PDA

Puna verzija : Kako da uradim sledeće?

SQUAW
03.06.2006, 00:25
Molim dobrovoljca da mi objasni kako da uklonim ikonice sa taskbara dole desno kod sata. One koje neću tu više da vidim. I da li to ima veze sa tim što mi nekad izbacuje da mi je virtual memory low ili tako nešto... :wacko:

Ako može postupno, please :osmeh:

Necromancer
03.06.2006, 00:47
Ako hoćeš da ih sakriješ, sve što treba da uradiš je:
Klikneš na START
Settings->Taskbar and Start Menu (ove dve stavke možeš da preskočiš desnim klikom na taskbar i Properties)
U Notification Area klikneš na Customize
Podesiš na Always hide sve ikonice koje te nervirajuE sad, one će biti sakrivene, ali i dalje aktivne. Ukoliko želiš da ih isključiš, moraćeš mi reći tačno koje su u pitanju. Mada, znajući tebe, ti samo želiš da ih sakriješ. ;)

Meggy
03.06.2006, 00:54
nekad izbacuje da mi je virtual memory low ili tako nešto... :wacko:

Draga, ako ti je za utehu, i ja to isto imam :lol: I tako vec jedno duze vreme... :roll:

gogothegreat
03.06.2006, 01:51
... da li to ima veze sa tim što mi nekad izbacuje da mi je virtual memory low ili tako nešto... :wacko:

Ako može postupno, please :osmeh:
Svakako da ima veze, my dear squaw. Područje u desnom donjem uglu desktopa (pored sata) obično se u žargonu naziva "system tray", ili samo "tray" i ikonice koje u njemu vidiš uglavnom označavaju programe koji se automatski startuju svaki put kad pokreneš Windows. Svakoj od njih odgovara po neki servis, na listi servisa koju možeš da vidiš kada otvoriš Task Manager (što je najjednostavnije postići istovremenim pritiskom na Ctrl+Alt+Del) i u njemu klikneš na jezičak Services.
Poruka "virtual memory low" znači upravo to - da su ti pokrenuti servisi i programi zauzeli gotovo sav kapacitet virtualne memorije (memorije koja se nalazi na hard disku). E sad, kapacitet te virtualne memorije možeš da povećaš, ali teško da ćeš time postići bilo kakvo značajnije poboljšanje performansi kompjutera.
Da skratim, u system tray-u bi trebalo da ti se nalaze ikonice antivirusnog programa, eventualno firewall-a koji koristiš i ikonica koja ti pokazuje konekciju sa Internetom. Sve ostalo bi bilo preporučljivo isključiti ako ti je bitno da poboljšaš performanse.
To je najjednostavnije učiniti na sledeći način:
1. Klikneš na Start, pa na Run, pa u jedino raspoloživo polje ukucaš msconfig i klikneš na OK.
2. Klikneš na jezičak Startup, pa zatim "razštikliraš" polja za potvrdu pored svih onih programa za koje ne želiš da se startuju automatski sa startovanjem Windows-a.
3. Eventualno, možeš otvoriti i karticu Services, označiti polje za potvrdu Hide All Microsoft Services, pa zatim poisključivati sve one servise za koje ne želiš da se automatski pokreću. Ovo je, međutim, malo rizičniji postupak, jer se može dogoditi da poisključuješ i one servise koji su neophodni za pravilan rad mašine.
4. Kada sve to završiš, klikni na dugme Apply, pa na OK, nakon čega će ti sistem ponuditi mogućnost da ga restartuješ odmah ili kasnije. Odaberi Restart Now i, kada se sistem restartuje, više u desnom donjem uglu neće biti ikonica koje te živciraju, a na raspolaganju ćeš imati i više memorije.

Ono što ti je Necro savetovao da učiniš smatram donekle suvišnim, jer Windows po podrazumevanoj vrednosti (default) skriva sve ikonice kada su neaktivne (opcija Hide When Inactive).

Naravno, sve što sam ovde napisao važi pod uslovom da koristiš Windows XP. Ukoliko koristiš neki stariji operativni sistem, obrazloži to malo detaljnije u svom sledećem postu, pa ću se potruditi da ti odgovorim.

SQUAW
03.06.2006, 02:29
Mislim da sam ukapirala :cesces: Ću odštampam ovaj Gogov post pa ću to uradim sutra, sad ne mogu da se restartujem, nešto skidam.

Daklem, kad ja izbacim te ikonice odatle, i dalje ću moći da ih pokrenem iz starta ako nekad budem htela?

Btw, ne znam za pola čemu to služi. Mene nervira Incredi Mail (koji ne koristim više, jer koristim web mail, ali mi zatreba ponekad jer u njemu imam štošta sačuvanoga po folderima), onda neki pitajbogaodaklemi program za talk, koji nisam pokrenula nikad, niti ću, onda onu ikonicu za skajp, jer nisam stalno na skajpu, već kad se izdogovaramo), onda ACDSee device detector (:blink:), WinZip Quick Pack (jebote ja to ništa ne koristim), i najveća enigma dvadeset prvog veka for mua VIA RAID Tool (jel se ovo maže na hleb il' se kači na zid? :blink: ), i možda ima još nešto, al' mislim da ste me shvatili :osmeh:

Ja mslim da imam taj XP, da.

Ej, hvala ljudovi :kiss:

p.s. Al' recite kako bata ima kliker, a? :uzbud: 'Sam povezala to za virtual memory :jeee: :skok: Il' mi možda i neko nekad rek'o pa ostalo u nekom folderu u glavi... :stid2:

gogothegreat
03.06.2006, 10:48
Daklem, kad ja izbacim te ikonice odatle, i dalje ću moći da ih pokrenem iz starta ako nekad budem htela?
Yup, of kors!

i najveća enigma dvadeset prvog veka for mua VIA RAID Tool (jel se ovo maže na hleb il' se kači na zid? :blink: ), i možda ima još nešto, al' mislim da ste me shvatili :osmeh:
:blink: dŽindijanac, na osnovu samo onih ikonica koje si ovde nabrojala, mislim da si se kvalifikovala za svetskog šampiona u prikupljanju nepotrepština:blink:

Što se enigme tiče, VIA je naziv softversko-hardverske kompanije, koja je otprilike najpoznatija po proizvodnji takozvanih čipsetova, RAID je skraćenica od Redundant Array of Independant Disks (sad si verovatno složila :blink: facu! :smeh: ), a Tool je, kao što verovatno i sama pretpostavljaš, alat - nešto kao oveći čekić! :smeh:
DakleM, radi se verovatno o alatu za podešavanje RAID kontrolera na Tvojoj matičnoj ploči, koji ti u životu neće zatrebati, osim ukoliko u svom sweet home ne poseduješ neki serverski računar sa većim brojem hard diskova na kojima čuvaš strašno poverljive podatke koje moraš s vremena na vreme da backup-uješ
p.s. Al' recite kako bata ima kliker, a? :uzbud: 'Sam povezala to za virtual memory :jeee: :skok:
Pa ne kažu ljudi džaba da skvovatis ima dijamantsku auru oko sebe!
:klanj: :klanj: :klanj:

Necromancer
03.06.2006, 11:31
Ono što ti je Necro savetovao da učiniš smatram donekle suvišnim, jer Windows po podrazumevanoj vrednosti (default) skriva sve ikonice kada su neaktivne (opcija Hide When Inactive).

Uglavnom da. Mada, ja ne volim da vidim ništa sem konekcije. ;)

U svakom slučaju, svaka čast na trudu. :ok:

Meggy
03.06.2006, 14:16
RAID je skraćenica od Redundant Array of Independant Disks
Vid', majku mu, a ja mislila to ono sto "ubija komarce na mrtvo" :cesces: :lol:

SQUAW
03.06.2006, 19:42
:uzbud: Mišn komplit :uzbud: Al' da nije bilo onlajn podrške 'Lebove (i jaje malo pomoglo) bilo bi čupavo :uzbud: ovako je squaw sve squawntala :lol:

Odčekirala sam 9 ikonica, ostalo mi čekiranih 15, a kad upalim komp dole levo mi se pojavljuje samo 8. Nije mi jasno, al' odgovara :skok: nema više onih koje neću gledam :skok:

Hvala vam :uzbud:

yige_gui
03.06.2006, 20:07
kad ste vec u duhu objasnjavanja i ja bi nesto maknula :uredu:

ako nekog ne mrzi da pogleda moj desktop tamo na onoj temi kako izgleda desktop (http://www.vojvodinacafe.com/forum/showthread.php?t=734) pa kad to uradi da mi kaze kako da maknem ono AOL dole sto mi stoji pored svih onih djakonija.. slucajno sam to aktivirala.. i sad mi stoji dole, a ne treba mi.. jel to maknem na isti nacin ko ovo sto je DZindijanac mak'o ili nesto drugo treba?? :hmm:

gogothegreat
03.06.2006, 20:33
jel to maknem na isti nacin ko ovo sto je DZindijanac mak'o ili nesto drugo treba?? :hmm:
Najpre probaj da na spisku instaliranih programa (Start > Control Panel > Add or Remove Programs) pronađeš nešto poput "AOL Search Toolbar" ili tome slično, te o'ma pritupi deinstaliranju istog. Ukoliko narečene stavke nema na pomenutom spisku, primeni isti postupak koji je preporučen Onoj Koja Skuplja Nepotrebne Programe!

Odčekirala sam 9 ikonica, ostalo mi čekiranih 15, a kad upalim komp dole levo mi se pojavljuje samo 8.
:blink: DakleM, ti se izgleda doslovno pridržavaš one Čika-Zmaj-Jovine: "Gde god nađeš zgodan program, ti ga instaliraj!" :uzbud:

yige_gui
03.06.2006, 21:27
Gogo gracijas :skok: ed/rimuv vorks :ok:

yige_gui
11.06.2006, 18:56
imam kveshchn :uredu:

znaci uradila sam bek ap svih fajlova koji bi se eventualno izgubili ako mi igrachka rikne.. i sad me pita 'formatting the hard disc' :hmm:
kaze 'vako: back up all the data on your hard disc before formatting it. ALL data on the disc will be deleted when you format it.

necu bre da mi nista bude obrisano :plakanje: sta ako nijesam dobro uradila bek ap :plakanje: ode sve u PM :dry:

SOS! :help:

gogothegreat
11.06.2006, 21:16
Kakvo, bre, formatiranje hard diska?!? :new: Cancel-uj to ODMAH!!! Šta si to stiskala? Objasni malo opšurnije.

P.S. Pošto te dva sata nakon tvog prethodnog posta još uvek vidim kao "online", iskreno se nadam da je sa tvojom malom (igračkicom) sve u redu! :plakanje:

SQUAW
11.06.2006, 21:28
DR GogoDVeliki :plakanje: slušaj sad ovo, niko ne može da mi pomogne od moje online podrške, 'Lebu sam čak fotografisala tastaturu, a Zec me uopšte ne kapira, ostali takođe... možda ćeš ti mogneš nešto uradiš :roll:

Ja nemam više printscreen :plakanje: tj ne mogu da uradim snapshot ili kako se već zove, od kako sam dobila novu tastaturu. U istom danu sam instalirala printer i novu tastaturu i sad kad stisnem dugme print screen o'ma me tera da štampam tu stranu. Iščupala sam i printer, al' opet isto.

A meni je prosto nemoguće da to ne mogu da uradim ni na jednu foru.

:plakanje: :help:

gogothegreat
11.06.2006, 21:44
dŽindijanac, probaj sledeće: Dvostruki klik na My Computer, u levom prozoru klikni na plusić pored ikonice Control Panel, pa zatim klikni na Printers and Faxes. U desnom prozoru bi, nakon toga, trebalo da se pojavi spisak svih tvojih instaliranih štampača, pri čemu je samo jedan od njih (taj koji si poslednji instalirala) čekiran kao podrazumevani (default) štampač. E sad, probaj da desnim klikom na neki drugi štampač i izborom opcije "select as default" ili nešto slično, neki drugi štampač odabereš kao podrazumevani, pa zatim probaj opet da koristiš taster Print Screen i javi šta se dešava. Ako ne uspe, moraćeš da mi na PM javiš svoj ID na MSN-u, ICQ, ili whatever Instant Messenger u r using, kako bismo prešli na online po dršku (namerno ostavljen razmak :smeh: ).

P.S. Imaj u vidu da sledećih sat i kusur neću biti available, jer me upravo komšinica zvala na kafu! :uzbud:

HLEBmaster
11.06.2006, 21:58
Hehe i komshinica zove po drshku? Aferim! ;) Ziv bio junache!

yige_gui
12.06.2006, 01:51
Kakvo, bre, formatiranje hard diska?!? :new: Cancel-uj to ODMAH!!! Šta si to stiskala? Objasni malo opšurnije.
pa naravno da sam bila dva sat online, kad dva sata nisam mogla da ga odblokiram.. ma na znam bre sta mu je.. zadnjih par dana mi se stalno zamrzava.. i ja pred koji dan odem do chike koji se kuzi u to.. i on kaze da treba da kupim neki hardrajv za bek ap svih fajlova.. i ja kupim.. i kao prebacim sve fajlove na to cudo.. to je velicine malo vece od pakle cigareta..
i tamo u uputama pise za to formatiranje diska :hmm:

elem, dalje mi je chika rek'o da moram da 'ocistim' nesto (ne znam jel se bas tako izrazio :hmm:) kao u stilu da bude prazan kao onda kad se kupi.. ali ja, jel' te, nemam taj cd koji sam navodno dobila kad sam kupila igracku (zbilja se ne secam nikakOvog cd/a) i onda mi je rek'o da mogu da ga kreiram (start>programs>recovery tolls>create recovery disc) potom kad to kreiram idem ponovo start>aksesoris>system tools>system recovery

ja krenula sinocke da kreiram taj disk.. al' kaze da mi za to treba 8 praznih cd/a ili 2 za DVD :hmm: nista nisam skuzila, pa sam odlozila to.. rek'o da prvo priupitam nekog ko zna...

nije virus, kaze chika Norton da je sve po tom pitanju :ok: ali nesto shteka.. osetim to :plakanje:

:help:

Bacvanin
24.06.2006, 03:30
Nisam neki stručnjak, ali mi se čini da ne bi trebala ništa sama da radiš!!! Ako ne možeš ni sa chikom da se sporazumeš, kako ćeš tek ovde! Bez ljutnje, ja to iz najbolje namere, ali ako oćeš da nastaviš sa operacijom srećno!

yige_gui
25.06.2006, 01:05
Nisam neki stručnjak, ali mi se čini da ne bi trebala ništa sama da radiš!!!

pa ne bi sama reshavala kad bi te chike bile jeftinije.. :roll: 'vako moram da pljunem poprilicno $$ ako ce mi oni ista pomazu.. a to mi ne pada na pamet :dry:
a posto se zna da vechni studoshi kinte u dzepu nemaju, moram se idem po principu 'snadji se druze' ;)
mada jos nista nisam poduzela po pitanju problema moje igrachke :beyond:

Bacvanin
28.06.2006, 02:26
Samo mislim da je bolje da nadješ nekog uživo da pogleda o čemu se radi, jer neverujem da ovako kako si objasnila iko može da ti pomogne. A može da se desi i da se pogrešno sporazumeš i napraviš još goru stvar! Moj savet bi ipak bio da zoveš neki servis, ako nemaš nikog drugog da ti pomogne. Možda na kraju ipak ispadne jeftinije! Pozdrav!

eboye
03.08.2006, 18:32
ups, nisam citao drugu stranu ali nema veze, mozda nekom ztreba

@squaw: zamena za printscreen, veoma efikasan program, imash tryout verziju 15dana
http://www.techsmith.com/snagit.asp

yige_gui
25.05.2007, 03:46
nemam problem, imam pitanje :hmm:

koristim lisicu, iliti mozilu.. i sad kad mi neko poshalje preko mesindzera neki link i ja kliknem na link, link se automatski otvara u exploreru.. mozhe li se to automatsko otvaranje podesiti za mozilu, a? a? a? :hmm:

vojvodjan
25.05.2007, 05:16
nemam problem, imam pitanje :hmm:

koristim lisicu, iliti mozilu.. i sad kad mi neko poshalje preko mesindzera neki link i ja kliknem na link, link se automatski otvara u exploreru.. mozhe li se to automatsko otvaranje podesiti za mozilu, a? a? a? :hmm:

Klik na: Tools

U padajucem meniju: Options

Prvi tab: Main

Ovde imas Startup, Downloads i System Defaults,

U System Defaults treba da je cekirano Always check if firefox is the default Browser on startup i klikni i na Check Now

u novom prozoru pitanje: Firefox is not currently set as Your default Browser. Would you make it Your Default Browser? klikni na Yes

Ovim ce svaki put kada kliknes na neki link umesto explorera da se otvara Firefox.:ok:

yige_gui
27.05.2007, 22:24
it vorks :uredu:

falaaaa :osmeh:

morrib
27.05.2007, 23:57
Pomoć, kako da uradim sledeće:
Pokušavajući da skinem neki klip, pojavila mi se ikonica na žutog trougla na donjoj liniji plavoj i to u desnom uglu gde imam još ikonica koje se mogu videti ili sakriti, ova linija mislim da se zove task bar.To nebi bio problem da sam je želeo, na svakih pet-šest minuta se aktivira pravougaonik manjih dimenzija na kome piše:
Sistem aklert itd, aktiviranjem njega dobijam ponudu da skinem securitu toolbar 7,1. a u okviru njega spy locked program, koji štiti od spyware i spam infetcing, kada to pokušam onda se traži 49 dolara. Koji mi je problem , pa nemogu dosadu da očistim nikako, nemogu da nađem gde je instalirao se, ni preko vindovs komandera pretražujući svaku stavku, preko kontrol panela takođe , nema ga, kad desnim klikom pokušam da dobijem opciji da ga obrišem(preko ikonice), on se ponovo otvara i nudi isto, imali leka, ili ponovo instalacija vindovsa?

Arthur Dent
28.05.2007, 00:18
Možeš da pogledaš u System startup-u
verovatno se tamo uglavio
A ima i dosta specijalizovanih programa za uređivanje taskbar-a
jedan od njih je WinPatrol i urediće ti start-up i task-bar

Tip programa : šerver
mislim da najnovija verzija radi i na visti, ali nisam siguran

Bishop
28.05.2007, 00:38
Ovo definitivno mirise na "viruscic", tacnije prevara koja se zove smitfraud. SmitFraud je naziv za infekciju ciji su simptomi prikazivanje raznih poruka koje pokusavaju da vas ubede da je vas sistem inficiran i da vam je za ciscenje potreban neki program koji naravno treba platiti.

Jednom sasvim slucajno sam se i ja bio susreo sa tim :hahaha:
za detalje pogledaj http://www.vojvodinacafe.com/forum/showthread.php?t=2118

Pokusaj sa klasicnim uklanjanjem , iskljuci System restore prvo , podigni windows u safe modu i detaljno skeniraj komp sa antivirusom kao i anti-spyware programima. Te programe vec svako zna, ali po meni najbolje ti je da probas kasperskog i avast kao AV i spybot i ad-aware za antispyware , mada i AVG antspyware je dobar.

Na kraju skini smitrfraudfix odavde recimo http://siri.urz.free.fr/Fix/SmitfraudFix.exe

i prati uputstvo sa ove stranice http://siri.urz.free.fr/Fix/SmitfraudFix_En.php

A nesto slicno imas objasnjeno i ovde http://www.precisesecurity.com/adware-spy/splock.htm

Srecno :ok:

DarkRed
28.05.2007, 21:59
morrib...

Probaj da problem rešiš deinstaliranjem / uklanjanjem te napasti uz pomoć CCleaner-a.

Prvo moraš videti kako se zove taj antispyware program koji ti iskače u desnom uglu taskbar-a.

Link za skidanje CCleaner-a:

http://www.filehippo.com/download_ccleaner/

Kad ga skineš, instaliraš i pokreneš, uradi sledeće:

1) idi u opciju Tools / i pritisni dugme Startup... probaj da pronađeš .exe fajl tog programa i sve njegove servise (npr. za Update, upgrade...) i sve ih jedan po jedan označi i pritisni dugme Delete Entry i tako ćeš ga skloniti iz StartUp-a.

2) Sledeće je da ga deinstaliraš, idi na Tools / Uninstall / pronađi program, klikni na njega i pokreni Run Uninstaller...

- naravno da treba uvek da imaš aktivan Antivirus (nod32, Kaspersky, Avast, Pandu... ili neki drugi), a i Windows Firewall drži uključenim i imaćeš mnogo manje problema :ok:

morrib
28.05.2007, 22:10
Heej ljudi, hvala vam puno ubio sam ga ko granom, nema ga. Sutra mu dajem prvi utorak, ha. Ubio ga SmitfraudFix. Dosadni upao preko satelitske (prog DVB).
Ja vam mogu pomoći ako vam treba pomoć pri proizvodnji vina i rakija.
Još jednom hvala puno!

yige_gui
15.06.2007, 02:45
kveshchn :uredu:

kako stavljam program da mi bude u onom kvik baru, a? :hmm:
kuzhite shta pitam? ono di je start, pa onda bla bla neki programi, i onda ona strelica koja otvori nove programe.. kao shortkat :osmeh:

Arthur Dent
15.06.2007, 03:33
kveshchn :uredu:

kako stavljam program da mi bude u onom kvik baru, a? :hmm:
kuzhite shta pitam? ono di je start, pa onda bla bla neki programi, i onda ona strelica koja otvori nove programe.. kao shortkat :osmeh:
samo je prebaciš iz program fajlsa, start menija, ili sa desktopa,
Znači uhvatiš je mišom i pustiš je u Quick Launch - biće tamo

yige_gui
15.06.2007, 03:42
samo je prebaciš iz program fajlsa, start menija, ili sa desktopa,
Znači uhvatiš je mišom i pustiš je u Quick Launch - biće tamo

shljaka :uredu: fala Vi :osmeh:

Arthur Dent
15.06.2007, 04:06
shljaka :uredu: fala Vi :osmeh:
nema na čemu
bilo mi je zadovoljstvo :skok:
bar nekom da sam od pomoći :)

Goga
15.06.2007, 08:03
U task baru su mi se ikonice uvećale :wacko: tako da sada ni na šta ne liče - kao da ih gledam kroz maglu :celepenka: ... pokušala sam sve moguće i ne moguće, ali ne mogu da ih smanjim - tačnije ''vratim'' u normalu... :beyond:

sussi
15.06.2007, 08:27
:cesces:
Ides na
-start pa
-instelning
-kontrolpanel
-bildserm i
-izgled
-potvrdi i instaliranje i ok
nekada je potrebno da iskljucis pa pri ponovnom ukljucenju bude ok

nadam se da ti je od pomoci :ok:

Goga
15.06.2007, 08:41
sussi:
-bildserm

imam je :lol: hvala na objašnjenju...

hvala u svakom slučaju... :)

DarkRed
15.06.2007, 18:56
Gogo poslušaj ti jednom i nedobrog :astasad:

- idi strelicom miša iznad Taskbar-a, desni klik da unlock-uješ isti (da ne bude kvaka pored Lock the Taskbar) - treba da ti se pojave 3 uspravne linije: levo od dugmeta start, na kraju Quick Launch dugmića i levo od Language bar-a (EN ili SR...)

- zatim idi pored krajneg desnog dugmića iz grupe Quick Launch, pa desni klik, ideš u prozoru na view, strelica desno i otkači small icons.

- kad ovo završiš idi desnim klikom na task bar i zaključaj ga (Lock the taskbar)

:astasad:

Goga
15.06.2007, 21:53
Gogo poslušaj ti jednom i nedobrog :astasad:

- idi strelicom miša iznad Taskbar-a, desni klik da unlock-uješ isti (da ne bude kvaka pored Lock the Taskbar) - treba da ti se pojave 3 uspravne linije: levo od dugmeta start, na kraju Quick Launch dugmića i levo od Language bar-a (EN ili SR...)

- zatim idi pored krajneg desnog dugmića iz grupe Quick Launch, pa desni klik, ideš u prozoru na view, strelica desno i otkači small icons.

:astasad:

Otišla ja do krajnjeg desnog dugmića... uradila ono što si rekao... nema mi prozora view... :beyond:

Ono što mi se pojavlje je :dry: opet isto : :smeh: (od muke)

Toolbars
Cascade Windows
Tile Windows Horizontally
Tile Windows Vertically
Show the desktop
Task manager
Lock the Taskbar
Properties

Imam utisak da... ako kliknem još negde... da ću celo selo da dignem u vazduh.. :wacko: :uzbud: :smeh:

:conf:

Arthur Dent
15.06.2007, 22:44
http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/View.jpg

desni klik tačno u donjem levom uglu padajućeg menija
malo ga je teže potrefiti, ali tu je, kao što je i rekao

nakon toga možeš ponovo zaključati taskbar

morrib
25.09.2007, 23:13
Kako da postavim sliku u odgovoru na postu?
Prateći upustvo, samo mi je jednom uspelo, sledeći put, iako pronađem sliku i pošaljem je preko host it klika, dobijem odgovor da je nema, i još nešto kvadratić sa oznakom choose kod mene nema, umesto njega je browse?

Arthur Dent
26.09.2007, 00:12
Kako da postavim sliku u odgovoru na postu?
Prateći upustvo, samo mi je jednom uspelo, sledeći put, iako pronađem sliku i pošaljem je preko host it klika, dobijem odgovor da je nema, i još nešto kvadratić sa oznakom choose kod mene nema, umesto njega je browse?Ako je slika koju želiš da ubaciš sa neta.

Desni klik na nju>copy image location>
vratiš se na post u kom želiš da ubaciš sliku
http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/Image%20Help/01.jpg

pritisneš ikonu obeleženu strelicom i izaći će ti novi prozor

http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/Image%20Help/02.jpg

Potrebno je da pritisneš samo CTRL+V (ili desni klik, i u padajućem nizu odabereš "paste") i pritisneš "ok"
Slika će biti u punoj veličini

Ako želiš da ubaciš sliku sa svog kompjutera:
u dodatnim mogućnostima dodješ do dela za hostovanje

http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/Image%20Help/03.jpg

pritisneš browse
odabereš sliku sa svog kompa koju želiš da ubaciš u post
i nakon uploada slike na image shack

odabereš cod koji ti je potreban i kopiraš ga
i "slika" će u postu biti ovakva:

http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/Image%20Help/th_05.jpg (http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/Image%20Help/05.jpg)

ostaje ti samo da u postu na kom delu želiš da bude prikazana slika pritisneš CTRL+V

morrib
27.09.2007, 23:50
Hvala Arture!
Sve to ja uradih, ali negde zabrljah, ali utvrdiću gradivo, upladujem sliku na image shack, e tu nisam lepo dalje uradio, međutim pomožemi Ledi, pa i to je sad ok. Hvala svima!

morrib
01.10.2007, 23:58
Opet ja, sa pitanjem: Kako da se resim upada u moj kompo, po pet-sest odjednom, imam instaliran zone alarm. Ali problem je u tome sto ja i sin koristimo jedan prikljucak wireles (lan), a u kompu br.1 su dve mrezne, moj je br2, kad se na obadva instalira zone alarm br.2 tojest ja nemam internet, a kada je samo kod mene instaliran zone alarm, onda upadi idu na br1. i obrnuto.

DBlica
04.10.2007, 17:29
ti "upadi" su kod racunara koji su povezani na internet prisutni stalno, a kada se instalira zone alarm ili neki drugi firewall program ima se uvid u njih i ti programi ih blokiraju. E sad, razne stvari koje se desavaju na internetu i uopste u tcp/ip saobracaju od razicitih programa bivaju razlicito tumacene, pa se tako cesto i uobicajene i bezopasne stvari karakterisu kao "attack" i sl.

tako da se tih "upada" ne mozes "resiti", ustvari vec si ih se resio cim ti firewall javlja da je nesto blokirao, mozes iskljuciti u podesavanjima firewall-a da izbacuje obavestenja kada nesto blokira i jedino se tako "resiti upada" :)
naravno, sad zavisi i sta je konkretno u pitanju i sta ti zone alarm tacno javlja, ali pretpostavljam da je nesto bezopasno...

ovo da ne radi internet na kompu "br2." kada se na oba instalira zone alarm je samo posledica lose podesenih zone alarma na jednom ili drugom racunaru, moze da se namesti i da internet radi normalno na oba i sve, ali potrebno je malo vise cackanja i znanja

zone alarm je dobar firewall program, ali potrebno je biti iskusniji i upuceniji korisnik windowsa i tcp/ip da bi se bez problema koristio.

moj savet ti je da skines zone alarm sa oba kompa, a windows firewall na oba da ukljucis i to ce biti sasvim dovoljno za normalan i "bezbedan" rad...

morrib
05.10.2007, 15:54
Hvala veliko!
Uradio sam tako, uspelo je! Windows firewall funkcioniše besprekorno i ne blokira rad oba kompa pri prolazu približno 256, a zone alarm sam počistio.

Goga
14.10.2007, 20:40
Na dial up - u sam, zanima me da li postoji neka fora, kako bih isključila onaj grozni zvuk pri konektovanju? Čini mi se da je postojalo neke rešenje, ali nema šanse da provalim šta je u pitanju :beyond: ... koja opcija i gde? :osmeh:

DarkRed
14.10.2007, 20:46
Gordana bre!

ideš na My Computer / Control Panel / Phone and Modem Options / kartica modems / kad si na modemu ideš na properties / opet kartica modem / i na klizaču speaker volume smanjiš zvuk na min. tj na off, sa ok potvrdiš i to je to :astasad:

Goga
14.10.2007, 21:04
:wtf: Korak po korak - uradila kao đače prvače :lol: , nešto ne fercera :conf: - u međuvremenu mi je naravno opet pukla veza, tako da sam čula opet dobro mi znani zvuk :wacko:

Kal_el
14.10.2007, 21:14
:wtf: Korak po korak - uradila kao đače prvače :lol: , nešto ne fercera :conf: - u međuvremenu mi je naravno opet pukla veza, tako da sam čula opet dobro mi znani zvuk :wacko:

sad vişe ne diraj nişta i zovi majstora :ok:

simke
15.10.2007, 00:20
Hvala veliko!
Uradio sam tako, uspelo je! Windows firewall funkcioniše besprekorno i ne blokira rad oba kompa pri prolazu približno 256, a zone alarm sam počistio.

Misliš da funkcioniše besprekorno, to što ne vrišti svaki čas i ne upozorava te na upade ne znači da te štiti ... pre znači da on nema pojma o upadima i da ih ne vidi.
Samo ti lepo vrati Zone Alarm, pokušaj da ga podesiš ... trebaće ti malo vremena i par saveta ako se ne snalaziš ali pitaj ovde u temi ili poseti neki od Računarskih foruma gde je to obradjeno do u sitna crevca.
Evo ti par linkova, pa pogledaj, pročitaj, naučićeš (nije sveto pismo):
SK Forum/Zaštita (http://www.sk.co.yu/forum/forumdisplay.php?f=93)
BENCforum/Zone Alarm i LAN (http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=130638&highlight=zone+alarm)
BENCHforum/Zaštita na netu (http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=143287&highlight=zone+alarm)

ili probaj na Elitesecurity (http://www.elitesecurity.org/) ukucaš Zone Alarm u polje za pretragu i dobićeš masu korisnog štiva.

Prilično sam bio iznenadjen kada sam video da ti je preporučeno da isključiš Zone Alarm i da svu zaštitu prepustiš Windows firewall-u ... u prvi mah mi je delovalo kao dobra šala ali sada kada vidim da si to i učinio rekoh da se uključim u razgovor.

Prokrstari, pogledaj tudja iskustva i tako ... verujem da ćeš se snaći,
dobri ribolovci dobro misle, tako da se ne brinem za tebe.:ok:

Pozdrav

Arthur Dent
15.10.2007, 00:51
:wtf: Korak po korak - uradila kao đače prvače :lol: , nešto ne fercera :conf: - u međuvremenu mi je naravno opet pukla veza, tako da sam čula opet dobro mi znani zvuk :wacko: možda je bio potreban restart računara da bi zapamtio promene (mada ja mislim da to u ovom slučaju nije potrebno)

možda će ti ovako biti lakše
levo od sata imaš ikonu zvučnika
levi klik na nju>open volume control>options>propertis>

http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/Image%20Help/volume1.jpg

tu otkačiš phone da bude kao na slici

http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/Image%20Help/volume.jpg

pritisneš ok
i onda u panelu koji dobiješ, ili smanjiš, ili isključiš ton za telefon

http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/Image%20Help/volume2.jpg

ps Slaganje sa svim što je rekao simke :ok: u vezi firewall-a
i po nepoverljivosti kad je u pitanju Microsoft,
i po zaključku da je ovaj deo foruma prilično pust

yige_gui
12.12.2007, 02:57
molim tehnoloshko nadarene da mi kazhu kako se neki program postavlja kao "defolt"? :ces:

Arthur Dent
12.12.2007, 03:14
molim tehnoloshko nadarene da mi kazhu kako se neki program postavlja kao "defolt"? :ces:Pa bilo bi poželjno znati koji
pri instalaciji se držiš onog recommender (Sr. - preporučeno) i biće ti "defolt"

Da bi vratila u "defolt"... pa zavisi
negde je u opcijama, a negde u setingsu

yige_gui
12.12.2007, 03:18
dankeshen :osmeh: cu razmotrim opcije, pa se javljam na raport :kuler:

Arthur Dent
12.12.2007, 03:22
Ma kaži koji je program
ili javi na pp, ako ne želiš da drugi znaju šta je u pitanju
... različiti programi, različita mesta
no sve ti se svodi na tools, options ili settings

yige_gui
12.12.2007, 03:28
Ma kaži koji je program
ili javi na pp, ako ne želiš da drugi znaju šta je u pitanju
... različiti programi, različita mesta
no sve ti se svodi na tools, options ili settings

ma nije tajna.. no shto ne mogu da se setim za shta sam to htela :cesces: znam da sam u jednom trenu htela da je neshto, a ne to shto je.. ali bilo juche.. a danas vishe :beyond:
a pitala sam, jer znam da mi se to pitanje muvalo tu negde u malom mozgu :huh:
mislila sam da je uniseks opcija za sve programe :lol:

kad opet naidjem na to.. javim :uredu:

simke
23.12.2007, 01:45
Sada sam tek video ovo pitanje ... znam da kasnim ali ova priča može da bude korisna i nekim drugim korisnicima koji naiđu u ove teritorijalne vode ...

Recimo da može da bude unisex kao što je rekla, tako što izaberemo vrstu fajla koju želimo da otvaramo sa tim programom. Najčešće korisnici ne biraju neku masu fajlova već ima nekih koji se najčešće koriste. Uzećemo za primer fajlove sa ekstenzijom mp3, recimo fajl se zove: pesma.mp3 kliknućemo na njega desnim tasterom miša i izabrati opciju Open with, potom idemo Choose Program pa ćemo izabrati na primer Winamp ili neki drugi željeni audio player i štiklirati opciju Always use the selected program to open this kind of file. Na taj način će se ubuduće svi fajlovi sa ekstenzijom mp3 kasnije otvarati u zadatom programu ako uradimo dvoklik na njih ili ako posle selektovanja pritisnemo Enter.

Naravno najpravilnije je ići putem koji je spomenuo Artur Dent, ali ovaj način koji sam spomenu je najbrži ako želimo menjati programe koji su nam default za neku akciju ... primetio sam da korisnici vole da upotrebljavaju više različitih player-a za gledanje filmova, pa im obično pokažem ovaj put menjanja default player-a.

eboye
23.12.2007, 18:50
jeste, samo ako se posle ovog koraka udje u player koji je predhodno bio defaul, on ce ponovo preuzeti vlasnistvo nad tim extenzijama. Tako da bi rekao da je to vise privremeno resenje. ;)

morrib
03.01.2008, 00:52
Jedva smislih da budem kratak ali jasan: Pa evo: Posedujem veliku kolekciju maraka, razglednica,papirnog novca itd. Naišao sam na sajt na kome mogu besplatno da postavim artikle za prodaju, uz minimalnu proviziju na prodato. Moj problem je što nerazumem engleski, pa neznam kako to da uradim a da funkcioniše. Ako neko može da mi pomogne, neka mi se javi da idem na detaljnije podatke. Hvala

maski
03.01.2008, 02:16
daj link za sajt.

morrib
03.01.2008, 14:32
daj link za sajt.

Pa evo: www.delcampe.net
Na ovom sajtu sam registrovani korisnik, broj "zakačenih" artikala je neograničen.
Treba otvoriti virtuelni novčanik, napisati uslove prodaje, način isporuke itd..
Sve bih se mogao snažem kad bih imao korak po korak upustvo! Hvala!

yige_gui
15.02.2008, 18:20
dosta mi je vishe kompjutera :tasma: pita on mene malo prije da li zhelim update explorera i ja lepo kliknem yes.. kompjuter se restartuje i sad kad ukljuchim eksplorer ne mozhe da nadje ni jednu stranicu :plakanje: da ne govorim da mi mozila tako "radi" od davnih dana.. :dry:

S.O.S.!!!

zmax
16.02.2008, 11:44
Ja kada tako nešto sje*em odem lepo na System Restore,pa podešavanja vratim na pre instaliranja toga što me sje*alo.:beyond:
Ali sigurno će ti neko naći bolje rešenje.:uredu:

Arthur Dent
16.02.2008, 13:32
U IE idi na

toolbar\tools\internet options...\advanced

tu pritisni "restore to default"

sumnjam da će to pomoći, al' bar sa time ništa nećeš pogoršati

i ne preteruj sa "system restore"
Dovoljno je da ga uradiš samo jednom
ako nije pomoglo sa vraćanjem na stanje jedan dan pre update explorera, vraćanje na prethodno podešavanje ti neće pomoći.

yige_gui
18.02.2008, 20:02
U IE idi na

toolbartoolsinternet options...advanced

tu pritisni "restore to default"

nema "restore to default" :jokjok: ima "restore advance settings" und "reset.." :cesces:

trik kveshchn garant :uzbud: :

Arthur Dent
18.02.2008, 21:41
nema "restore to default" :jokjok: ima "restore advance settings" und "reset.." :cesces:

trik kveshchn garant :uzbud: :Ma jok trik :jok:
verovatno razlika izmedju IE-6 i IE-7
ne trošim ni jedan, dovoljno mi je bilo što sam se žrtvovao pa sam i otvorio 6-icu da vidim putanju ;)
Sačekaj da se javi neko ko koristi IE
jest da su ti retki, i da prolaze redje nego halejeva kometa :hahaha::hahaha::hahaha:
no ne treba gubiti nadu

yige_gui
19.02.2008, 03:30
neko ko koristi IE

pa ne bi ni ja da ne moram :dry:

Alexander 37
19.02.2008, 03:39
Sto ga jednostavno ne obrises na : "Add or Remove Programs" i ponovo instaliras. Ja koristim Firefox i vise mi se svidja nego IE. Pozz!!

Arthur Dent
19.02.2008, 04:17
pa ne bi ni ja da ne moram :dry:Ma znam
što ne probaš operu
nije loša, i za razliku od mozille firefox zahteva manje memorije
@Alexander 37
probala je to što predlažeš
... u njenom slučaju ne vredi
:conf: ni portabl verzija lisice ne može da se konektuje :blink:

yige_gui
19.02.2008, 07:41
što ne probaš operu

e, bi ja probala i operu, ali je nemam skinutu.. a znash da ne mogu iz nekog tupavog razloga trenutno na internet pa da bi bila u mogucnosti da je skinem :roll:
chim rijeshim problem sa IE, i chim budem uspjela da se zakachim za taj virtuelni svet, eee kazhem ti onda garant cu da skinem i operu :osmeh:

Sto ga jednostavno ne obrises na : "Add or Remove Programs"

eeeee, Alex, ja sam ti speshl kejs :roll: kod mene ni najobichnije funkcije ne funkcionishu :plakanje:

starsica
02.03.2008, 23:21
posto sam totalni duduk za kompjuter i njegove opcijice.. htedoh jedno pitanjce da uputim svekolikom auditorijumu VCa :)
moj problem glasi 'vako: Kako da podesim da mi radi dugmence na tastaturi "Print Screen/Sys Rq", ja stiskam i stiskam da slikam, ali neche i neche.. ako ima resenja za mene, zahvaljujem unapred :)

Arthur Dent
03.03.2008, 02:23
posto sam totalni duduk za kompjuter i njegove opcijice.. htedoh jedno pitanjce da uputim svekolikom auditorijumu VCa :)
moj problem glasi 'vako: Kako da podesim da mi radi dugmence na tastaturi "Print Screen/Sys Rq", ja stiskam i stiskam da slikam, ali neche i neche.. ako ima resenja za mene, zahvaljujem unapred :)Taster print screen ti verovatno radi
no kada ga pritisneš to što si snimila stoji u clipboardu

Otvori neki program za crtanje (paint sigurno imaš)
i pritisni tastere "CTRL"+"V"
i capture će biti pastiran na slici

Još lakše će ti biti sa nekim programom za screen capture

npr FastStone (portable)

http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/download.gif (http://www.faststone.org/DN/FSCapture60.zip)

starsica
03.03.2008, 05:41
hvaja puno :)
veki hvala i tebi na PP ;)

BaneK
11.03.2008, 12:58
Imam problem sa Adobe Reader 8 koji se ogleda u sledećem:

Kad god ga otvorim krene da se updejtuje i zakrči mi komp sa 100% CPU usage. Probao da isključim opciju auto update al je ne nađoh. Jedini spas mi je ručni restart mašine. Nisam ni uspeo ni firewall-om (Kerio) da ga sprečim.

Neko?

Arthur Dent
11.03.2008, 13:54
Imam problem sa Adobe Reader 8 koji se ogleda u sledećem:

Kad god ga otvorim krene da se updejtuje i zakrči mi komp sa 100% CPU usage. Probao da isključim opciju auto update al je ne nađoh. Jedini spas mi je ručni restart mašine. Nisam ni uspeo ni firewall-om (Kerio) da ga sprečim.

Neko?Trebalo bi da stoji na putanji Edit-->Preferances-->update
tako je bar ranije bilo
Lično, ja sam ga izbacio baš zbog toga što traži suviše resursa, i sporo učitava stranice, moja preporuka je da probaš neku drugu aplikaciju za pregled i obradu pdf datoteka
koristio sam ih nekoliko, trenutno koristim Foxit Reader u kombinaciji sa njegovim editorom, i mogu reći da je svaki koji sam koristio punu brži od adobe readera.
nema čekanja, sa klikom na pdf dokument, on se trenutno i otvara

EDIT:

evo šta kaže Adobe Reader 8 User Guide (PDF, 6.92MB) (http://www.adobe.com/products/reader/pdfs/reader_user_guide.pdf)
Change updating preferences
1 Choose Help > Check For Updates.
2 In the Adobe Updater dialog box, click Preferences.
3 Select Automatically Check For Adobe Updates, and specify whether you want automatic checking on a weekly
or monthly basis and whether or not you want to be asked before updates are downloaded.
4 Makesurethattheapplicationyouarerunning(AdobeReade rorAdobeAcrobat)isselectedasthesoftwarethat
will be updated.
5 If appropriate, click Browse to navigate to the location in which you want the downloads to be placed.
Znači Toolbar > Help > Check For Updates
i tu u dijalog boxu otkačiš opciju autoupdate

BaneK
13.03.2008, 08:16
Ništa ne uradih u podešavanjima, jer samo pokretanje Readera dovodi do blokade CPU 100%, zato odlučih da te poslušam i gle Foxit (http://www.foxitsoftware.com/downloads/) radi besprekorno i plus je free.

Zato poslah Adobe Reader 8 u prošlost ( ionako je bio sumljivog porekla :fijuk:)

Hvala Arthuru Dentu :ok:

starsica
21.07.2008, 20:11
Elem, ovako..
vec danima pokusavam da skontam kako da instaliram neku temu za Windows, da malo promenim izgled, ali koliko sam uspela da provalim, treba mi neki program preko kojeg bih ja to instalirala :osmeh: pokusavala sam ja to da uradim i poskidala sam neke sumLJive programe ali sam morala da ih obrisem, posto em ne kontam nista, em ne znam da koristim :lol:
molim vas, dobri ljudi, ako znate preko cega i kako bih ja to uspela da uradim, da napokon svom kompu pruzim malo raznovrsnosti i da ga obradujem necim lepim, biJo bih vam veoma zahvalan :naklon:

starsica
23.07.2008, 01:04
pa zar niko da pomogne? :plakanje:

eboye
24.07.2008, 21:42
Kao prvo, koji windows imas?

Moja preporuka je da ili koristis samo theme za windows, bez dodatnih programa, ili da koristis transformation pack-ove.

A ako hoces preko programa, Aston je jako dobar (promeni kompletan izgled - samo za XP), ili WindowsBlinds ili preko tuneup-ovog styles odeljka.

starsica
25.07.2008, 00:35
WinXP a sad koji je tacno, blage nemam :beyond:

kad koristim samo teme za za Win bez dodatnih programa, onda mi prebaci izgled na Windows klasik, a tako mi nije lepo :beyond: osim 4 ikonice i misa, ne promeni nista, ako izuzmem wallpaper koji dobijem uz to :) mislim, znas, uz temu ide i drugaciji skin, ali ne onako kaok bih ja to htela da izgleda..
a kod onih tema koje bih zelela da imam, treba mi neki program za instaliranje teme.. sad cu da skinem Windows Blinds, pa cu se ponovo prijavim na ovu temu da osacujem kako je islo :)
tenks enivej :) :kiss:

starsica
25.07.2008, 02:27
elem, Aston sam skinula prvo, i nije dobro :lol: mislim, nisam zelela to, a jbt, ni refresh batn ne mogu da nadjem :lol: uglavnom, koliko sam uspela da ga iscackam, nije los program, ali se nedovoljno dugo zadrzao na kompu da bih podrobnije mogla da ga prostudiram :lol:
a WinBlinds :uzbud: e to je ono sto meni treba :uzbud: prvo sam skinula samo Trial verziju, pa neke komponente nisu bile ucitane iz tema koje sam htela da postavim, pa sad downloadujem nesto sto nije Trial :)
hvala ti puno puno :kiss:

edit: i tako sam svasta naradila kompu da je rekao "dovidjenja" :lol: ne znam gde u je dupe a gde glava :lol:
ma cudo.. :lol: cu ga prepustim strucnim rukama, posto izgleda sama nisam dorasla zadatku :lol:

Isahara
02.09.2008, 11:32
Skoro sam downloadovala odličan film, odgledala ga i greškom obrisala pa me zanima postoji li neki program koji može da "izvuče" ono što je obrisano negde iz memorije?
Ako postoji, kako se zove?

Arthur Dent
02.09.2008, 12:21
da li si ga već obrisala iz recykle bina
- ako nisi, nije ti potrebno ništa
koliko je prošlo vremena otkada je obrisan (skoro je zdravo jako neodredjeno)
- što je više vremena prošlo, veća je mogućnost da je trag filma prekriven novim podacima
da li koristiš neki program za sigurno čišćenje
- ako koristiš neki takav program, mala je šansa da će fajlovi biti upotrebljivi

http://filehippo.com/software/cleaning/

sa dva programa od ponudjenih možeš pokušati da to odradiš:
PC Inspector File Recovery i Recuva
oba su free

možeš to uraditi i sa naprednijim System Utilities programima poput: TuneUp, System mehanic, JV16 power tool...
oni nisu free, ali ako imaš neki od njih već instaliran, što da nepotrebno dodaješ programe na komp

Isahara
02.09.2008, 13:46
da li si ga već obrisala iz recykle bina
- ako nisi, nije ti potrebno ništa
koliko je prošlo vremena otkada je obrisan (skoro je zdravo jako neodredjeno)
- što je više vremena prošlo, veća je mogućnost da je trag filma prekriven novim podacima
da li koristiš neki program za sigurno čišćenje
- ako koristiš neki takav program, mala je šansa da će fajlovi biti upotrebljivi

http://filehippo.com/software/cleaning/

sa dva programa od ponudjenih možeš pokušati da to odradiš:
PC Inspector File Recovery i Recuva
oba su free

možeš to uraditi i sa naprednijim System Utilities programima poput: TuneUp, System mehanic, JV16 power tool...
oni nisu free, ali ako imaš neki od njih već instaliran, što da nepotrebno dodaješ programe na komp

Obrisala i iz recikla, pre nekih nedelju dana...
hajd sad cu da probam..
hvala i veverici :kiss:

starsica
15.09.2008, 01:24
Gospode Boze, ja ne znam gde da stavim ovo pitanje ali mi pomoc treba odma'
citala sam nesto u pdf_u i uglavnom, jako sam cimnula misa i Boze me sacuvaj, taskbar pomerila na desnu stranu :huh: a to izgleda ovako nekako..
http://img229.imageshack.us/img229/2614/73397338tw3.png
kako da ga vratim da mi taskbar bude gde treba, tj. dole?

Leonard Peltier
15.09.2008, 01:38
Gospode Boze, ja ne znam gde da stavim ovo pitanje ali mi pomoc treba odma'
citala sam nesto u pdf_u i uglavnom, jako sam cimnula misa i Boze me sacuvaj, taskbar pomerila na desnu stranu :huh: a to izgleda ovako nekako..
http://img229.imageshack.us/img229/2614/73397338tw3.png
kako da ga vratim da mi taskbar bude gde treba, tj. dole?

Dođeš kursorom (strelicom) miša na taskbar i držeći pritisnut levi klik miša prevučeš ga na dole. Kada to uradiš (taskbar je dole) klikneš desnim klikom miša na taskbar i odabereš opciju Lock the Taskbar (zaključaš taskbar i onda on ne ide više nigde) ;)

starsica
15.09.2008, 01:51
hvala i Alexandu i Leonardu.. :ljubac: i zakljucala je mamu joj njenu.. :lol:
plavusa za kooompooom :uzbud:

Alexander 37
15.09.2008, 01:54
Ko je bio brzi......:uzbud::uzbud: :smeh: :plaz2: :hahaha:

nadhaker
22.09.2008, 17:42
pomagajte. imam sliku koju hoću da stavim za avtar. ona je 28kb i neznam kako da je smestim u 14kb... evo slika pa ko je dobre volje...

http://img140.imageshack.us/img140/6685/nadhakertf9.jpg

i preko kog programa se to radi8):cesces:

DrinChe
22.09.2008, 17:55
Ako neko ima vremena i znanja, zamolila bih da mi pomogne i objasni kako od ove animacije da napravim sebi ovde avatar.:molitva:

http://i304.photobucket.com/albums/nn191/drina011/drinche33.gif

Arthur Dent
22.09.2008, 18:59
Adobe PhotoShop, ACDsee, TheGIMP, FastStoneImageWeiver, Corel... (ili neki sličan softver)
Verovatno imaš neki od tih programa, mislim da ti je najlakše da je jednostavno otvoriš sa nekim od njih, a zatim
File --> save as --> Advanced
tu nadješ gde se podešava kvalitet slike (kod svakog editora to izgleda malo drugačije al' bi trebao ipak lako da snadješ)

http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/Image%20Help/th_primer2.jpg (http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/Image%20Help/primer2.jpg)

većina editora ima i opciju optimizacije
čekiraj to, slika neće biti puno lakša, al' zato nećeš ništa izgubiti na kvalitetu

ili jednostavno prebaci u gif format

http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/Image%20Help/primer1.jpg

nakon toga opet advanced i tu podesi da paleta stoji na 256 boja

http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/Image%20Help/primer1b.jpg

za kraj ti ostaje samo da pritisneš "OK" a zatim i "Save"

silvia
22.09.2008, 19:39
Svaka čast AD :naklon: ovo moram i ja da probam :jupi:

Arthur Dent
22.09.2008, 20:12
Ako neko ima vremena i znanja, zamolila bih da mi pomogne i objasni kako od ove animacije da napravim sebi ovde avatar.:molitva:

http://i304.photobucket.com/albums/nn191/drina011/th_drinche33.gif
vremena nema niko koliko je potrebno za prebacivanje animacije teške preko 1MB na veličinu ispod 20kb
previše boja, i previše frejmova,

sa paletom od 256 boja (121,27kb) se dobije ovo:

http://i34.tinypic.com/qoy5iv.gif

ako bi se smanjilo na 128 boja (89,08kb) animacija je već vidno lošija
http://i33.tinypic.com/1zv4jkj.gif

smanjivanjem na veličinu 100×100 piksela će se uštedeti još koji kilobajt, ali u svakom slučaju nedovoljno da bi animacija bila manja od 20kb kolika je sada maxmimalna težina avatara na :vcafe4:

pojedinačnom prepravkom svakog frejma bi se dobilo malo na kvalitetu, i uštedeo koji Kilobajt, no kao što rekoh, suviše vremena, a mala verovatnoća da bi se dobila animacija dozvoljene težine, i željenog kvaliteta

DrinChe
22.09.2008, 22:55
Hvala puno Arthure :)
ACDsee i ja sutra na svakoj pauzici :jupi: Već se radujem. Ništa mi ne bi značilo da može i da dobijem na gotovo, ali ovako lepo kada se objasni, e-e-e, to je druga priča iz zbirke;) " Nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati". Da, rekla sam "hvala":uredu:.

Zvonchica
30.09.2008, 12:18
Moj mali pldonja je igrao igrice i bogtepita šta je sve ispritiskao i uradio... ona start linija dole mi je čak bila u vertikali, na levoj strani monitora. Vratila sam je dole, ali ne umem da je smanjim. Stavim miša na ivicu te linije, da je tako malo spustim, ali neće da se smanji na onu normalnu veličinu. Ili ode skroz dole ili stoji ovako kako stoji.. + što mi i ovo my documents nekako dospelo tamo.. Može pomoć? Kako da sve to vrnem u normalu? :hmm:

http://img146.imageshack.us/img146/5175/kakkkkkos8.th.jpg (http://img146.imageshack.us/my.php?image=kakkkkkos8.jpg)

Arthur Dent
30.09.2008, 12:46
staviš miša na rub taskbara

http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/Image%20Help/smanji.jpg

smanjiš na željenu veličinu, a nakon toga i zaključaš taskbar

http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/Image%20Help/smanji2.jpg

Zvonchica
06.10.2008, 13:01
Nikako da stignem da odgovorim.. Znam kako se to radi, kako se smanjuje, ali jednostavno neće na normalnu veličinu da se spusti..
Ovako mi sad stoji

http://img225.imageshack.us/img225/2079/boojjjjql2.jpg

Mogu da razvučem na gore, da dođe do polovine monitora, i ovako..

http://img124.imageshack.us/img124/333/bojjjj2vh0.jpg

Znači, ta mala siva linijica što se vidi, to mi je taskbar.. :huh:

Neće na ono redovno, pa neće.. :dry:

Leonard Peltier
06.10.2008, 13:18
Evo da probam ja 'vako iz glave:

Klikneš desnim klikom miša na My Documents (zaokruženo crvenom bojom na slici).

http://i244.photobucket.com/albums/gg6/darkduff/boojjjjql2.jpg

Otovriće ti se prozor u kojem izabereš Toolbars -> My Documents ("odčekiraš" :roll:)

Posle ovoga bi trebalo da ti nestane My Documents iz taskbara i da bude sve OK. :)

Zvonchica
06.10.2008, 13:35
Uspelo! :uzbud: Sve sad stoji normalno!

Leonard & Arthur, hvala na pomoći! :zagrljaj:

DrinChe
17.10.2008, 09:32
"Additional plugins are required to display all the media on this page"

piše mi sada , a upravo sam uključila komp i nije se pojavila uobičajena home page, nego http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash jer sam juče, pred gašenje kompa dobila obaveštenje da je autoupdate završen i da samo kliknem jer je sve servirano. Kliknula, uradila download Adobe Shock Wave Player-a i Flash Player-a ali exe. fajl (posle klika na "Run") ne mogu da pokrenem jer "The following aplications need to be closed before the Adobe Flash Player Plugin can be installed".

Pre nego pokušam opet, kažite mi gde grešim, jer onoliko koliko se ja razumem, a to je jako malo :beyond:, zatvoreno je sve ostalo što je meni vidljivo i razumljivo.

Do jučerašnjeg update-a je radilo normalno sve što zahteva Flash Player (YouTube, na primer).

DrinChe
17.10.2008, 11:19
Imam još jedan, manje bitan, ali problemčić. Naime, posle reinstalacije OS (ogradila sam se da malo znam, pa ako nešto baš lupim, smejte se jaaaako:) ) ugledala sam MSN mesindžer 4.7 verziju ( :uredu: ). Pošto ni u control panel-u ni u programs =>MSN nije bilo opcije za uklanjanje, ja sam skinula sama Windows Live i sada imam četiri plavo zelena čovečuljka 8)
Gde se, to jest kako se uklanja ona praistorijska 4.7 verzija zbog koje mi verovatno ni ova nova ne radi?

:ces:

Arthur Dent
17.10.2008, 12:17
izbaci Adobe Flash Player iz liste programa koji startuju odmah po pokretanju windowsa (to možeš uraditi i sa ccleanerom)
ili ga jednostavno isključi - njegova ikonica bi trebala da se nalazi na taskbaru, ako nisi uključila opciju "hide icon" (u donjem desnom uglu ekrana) odmah pored sata
ili sve to uradi iz safe moda - Adobe Flash Player se neće pokrenuti

za msn će morati neko drugi da ti pomogne - opšte je poznato da sam ja protiv njega i da gi nemam instaliranog :fijuk:

Leonard Peltier
17.10.2008, 12:28
Hmmm .... nemam baš neke bistre ideje trenutno :hmm:

Što se problema no.1 tiče .....

- Uradi Restart i probaj ponovo :beyond:
- Ako koristiš Firefox trebalo bi da ti ponudi automatsko skidanje Flash-a, umesto .exe verzije :ces:

Problem no.2

- Probaj Start -> Run - > ukucaš msconfig i pritisneš ENTER. Odabereš karticu Startup i u njoj odčekiraš Messenger (verovatno će ga biti na 2 mesta) ... resetuješ komp i podesiš ovaj novi Messenger da se startuje sa Windows-om (ako hoćeš). Uđeš u Messenger odeš na Options - > General -> čekiraš Automatically run Windows Live Messenger when I log on to Windows .....

Ovako nećeš obrisati onaj stari MSN ali ti se neće pokretati pri startovanju Windows-a i praviti probleme.

Nadam se da će nešto od ovoga upaliti :huh:

DrinChe
17.10.2008, 13:33
@ Leonard i Arthur

Blago nama s vama! :)

Hvala vam, radi.

starsica
19.10.2008, 04:19
kako da instaliram neki novi font na kompu?
zesce sam se nalozila na Tolkinove fontove, nasla sam par extra dobrih, ali blage veze nemam sta da radim :beyond:
help please :andja:

Leonard Peltier
19.10.2008, 04:34
Nemoj ovo uzeti preterano ozbiljno (s obzirom da je 4:30h), ali ja bih ti savetovao da uradiš sledeće:

Start -> Settings -> Control Panel -> Fonts -> File -> Install New Font

Ako ne radi, nije ni čudo (LP je popio malo više i nema pojma gde se nalazi) :smeh:

Srećno :ok:

Arthur Dent
19.10.2008, 13:11
Radiće to što je LP predložio
lično ja sam za korištenje font menadžera
probaj sa ovim: KLIK (http://www.vojvodinacafe.com/forum/215088-post102.html)

Nije potrebna instalacija programa. Ukoliko ne želiš, ne moraš instalirati ni font (biće aktivan dok je aktivan i fontviewer) nego se samo poslužiti sa njime. Plus program je free

http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/Image%20Help/th_fonthelp.png (http://s185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/Image%20Help/?action=view&current=fonthelp.png)

dakle
pokreneš program, odabereš "not installed font's" (1)
na levom panelu nadješ folder gde su fontovi otpakovani
na srednjem odabereš font koji želiš da koristiš
klik na "install font temporarily" (2) - font će biti aktivan dok ne zatvoriš font menadžer
ili "install selected font" (3) - font će biti aktivan i nakon zatvaranja font menadžera

čini mi se da je temi "predložite softver" predstavljen još neki font menadžer, ali u instalacionoj verziji ;)

starsica
19.10.2008, 16:20
Leonarde :naklon: u tom stanju i zasluzujes :smeh:
salim se :ljubac:
Arture, program je odlican, hvala ti :ljubac:

Painkiller
28.10.2008, 21:28
Jel moze neko da mi kaze da li je moguce spojiti titl sa videom,nadam se da me razumete....znaci da nema originalni titl,pisan u notepadu,ali gde vec,nego da je prakticno spojen sa videom,kao da je titl deo filma....

morpheo
29.10.2008, 01:34
Ako sam dobro shvatio, onda ce ti program ConvertXtoDVD pomoci u tome. On radi sa titlovima u .srt formatu. Za konverziju u .srt mozes koristiti Subtitle Workshop. Oba programa su jako jednostavna i skoro potpuno automatizovana, te besplatna. Ja ih koristim vec jako dugo i prilicno sam zadovoljan. Pozz

neobarocco
09.11.2008, 00:56
molim pomoc

:blink:

snimio sam sa tv kartice dvocasovnu emisiju u winamp media file formatu tezi nekih cirka 6,65 GB, jel postoji mogucnost da ga nekako ucinim "laksim" s namerom da ga uploadujem na rapid.Sto je mnogo mnogo je...unapred hvala

p.s. vec je zipovan :smeh:

DBlica
09.11.2008, 01:20
prvo da vidimo u sta si snimio

uradi sledece:
Control panel> Folder Options > View i tamo "iskljuci" (odcekiraj) opciju "Hide extensions for known file types" pa OK

Onda pogledaj taj fajl od 6GB koji si snimio i u nazivu fajla posle tacke videces ekstenziju, od tri ili cetiri slova (mpg, mpeg, avi...)... aj javi pa da vidimo sta cemo dalje....

neobarocco
09.11.2008, 01:30
extenzija je .mpg

DBlica
09.11.2008, 01:47
taj mpg ces morati da kompresujes kako bi smanjio velicinu fajla

to se radi sa http://www.virtualdub.org/download.html

Arthur Dent
09.11.2008, 01:50
PocketDivXEncoder (8MB) (http://www.pocketdivxencoder.net/EN_index.htm) u pitanju je free portable program (njega preporučujem i za lepljenje titlova)

E sad, program je toliko jednostavan da nema u čemu da pogrešiš,
kod njegovog konvertovanja ti se neće desiti da su zvuk i slika asinhroni + podržava i "srpsku latinicu"
ako negde slučajno zapneš, slobodno se javi

neobarocco
09.11.2008, 01:53
hvala vam na vremenu i trudu posvecenu mom "problemu". obavestavam ishod...

neobarocco
09.11.2008, 02:17
preliminarni rezultati:

Pomocu predlozenog programa PocketDivxEncoder sa pocetnih 6,64 GB u .mpg formatu konvertovao ga je u 1065 MB u .avi format

Hvala jos jednom...

Arthur Dent
09.11.2008, 03:24
Ajd'+ ako sam sad zakasnio poslužiće za drugi put

mislim da je veličina i dalje velika

prvo odabereš

http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/Image%20Help/pocket001.png

ti si verovatno kliknuo na HDTV (zadnja opcija u prozoru)
ako si to odabrao, poželjno bi bilo da umanjiš malo sliku
klik na resize i tu odrediš veličinu npr 592×320
elem, pored toga imaš još jednu mogućnost za smanjivanje

malo mu smanjiš video quality (1) - nek ostane preko 1000
mislim da bi tada fajl trebao da bude oko 800MB
elem, za svaki slučaj, klik na "preview" (2) i tu proveriš kvalitet snimka
ako je uredu ostaviš tako, ako nije :beyond: povećaš kvalitet za po 100 dok ne dobiješ željeni

http://i185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/Image%20Help/th_pocket002.png (http://s185.photobucket.com/albums/x214/arturdent/Image%20Help/?action=view&current=pocket002.png)

i da, ne znam koliko se snalaziš sa uploadom na rapid
mislim da će ti ipak biti bolje da fajl podeliš na delove od po 100MB i da koristiš uploader za bacanje fajlova na rapid. ako ništa drugo, sa njim si bar siguran da nećeš pogubiti linkove za download ;)

neobarocco
09.11.2008, 11:26
Kao što sam bio naveo ono su bili preliminarni rezultati, kasnije uz pomoć predloženog podešavanja izlazna veličina je bila 765 MB. Što neko u ranijem postu reče "sta bi smo mi bez vas...

:)

euridika
11.11.2008, 00:22
Ha, ola mađioničari!!! treba mi pomoć :)

Kupila sam neki čudeks od spoljašnje memorije, i lepo piše kompatibilno sa Macom i još lepo piše "Mac users should launch the Apple Disc Utility to reformat the drive"
i mac user otvori apple disc utility i eve šta se pojavi.

http://img247.imageshack.us/img247/9968/picture2ci9.th.png (http://img247.imageshack.us/my.php?image=picture2ci9.png)http://img247.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

Daklem externa memorija je automatski prepoznata kao novi hardver ali ne mogu da je koristim dok je ne formatiram, a ja to ne znam da uradim, i eto...

Pošto ne bih da pobrišem ovo malo vrednih podataka koje imam na kompu, javjam se ovde u nadi da će se naći neki dobri ljudi koji znaju nešto o ovim stvarčicama.

Hvala

Arthur Dent
11.11.2008, 00:46
sve je lepo objašnjeno KLIK (http://www.kenstone.net/fcp_homepage/partitioning_tiger.html)

doduše na engleskom, al' pored silnih slika, mislim da nećeš imati problema da razumeš ;)

edit

obavezno ga podeli na nekoliko particija
ako ga ostaviš kao jednu particiju od 600 GB formatiranje diska će zdravo dugo da traje :roll:

starsica
14.11.2008, 02:59
malopre, poceh da odgovaram na temu Wallpapers, i odmakoh poprilicno, ali se setih da pogledam uvodni post.. i tamo pise da bi slika trebala biti u "800x600, 1024x768, 1280x1024 i 1600x1200" formatu, ali sve sliek koje bih ja zelela da postavim uglavnom nisu u tom formatu..
elem, kako da prepravim da slika bude u datim formatima, posto bilo koji editor za slike da otvorim (a imam AC/DSee, Irfan, FastStone i Paint naravno), kad odem na Resize, osim u Paintu, ne mogu da prepravim pixele, jer ako u sirinu upisem 800 npr. on meni sam prepravi visinu automatski, ne dozvoljava meni da prepravim sama na 600..
pa.. kako bih ja to mogla da uradim?
Ili samo treba na Imageshacku da namestim opcije pre nego postujem?

Arthur Dent
14.11.2008, 03:21
800×600 je minimalna rezolucija
walpeperi su sada mnogo veći nego što je navedeno u uvodnom postu
daklem, nema potrebe da ga smanjuješ (greota)... samo ga baci kao thumb i ne beri brigu

PS kada radiš resize, pogledaj gde se nalazi opcija "... aspect ratio" to odčekiraj i to ti je to ;)

starsica
14.11.2008, 03:31
pa vidim da je Skvo nalozila, a ne bih da mi bespotrebno cita PPove kako je ogovaram sto je morala da postavi pravilo, reko bolje da se informisem :smeh:
hvala Arci :ljubac:

DBlica
14.11.2008, 18:15
jooj, starsice, jutros sam pokusao da sredim ono sto si poslala u wallpapers, ali nije moglo pa sam ti obrisao post, nesto si opasno bila pokarabasila....

bilo kako bilo, jedan od jednostavnih nacina da pravilno postavis thumb za slicicu, kao sto je to potrebno na temi "wallpappers', je sledeci:

1. Odes na http://www.imageshack.us/ kliknes na "browse" i pritisnes "Host It".

2. Odaberes link nakon kojeg pise "Thumbnail for forums (1)", kliknes na njega i trebalo bi da automatski bude ceo selektovan, kopiras ga i pastujes u tvoju poruku.

3. To je sve.

PRIMER:

Ovaj kod:

http://img369.imageshack.us/img369/3122/00032caffeine1920x1200jt4.th.jpg (http://img369.imageshack.us/my.php?image=00032caffeine1920x1200jt4.jpg)http://img369.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

kad uneses u poruku i postujes izgleda ovako:

http://img369.imageshack.us/img369/3122/00032caffeine1920x1200jt4.th.jpg (http://img369.imageshack.us/my.php?image=00032caffeine1920x1200jt4.jpg)http://img369.imageshack.us/images/thpix.gif (http://g.imageshack.us/thpix.php)

Ako recimo stavis "center" tag okolo,

izgledace ovako:

Kapito? :)

Kad ovo navezbas, dalje ce ti se javljati ideje sta mozes jos da kombinujes i tako.....

Znaci, slicica je ono sto pocinje sa "[URL=" a zavrsava sa "/URL]".

I da, jos jedna stvar, dok pripremas post, sluzi se sa dugmetom "Pregled poruke pre slanja", vrlo je korisno da vidis kako ce to drugi videti kada budes poslala (npr, ja sam ga upotrebio sigurno 30tak puta dok sam ovaj post pisao ;))

poz
Vlada

starsica
14.11.2008, 21:17
jooooj bre :) hvala na pomoci, ali ja to znam sve :) samo jedna stvar..
posto mi kazes da treba da Odaberes link nakon kojeg pise "Thumbnail for forums (1)", kliknes na njega i trebalo bi da automatski bude ceo selektovan, kopiras ga i pastujes u tvoju poruku. meni tu opciju uglavnom ne izbaci, izbaci mi ovakvu stranicu:
http://img407.imageshack.us/img407/3103/99987976zi6.jpg

i onda pastujem prvi kod, pretpostavljajuci da ce biti dobro :beyond: ali nije :smeh:
kad sam pocela da pisem poruku, prva slika, ona sa guzicom koja je i ostala je bila sa tim kodom, odnosno sa prvim sa slike iznad.. e posle sam sam po difoltu isla na "Direct link to image" i nije bilo linka, samo slike ali u thumb modu :dry:
a i ta prva slika koju sam postavila nije htela sa tim kodom da se otvori u punoj velicini :beyond: pa sam i odustala jutros :)
a probala sam i popodne.. ali mi slike na kraju nije izbacivao, pa sam odustala uopste :smeh:
ali hvala tebi sto si utrosio vreme da mi pokazes, iako sam ja to vec znala ;)
:ljubac:

DBlica
15.11.2008, 00:43
Izmedju onog "Upload another image ......."

i

"Include details"

treba da ti izbaci jos linkova (izmedju ostalih onaj koji sam ti rekao da treba da posaljes), preview slicice koju si upload-ovala i jos neke reklame...... pretpostavljam da imas neki "ad-blocker" koji to "isece", probaj da otvoris sa nekim drugim browser-om........

aj, pa javi......

starsica
15.11.2008, 04:43
ne, izbaci meni ponekad tu stranicu, sa tim kodom koji si mi rekao i ima tu jos par kodova, pored toga jos 2 ako se ne varam :ces:
uglavnom mi izbacuje takvu stranicu koju sam postavila u svom prethodnom postu..
izgleda da sam ja jedina kojoj izbacuje tako :smeh:
ma nema veze, navikoh ja vec, posto te kodove zaista retko i koristim, uglavnom samo puknem Direct link i cao :beyond:
hvala ti na trudu ;) :ljubac:

Arthur Dent
15.11.2008, 19:23
i da ne prikazuje thumb link možeš ga sama napraviti pomoću direktnog linka, kao ja sa tvojim ScreenShot-om

http://img407.imageshack.us/img407/3103/99987976zi6.th.jpg (http://img407.imageshack.us/my.php?image=99987976zi6.jpg)

treba dodati samo "my.php?image=" umesto broja u kom se folderu slika nalazi i kose crte "/" koja deli broj od naziva slike
No mislim da će to tebi biti previše komplikovano :dry:
kopiraš direktni link do slike, klik na ikonicu http://www.vojvodinacafe.com/forum/vc_urban_light/editor/createlink.gif "insert link" --> pitisneš tastere "CTRL" i "V" --> pritisneš "OK" --> klik na ikonicu http://www.vojvodinacafe.com/forum/vc_urban_light/editor/insertimage.gif "Insert image" --> pre ekstenzije slike (nakon tačke ".") upišeš "th." --> pritisneš "OK" i dobiješ opet thumb slike ;)

http://img407.imageshack.us/img407/3103/99987976zi6.th.jpg (http://img407.imageshack.us/img407/3103/99987976zi6.jpg)

ili se jednostavno registruješ na ImageShack-u. To ti je za dž. i nemaš problema sa tim

http://img392.imageshack.us/img392/248/imagecodebz0.th.png (http://img392.imageshack.us/my.php?image=imagecodebz0.png)

+ ako ti slika ponovo zatreba možeš je uploadovati iz svog "Acounta"

E sad kaži da si ti tu nešto razumela :wacko:

starsica
16.11.2008, 06:15
E sad kaži da si ti tu nešto razumela :wacko:
da si ti tu nešto razumela :wacko:
:hahaha:
sto se tice prvog dela, sa php itd.. nije toliko komplikovano, samo sto bih ja to pobrljavila nesto, ne bi to meni islo, koliko god da sam uhodana :smeh: mada su mi obicno lakse isli tezi nacini, ovaj preskacem, jer je zaista rizi bizi :kez:
a registrovana sam na Imageshacku.. i opet mi izbacuje isto :beyond: evo, probala bas kad sam bila ulogovana, isto izbacuje :dry: je l' moguce da sam jedina dileja kojoj to izbacuje? :roll:

DBlica
16.11.2008, 06:47
ej, starsice, aj otvori Imageshack u nekom drugom browseru, bilo kom, samo da je razlicit od onoga u kome sad otvaras, hostuj neku sliku, pa da vidimo da li ce prikazati one linkove...

starsica
16.11.2008, 20:22
evo, probala i u Operi, neki otvori kao sto sam vec rekla, a neki mi otvori sa svim linkovima koji meni trebaju :beyond:

Arthur Dent
16.11.2008, 21:03
ajd kada ti ne otvori sa svim linkovima koji su ti potrebni
pogledaj da li imaš opciju za biranje koji će linkovi biti prikazani

http://img98.imageshack.us/img98/701/thumbnailmodene3.th.jpg (http://img98.imageshack.us/my.php?image=thumbnailmodene3.jpg)

čekiraš "Yes" i biće ti prikazan i ostatak linkova ;)

starsica
17.11.2008, 04:11
sad ja ne znam da li sam dobro razumela.. uglavnom, pogledah sliku koju si ostavio u postu iznad i posto je tu odmah bila opcija da odcekiram "Yes", ja odcekirah.. i opet mi bilo isto :beyond: neke slike mi pokaze sa linkovima, neke ne kad hostujem :dry: je l' ima to veze sa opcijama koje odaberem? Znaci, opcije sa naslovne strane:
http://img356.imageshack.us/img356/9641/35981730me2.jpg
jer, npr. ovu mi je sliku izbacio sa svim linkovima :beyond:
nemam pojma, sad vec i ja pucam u prazno :smeh:

Arthur Dent
17.11.2008, 05:06
sad ja ne znam da li sam dobro razumela.. uglavnom, pogledah sliku koju si ostavio u postu iznad i posto je tu odmah bila opcija da odcekiram "Yes", ja odcekirah.. i opet mi bilo isto :beyond: neke slike mi pokaze sa linkovima, neke ne kad hostujem :dry: je l' ima to veze sa opcijama koje odaberem? Znaci, opcije sa naslovne strane:nema veze sa time,
tu samo odredjuješ da li će ispod thumba stojati info o veličini slike
http://img356.imageshack.us/img356/9641/35981730me2.th.jpg (http://img356.imageshack.us/img356/9641/35981730me2.jpg)
jer, npr. ovu mi je sliku izbacio sa svim linkovima :beyond:
nemam pojma, sad vec i ja pucam u prazno :smeh:pa daj screen shot stranice koju dobiješ kada si ulogovana

U "Modern View" modu za linkove obeležiš sliku (ili slike) koja ti je potrebna
i klik na "Get code for Forums" na panelu desno

http://img407.imageshack.us/img407/5849/imageshackhelpyx6.th.png (http://img407.imageshack.us/my.php?image=imageshackhelpyx6.png)

otvoriće ti se novi prozor sa linkovima koje treba da kopiraš

ili klikneš na "image details" i opet bi morala da dobiješ sve potrebne linkove (kao u prethodnom postu) a sa klikom na ikonicu iznad toga (Share it) opet moraš da dobiješ linkove

ili prebaci na "klassic view" - nalazi ti se na dnu panela "ACTION" (zaokruženo na slici iznad)
tu sa desne strane uploadovane slike moraju biti prikazani linkovi ma kakve god blokere da imaš uključene

http://img392.imageshack.us/img392/248/imagecodebz0.th.png (http://img392.imageshack.us/my.php?image=imagecodebz0.png)

starsica
17.11.2008, 05:47
iskreno, mene sad ovo vec pocinje da nervira :smeh: ok, prebacila sam ovo na Classic view, i vidim da su izbaceni neki linkovi.. koliko mi se da primetiti, sad izgleda da radi :uzbud:
http://img510.imageshack.us/img510/6056/colorwz9.th.jpg (http://img510.imageshack.us/my.php?image=colorwz9.jpg)
vidi se slika je l'? :ces: Vidi se.. a i napokon mogu da odem direktno na sliku kad kliknem na thumb :uzbud: e valjda ce da proradi..
i jos jedno pitanjce, cisto da ne budete zaludni na poslu :kez:
kako to da mi neke slike ne prikaze? Mislim, uploadujem ja sliku i sve, ali kad ovde kliknem na Pregled poruke, ne izbaci mi sliku :beyond: ponekad, ne svaki put, ali znam da je uploadovana..
nema smisla je l'? :smeh:http://www.vojvodinacafe.com/forum/%5BIMG%5Dhttp://img504.imageshack.us/img504/3190/10745699lnj8.jpg%5B/IMG%5Dhttp://www.vojvodinacafe.com/forum/%5BIMG%5Dhttp://img234.imageshack.us/img234/1994/parkos6.jpg%5B/IMG%5Dhttp://www.vojvodinacafe.com/forum/%5BIMG%5Dhttp://img356.imageshack.us/img356/9641/35981730me2.jpg%5B/IMG%5D

Arthur Dent
17.11.2008, 12:54
Dve mogućnosti
nisi kopirala odgovarajući link
ImageShack je preopterećen - često se dešava; prepuni su reklama, puno korisnika; veliki broj korisnika nije pročitao (ili ih nije briga) molbu koja se izbacuje nakon uploada slike:
"Please use clickable thumbnail codes (they save ImageShack's bandwidth)"

zato ga baš i nešto ne obožavam, često se dešavalo da ne mere uploadovati sliku, ili da satima "mulja" stranicu ako pokušam da se ulogujem :roll:

biterlemon
17.11.2008, 23:01
Windows Live Messenger

Moj kontakt vidi sliku sa moje kamere.

Ja ne vidim ikonicu za kameru ispod njene slike.
Posle par dana neuspelog pokusaja (uvek se pojavila slika za njegovu nepostojecu kameru, iako sa drugima normalno caska kamerom), pokrenula se njegova kamera, medjutim slika je toliko mutna kao da nije fokusirana, kao da vidim samo plafon i to nefokusiran.
Kada pokrije kameru, slika se zamraci, i vidim i rezoluciju, koja i ne deluje losom. Kontak sebe perfektno vidi, njegova kamera je perfektno podesena, sa drugim osobama normalno caska, slikom.

Ima li neko ideju, gde je problem?
Sve svoje ostale kontakte normalno vidim kamerom.
Moze li los prenos toliko da utice na sliku? Ako jeste, zasto mene kontakt vidi savrseno? I zasto bi los prenos uticao samo na jedan jedini kontakt?
Pomagajte ako boga znate!

Hvala!:huh: