VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas > Vesti

Vesti Aktuelna dešavanja iz raznih društvenih sfera

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
"Majska skupština" u Karlovcima
staro
  (#1 (permalink))
Mish
Delete Woman
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 01:39
Pol: Žensko
"Majska skupština" u Karlovcima - 30.04.2008, 20:00

Povodom 160 godina od proglašenja Vojvodine, u Sremskim Karlovcima se od 5. do 8. maja organizuje manifestacija "Majska skupština".
Prema rečima pokrajinskog premijera Bojana Pajtića, od Majske skupštine 1848. godine kada je proglašeno Srpsko vojvodstvo menjali su se teritorijalni okviri i države, ali je Vojvodina do danas ostala region. "U trenutku kada je nastajala, Vojvodina je nastala kao izraz potrebe Srba, koji su živeli u tom delu Austrougarske, da ostvare svoju kulturnu, prosvetnu i versku autonomiju. Nakon što je ušla u zajednicu sa Srbijom Vojvodina, a potom i u Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca, dobila je drugačiji profil i danas predstavlja multietničku regiju, koja u Srbiji predstavlja lokomotivu razvoja i most Srbije prema Evropskoj uniji", rekao je Pajtić.
Predsednik Opštine Sremski Karlovci Milenko Filipović je istakao da je glavni cilj ove manifestacije, koja traje četiri dana, da se brojnim kulturnim sadržajima mladi ljudi podsete na ovako značajan datum u našoj istoriji.
Program proslave 160 godina postojanja Vojvodine počinje 5. maja u podne svečanom sednicom Skupštine Vojvodine u Karlovačkoj gimnaziji. Tokom četiri dana predviđene su izložbe, pesnički susreti, akademije, otvaranje Muzeja Branka Radičevića, kao i koncerti Vlade Georgijeva, Zdravka Čolića i grupa Apsolutno romantično, Legende i Van Gog.
(021)

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: "Majska skupština" u Karlovcima
staro
  (#2 (permalink))
Mish
Delete Woman
Mish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimumMish je dostigao maksimum

Član od: 23.06.2006.
Poslednji login: danas 01:39
Odgovor: "Majska skupština" u Karlovcima - 03.05.2008, 01:52

Evo, nađoh i program, doduše, očigledno da još uvek nije 100% siguran.
Citat:
Karlovačkibiser kaže:
160 ГОДИНА ОД ОДРЖАВАЊА МАЈСКЕ СКУПШТИНЕ
Како сазнајемо дошло је и до мањих измена програма , па би уместо Балашевића требало да наступи рок група Van Gogh за коју се слободно може рећи да има и већу популарност међу младима.
Sтога можемо очекиват након Чолићевог концерта велику посету и следеће вече 8 маја када ће овај састав одржати свој концерт у центру Карловаца
160 ГОДИНА ОД ОДРЖАВАЊА МАЈСКЕ СКУПШТИНЕ И ПРОГЛАШЕЊА СРПСКОГ ВОЈВОДСТВА У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА

Од 5. - до 8. маја одржат ће се манифестација којом ће се у Сремским Карловцима обележити 160 година од одржавања Мајске скупштине и проглашења Српског Војводства. Према писању ДНЕВНИКА учесници програма су:
5. маја центар Карловаца - групе АПСОЛУТНО РОМАНТИЧНО И ЛЕГЕНДЕ
6. маја - ВЛАДО ГЕОРГИЈЕВ
7. маја - ЗДРАВКО ЧОЛИЋ
8. маја - одржат ће се свечана академија у 20 часова на којој се очекује присуство председника војвођанских општина, представника власти, бројних амбасадора и др....
Након академије у центру карловаца концерт ће одржати ЂОРЋЕ БАЛАШЕВИЋ.
Током манифестације бит ће приређена и изложба слика са препознатљивим мотивима војвођанских општина и иѕложба монографија војвођанских општина.
Покровитељ манифестације која ће се искористит и за уређење Сремских Карловаца је Извршно веће АП војводине.

... Ko nije drvo razumeo prvo, pa tek onda sadio, taj nije ništa uradio... I, shvatiće, kad-tad, da ne zna šta je hlad....

staro
  (#3 (permalink))
alokin74
don't worry ...
alokin74 je savršen članalokin74 je savršen članalokin74 je savršen članalokin74 je savršen članalokin74 je savršen članalokin74 je savršen članalokin74 je savršen članalokin74 je savršen članalokin74 je savršen članalokin74 je savršen članalokin74 je savršen član

Član od: 04.04.2007.
Poslednji login: danas 00:49
Pol: Muško
Godine: 34
Odgovor: "Majska skupština" u Karlovcima - 06.05.2008, 10:04

Sinoc bio i uzivao u svirci benda "Apsolutno romanticno" sa gostima, od kojih je jedan bio pevac zaboravljene grupe "Griva", i legendarnih "Legendi".

Veceras ponovo u SK da uzivamo uz muziku i pesmu Vlada Georgijeva.

Čim sam je ugledao, odmah sam je spazio.

staro
  (#4 (permalink))
alokin74
don't worry ...
alokin74 je savršen članalokin74 je savršen članalokin74 je savršen članalokin74 je savršen članalokin74 je savršen članalokin74 je savršen članalokin74 je savršen članalokin74 je savršen članalokin74 je savršen članalokin74 je savršen članalokin74 je savršen član

Odgovor: "Majska skupština" u Karlovcima - 06.05.2008, 10:17

staro
  (#5 (permalink))
alokin74
don't worry ...

Odgovor: "Majska skupština" u Karlovcima - 06.05.2008, 10:27

staro
  (#6 (permalink))
Najgora
...jedna jedina...
Najgora je onemogućio reputaciju

Član od: 26.08.2006.
Poslednji login: danas 10:53
Godine: 33
Odgovor: "Majska skupština" u Karlovcima - 06.05.2008, 17:40

Karlovci stižem večeras

staro
  (#7 (permalink))
robins
Početnik
robins će uskoro postati poznat članrobins će uskoro postati poznat član

Član od: 28.05.2007.
Poslednji login: danas 03:53
Odgovor: "Majska skupština" u Karlovcima - 06.05.2008, 17:50

Evo i mene, večeras, sutra kao i prekosutra veče

edit: evo i mene sutra i prekosutra

Poruku je izmenio robins, 06.05.2008 u 21:16. Razlog: kiša :-)

staro
  (#8 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: danas 13:21
Godine: 25
Odgovor: "Majska skupština" u Karlovcima - 07.05.2008, 04:53

Bila sam u Karlovcima, bilo je bas zanimljivo, Vlado Georgijev je bio super.

Ko ide na ovu festu moze da poseti i izlozbu vostanih figura. Tu je izlozba na trgu...

goldie

staro
  (#9 (permalink))
alokin74
don't worry ...

Odgovor: "Majska skupština" u Karlovcima - 08.05.2008, 00:43

malopre sam stigao.

Cola ga je odradio, svaka mu cast.

Nisam ocekivao da ce se vratiti na bis. A i mase je bilo, masala.

P.S. Sta ce biti sutra? Cuo sam da je doslo do nekih izmana, ali ne znam kojih.

staro
  (#10 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: