![]() |
"Majska skupština" u Karlovcima
Povodom 160 godina od proglašenja Vojvodine, u Sremskim Karlovcima se od 5. do 8. maja organizuje manifestacija "Majska skupština".Prema rečima pokrajinskog premijera Bojana Pajtića, od Majske skupštine 1848. godine kada je proglašeno Srpsko vojvodstvo menjali su se teritorijalni okviri i države, ali je Vojvodina do danas ostala region. "U trenutku kada je nastajala, Vojvodina je nastala kao izraz potrebe Srba, koji su živeli u tom delu Austrougarske, da ostvare svoju kulturnu, prosvetnu i versku autonomiju. Nakon što je ušla u zajednicu sa Srbijom Vojvodina, a potom i u Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca, dobila je drugačiji profil i danas predstavlja multietničku regiju, koja u Srbiji predstavlja lokomotivu razvoja i most Srbije prema Evropskoj uniji", rekao je Pajtić. Predsednik Opštine Sremski Karlovci Milenko Filipović je istakao da je glavni cilj ove manifestacije, koja traje četiri dana, da se brojnim kulturnim sadržajima mladi ljudi podsete na ovako značajan datum u našoj istoriji. Program proslave 160 godina postojanja Vojvodine počinje 5. maja u podne svečanom sednicom Skupštine Vojvodine u Karlovačkoj gimnaziji. Tokom četiri dana predviđene su izložbe, pesnički susreti, akademije, otvaranje Muzeja Branka Radičevića, kao i koncerti Vlade Georgijeva, Zdravka Čolića i grupa Apsolutno romantično, Legende i Van Gog. (021) |
Odgovor: "Majska skupština" u Karlovcima
Evo, nađoh i program, doduše, očigledno da još uvek nije 100% siguran.
Citat:
|
Sinoc bio i uzivao u svirci benda "Apsolutno romanticno" sa gostima, od kojih je jedan bio pevac zaboravljene grupe "Griva", i legendarnih "Legendi".
Veceras ponovo u SK da uzivamo uz muziku i pesmu Vlada Georgijeva. |
|
|
Karlovci stižem večeras :uzbud:
|
Evo i mene, večeras, sutra kao i prekosutra veče :uredu:
:ok: edit: evo i mene sutra i prekosutra :fijuk: |
Bila sam u Karlovcima, bilo je bas zanimljivo, Vlado Georgijev je bio super. :)
Ko ide na ovu festu moze da poseti i izlozbu vostanih figura. Tu je izlozba na trgu... |
malopre sam stigao.
Cola ga je odradio, svaka mu cast. Nisam ocekivao da ce se vratiti na bis. A i mase je bilo, masala. P.S. Sta ce biti sutra? Cuo sam da je doslo do nekih izmana, ali ne znam kojih. |
Izmena je da ne peva Djordje Balasevic nego grupa Van Gogh.;)
|
| Sva vremena su po Griniču +1. Sada je 16:55. |