Puna verzija : Moj prvi javni nastup
izabelitta
05.09.2008, 13:28
Secate li se svojih prvih javnih nastupa, u vrticu, skoli...?
Jedno od mojih najjacih secanja... Priredba... Mi poredjani u polukrug, a vaspitacica sedi odmah pored mene, peva sa nama i svira harmoniku. U jednom momentu okrene se prema meni, i tako jako zine da sam ja prvi put u zivotu videla celu unutrasnjost grla... i krajnike, i onu resicu kako mrda...:blink: To je mene fasciniralo i ja sam, ne skrivajuci zanimanje stala ispred nje i pokusavala da joj sto bolje zavirim u usta, na sta me je ona razrogaceno gledala i signalizirala mi besno da joj se smaknem. Ali ruke su joj bile vezane i nista mi nije mogla sve do kraja pesme...:hahaha:
Jednom sam se na kraju recitovanja poklonila tako sto sam se zavrtela u krug da svi vide kako mi se suknja vrti, a onda unvatila suknju za kraj digla je do glave, a posle se poklonila... :stid2: Mama mi je zapretila da ce mi drugi put obuci pantalone, ako to ponovim...:dry:
starsica
05.09.2008, 15:38
u zabavistu ne toliko, tamo sam vise volela da se zavucem i da crtam pa mi stoga ni vaspitacice nisu davale neki veliki posao na priredbama, obicno je to bila jedna do dve recenice..
ali vec u osnovnoj sam pocela pokazujem interesovanje za srpski recitovanje.. volela me je nastavnica iz srpskog jezika i davala mi da idem an recitale.. secam, kad sam prvi put isla na recital i kad sam ja bila na redu, tako sam zbrzala "Plavi cuperak" da cak ni samu sebe nisam razumela od treme :hahaha: ali sledecih godina mi je islo ;) isto mi je i gluma isla od ruke.. isto nam je nastavnica srpskog ponekad u parovima davala po jedan odeljak komada da naucimo za ocenu.. neverovatno koliko sam to volela.. i posle izvodjenja, samo sam ja dobijala aplauz od nastavnice :stid2:
:lol: Prisetila sam se jednog od prvih nastupa... Zato se i smejem.
U vrtiću naravno, gde se obavezno recitovalo za Dan žena i Novu godinu.
Mama je obožavala da štrika,
tako da sam uvek imala adekvatnu unoformu za nastup. :skok:
U jednom od prvih recitala imala sam prelepu nisku bisera,
za mene ogromnu - naravno, tako da je dosezala do stomaka.
Mada je to manje bitno.
Na glavu nam je vaspitačica stavila mašnu :lol: ,
poput ovih koje se prodaju u cvećarama :wacko: ,
tako da sam više ličila na uskršnje drvo.
Mada, valjda fazon i jeste u tome, igrala sam ulogu Sojke Kaćiperke :hahaha:
Od Deda Mraza sam bežala, bio mi je strašan,
mada bih lepo odrecitovala svoje i zgrabila poklon :stid2: ...
Savannah
07.09.2008, 17:25
Pjevala sam : "Subi, dubi, dubi mene bole zubi. Ne pomaze nista kaladont u tubi. A najveci problem zapravo mi stvara to sto moram sutra hitno kod zubara..." :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha: na doceku Nove 1984. u hotelu mog grada, uz bend naravno i dobila nagradu. Ako se dobro sjecam radilo se o sportskoj torbi PUMA :hahaha:
Moj prvi javni nastup je bio u prvom razredu osnovne, na priredbi povodom dobijanja crvene marame i plave kape, ono kada smo postali pioniri pok. druga Tita.
Elem, nešto smo svi skakutali u krug i u tom skakutanju meni je spala kapica sa glave, ja nastavila da skakućem i izgazila kapicu da joj je otpala petokraka, što je veoma razljutilo moju učiteljicu, koja je čak i mojoj majci skrenula pažnju na moje neprimereno ponašanje.
Kasnije je već bilo nekih drugih, uspešnijih nastupa, ali ovaj prvi ne pada u zaborav.
Od uvek sam volela da budem u centru paznje.Svasta sam radila samo da bi ljudi gledali:glumila sam,imitirala,pevala,...jos kao jako mala.U vrticu su bili prvi javni nastupi...recitovanje pesmica na priredbama (''Jednoga dana u Novom Sadu,
rodila majka cerku Radu,....)
U skoli sam uglavnom bila solista u horu,veciti kandidat za recitatorska takmicenja,neizbezna na svim mogucim priredbama.
Uciteljica je imala obicaj da kaze mojoj mami:''Jednoga dana,...upalim ja TV i vidim moju Sasku kako peva i igra.'':hmm:-ovakva je bila mamina reakcija.
Ne mora uciteljica da pali TV...samo neka svrati u moj vrtic.:hahaha:
prewrnuta_torta
18.09.2008, 16:07
pa sad zavisi u kojoj kategoriji za :pehar: (Oskar) :hahaha:
-recitatorska, mladalacka - nastup u prvom razrednu osnovne skole... uciteljica je mene izabrala za tu strofu jer se zovem Dushica... :cesces: pesma je bila od Ljubivoja Rshumovica... moje strofe se i danas secam
Kad nisam u svojoj školi
Mene moja duša boli
(uchiteljica je rekla da kad izgovorim dusha, da se uhvatim za srce :huh:)
Nema one družine
Da delimo užine
-glumachka, mladalachka - predstava za novu godinu, prvi razred osnovne... glumila sam mamu... imala sam 2 recenice na sceni :dry: i na kraju ja kazem jos 2... izvolite poklone deco i :cesces: Srecna nova godina :hahaha:
-pevachka, grupna - sa horom u gimnaziji sam se srela sa ovim oblikom nastupa (u osnovnoj skoli je to bilo pred manje ljudi)... u prvom razredu, nastup za otvaranje shahovskih igara pred mnogooo ljudi, dosta reflektora i kamera upereno u nas pevache, dugachke svechane haljine boje kajsije,(reflektori + kamere + dugachke haljine = znojenje, a pred kamerama moras da budes miran...pa smo na smenu brisali znoj sa lica :hahaha: ) bio je prisutan i chuveni Kasparov... (kasnije sam se navikla na svetla i duge haljine pod kojim se kuvas pri nastupima )
-pevachka, samostalna - na svirci u shkoli, pevala sam Prvu ljubav od Balashevica, onda sa drugom Dobro jutro od Riblje Corbe i Balkan od Azre...
(a na sledecoj svirci Mladicu moj od Zane i KolachicHi od Marine Perazic :roll: )
-esejistichka (samostalna naravno) - za sv. Savu u skoli sam chitala svoj esej
:uzbud: raspisah se malo vishe... (izvinjavam se za koriscenje sh u nekim delovima teksta a opet u nekim delovima za njegovo ne korisHcenje ;) )
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.