Puna verzija : Da li je zaljubljivanje u druga/drugaricu iz razreda "pametno"?
Naravno da nije.Sve pogresno shvataju i tumace i cesto su ljubomorne ( ali sta je tu lose:fijuk: )
yige_gui
04.06.2006, 02:18
pa po meni nema tu nista loshe.. bar mozes stalno da tu osobu gledas ;)
i ja sam bila zaljubljena u druga iz razreda, pa mi to nikad nije predstavljalo problem.. problem je bio sto on nije bio zaljubljen u mene :lol:
Mater Vetru
04.06.2006, 18:00
E, a ja se udala za druga iz razreda. :uredu:
Doduše, zaljubljivanje je palo mnogo kasnije, ali bilo je i tada dovoljno dima za ovu današnju vatru. :uzbud: Ua, pravila, dole predrasude!
I, by the way, "pametno zaljubljivanje" je, po meni, oksimoron. Nespojivi pojmovi. U to ime, napred, Mad Max...;)
nattydread
05.06.2006, 15:52
meni je to tada bilo bas super. bila sam zaljubljena u druga iz razreda a i on u mene, i eto nama srece i veselja, zajedno do skole, zajedno kuci, zajedno zadaca, zajedno jurcanje i igranje. ma, kad se samo sjetim...:uzbud: :uzbud: :uzbud:
Naravno da tu nemo niceg loseg. Ja sam zaljubljen u drugaricu iz odeljenja, cak sedim sa njom!! :love3:
Ma ne znam, ja sam vam ljudi jakko neodlucan po tom pitanju. (ali ne zadugo)
Ima i u mom odeljenju jako slatka devojka i mislim da se zaljubljujem u nju...
:( :( :( :( :( :(
SAVET???
U druga iz razreda sam bila zaljubljena do petog osnovne. I bilo je jako slatko. A onda smo se odljubila i više nikad o jedno drugom nismo mislili kao o biću suprotnog pola, već samo kao o najboljem drugu/drugarici, kasnije prijatelju.
Isto tako nisam sebi dozvoljavala kasnije da razvijem osećanja prema nekim drugarima, a oni su mi ostali samo drugovi iz škole, nisu postali prijatelji. Da mi je ova pamet i ono vreme, ko zna šta bi tu bilo.
A6quattro
08.11.2006, 12:55
Niko,pa ni tinejderi, - ne sme biti
lisen svoga prava na ljubav!
A kad je to ljubav bila pametna:blink:
A6quattro
08.11.2006, 13:17
Uvek ako je iskrena i dvosmerna,
eto tada!
Uvek ako je iskrena i dvosmerna,
eto tada!
Ko i uvek lose se razumemo...
Ljubav se oseca i ne biramo razumom koga cemo voleti,za koga cemo nesto osetiti...
Ne mozemo pametno voleti....Zasto postoji i ona tema ''Razum ili srce''?...
Verujem da si citao knjigu ''Razum i osecaji'',tu je bas lepo sve opisano;)
A6quattro
08.11.2006, 15:56
Lillith kaze:Ko i uvek lose se razumemo...
Ljubav se oseca i ne biramo razumom koga cemo voleti,za koga cemo nesto osetiti...
Postoji,slazem se,ll' tema i knjige imaju i drugu namenu.
Ja tebe u potpunosti razumem.I, cesto se pitam zasto
u ljubavnim odnosima sagledavas samo negativnu stranu.
Ima u njoj vise mesta za ono lepo.Ne mozemo pametno voleti!
Pa zar je bas tako?Al',ne mozmo ni se prepusti samo srcu da nas
vodi,pro tom ne biti malo racionalni i objetivni,jer takav pristup,nuzno,
vodi u razocarenje,ono opet u stanje patnje,koja neretko prerasta
u bol.I gde smo tad?Izvini,al' nebih voleo da sam na tvom mestu,gde
bi me to odvelo,strah me je i da pomislim!
Lillith kaze:Ko i uvek lose se razumemo...
Postoji,slazem se,ll' tema i knjige imaju i drugu namenu.
Ja tebe u potpunosti razumem.I, cesto se pitam zasto
u ljubavnim odnosima sagledavas samo negativnu stranu.
Ima u njoj vise mesta za ono lepo.Ne mozemo pametno voleti!
Pa zar je bas tako?Al',ne mozmo ni se prepusti samo srcu da nas
vodi,pro tom ne biti malo racionalni i objetivni,jer takav pristup,nuzno,
vodi u razocarenje,ono opet u stanje patnje,koja neretko prerasta
u bol.I gde smo tad?
Opet me na razumes....
Ne mozemo razumom da naredimo,da odberemo koga cemo da volimo,to biramo srcem,srce samo odabere,kod nekoga pravu osobu ,kod nekoga ne...
Razumom jedino mozemo da pomognemo srcu da ostvari svoje zelje ili da spercimo neku katastrofu ali ljubav da osetimo prema nekome, razumom na to ne mozemo da uticemo...
Nadam se da sam bila jasnija....;)
Izvini,al' nebih voleo da sam na tvom mestu,gde
bi me to odvelo,strah me je i da pomislim!
Izvini ti sada sto cu biti drska ali mislim da je nuzno...
Ti nemas pojma o meni,o mom zivotu,nista ne znas,nisam dovoljno ni pisala o tome pa da mozes da zakljucis kojim ja to ''uzasnim '' putem idem...
Sto se tice mog ljubavnog zivota ono sto vidis na poeziji je opet jedno veliko nista jer ne znas okolnosti zbog kojih pisem to sto pisem...
Zato bih te zamolila da se suzdrzis od davanja savjeta...Ne sjecam se ni da sam ih trazila...
A6quattro
08.11.2006, 16:40
Opet me na razumes....
Ne mozemo razumom da naredimo,da odberemo koga cemo da volimo,to biramo srcem,srce samo odabere,kod nekoga pravu osobu ,kod nekoga ne...
Razumom jedino mozemo da pomognemo srcu da ostvari svoje zelje ili da spercimo neku katastrofu ali ljubav da osetimo prema nekome, razumom na to ne mozemo da uticemo...
Nadam se da sam bila jasnija....;)
Izvini ti sada sto cu biti drska ali mislim da je nuzno...
Ti nemas pojma o meni,o mom zivotu,nista ne znas,nisam dovoljno ni pisala o tome pa da mozes da zakljucis kojim ja to ''uzasnim '' putem idem...
Sto se tice mog ljubavnog zivota ono sto vidis na poeziji je opet jedno veliko nista jer ne znas okolnosti zbog kojih pisem to sto pisem...
Zato bih te zamolila da se suzdrzis od davanja savjeta...Ne sjecam se ni da sam ih trazila...
Naravno, nemam pravo i moj komentar niti je bio savet niti ciljan.
Samo moje misljenje,na koje polazem pravo isto toliko koliko i ti,
na svoje.Sto se tice recenice, za koju predpostavljam da te je povredila,
pri tom sam mislio da sebi ne mogu priustiti to da sam u konstantnom ljubavnom
bolu i da se tu provlaci rec razum.
Ali,ako ponovo iscitas svoje komentare
i sama ce videti koliko je melanholije u njima.
Bilo kako bilo,ljubav ili bol su tvoji.I ne bi trebalo da ovo mesto,
koristimo za polemiku ove vrste.OK?
U svakom slucaju,ako sam te povredio,kao lepo vaspitana osoba,
ja ti upucujem moje duboko izvinjenje!:)
A ja kao lepo vaspitana osoba primam,no ocito je da je doslo do nesporazuma medju nama,kao i uvek:smeh:
No hard feelings;)
Masha 92
17.01.2007, 18:16
ja sam se ove skolske godine zaljubila u svog najboljeg druga stevana i nije mi bas prijatno posto on to zna...ali sta se moze,trudim se da se odljubim...
coolgirl
22.03.2007, 22:22
tad,kad sam se zaljubljivala u drugove iz razreda nisam ni razmisljala o tome...
ali to sam brzo prezrela i shvatila da je to glupost.
zao mi je sad sto sam sa zalj. u drugove jer su dobra prijateljstva nestala,sad to vise ne radim...:uredu:
zvucnjak
22.03.2007, 23:28
Da li je zaljubljivanje u druga/drugaricu iz razreda "pametno"?
Hehehe... bas me je slatko nasmejao ovaj naslov...
Da vam kazem nesto
sto kaze cika Djole
"To ne bira pamet, nego srce"... (vrlo istinito)...
Alexandar92
09.04.2007, 09:32
Mislim da je to pametno i extra...
...ne radim to više...:beyond:
..meni se desilo jednom...i evo još smo zajedno :lol: :stid2:
..meni se desilo jednom...i evo još smo zajedno :lol: :stid2:
...vidite deco da nije pametno...:roll: :roll:
Neuhvatljiva_
09.04.2007, 17:58
Nije naravno pametno...posle morate da ga gledate do kraja skolske godine...svaki dan :uzbud:
Ma meni je to bezveze ja sam se uvek lozila na one koji su stariji godinu,dve pa jednom i tri..:)
Nekako mi je bedak da se lozim na druga iz odeljenja:jok: :jok:
Ja se sad lozim na decka koji je 90 a ja sam 92 pa nam je ok zajedno:uredu: :)
Ludaca90R
22.08.2007, 19:46
Jao godinama sam bila zaljubljena u jednog decka iz mog razreda...koliko je bilo super sto je uvek bio tu toliko i nije jer on bas i nije bio zaljubljen...tj to je bar ono sta sam ja mislila...xexe znaci u osnovnoj svi su navaljivali na mene decaci zadirkivali i njega i mene pa ja sam mu sakrivala "ljubavna" pisam u torbu pa su nasli i citali pred celim razredom..mislim zar vam treba komentar moj na sve to? :)
Sale04_SM
26.11.2007, 21:15
hello..ljudi sta se radi???kako ste?ja sam nov ovde,,da znate......pozzz
grobarka4ever
26.11.2007, 21:48
Zaljubljivanje u drugove i drugarice uopste nije "pametno"...
A jos ako idete u istu skolu, ili ne daj Boze isti razred... to je katastrofa... dobro je samo dok traje... mada, ima i srecnih slucajeva kojima je veza iz skolskih klupa prerasla u brak... :)
...a sta je to u ljubavi "pametno"?....
...znam neke bracne parove koji su isli u isti razred i vrlo su srecni...
biterlemon
04.12.2007, 22:25
najlepse je pocetak, dok jos niko ne primecuje, samo se vi topite...
:roll::roll::roll::ok:
coolgirl
05.12.2007, 00:31
Pa ako si zaljubljen stvarno,onda ok,ali nije bas pametno... Ali sta ces ne mozes protiv osjecaja,posebno ljubavi :osmeh:
Nego sta nego da je pametno.Pa to je najlepse u skoli:srce:Cak i ako mislis da je nesrecno-nije.Moze da se desi da ti na petogodisnjici mature kaze onaj koga si voleo/la kako samo u tinejdz dobu moze, da nije bilo nesrecno:neznam:e,tada je tuzno;)do tada,zaljubljivanje rulZ! :ok:
Normalno da jeste uobičajeno,a pametno nije.....10 bicikleta (ponika) sam izlomio zbog pomenutih osećanja,a naročito sam voleo učiteljicinu ćerku ili najlepšu u odeljenju i sada shvatam odakle mi i do dana današnjeg taj kriterijum ostao...
Mislim iluzija je zaljubiti se u isto godište,curice su zrelije mnogo,ali tada mi nismo znali to...
Nego ako prebacimo to doba u bilo čiju sadašnjost videćemo da nam se slično dešava na poslu,u komšiluku,tj. okruženju u kojem smo,jer logično da ne može da nam se desi nešto i negde kada tamo nismo niti ćemo biti...
Da dodam...iz tog doba potiče i zaljubljivanje u partnerovog prijatelja ili prijateljicinog partnera danas kada mali više nismo ili je to podsvesno danak detinjstvu i sindrom Petra Pana u svima nama...:wacko:
p.s. oprosti mu Bože ne zna šta zbori od jutros...:vidbudale:
makica @-,-'-
27.01.2008, 16:38
ja sam bila zaljubljena u najboljeg druga iz odeljenja, iz srednje i nista mu nisam rekla 2.5 godine, posle sam odlucila da mu kazem i sada smo zajedno i mnogo se volimo:kiss2::srce::ljulja:
malo je i smesno sto nas u odeljenju zovu mladenci i bracni par.
lose u svemu tome je sto je tu jedna devojka u koja se svidjala mom decku pre 2 godine i ona me stalno nervira, jer govori da je on jos zaljubljen u nju i da je sa mnom zato sto ona tada nije htela da bude s njim.:(
ja se normalno pravim hladna, ali to boli:(
E pa u nekim slucajevima jeste a u nekim nije zavisi od ponasanja evo na primer
-kada si zaljubljen u druga ili drugaricu kvaris ocene jel stalno mislis na njega ili nju
-ili popravljas ocene da bi je zadivio(zadivila).
Tako da eto i jeste pametno i nije(ovo je za slucajeve skole)
Pinky993
14.03.2008, 15:16
Ne mogu da zamislim sebe u toj situaciji...
Ne znam da li je to bas pametno, ali se to meni desilo i veoma afirmativno govorim o tome, posebno u drustvu. Razumecete ako znate da je ta drugarica upravo moja sadasnja supruga...
The Gunslinger
15.03.2008, 17:04
Nije pametno. Posebno ako joj kažeš, i pitaš je da budete zajedno, a ona te odbije. Posle moraš svaki dan da je viđaš na časovima, i to je užasno neprijatno, verujte mi. Iskusio sam to na svojoj koži, i došlo mi da :zid: :utoka: , al hvala bogu, nekako sam uspeo da zaboravim na nju kad smo se razišli posle osmog razreda. Otad je nisam ni video.
V1KtOr93
13.04.2008, 13:53
Kao i Gunslinger, i ja sam to prosao, ali ja sam i dalje 8. razred !!!
Mada, pametno je ako oboje osecaju isto.
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.