PDA

Puna verzija : Snaga pisane reči...

kohili
12.09.2008, 00:37
Često mi se dešava da snagu nečijeg karaktera sagledam u načinu na koji se izražava pisanjem.Ponekad mi se čini da iz samih slova ''čujem'' glas osobe koja mi se pismom obratila.Ponekad,pisana reč jednog pisca može da me za trenutak odvoji od stvarnosti,ili pak,ukoliko se radi o pisanim rečima kojima mi se neko direktno obraća,one mogu da me potpuno obuzmu parališući sva čula,ne ostavljajući mi prostora da mislim ni o čemu,osim o tim istim rečima,suštini poruke koju u sebi nose.

Da li vi osećate snagu reči,pisane reči?Da li postoje trenuci kada ste je svesni?

starsica
12.09.2008, 01:34
Da li vi osećate snagu reči,pisane reči?Da li postoje trenuci kada ste je svesni?
kako da ne :uredu: kad god uzmem da citam neku knjigu koja me zainteresuje, isto kao i druge verovatno, mogu u momentu da se nadjem na tom mestu koje je pisac pominjao i slikovito opisao :uredu: isto tako, neki citati, pamtim i danas iako sam knjigu npr. citala pre par godina.. doduse, to takodje znaci da je i sama knjiga ostavila utisak na mene.. :uredu: svako ko voli da cita i svako ko pronadje adekvatnu knjigu ili pisca za sebe, to isto moze sigurno da kaze :ok:

bellissima
23.09.2008, 18:18
Pisana rec ponekad ima mnogo vecu snagu nego izgovorena,
pomeri ti granice misli,pomogne ti da bar na trenutak pobegnes,
od realnosti,mnogo jace osetis tudje emocije,
izmedju redova procitas i ono sto nije izgovoreno...

makilli
29.10.2008, 10:06
Zahvaljujući snazi pojedinih autora,obišla sam ceo svet,naučila kako miriše Pariz posle kiše,kako izgleda Rusija u snegu,kako bleštava svetla Njujorka umeju da zaslepe,...kako da spravim čaj u pet,preživim odlazak dragog mi bića,da se nosim sa sobom,...naučila sam da iz pisane reči izvučem svu tu snagu i uvučem je u kosti,zlu ne trebalo;)

Rohalj Baze
29.10.2008, 14:37
...ko shvati, razumece.... :)