VojvodinaCafe
Index - Forumi - Chat - Blog - Upoznavanje - Galerije - Igre - Download
Registracija Uputstvo Lista članova Pretraga Današnje poruke Označite forume kao pročitane Kalendar

Vrati se nazad   VojvodinaCafe Forum > Društvo > Društvo oko nas > Vesti

Vesti Aktuelna dešavanja iz raznih društvenih sfera

Odgovor

LinkBack Alati vezani za temu Vrste prikaza
Za ličnu kartu 2.300 dinara
staro
  (#1 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 20:52
Pol: Žensko
Godine: 33
Za ličnu kartu 2.300 dinara - 17.04.2008, 09:19

Na šalterima policijskih stanica u Beogradu građani mogu da podnose zahteve za izdavanje nove lične karte. Od 21. aprila ove zahteve, kako navode u MUP Srbije, moći će da ostvare i ostali građani širom Srbije. Da bi dobili novu ličnu kartu, građani će morati da uplate 913 dinara na ime troškova za obrazac, kao i 226 dinara za troškove takozvane tehničke izrade. Sve ukupno iznosi 1.136 dinara, a na ovu sumu treba dodati i izdatak za fotografisanje. Trošak za fotografije iznosi u proseku oko 300 dinara, tako da će izdatak koji će građani imati prilikom zamene dokumenata iznositi oko 1.500 dinara.
Da bi došli do nove lične karte, potrebno je da policiji dostave i izvod iz matične knjige rođenih, izvod iz matične knjige venčanih, a oba dokumenta ne smeju da budu starija od šest meseci. Ovde se ne završava lista neophodnih papira jer treba pribaviti i uverenje o državljanstvu, kao i predati staru ličnu kartu. Za ova uverenja koja se dobijaju u opštini potrebno je platiti dodatnih 840 dinara, tako da ukupni izdatak za ličnu kartu dostiže oko 2.300 dinara.
Za utehu građanima, postojećim zakonom o ličnoj karti predviđeno je da sadašnji identifikacioni dokumenti važe pet godina od donošenja zakona.
„Uvođenjem nove lične karte smanjiće se mogućnosti falsifikovanja i zloupotrebe samog dokumenta, pouzdano i bezbedno otkrivanje funkcije autentičnosti vlasnika dokumenta, zaštita integriteta podataka, kao i neporecivost i zaštita tajnosti podataka“, saopšteno je iz MUP Srbije.
Za sada se zna da pravo na izdavanje lične karte ima svaka osoba starija od 16 godina, a ličnu kartu mogu dobiti i deca starija od 10 godina, ali za razliku od odraslih čije lične karte važe pet godina, za mališane će ova dokumenta imati dvogodišnju važnost.
Lične karte koje su sada u upotrebi, u obliku knjižice, važiće do 26. jula 2011. godine, tako da nema razloga za žurbu za izdavanje novih dokumenata.

Potrebna dokumenta

-Izvod iz matične knjige rođenih
-Izvod iz matične knjige venčanih
-Uverenje o državljanstvu
-Jedna fotografija 5 x 5 cm

Blic

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice
Odgovor: Za ličnu kartu 2.300 dinara
staro
  (#2 (permalink))
biterlemon
uzimati 3x2 dnevno!
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 20:17
Pol: Muško
Odgovor: Za ličnu kartu 2.300 dinara - 17.04.2008, 09:47

Banda lopovska! (vec vidjeno!)

I otkud fotografisanje, zar to ne rade na mestu izdavanja licne karte, elektronski, kao u svim normalnim zemljama?

Da li taj trosak placaju i lica bez prihoda, bakice i dekice sa malom penzijom?

Izvod iz knjige rodjenih, vencanih? A elektronska baza podataka...

A ja mislio da smo spremni za EU...

i shvatio da me optuzuju sto sam tajio da sam gajio zelenu travu doma mog

staro
  (#3 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: danas 21:04
Godine: 32
Odgovor: Za ličnu kartu 2.300 dinara - 17.04.2008, 09:56

Citat:
biterlemon kaže: Pogledaj poruku

Izvod iz knjige rodjenih, vencanih? A elektronska baza podataka...

A ja mislio da smo spremni za EU...
Ma jok, te baze i to su nametnute potrebe prozapadnih satanistichkih sila mraka, a sve smishljeno u nameri da nama zaviruju u licne podatke
E zato chemo mi lepo da odustanemo od tih trica vezanih za prilagodjavanje EU i modernizaciju elektronshih tih nekih sistema... Ima u inat da nosim kamaru papira i da se mlatim po gradu jedno 2 meseca da bih izvadio je*eni dokument
Shta moze da mi nadoknadi svo to druzzenje sa ljudima i upoznavanje grada i shaltera?

Ko tebe kamenom, ti njega 'lebom;
Za 'leba i uz 'leba..;

staro
  (#4 (permalink))
Kalina
....dream chaser....
Kalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimumKalina je dostigao maksimum

Član od: 23.10.2007.
Poslednji login: danas 14:05
Pol: Žensko
Godine: 28
Odgovor: Za ličnu kartu 2.300 dinara - 17.04.2008, 10:44

Na tu sumu cu ja morati da dodam jos troskova...

Oko 1.000. din putne troskove do Bgd i nazad, da bih izvadila izvod iz maticne knjige drzavljana....

Pa oko 50 kn (oko 500din) taksa za izdavanje rodnog lista u Zagrebu, i PTT toskovi za slanje zahteva....

I tona zivaca za sve to

Inace, skoro sam pravila LK posto su mi u gratskom prevozu maknuli novcanik

Prilicno sam se namucila dok sam nabavila sve te izvode, i onda je onaj cika na salteru bacio letimican pogled na njih, garant ni ime nije stigao da procita, i lepo mi ih vratio.....
Na kraju su mi izdali LK koja vazi samo 4 godine

Odoh u izvinjavam se, bilo je jace od mene...

" Samo onaj ko u teskobi strepi, mir svoj nalazi, samo onaj ko u donji svet silazi,
voljenu spasava, samo onaj ko noz vadi Isaka dobija."
Soren Kierkegaard

staro
  (#5 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista
yossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimumyossarian je dostigao maksimum

Član od: 18.02.2007.
Poslednji login: danas 20:56
Odgovor: Za ličnu kartu 2.300 dinara - 17.04.2008, 15:31

Јуче су ми узели 2200 динара за оверу 8 страна у Градској кући... још ја кажем лику "имам 8 листова", а он ме гледа бледо, и још ми с презиром објашњава шта је лист а шта је страна... проклете бирократе. Између осталог сам оверавао копије родног листа и уверења о држављанству, још ми лик каже да је чуо да не примају оверене копије... марш море! 260 динара по страници овера копије... размишљам дал да вадим нови родни лист и уверење или да направим још копија Наравно, по све морам да идем у Зрењанин ако хоћу оригинале...

staro
  (#6 (permalink))
broj310
mornar iz gibraltara
broj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimumbroj310 je dostigao maksimum

Član od: 19.04.2007.
Poslednji login: juče 21:25
Godine: 34
Odgovor: Za ličnu kartu 2.300 dinara - 17.04.2008, 21:14

ма, нек се носе докле бре више да нам избијају ово мало динара из џепа? па после замена пасоша, возачке, здравствене...

лицем ка ветру
с ветром уз лице

staro
  (#7 (permalink))
lav71
kobasi_car
lav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimumlav71 je dostigao maksimum

Član od: 07.01.2007.
Poslednji login: danas 15:59
Godine: 36
Odgovor: Za ličnu kartu 2.300 dinara - 17.04.2008, 21:48

...ja baš volim da trošim pare na dokumenta....

...za dame besplatna degustacija...

staro
  (#8 (permalink))
sekula
Iskusni forumdžija
sekula će uskoro postati poznat člansekula će uskoro postati poznat člansekula će uskoro postati poznat član

Član od: 07.05.2006.
Poslednji login: 12.07.2008 06:32
Godine: 32
Odgovor: Za ličnu kartu 2.300 dinara - 19.04.2008, 05:40

da li oni imaju pameti svasta

staro
  (#9 (permalink))
Kal_el
s#permen
Kal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimumKal_el je dostigao maksimum

Član od: 02.03.2007.
Poslednji login: 13.07.2008 23:07
Godine: 42
Odgovor: Za ličnu kartu 2.300 dinara - 19.04.2008, 07:41

Citat:
lav71 kaže: Pogledaj poruku
...ja baš volim da trošim pare na dokumenta....
Cene su razumne i opravdane
A Kalini i Yossi predlazem da se presele u Bgd odnosno Zrenjanin da smanje troškove

Ko je za jednu rely vožnjicu ?

staro
  (#10 (permalink))
yossarian
Zli klerofašista