PDA

Puna verzija : Savet - koje domaće jelo da predstavim?

irnik
14.06.2006, 03:01
Treaba mi savjet :wacko:

U petak bi treabalo da donesem neko jelo (po mogucnosti nase) u skolu, jer organizuju (opet) neki "pot luck" (svak donosi svoju hranu). E sad sta napraviti i donijeti?

Ranije sam pripremala Rusku slatu, pa Srpsku i Sopsku salatu, pa neke kolace... Obzirom da ne bih bas da provedem puno vremena u kuninji, ne znam sta bih mogla da napravim (kupim). Ajde pomozite :huh:

nattydread
14.06.2006, 12:28
nisam bas neki ekspert za kuhinju, ali probaj nesto sto se pece. mislim, stavis u rernu, pa ne razmisljas...

Goga
14.06.2006, 21:27
Treaba mi savjet :wacko:

U petak bi treabalo da donesem neko jelo (po mogucnosti nase) u skolu, jer organizuju (opet) neki "pot luck" (svak donosi svoju hranu). E sad sta napraviti i donijeti?

Ranije sam pripremala Rusku slatu, pa Srpsku i Sopsku salatu, pa neke kolace... Obzirom da ne bih bas da provedem puno vremena u kuninji, ne znam sta bih mogla da napravim (kupim). Ajde pomozite :huh:

Vidim da si u fazonu salatica:njam: , moze li recept za nadaleko cuvenu "mimoza" salatu? (koju uvek pravim, sta god da je u pitanju)?

800 gr. krompira
300 gr. tvrdog sira
300 gr. sunkarice ili neke salame:roll:
2 -3 kisele pavlake
malo senfa
250 gr. majoneza
5 jaja

priprema:
krompir obari u ljusci i isti oljusti, zatim ga izrendaj; isto uradi i sa sirom i salamom (u odvojenim posudama). Jaja:uzbud: moraju biti tvrdo kuvana, da bi mogla lepo da odvojis belance od zumanceta, iste opet izrendati na najsitnije rende i naravno (u odvojenim posudama):blink: pomesaj pavlaku sa majonezom + malo senfa.

prvi sloj: pavlaka sa majonezom + malo senfa.
drugi sloj: izrendani krompir
treci sloj:izrendana salama
cetvrti sloj: izrendani sir
peti sloj: pavlaka sa majonezom + malo senfa
sesti sloj: sitno izrendana belanca
sedmi sloj: sitno izrendana zumanca posipas po celoj povrsini, tako da "salatetina":smeh: lici na mimozu:fijuk:

(od slojeva me muka uhvati):wacko: :help:

javi sta si spremila i kako si prosla..:) :oki: :liz:

SQUAW
14.06.2006, 21:56
IrenO, tebi beše nije jasno ono krijumčarenje klope jerbo sve ima tu da se nađe? :astasad:
Onda im napravi gibaju u količinama, da s' unerede od iste :uzbud:

http://www2.inet.co.yu/kuvar/s/a-m/gibanica-zlatnozuta.jpg

irnik
14.06.2006, 22:33
IrenO, tebi beše nije jasno ono krijumčarenje klope jerbo sve ima tu da se nađe? :astasad:
Onda im napravi gibaju u količinama, da s' unerede od iste :uzbud:

Pravili smo i to :uredu:
Kazu da je OK.

Pravili smo i cevape...

(Kad oni donose kolace (torte), onda im je sve preslatko (po mom ukusu)...
ili kad prave slanise, onda stavljaju razno razne jake zacine... Obozavaju - jako zacinjenu hranu: mexicku, indijsku, Thai, pa i kinesku...)

Nego ja bih nesto da napravim - sto ne mora puno vremena da se utrosi
Nesto sam se ulijenila :stid2:

irnik
17.06.2006, 06:19
Posto sam sinoc jako kasno dosla iz skole, nisam mogla nista pravit', nego sam kupila carrot cake :stid2: