Puna verzija : Počelo je, počelo
Konacno docekasmo i pocetak jos jednog svjetskog prvenstva u fudbalu.
Na pocetku domacin Njemacka savlada Kostariku 4-2. Prava plejada golova. Iako im umakose dva gola njemacka odbrana je bila i vise nego odlicna.
Odlicna utakmica... :uzbud:
yige_gui
09.06.2006, 20:24
nisam gledala.. ali smo nakon drugog gola svi bili obaveshteni :lol:
navijamo dalje :uredu: i to za Ekvador :skok:
gogothegreat
09.06.2006, 20:41
Iako im umakose dva gola njemacka odbrana je bila i vise nego odlicna.
:blink: Ne znam kako je to izgledalo na tvom TV-u, swbo, al' ja na mom videh gomilu rupa u švapskoj odbrani! :uredu: Mislim da treba da zahvale isključivo kukavičluku ovih srednjoamerikanaca to što Lehman nije popušio još neku golčinu!
Sreća njihova je što se teoretski možemo susresti tek u četvrt-finalu (daće dobri Bog!), jer bi im se Keža i Žiga mnogo ranije nadrndali keve! :uzbud:
-Pa da, lako su ispadali, nisu drzali liniju, a kosta ri kanci nisu merilo. No ipak zadovoljan sam podmladjenim sastavom Nemaca dovoljno da prodju prvi krug (lagana grupa) dalje od toga :jok: jedino cudom
Prva utakmica, i vec sam popizdela :grrr: Tako sam bila happy kad im ovi učačkaše onaj prvi gol za izjednacenje, a posle ih ovi napunise k'o besni :(
(Da, na svakom evropskom/svetskom prvenstvu navijam protiv Svaba :lol: )
-Petkovicu, nemoj s' jednim spicom, evo ti Poljaka !
Ni ja nisam gledala utakmicu (bilo u po radnog vremena, uh), ali po rezultatu bi se reklo da su Njemci razmili Kostariku :roll:
Necromancer
10.06.2006, 00:35
Mislim da treba da zahvale isključivo kukavičluku ovih srednjoamerikanaca to što Lehman nije popušio još neku golčinu!
Ma da. Jes da je drugi za Kostarikance bio is ofsajda, ali da su imali malo veća muda moglo je svašta da bude.
A ovi Indijanci nakantali Poljake. :huh:
A ovi Indijanci nakantali Poljake. :huh:
:dry:
:blink: Ne znam kako je to izgledalo na tvom TV-u, swbo, al' ja na mom videh gomilu rupa u švapskoj odbrani! :uredu:
nisam ja nesto bas bio posvecen utakmici danas... u prolazu sam hvatao samo golove i par dobrih akcija njemacke odbrane... no veceras kad se vrnuh kuci skuzih na TV neku emisiju o prvenstvu i bas su pricali o nepovezanosti njemacke odbrambene linije... o well ko radi taj i gresi (ovo se odnosi na mene a ne na njemacku odbranu :fijuk: )
-Argentina dobila ( jesu jaki mlogo )
na Holandiju
Boj ne bije svijetlo oruzje
vec boj bije srce u junaka
Ovo sve do sada je prilično jadno. Argentina je jedina stvarno zaslužno dobila. Englezi - bruka loše, Nemačka - jedva, Švedska - katastrofa...
Što se tiče Holandije sutra - pa, volela bih da i mi napravimo još jedno u nizu iznenadjenja, ali ko zna... :wacko:
Jedino što znam je da ne bih volela da se desi ono naše prokleto - bodrimo ih svom snagom, a ako ne urade ništa - svi ih redom pljuju... :dry:
yige_gui
11.06.2006, 18:23
bas bi volela da Iran rasturi MeHiko :jeee:
bas bi volela da Iran rasturi MeHiko :jeee:
I ja :uzbud: ali tesko, bas po trenutnom rezultatu :dry:
yige_gui
11.06.2006, 20:42
Lejdi, nisu nam se zelje obestinile.. Iranci ispushili od MeHika 3:1 :dry:
no idemo dalje... ja navijam za Angolu :jeee:
Kladila sam se na Portugal, ne mogu ti se pridružiti u navijanju ;) mada rado navijam za slabije i obožavam iznenadjenja. :jeee:
yige_gui
12.06.2006, 00:15
Kladila sam se na Portugal
eto dobila si :osmeh:
Portugal - Angola 1:0
taman sam se odusevila kad je bilo izjednacenje :uzbud: kad ono, opet ponishteno :dry:
dole suci!!!! :ljutko:
Samo u prolazu htedoh da konstatujem da mi je jako drago što Afrikanci generalno igraju skroz dobro... gube utakmice, ali pokazuju dobar fudbal i to je :oki:
eto dobila si :osmeh:
Ma prošao Portugal, ali nije Japan :( ostalo sam pogodila.
Necromancer
12.06.2006, 23:05
Česi su zakon. Sad mi žao što ne dadoh više para. Bre, 2.10 kvota na njih, a igrali protiv tutavih Amera. :blink:
-Ja dobar na Australiji !
yige_gui
13.06.2006, 00:34
ameri luzeriiii :skok:
negoo, kako je zavrsila zadnja danasnja tekma? Italija Gana? nisam stigla da pogledam..
Nesrećno 2:0 za Italiju (imali su više sreće nego pameti)
Necromancer
13.06.2006, 00:44
Ja se ne bunim. Čekam još sutra Francuze i Korejance za fine parice. 8)
nattydread
13.06.2006, 11:34
eh, sto sam se jucer iznervirala zbog ghane...izgubi mi rezervna reprezentacija...ovi italijani se svaki put provuku...
yige_gui
13.06.2006, 15:11
danas navijamo za Brazilce i Togance i Shvajcarce :uredu:
ajmooooo ceooooo stadioooooon!!!!! :jeee:
Necromancer
13.06.2006, 15:57
Ama šta rade ovi Korejanci? 0:1 na poluvremenu za Togo. Eeeeej Togo. :blink:
yige_gui
13.06.2006, 16:27
pa sad ti je vec 1:1 :roll:
ajmoooo Togooooooo :jeee:
Necromancer
13.06.2006, 16:41
Sada će i kraj, a 2:1 je za žute. 8)
Necromancer
13.06.2006, 16:54
E tako. Sada da dođu i Francuzi i :zurka: :party: :gitara: :srpko:
E tako. Sada da dođu i Francuzi
Šteta što nisu došli i što tebi nisu došle parice :( ali realno - nisu ni zaslužili. Zidan je jedini vukao igru, ostali su totalno smotani. Opšti utisak - dosadno!
A utakmicu Brazil - Hrvatska je bila uživancija gledati. U najmanju ruku moglo je biti izjednačeno. ;) Sudije su maaaalkice bile naklonjene Brazilcima. ;):fijuk:
Šampion utakmice - navijač koji je uspeo da stigne do terena. :smeh:
PS. u mom komšiluku se pucalo kada se završila ova utakmica :huh:
A utakmicu Brazil - Hrvatska je bila uživancija gledati. U najmanju ruku moglo je biti izjednačeno. ;) Sudije su maaaalkice bile naklonjene Brazilcima. ;):fijuk:
Stvarno je bilo super gledati ovu tekmu. Ja sam gledala u jednom univerzitetskom lokalu (ajde da kazem kaficu) sa mnogo Latinosa i mnogo zutih. Uglavnom su svi navijali za Brazil. Samo par njih za Hrvate (Meni kazu da navijaju za "your brother country").
Mi ovamo nismo uspjeli vidjeti tog navijaca jer nisu htjeli da pokazu :jok: . Samo su javili da je neko utrcao u teren... I kazu kako bi bilo nezgodno da pokazu...
Sta se u stvari desilo? :blink:
I jos nesto:
Komentatori sa ESPN-a su se mnogo iscudjavali kada su vidjeli bakljadu i nacin na koji navijaju Hrvati. Kazu: "Ovo necete vidjeti na US stadionima". Svi koji su gledali tekmu su se (grohotom) smijali toj izjavi :smeh:
yige_gui
13.06.2006, 23:57
merddd!!! nisam gledala tekmu :ljutko:
a zivo me zanima kako su igrali :lol:
Irki 'el znas gde da vidim reprizu? :hmm:
Sta se u stvari desilo? :blink:
Ma ništa strašno. Ni ja nisam videla trenutak kada je tip uleteo na teren, već samo komešanje i ljubazne ljude iz obezbedjenja koji ga izvode. :fijuk: Čo'ek u dresu, mogao je i da zaigra sa njima, ja ne bih primetila razliku. :osmeh: Onda su navijači popalili baklje i počeli da navijaju još jače, kao da u najmanju ruku vode 3:0. :osmeh:
merddd!!! nisam gledala tekmu :ljutko:
a zivo me zanima kako su igrali :lol:
Irki 'el znas gde da vidim reprizu? :hmm:
Ne vjerujem da ce iko reprizirati, ali mozes da pogledas "highlights" na ovoj adresi:
http://fifaworldcup.yahoo.com/06/en/
nattydread
14.06.2006, 12:15
brazil - hrvatska, koje li utakmice. brazilci nisu igrali punom snagom, vidjelo se iz aviona, jedna dobra sansa, jedan gol, hrvati su se iskidali na terenu, igrali kao lavovi ali im je bila losa realizacija. sve u svemu, da rezmiram, odlicna utakmica, brza i dinamicna...e, takve utakmice volim gledati :uzbud: :uzbud: :uzbud:
Spanija-Ukrajina 4:0
Zao mi Ukrajinaca :(
Meni je žao Poljske. Nisu zaslužili da ispadnu na samom startu i to, najverovatnije, bez bodova. :( A i ovi Englezi me žestoko nerviraju... ne umeju ni da se obraduju postignutom golu k'o sav normalan svet. Već vidim sebe u nastavku prvenstva kako navijam protiv Engleske, Francuske i Nemačke. :smeh:
Evo čitam zadnjih nekoliko postova i slatko se smejem. Ženeeeee pa vi to ozbiljno pratite :osmeh: :ok:
Ja bre onda navijam za vas! :uzbud: :skok:
Izgubila i Obala Slonovače. :( Za njih mi je najiskrenije krivo, bili su dobri... Sad mogu sa nama na jednu revijalnu tekmu, da otplešu koji ples za publiku. :roll: Sad, nije mi jasno, 21. juna u 21h igramo i mi sa Obalom i Holandija - Argentina? :huh: Pa kako ću ja to da propratim? Valjalo bi odgledati tekmu ovih koji idu dalje, a red je da pogledamo i naše. :huh:
Ženeeeee pa vi to ozbiljno pratite :osmeh: :ok:
Normalnoooo :)
Ljudi sta je ovo? :uzbud:
Cesi izgubise od Gane!!!?? I to sa 2 gola razlike
Ne mogu da verujem. Prespavala sam utakmicu. :bes4:Pa šta im se desilo? :huh:
zvucnjak
17.06.2006, 23:27
nije im se nista desilo, "Ghanci" su bili dobri, igraju ljudi...
USA-Italija 1:1
Odlicna utakmica. Sudija - ocajan :jok:
Pa u grupi E se sada ništa ne zna :uzbud: suuuper :osmeh:
I Hrvati odigrase nerijeseno... :)
Izgleda da je u grupi F Brazilcima osigurnao prvo mjesto (za sad vode 1:0), a za borba za drugo mjesto se nastavlja :)
Izgleda da je u grupi F Brazilcima osigurnao prvo mjesto (za sad vode 1:0)
Pardon 2:0
Necromancer
19.06.2006, 11:07
Evo malo zanimljivosti, po čemu smo bili specifični na SP.
1. PLAVI su jedina reprezentacija koja je na Mundijal stigla sa 22 igrača pošto se Dušan Petković vratio u domovinu par dana pre prve utakmice.
2. PLAVI su jedina selekcija koja je kraj šampionata dočekala sa samo 19 igrača pošto su kažnjeni i povređeni Koroman, Kežman i Vidić dobili "voljno".
3. PLAVI su ekipa koja je na Mundijalu pretrpela najveću katastrofu: od Argentine su savladani sa 6:0!
4. PLAVI su jedina selekcija na Mundijalu koja je predstavljala nepostojeću državu - Srbiju i Crnu Goru.
5. PLAVI su bili jedini tim na Svetskom prvenstvu čiju su himnu izviždali i njihovi navijači!
6. PLAVI su bili jedina selekcija čiji su igrači odbili da prisustvuju zvaničnoj konferenciji za štampu. Bilo je to dan posle poraza od Argentine.
7. PLAVI su bili jedini tim čiji su igrači za svoje brojne neuspehe optužili, ni manje ni više, nego - novinare.
yige_gui
21.06.2006, 16:29
axaxaxaa.. evo ni 25. minuta vec Portugal zabio dva komada.. ovaj mexikanac sto radi samnom ne moze da veruje :lol: pita ga shef: "Alfonso, will you be able to work today?" http://www.gay-serbia.com/forum/images/smilies/rotfl.gif
Ma Mexikanci (kod mene na faxu) misle da je bolje da igraju sa Argentinom jer se bolje poznaju (?) :roll:
Dakle, posle tuge zbog plavih, danas me je ponovo zadesila tuga pregolema. Moji favoriti za osvajanje prvenstva su ispali! :uzbud: Odoše i Česi kući. Ali odoše i Ameri. Ganci ih dobili. :ok:
-Kad rece Ganci, zvezdin mali dade gol (i ode u Genceberligi)?
Iiiiiiiii, ode Australija dalje... kako luda utakmica čo'čeeee :uzbud::uzbud::uzbud:
Kako se na Hrvatskom kaze Dudic? - Tomas
zvucnjak
23.06.2006, 09:48
e jbg ispade i drugi tim sa Balkana... :(
nattydread
23.06.2006, 14:11
ja svako prvenstvo smekam neku africku ekipu, ganci su me odusevili :uzbud: :uzbud: :uzbud: (vidi se da im fali iskustvo,ali igraju dobro) mada ne mislim da ce tuci brazil. ipak, zdusno cu navijati za njih.
Kako Njemci razbijaju Svedjane :ok:
Bilo bi dobro da i Svedjani prime 6 komada da ne budemo "najgori od sve djece" ;)
:( :( :( Ipak nista od "touchdawn-a"
nattydread
24.06.2006, 19:51
:( :( :( Ipak nista od "touchdawn-a"
eh, ni svabe nisu kao sto su bili
-MeHikanci na poluvremenu sa Gaucosima imaju i igru i rezultat 1 : 1
nattydread
24.06.2006, 23:32
2:1 za argentinu, u prvom produzetku
-Argentina je u cetvrt-finalu 2 : 1 (kakva golcina, idealna pozicija za sut levom nogom)
Prvi par Nemacka - Argentina. :osmeh: :cesces: :uzbud:
MeHikanci zamalo...
:cesces: izgleda da bas dobro poznaju ArHentince
Kako je lose sudjenje na ovom SP. Crveni kartoni pljuste li pljuste...
Rus dosudio 23 prekrsaja, 16 zutih 4 crvena kartona, totalno je izgubio kontrolu nad utakmicom.
Crveni kartoni pljuste li pljuste...
Rus je potpuno izgubio kontrolu nad utakmicom, čitala sam i da ga je FIFA baš pošteno iskritikovala... Ipak, neverovatna je tenzija na terenu, pa se sudijama realno i ne može zameriti zbog ovakvog ponašanja.
nattydread
26.06.2006, 18:57
ovi zhabari se opet provukli...:ljutko:
i jos jedan penal koji je zapecatio Australijance i poslao ih nazad u njihovu kenguriju... da zlo bude vece u poslednjem minutu sudijske nadoknade... Italija ode dalje
ja neznam al meni ce ovo prvenstvo ostati u sjecanju po mnostvu penala :roll:
u poslednjem minutu sudijske nadoknade...
Kad se sad nisam šlogirala - nikad neću. Ostao mi je samo Brazil, koji će, verujem, lako dobiti Ganu, i meni tiket prošaoooo. :jeee:
Captain Jack
27.06.2006, 01:47
Ovo prvenstvo je ocajno sto se sudjenja tice:ljutko: Jos uvek nije ni zavrseno,a sruseni su rekordi dodeljenih kartona.Pa kako su samo iskljucili Lucica iz Svedske,pa ona lakrdija juce sa Portugalom i Holandijom,penal za Italijane,iskljucenje Materacija:blink: FIFA hoce da procisti igru,ovo jeste jedan od nacina ali je bre nepopularan za gledanje:ljutko:Nervira me sto ce se Italijani provuci do polufinala,a Nemci i Argentinci ce se klati za isto.Do sada najvise je pokazala Nemacka,prve dve utakmice na misice,zadnje dve furiozno,fantasticno se transformisu iz odbrane u napad,svi znaju da sutnu sa 25m,spica im igra decko od 20 god,a ne pilot sa trakom na glavi:ljutko:
Prvi polufinalisti Njemacka - Italija
Ko ce u polufinale?
nattydread
01.07.2006, 11:38
nadam se da ce njemci, iako nisam nesto luda za njima. nikada mi se nije svidjao talijanski stil igre, pa cu malo da smekam svabe. medjutim, buduci da su moje rezervne reprezenatacije izvisile, sada sam odlucila navijati za brazil. lijepo pivce u sake i bez nerviranja...:uredu: :uredu: :uredu:
Gledam jednim okom Brazil i Francusku, razmisljam ko je prosao dalje i... jebo te, ispade da Evropa ima najbolji fudbal :roll:
Zinedin Zidan - car!
Kako je samo odigrao ovu tekmu - svaka cast!
Necromancer
01.07.2006, 23:02
Još davno sam rekao da Brazilci neće biti prvaci. 8)
Sada navijam za one što jedu žabe. :smeh:
Sada navijam za one što jedu žabe. :smeh:
I ja :uredu:
A voljela bih finale Italija-Francuska :uzbud:
Necromancer
01.07.2006, 23:14
I ja :uredu:
A voljela bih finale Italija-Francuska :uzbud:
Bolje Italija - Portugal. Francuzi me nerviraju. :smeh:
Mene su Portugalci poceli da nerviraju :jok: . Proslu a i ovu tekmu se sve nesto prenemazu i glume.
Danas su me Francuzi (citaj Zidan) odusevili. Voljela da ponovo gledam takav napadaci fudbal :uredu:
Necromancer
01.07.2006, 23:25
Nema tu priče, Francuzi su apsolutno zasluženo prošli dalje. Ali me i dalje nerviraju. :smeh:
-Gresis,ali silno gresis!
Finale: Nemacka-Portugal
-Eeee, to ce biti napadacki fudbal :lazy:
-Gresis,ali silno gresis!
Finale: Nemacka-Portugal
:jok: Nemacka - Francuska
Necromancer
01.07.2006, 23:38
Ma trulo je da u skoro svakom finalu igra domaćin. A 'Talijani su ljigavi, daće Inzagi gol iz ofsajda. :smeh:
-Jedino Toni, ovi Inzagii Djilardinii NE?
Nemci ce da i' opleve! Cirka 4-5 komata!
Portugal-Francuska 1:0 il' 2:0
Sreca pa mi ovde nemamo sportske kladionice, inace bi ja sad bio u zestokom minusu. Prvo Francuzi, pa nisam mogao da dodjem sebi kako su oduvali Brazilce. Cika Zinedin im je pokazao kako se igra fudbal i da su najbolje godine tamo negdje blize 4. banci :ok:
A sad ovi zabari. Svabe su mi od samog pocetka bili siguran finalista, no :fijuk:
Utakmica da srcku dobijes :wacko:
A u finalu bi volio da gledam Francuze sa Italijanima... nevolem one Portugalce pa stas 8)
nevolem one Portugalce pa stas 8)
Ja ih bas volEm :srce: Samo, mislim da ce ih Francuzi dobiti... mada, kako sam za Svabe pogodila, ko zna... :fijuk:
Italija prvak svijeta!!!! :pehar:
Italija prvak svijeta!!!! :pehar:
:dry: srece zabarske :ljutko:
nattydread
10.07.2006, 12:06
navijala sam za francuze, ali sam imala hint da ce ih zabari dobiti...bez veze :ljutko: :ljutko: :ljutko:
samo nemam pojma sta je ono zidanu trebalo, ali hajde, svi smo mi ljudi...
Od prvenstva zaradili šest milijardi EUR
Fudbal će biti najbolji biznis ove godine u Evropi, jer prve procjene nakon zatvaranja vrata Mundijala u Njemačkoj govore da će zemlja zaraditi oko šest milijardi EUR.
Makroekonomisti procjenjuju da je biznismenima u Njemačkoj koji su se "vrtjeli" u Mundijalu i oko njega ostalo čistih 2,5 milijarde EUR. Toliki je, naime, doprinos Svjetskog prvenstva njemačkom bruto domaćem proizvodu (BDP).
Privredna komora Njemačke tvrdi da je za Mundijal otvoreno 60 hiljada privremenih radnih mjesta, a barem polovina tih ljudi ostaće u stalnom radnom odnosu da bi opsluživala armiju turista koji će dolaziti poslije Mundijala.
Vlasnici hotela i restorana na lokacijama gdje su održavane utakmice računaju na posjete tokom cijele godine, čemu već prilagođavaju sadržaje.
Velika je dobit, s druge strane, što milioni Njemaca zbog Mundijala neće ove godine putovati u inostranstvo i dodatno trošiti novac, koji su već potrošili na odmor u zemlji.
I ove "uštede" procjenjuju se na 2,5 milijardi EUR.
Tu je i zarada od raznih rekvizita za navijače koje su radile i prodavale njemačke firme. Ovaj biznis procjenjuje se na milijardu EUR.
Kad se sve sabere, dobije se šest milijardi, od čega je čista dobit oko 40 odsto.
Precizni Njemci su izračunali da je za mjesec Mundijala u njemačkim gradovina gdje su održavane utakmice boravilo 3,2 miliona navijača i gostiju, od čega polovina iz inostranstva. Svi troškovi za posjetu jednoj utakmici po stranom gostu, uključujući putovanje, smještaj i ulaznicu, u prosjeku su iznosili 650 EUR.
(preuzeto sa net-a)
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.