neuspesima, promašajima
i slozila bih se sa ovim u potpunosti..
draze mi je od dva zla da je neko dobar lazov nego los licemer..

krek, krek.. ne gudra..

staro
  (#5 (permalink))
Mish
Delete Woman
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 09:14
Odgovor: Patolosko laganje - 11.05.2008, 23:47

Imam dva primera u svojoj okolini.
Prvi slučaj: Uvek sam mislila da se moja drugarica najbolje provede baš onda kad ja nisam sa njom. A potom je trećoj osobi prepričavala izlazak u kojem sam slučajno i ja bila. I shvatim da kao da nisam bila tamo. A u globalu, to je bila skoro pa ista priča koju bih i ja ispričala, ali su pridodati neki detalji, nepostojeći pogledi, uzdasi, izmišljeno ludilo... Posle sam se pitala da li laže samo druge ili i sebe ubedi da je to bilo baš tako dobro?
Drugi slučaj: Mog druga uglavnom smatraju duhovitom osobom. Najčešće ljude zasmejava sprdajući se na svoj račun. Tačnije, lažući praveći time sprdačine na svoj račun. A toliko mu je bitno da ga drugi prihvate, da jednom izgovorena koja je imala odjeka (uglavnom smeha) nastavlja da se raubuje još dugo, dugo,... Mislim da i posle nekih 15-20 godina koliko ga znam još uvek ima stvari za koje ne mogu da razlučim da li su laž ili ne. I svaki put kad ga pitam čemu, odgovor je isti: zašto da ne, nikom time ne nanosim zlo.
Ono što je meni neverovatno je što ljudi pet puta izgovorenu laž prihvataju za istinu.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

staro
  (#6 (permalink))
Arthur Dent
Hitchhiker's Guide
Arthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimumArthur Dent je dostigao maksimum

Član od: 17.05.2007.
Poslednji login: 24.06.2008 02:38
Odgovor: Patolosko laganje - 12.05.2008, 01:17

kako sa kojim, većinu jednostavno ignorišem, zavisi od mnogih faktora
da li je ta laž bezazlena, od same osobe koja laže, da li sam taj dan ustao na levu nogu...
lično NE VOLIM "tapšače po ledjima" u RL kada se sretnem sa takvim ljudima odmah nedvosmisleno pokažem ne da mi ta laž ne prija, nego da to laganje smatram uvredom
to ne smatram bezazlenom laži, jer onaj ko danas laže u da bi ti podigao ego, u većini slučajeva će sutra lagati da bi ti zapeo nogu i video te dole
Gde je koren tog problema?
ljudska sujeta, na ovaj ili na onaj način
htelo bi se biti veči, lepši, značajniji, dopasti se ...
Da li mozete pouzdano da prepoznate kada govore istinu a kada ne, ili smatrate za laz sve sto kazu?
vreme je to koje da sve odgovore... bar one koji me interesuju
oni koji "lažu na kvadrat" su najbezazleniji
lako ih je otkriti... ne lažu iz nekog koristoljublja, a često i znaju da vi znate da lažu
na većinu njihovih laži gledam blagonaklono (ne znači da odobravam) jer se uglavnom radi o dobričinama
neke druge je mnogo teže oceniti, laž je smišljena sa 90 odsto istine u priči i mnogo toga prećutanog
da bi se takav lažov prepoznao... pa mora se biti neverni Toma, i do besvesti analitičar

staro
  (#7 (permalink))
duga12
Rainbow
duga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimumduga12 je dostigao maksimum

Član od: 17.10.2007.
Poslednji login: danas 13:09
Godine: 31
Odgovor: Patolosko laganje - 12.05.2008, 12:04

Citat:
Pa ne baš sladak odnos ...

Ne bi se baš stručno bavila njima.Uglavnom im to dam do znanja,kad pređu neke granice,i tu počnu problemi,što više žele da se dokažu kao "dobronamerni",sve više se upetljavaju u svoje laži,iz samo njima poznatih razloga.Tada oni koji su,pritom i veoma sujetni...ne biraju sredstva,ni da nastave da lažu,a bome i vređaju.

Nema čoveka na ovoj planeti koji nije slagao...ali ovi patološki lažovi...ma meni ih prosto dođe žao.Baš tako.Ne lažu oni mene...lažu sebe.

http://www.vojvodinacafe.com/forum/image.php?type=sigpic&userid=14584&dateline=120166  0282

staro
  (#8 (permalink))
Leonard Peltier
Onaj Koji Je Puk'o
Leonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimumLeonard Peltier je dostigao maksimum

Član od: 29.08.2007.
Poslednji login: juče 19:05
Godine: 30
Odgovor: Patolosko laganje - 12.05.2008, 13:57

Ne podnosim patološke lažove (folirante)

Mislim da je koren njihovog problema u kompleksima koje vuku. Obično to rade osobe koje su nesigurne u sebe i koje su iskompleksirane nemogćnošću da nekom pozitivnom ljudskom osobinom, kreativnošću ......itd dođu do izražaja, pa se onda predstavljaju onakvima kakvim bi oni želeli da ih mi vidimo, izmišljajući neke bla bla truć priče kojima misle da će postati "veliki" ili zanimljivi u našim očima. Kasnije se te osobe toliko užive u tu "životnu rolu" (u koju su sami sebe postavili), da prestanu da razlikuju laž od istine. Posledice toga su da im se ceo život pretvori u neku vrstu šarene laže.
Nažalost, još veći problem je što kod mnogih ljudi ove laži/foliranje prolazi

Patološke lažove zaobiđem u najširem mogućem luku ili ako nisam u mogućnosti da ih izbegnem ondaK ih "spustim na zemlju" .... Posledice svega ovoga su da me takvi ljudi ne vole i lepe mi raznorazne etikete, hvala im na tome

Baš sam u subotu dobio "kompliment" da sam namćor i partibrejker, ali nije problem u toj osobi što laže - problem je u meni što sam rekao istinu, zar ne?

"I have the simplest tastes. I am always satisfied with the best"

Odgovor

Članovi koji trenutno čitaju ovu temu: 1 (0 članova i 1 gostiju)

Alati vezani za temu
Vrste prikaza

Vaš status
Ne možete da pokrenete novu temu
Ne možete da odgovarate na postavljene poruke
Ne možete da priložite fajlove uz poruku
Ne možete da prepravljate svoje poruke

vB kod je uključen
Smajliji su uključeni
[IMG] kod je uključen
HTML kod je isključen
Trekbek je uključen