Puna verzija : snimanje...
nattydread
11.06.2006, 13:20
dakle, imam tv karticu i s vremena na vrijeme nesto snimim na racunar (nista cudno). medjutim, jucer, zove me frend sav usplahiren, ima na vh1 top 10 at 10 marley. i ja mu sva zahvalna do neba, otrcim do kompa i snimim. medjutim, kad se snimanje zavrsilo, ja da provjerim snimku, kad ono, nema tona :bigcry: :bigcry: :bigcry: istina, bas nisam nista dugo snimala, ali sve do sada je bilo u redu, i slika i ton, niti sam ista ceprkala ili podesavala. ako neka dobra dusa zna u cemu je problem, bila bih mu/joj veoma zahvalna.
Jooj, a ja ni ne snimam vec ko zna kol'ko dugo, jer mi nije 'nako fino podeseno k'o sto je bilo. Aj' sto je sad .avi, a bio je .mpeg do sad, nego sto tu ima jos šurnajs' nekih sitnih podesavanja o kojima ja veze nemam, a uvek zaboravim da zovem doticnog da mi to podesi kako treba :roll: Mislim, mogu ja da snimam i ovako, al' zauzima mestaaaaa :wacko:
A koji programcic imas?
nattydread
11.06.2006, 13:55
gledam tv preko "WinFast PVR" (nemoj me pitati sta znaci, jer tu nisam strucna, da ne pocnem da prosipam bisere). kad to ukljucim, normalno gledam TV. e, onda na control panelu ima jedan plavi krug, pa unutar njega narandzasti krug (objasnjavanje da se ubijes:uzbud: :uzbud: :uzbud: )taj narandzasti se stisne, i snima se (imam poseban folder za te snimke). imam i configuration, sve mi je podeseno kako treba za audio: audio device - advance AC97 audio (tu jos ima i opcija modem - ali ne znam jel to ima neke veze), audio - out control line - line in, audio recording line - line in, strihirano capture audio. da li je moj brat nesto cackao, nemam pojma. ja sam to sve namjestila prije jos godinu dana, i vise te parametre nisam ni dirala. a za video, tj. za kvalitet video snimka mi je podesno na - MPEG 2 opitmal quality (ja sam se mucila oko tih video kvaliteta, pa mi je na kraju drug rekao da je to podesavanje najbolje, tj. da se izvuce najbolja kavliteta snimka, pogotovo ako poslije kompresujes), tako da sa tim video kvalitetom nisam imala problema. samo stvarno ne znam sta se desilo sa tonom. a to sto ti zauzme mjesto, to ti je jednostavno tako. ja to sve kompresujem poslije preko dr. Divx-a.
Eee, onda nemamo iste programe :jok: Ja imam neki FLY TV i bilo mi je podeseno tako da nisam morala ni da razmisljam o kompresiji, nije nesto puno zauzimalo, a kvalitet - onako, nije fantastican, ali je sasvim pristojan.
Nem' pojma sto kod tebe ne sljaka ton ako je sve podeseno http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/c090.gif Mozda bi ti neki malo upuceniji mogli pomoci.
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.