![]() |
Volontiranje
U Volonterskom centru Vojvodine počelo je prijavljivanje za letnje kampove širom sveta. Predsednik Volonterskog centra Srđan Nikolić kaže za Radio 021 da je trenutno u ponudi oko 1200 kampova u 65 zemalja.Kampovi se organizuju u okviru festivala, umetničkih kolonija, arheoloških istraživanja. Moguće je raditi sa decom, starijima, osobama sa posebnim potrebama, a Nikolić ističe i različite aktivnosti u vezi sa zaštitom životne sredine. Volonteri iz Srbije najradije idu u razvijene evropske zemlje poput Italije, Nemačke i Francuske, ali vlada veliko interesovanje i za Aziju. Posebno su tražene Indija, Rusija i zemlje bivšeg SSSR-a. Kandidati se ređe opredeljuju za afričke zemlje zbog komplikovanije pripreme i neophodne vakcinacije. Za volonterske kampove može se prijaviti svako ko ima više od 18 godina i osnovno znanje engleskog jezika. Volonteri pokrivaju putne troškove, a na kampovima su im obezbeđeni besplatan smeštaj i hrana. Volonterski centar Vojvodine se nalazi u Takovskoj 5. (021) |
Odgovor: Volontiranje
Volonterski centar Srbije
http://www.mis.org.yu/srpski/vss/ind...&&id=LTV/3.php Verovatno je to isto. Kada sam videla naslov,jeza me je prošla,nisam pomislila na ovu dobru ideju,nego na volonterski rad u struci kojim ,bar u mom slučaju,nije postignuto ono sto je normalno-provera stručnosti,uhodavanje...nego najgore moguće tlačenje. A ovaj način volontiranja mi deluje kao dobra šansa da se vidi svet,da se druži,da se osamostali i nauči pravljenje klin čorbe i sve ono što smo dobrim delom učili za vreme rata.Neka vrsta usavršavanja dobrih stvari u miru,među novim prijateljima i na novim prostorima. edit Brat moje najbolje drugarice je u toku studiranja svakog leta išao u Englesku i između ostalog su brali jagode.Prvi put je,kaže,otišao s nevericom i iz neke vrste "moranja"-njihovi nisu mogli da mu plate neki komforniji način učenja.Onda je jedva čekao leta;) , a danas je jako,jako uspešan poslovni čovek i te drugare sreće po svetu.To je bogatstvo. |
Od srca preporučujem svim mladim i slobodnim ljudima.
Odličan način da se kvalitetno provede vreme i stekne dragoceno iskustvo. Sutra bi se prijavila da mogu i to baš za afričke zemlje jer je tamo pomoć najpotrebnija, ali imam obaveze prema svom mladunčetu.. Dok malo ne poraste, pa da idemo zajedno ;) |
Ova ideja o volontiranju mi se baš svidela, naročito jer tako mogu videti strane zemlje.:roll: Hteo bih da se prijavim ali sam student pa ne znam da li to može i da li mi sami biramo u koji kamp želimo da idemo?
Baš ću od nedelje da odem do Volonterskog centra Vojvodine da se raspitam. Naročito bi mi godilo jer imam popusta na prevoz železnicom.:roll: |
| Sva vremena su po Griniču +1. Sada je 08:25. |