Puna verzija : Secam se..
yige_gui
01.06.2006, 03:21
danas je majka napravila neku supu od paradajza.. miris te supe me neverovatno podsetio na vrtic :uzbud: kroz glavu su mi u trenu preletile slike iz tog perioda.. neverovatno sta moze da uradi samo jedan miris obicne supe od paradajza :skok: a tako dugo nisam razmisljala o tome.. xexeee..
cega se vi secate? :osmeh:
Ja mnogo volim da jedem poparu i kačamak. I kad god ta dva smuljam, o'ma se setim bake :osmeh: Mirisi me nepogrešivo bacaju u razna razdoblja mog života. Isto tako me određeni miris ruža za usne, odma ubaci u sledeći kadar: Ja malecka i šuškam po kevinom neseseru za šminku ne bi li napravila od sebe nešto :lol: koristila je keva tada i neku Lankomovu toaletnu vodu, e nju kad negde nanjušim, odma se setim svog onog grljenja i maženja po krevetu sa njom...
Ma ima još svašta... javiću se kad nanjušim ;)
blueella
31.01.2007, 22:47
miris nivea body lotion..uvek na more:)
miris tosta..na neke lepe dane kada sam doruchkovala kod kuce pre shkolice:)
moj mali providni kishobran sa crvenim srcetima na dane u vrticu:)
moj dzemperak sa irvasima na grudvanje sa sestricinama:)
moje slomljene sunchane naochare na jedno loodo putovanje:)
pohabani privezak za kljucheve na mom radnom stolu na jedno divno poznanstvo:)
crvena majca sa gicom na moju dobru prijateljicu,koju retko vidjam:)
miris paradajz chorbe na to da sam kao mala nabila lakat u nju!imala sam opekotinu!:uzbud:
klompe..da sam se skotrljala zbog njih niz stepenice i zbog istih upala u hidrofor :uzbud:
merdevine..da sam skoro pala sa treshnje :uzbud:
miris kuvanog vina..na ispit iz lingvistike :uzbud:
itd.
Nivea baby vlazne maramice na porodiliste jer sam iste imala kod sebe za brisanje ruku.Taj miris me automatski vraca u sobu br.10.
Miris tople čokolade me vraća na početak jedne ljubavi koja još uvek traje... :uredu:
mariposa
17.02.2007, 06:59
...kad god cujem divlje golubove,osetim miris ljubicice u vazduhu,setim se kuce...svaki dan:(
Neuhvatljiva_
20.02.2007, 22:02
Serija Bolji život...podsetila me na deo detinjstva...tačnije nedelju uveče...Kraj serije, poznata pesma i znak da mi idemo u krevet...ponedeljak dan za školu...:wacko:
1987. negde u leto, sam bio kod majstora da popravim motor, kada sam krenuo kući prema meni je išao čovek na biciklu, sa puštenim rukama i nogama i nekako neljudski mumlao...izmakao sam se i čovek je sleteo u jarak od betona i rascopao sav nos, čudno se grčeći. Naravno bio je to napad padavice. Izvukao sam ga na travnjak i povremeno proveravao da li mu je jezik na mestu. Tuda su prolazili momak i devojka, stariji jedno deset godina od mene, sređeni za grad. Ja sam viknuo momka da mi pomogne, na šta je on došao i rekao mi da je lekar. Pomislio sam: ''Huh, ima Boga!''. On pogleda onog jadnička koji se još uvek tresao i vikne na njega:''Jel imaš EPI...Jel imaš EPI!!!'', ovaj se naravno samo grčio i bio skroz odsutan. Devojka od ''likčine'' je samo po koji put bacila pogled. Nakon vikanja dasa obuhvati ribiolu oko pojasa i odoše ne osvrćući se. Tip padavičar se i dalje tresao.
Na kraju se sve dobro završilo, zvao sam hitnu od majstora, padavičaru su skrpili njonju, a ja bio bogatiji za interesantno iskustvo a da nisam još imao punih 17 godina.
E, tog upicanjenog smrdeža, koji je tvrdio da je lekar - mi se čini da sam video pre nekih pola sata kako silazi sa urgentnog centra...
Kada počne ovo proleće sa lepim danima setim se '91 i nekog drugog vremena,lica tada dragih ljudi..
Kada god cujem gugutku, setim se majcinog dvorista - Maj mesec, sirom otvoren prozor (uvek sam volela da spavam pored otvorenog prozora), rano jutro, svezina proleca dopire kroz prozor.... a u nasem dvoristu, prelepom, punom zelenila, cuje se samo gugutka.... i nista vise.... kakav divan osecaj ... Kakvo divno secanje:)
Kill Bill
30.03.2007, 15:38
Prolazim danas pored prodavnice donjeg vesha i setim se kako sam JA umesto da se igram barbikica s drugaricama, uvek radije ishla s drugovima u prodavnice donjeg vesha da pipamo gacice i grudnjake...
i onda kad sve dobro ispipamo izadjemo napolje s osmesima na licu :osmeh: i kazemo: "al smo se naaaaaapipaaliii"
**princess**
31.03.2007, 17:36
setim je se svaki dan.... kad me ujutru probudi neka pesma sa radija koju smo zajedno slushale i volele. kad dodjem u shkolu i klupa do mene prazna. setim je se i kad pijem jutarnju kafu-nashih gledanja u sholju i proricanja sudbine.... setim je se kad udjem u pekaru, kad sedim na autobuskoj stanici, kad shetam gradom... kad vidim njenog "doktora".... setim je se uvek.... pogotovo kad sam izrazito tuzna ili srecna.... setim se kako sam svu radost ili tugu ne tako davno imala s'kim da podelim...
Bas danas sam se setila jednog prijatelja kojeg nisam dugo videla.... Zavrsila se svirka, on je pevao na svom prvom i poslednjem nastupu, lik Froda u ulozi Hendrixa. :roll: Bio je tako srecan, plave okice su mu se caklile, seli smo u taxi i on je uzbudjen rekao taksisti: "Ovo sam oduvek zeleo da uradim, vozite nas bilo gde, u krug, dok mi gledamo u zvezde!" :mig2:
JasnaBGD
11.04.2007, 16:22
Često se sećam svog detinjstva, pored Dunava... (Starim, ili šta...?)
Tu, na mestu gde sam volela da stojim i mašem brodovima i šlepovima, sada su neke kuće i neki drugi ljudi, neka druga deca.
Pre neki dan smo bili u Slankamenu, bilo je prelepo popodne, gledala sam u Dunav i videla sebe, malu, kako mašem brodovima.
Eh.
:)
**princess**
14.04.2007, 00:23
evo danas dok sam sedela sa sestrom u kaficu i ispijala svoje pice razmishljala sam kako da privuchem paznju jednog dechka za susednim stolom... na pamet mi je pala jedna od onih mojih chuvenih suludih ideja koje samo meni mogu da padnu na pamet... naravno sestra mi je rekla da nisam normalna...nije htela u tome da sudeluje... onda sam je se setila, moje ksene... ona bi se samo nasmejala i rekla mi d asam kraljica... i zajedno bi sprovele u delo moj pakleni plan... osetila sam se tako usamljenom... jaaako mi je nedostajala u tom trenutku...
Andjelika
15.04.2007, 22:51
Pesma "bolje biti pijan nego star" me uvek podseti na osnovnu shkolu, na neko staro drushtvo, na izlaske do zore, a nekad i do 8 ujutru.....
čarda na Dunavu u Sremskim Karlovcima uvek me vrati u školske dane...:ok:
vreme blaženstva i mira, izobilja i lepote, najdražih drugova i ljubavi...:srce:...
Kad sam se vraćala sa posla kupila sam sebi jorgovane.
Uvek me sete na zanos koju su mi doneli pokradeni jorgovani samo za mene.
Crazy Angel
19.04.2007, 22:09
Neki Dan Sam Dobila Od Jedne Devojke Iz Egipta Arapske Kolace..
Setili Su Me Na Baklavu :( Na Koliko Lepih Trenutaka Me Je To Podsetilo :)
Neverovatno! Slave Kod Moje Familije, Na Moju Majku.. Nedostaju Mi Mnogo.. :uredu:
Andjelika
24.04.2007, 18:50
u tjevabdzinici sam kupila pechene piletje batake....
a oni su me podsetili na period kad sam bila mnogo mladja.....
kad sam sa drushtvom stalno roshtiljala, stalno smo ishli na izlete....
pored reke, negde u planini..... ma nebitno gde......
pade mi na pamet.....
nas 10-ak se okupilo kod mene kutji, pravilo smo pizzu....
onda drug pljusne vodom drugaricu, preko stola....
ja njemu sipam kechap na glavu....
onda sam morala da mu perem kosu........
oooooo, sve smo bili ludi ;)
volim kad sretnem ljude sa kojima sam se tada druzila.......
pa smo stalno pravili zurke kraj bazena.......
jedni zaduzeni za roshtilj, drugi za kolache, tretji za pitje.....
ah...... osnovna shkola......
nesto razmishljam...
pre nekoliko dana sreo sam se sa drugarom iz srednje i nije mi bilo nesto...
popili smo pice ,pitao ono sto me interesuje ,dogovorili se za neki fudbal ,doshao na taj fudbal,odigrao bzvz.. i nismo se chuli tri dana da bi me nazvao i oterao u ..."lepu materinsku"...hm, i posle se pitam jel mi to trebalo sve u svemu ...meni smeshno ?!?? nije mi ga žao,nego me nzvao u pola posla i pukao sam!
yige_gui
28.06.2007, 04:14
vozim neko jutro Bumbara (bajs), vracam se iz shole.. ono sparno, sve se lepi za kozhu.. milina :roll: prolazim kroz park (mnogo mi je lep put do shole :uredu:) i vidim savesni Mali Zeleni chiste korov, sade cvece, grabe, metu, ovo ono.. i pomislim se "jebote, nije vam lako na ovoj zhegi to raditi".. a onda se odjednom setim kako smo ko klinci provodili ljetne raspuste kod bake i deke na selu :uzbud: ujo je uvek dolazio sa originalnim idejama :lol: ne znam samo odakle ih je vishe izvlachio :lol: tako smo ljeti obavezno prekidali veranje po stablima i ostale vratolomije da bi se -- farbala ograda.. ono uprzhi sunce, a ti mackash i topish se na onoj prashini i :sunce: .. a ograda kilometarska.. ili se to bar nama tako chinilo iz one perspektive :lol: zajebana ograda bila.. :cesces: to mackanje bi se obichno oduzhilo nedelju dana, jerbo se stalno neshto dodatno trebalo raditi :lol:
najdrazhe nam je bilo, isto obavezno jednom tokom ljeta, pranje cilima i tepisona :uzbud: jer smo onda mogli da se shpricamo i prskamo do mile volje :uzbud: tako bi baba dala naredbu "sutra nakon doruchka -- pranje cilima" a mi bi si odmah dali pogled ispod obrva :astasad: i vec smo kontali ko ce koga prvi :lol: prvo bi ih dobro nasapunali, onda bi ih pola dana ribali na kolenima.. zajebani i ti cilimi bili :dry: bash ih mnogo bilo :roll: i onda kad bi doshao red na ispiranje -- :uzbud: mene se uvek prvu zalivali one starije barabe, jerbo sam bila najmladja od sve dece :lol: ujedno i najlaksha meta :lol: i onda raspashoj ostatak dana :skok:
do jajaa nam je bilo :osmeh:
у она стара добра времена... у ово време, у касне поподневне сате... ишао сам код ње... са осмехом на лицу,очаран... док пијем ово црно вино и слушам
dream a little dream of me...
сећања навиру... као да је било... некад. ех,шта су сећања:(
Prisecam se nekih intervjua, nekih tv emisija,nekih otkazanih koncerata Pavarotijevih.I zao mi je sto ni tolika ljudina sa psihosomatikom nije umela da se bori na pravi nacin.Sta li bi tek onda iz tog grla izlazilo,da nije blokirao zbog...gluposti?Steta,neoprostiva steta.
Setim se pre neki dan ruža za usne. I to ne nekog običnog, specijalni jedan ruž :uredu: bila sam ljuta klinka al' tad su počela prva ona šminkanja i ako slučajno nemaš Samanta 17, pa ti si 0 riba. Svi su furali taj isti, mrtvačko sedef svetlo roze ruž, crna plastika a poklopac providan, ma sećam se kao da je juče bilo :)
Joj i ja se secam Samante,ali broja onog cuvenog rozLa, kog smo mazale i na usta i obraze i kapke :jok: Markins slovenacki mi je bio dostupniji, a i nekako otmeniji(crn,pa sa zlatnim slovom "M"!) -posalju me u C market po bilo sta,a ja na onaj deo za mackalice i pola sata gledam i gledam...I to mi je bilo fenomenalno.Puno boja,mirisa,malih pakovanja ko zna cega-nisam pitala tada,samo sam gledala.Pitala sam cesce moje : "aaa...jel' treba nesto mozda da trknem da kupim" i nikada nisu provalili sta je.Kozmetika kao tajna:cesces:
Ali i kao prisecanje.Hvala na tome,sabajle :)
Joj i ja se secam Samante,ali broja onog cuvenog rozLa, kog smo mazale i na usta i obraze i kapke
Ma, to je taj ženska, sedamnaestica! Apsolutni hit 8) Imaš to i crnu olovku za oči i završio si pos'o :lazy: tako je bilo :smeh:
Hvala na tome,sabajle :)
Nema na čemu :) setiću se ja još tako nečeg što nam je zajedničko svima bilo, samo polako :cesces:
Sad se setih, zbog neke druge teme... Još uvek znam napamet :beyond:a i pridržavam se :smeh:
Danas kada postajem pionir dajem časnu pionirsku reč da ću marljivo učiti i raditi, poštovati roditelje i starije i biti veran i iskren drug koji drži datu reč. Da ću voleti našu domovinu, samoupravnu SFRJ, da ću razvijati bratstvo i jedinstvo i ideje za koje se borio drug Tito, da ću ceniti sve ljude sveta koji žele slobodu i mir.
yige_gui
27.09.2007, 04:43
Danas kada postajem pionir dajem časnu pionirsku reč da ću marljivo učiti i raditi, poštovati roditelje i starije i biti veran i iskren drug koji drži datu reč. Da ću voleti našu domovinu, samoupravnu SFRJ, da ću razvijati bratstvo i jedinstvo i ideje za koje se borio drug Tito, da ću ceniti sve ljude sveta koji žele slobodu i mir.
http://www.gay-serbia.com/forum/images/smilies/pionir.gif
:osmeh:
Sad se setih, zbog neke druge teme... Još uvek znam napamet :beyond:a i pridržavam se :smeh:
http://www.gay-serbia.com/forum/images/smilies/pionir.gif
Pioniri maleni, mi smo vojska prava,
svakog dana rastemo, k'o zelena trava,
smrt fašizmu, a sloboda narodu,
i mene će moja mati pionirom zvati...
Revolucija je neizbezhna :kalas:
http://aycu37.webshots.com/image/29116/2002059527526084996_rs.jpg
http://www.gay-serbia.com/forum/images/smilies/pionir.gif A svi se takmiče ko će grlatiji da bude, taj je valjda bolji pionir i više će da sluša roditelje i marljivo da uči, a kad dođe deo sa Titom, najglasniji si. A kad dođe deo SFRJ, koji ne smeš da izgovoriš kao skraćenicu, nego - Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju - obavezno ide mucanje i mumlanje dok ne prođe ono socijalističko i federativno jer to nisu uspeli svi da savladaju kad su učili napamet :smeh: Jugoslavija kad dođe znatno je glasnije. I lakše. http://www.gay-serbia.com/forum/images/smilies/pionir.gif
**princess**
27.09.2007, 21:55
...danas sam se setila proshle exkurzije kad sam videla kameru... nikad vishe kao nekad... :(
ali bilo je extra.... i sad mi ostaju ti snimci da im se smejem do suza... :)
veljko yaric
28.09.2007, 14:27
Secam se izlazka navecer kad sam bio momcic kraj rijeke sa par drugova i naravno cura sa gitarama i nesto alkohola koliko je bilo para i sjedili i pjevali dok nas sunce ne otjera
Neko je na Forumu spomenuo '' miris zime ''...
Miris zime :) me vraća u period kada je zima zaista to i bila, a snega je bilo i više nego što smo želeli ( možda :kez: ) ... Omiljeno sastajalište nam je bilo na obližnjem nadvožnjaku - iznad auto - puta '' Bratstvo - jedinstvo '', sada je samo auto - put bez imena :beyond: ...
Retko ko je imao zimsko odelo, pa je bilo različitih odevnih kombinacija ( tri džempera, dvoje pantalona, bezbroj čarapa :smeh: i naravno gumene čizme - žute ili plave :kez: ) ...
Kako je bilo dobro spuštanje na sankama :uzbud: , a tek na džakovima koji su napunjeni slamom :jeee: ...
Svi zajapureni i niko sretniji od nas :skok: ...
Da li se neko seća čuvenih '' ledenica '' ? :zlocko: ... :fijuk:
Pitam se da li će Kikijeva generacija imati uspomene vezane za sneg, a da to bude vezano za mesto njihovog boravka, a ne dobro nam znane ski centre... :beyond:
Hoću sneg :aaa: :aaa: :aaa:
starsica
21.10.2007, 01:32
Hoću sneg :aaa: :aaa: :aaa:
bo'me :)
yige_gui
22.10.2007, 06:44
secam se da sam taj papir stavila na neko mesto di ga necu izgubim :hmm: sad ne mogu da ga nadjem.. aman secam se, proverno sam ga stavila na neko vidljivo mesto :ces:
naravno gumene čizme - žute ili plave :kez:
Akiak čizme :kez: Bile su i crvene :uredu: pa kad ih skineš uvek ti se izvuče unutrašnjos' :nadrndanko: ona postava, pa moraš vraćaš unutra :nadrndanko: a nekad ne vratiš dobro pa ti se napravi neka džomba kad uvučeš nogu :nadrndanko: pa moraš sve ponovo :nadrndanko:
Da li se neko seća čuvenih '' ledenica '' ? :zlocko: ... :fijuk:
Pa, to mi je bio glavni sladoled zimi. Neki su jeli i one koje su visile na branicima od kola pozadi, 'nako lepo odimljene auspuhom :kez:
Sećam se redova u video klubovima :uredu: čekaš bogami da dođeš na red :uredu: sad si uvek sam, ako i uđeš :beyond:
Juče smo Kiki i ja kitili stan :skok: ... Ne zna se ko je bio sretniji - on, ili ja :kez: ... Sređujući veštačku jelku, setila sam se perioda kada sam '' bila '' :fijuk: mala, i kada smo zajedničkim snagama ( kao Kiki i ja sada ) stavljali kojekakve džidža - bidže na jelku, ali prirodnu...
Osetila sam blagu setu... :beyond: ...
Par sati kasnije, otišli smo do jednog od, ultra - giga - sega - mega marketa, kupovali sve i svašta ( u duhu praznika :lol: ) ... Dok smo se pakovali, Kikiju je prišla jedna žena i rekla mu: '' Tebi nisam poklonila jelku ''
- moja reakcija je bila bukvalno ovakva :jupi: :jupi: :jupi: ...
I dobili smo je :jupi: , Kiki je dobio jelku - prirodnu, '' na lepe oči ''... :skok: ..
Miris jelke :osmeh: m' da...
Dok smo je ukrašavali, pomagali su nam i neki likovi koji nisu zaboravljeni, ali su se malo pritajlili - da ne bismo bili setni, zato što fizički nisu sa nama...
Prirodna jelka :jupi: ...
:lol:
Setila sam se i kako sam kao mala, žarko želela da probam one crvene bonbone, koje su tako mamile, a bile nedodirljive... :skok:
Da li ih je probao neko? - znam da jeste :astasad:
:uzbud:
... kako sam uvek kad treba da ispričam dane u nedelji subotu zvala šestak. Neko glup je smislio da se dan posle petka ne zove šestak nego subota. I dan danas kad treba da kažem subota posle petka u sebi kažem šestak, nasmejem se kad skontam da me to još uvek drži, isto u sebi. I nervirali su me svi oni koji su nešto smislili da se nekako zove pa svi moramo da slušamo i tako pričamo. Zeleno sam zvala žuto, crveno je bilo crno, plavo je bilo belo... ko li je smislio da zeleno baš bude i zelene boje, nije mi jasno... sećam se da mi je jedinoj bilo zanimljivo tada u mom svetu... mojima nije, mislili su da ne vidim. Deda je imao problema sa vidom, pa su mislili da ću oslepeti. A ja tvrdoglava kao uvek, provalim da se plaše, pa još više da ih preplašim svašta lupam :osmeh:
Kaže mi prijatelj jedan :ortak:, kad su svi mislili da se farbaš u roze ti si ustvari bila plava. Da, kažem ja.
:)
Da li ih je probao neko? - znam da jeste :astasad:
:uzbud:
M'da :fijuk:
Sećam se kako smo pravili neke predstave za roditelje pa im još i ulaz naplaćivali :smeh: A kod tetke milina baš za to, kuhinja je odvojena zavesom od dnevnog ma prava pozornica baš! :jupi:
Još smo u smislu lepote stavljale po troje hulahopki na glavu ne bi li isplele duge kike, čak do dupeta :hahaha:
Kao starac Fočo :)... sećam se da kada sam bila mala i kada mi je prvi zadatak i obaveza bila jednostavna kupovina(mleko,hleb i eventualno još nešto)...sećam se,da je hleb mnogo lepo mirisao kada se prođe delom neklimatizovane samoposluge.I nije ga bilo kao sada,po ceo dan i noć,nego u dve ture su dovozili.Pa ako ne kupimo brat ili ja,javimo tati da kupi u povratku s posla.
I koliko se ja sećam,bio je obogaćeni(ne znam samo čime) hleb,s vremena na vreme francuski(o,radosti) i onaj sa tri recke po sredini,koji sam kupovala stalno.
Sada mi hlebOvi ne mirišu tako:jok:A ne znam ni imena svih onih žena za kasama.I ne pitaju me kako mi je mama.
Sve u svemu,svega ima,samo duše manjka ili su mi čula za sitne dobrote otupela.
Secam se ...
Bele raskopcane kosulje, simika i Eni Lenox ...
Rovinja, Makarske i indexovaca u ranoj fazi ...
Mesane marmelade i hleba sa malo masti i parike ...
Beton lige sa vise igraca nego posetilaca ...
Slatkih, malih igara kada je dodir bio svetinja ...
Nekih osmeha, neke price, nekih ljubavi ...
O,da ...
Secam se ...
:uredu:
believer
14.01.2008, 15:14
secam se sebe,visoke i vitke....
...beskrajnih setnji nekim davno zaboravljenim stazicama pored mora u Puli....mama, brat i ja........jos uvek mi taj miris ponekada zagolica nozdrve.....
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/13/Pula-avion.JPG/300px-Pula-avion.JPG
Pera Mitic
31.01.2008, 20:46
Secam se da sam sestri turio neko govno u pomadu za lice... i da sam motao klincima pacija govanca u cigare eeeeeeeee to su bila vremena... usrana...
jamiroyu
12.03.2008, 02:06
bezbriznih,bezbriznih dana,sad mi je smesno kad samo pomislim kako nemamo pojma sta je u stvari zivot (i sto kasnije shvatimo to bolje) :)
Danas smo vozili bicikl, na stazici pored auto - puta...
Kiki je držao nogice na pedalama, ja sam ga gurala... :lol: ... ( ko zna - zna, ko ne zna - ušinu mu se leđa... :hahaha: )...
Pomislila sam na moje rodno selo, koje je bilo u izgradnji
( mada je i sada, sa '' pretnjom '' da postane varošica ) ,
prepuno gradilišta, neravnog terena i parka iz snova...
i naravno moje majke :srce: koja je isto tako,
kao ja sada Kikija, gurala mene i učila me...
i naučila... :uredu: da vozim bRicikl ( kako Kiki to lepo kaže... ) :uzbud:
Sećam se ukusa...najlepših malina na svetu ubranih u bašti moje bake,duda na kojem sam visila stalno..njene baštice u cveću...bezbrižnosti,njene ljubavi...sećam se da nikad nisam čula da je povisila ton...sećam se njenog blagog pogleda,u času kada je moj bio tužan jer se vraćam kući..njenih reči,saveta..svakog slova koje je izgovorila..prsluka i čarapa koje je plela za mene...sećam se njenog teškog života..sa večitim osmehom na licu...:)
Sećam se prve četiri knjige - enciklopedije koje sam preslila od brata kod mene i čitala kao sunđer(sunđer?:blink: ).
Bile su pisane ćiriličnim pismom,pa sam sricala.Ne zna se koju sam više volela,a pamtim dobro samo bajke i knjigu o životinjama.
To su one u četiri boje,pa na tvrdim koricama imaju fotografiju da dete zna da se orjentiše koja je koja,a i piše lepo:
Чудесни светови Волта Дизнија
(па у поднаслову,нпр.)
Тајни живот животиња
Seća li se neko?Treća je garant bila o biljkama,ali četvrta...?:cesces:
Ti si :srce: koje pamti.Pogledaj šta je u crvenoj.Istorija,garant.A nandzarasta-biljke.
Teget je na koricama imala Trnovu ružicu, crvena Indijance, Zelena je bila sa životinjama, na koricama je puma ili leopard, a narandžasta jeeeeeeeeeee ne mogu da se setim, meni su one trenutno kod mame. Klinja ih odneo jednom i ostale su tamo :) Sutra ću da zovem da je pitam baš, pa ću dopunim post tačno ;)
Imam i drugi komplet u bojama uz taj :uredu: Možda ga se seća još neko. Crvena, zelena i teget, prošarane zlatom, isto sa bajkama, pričama i basnama. Biseri klasične dečije književnosti. U jednoj je devojčica sa šibicama :(
I treći komplet je onaj zlatni - Bajke naroda sveta - isto tri knjige.
+ Obavezna Riznica Čika Jovina :osmeh:
Dakle 'vako je sa čudesnim svetovima :)
Teget - Svet mašte - Trnova Ružica korice - bajke
Zelena - Tajni život životinja - Jaguar na grani korice - pa unutra životinje razne i bube
Crvena - Svet novih granica - Indijanci na konjima korice - A unutra: Maza i Lunja, Tobi Tajler, Paja Patak u Diznilendu, Dejvi Kroket, Ben i ja, Džoni jabukovo seme, Tonka, Polijana, Navaho Indijanci, U velikom kanjonu, Nomadi sa severa...
Narandžasta - Priče iz raznih zemalja - Robin Hud i Mali Džon na balvanu tuku se sa motkom korice - A unutra: Meri Popins, Mač u kamenu, Alisa u zemlji čuda, 101 dalmatinac, Petar Pan, Portugalija, Sardinija, Maroko, Laponija, Dunav, Švajcarska, Švajcarski robinzoni, Bambi, Zoro, Zimljivi pingvini...
:flower:
Ti si :srce: koje pamti.Pogledaj šta je u crvenoj.Istorija,garant.A nandzarasta-biljke.
Zvala sam i ja mamu i kaže da su sve na broju :jupi:,ali da nekima nedostaju korice.A ovo su,koliko mogu da se setim,jedine knjige kod kojih su mi korice jaaako važne bile tada zbog snalaženja,a sada zbog...uspomena.Lepih,najlepših.
Restauracijo,stižemo:vesticakikica:
Sećam se koferčića koje su sve devojčice imale. Kartonskih, malih, ali dovoljno velikih da u njih stane sve što jednoj maloj ženi treba. Čitava porodica lutaka, njihova garderoba, dve tri haljinice, češljići, ogledalce i razne džidžabidže. Zatvarali se kao pravi, veliki - samo mali. Bila je nacrtana Sara Kej ili su bili samo u bojama. Recimo crvene stranice, a beli cvetići sa strane i tamo gde je ručka. I karirana unutrašnjost. Kad kreneš kao negde na put i pored toga što te spakuju u onaj veliki kofer ti sam pakuješ taj mali sa samo tebi bitnim stvarima. Voliš i ti nešto da nosiš i da glumiš putnika sa šeširom.
Sećam se kako sam jednog dana mrzela ceo svet ali se ne sećam razloga, baš sam bila mala. I pola od onog što se od ovoga sećam više iz priče znam. Da li je naišao samo jedan namćorast i razmažen dan ili mi je bila učinjena neka nepravda svetskih razmera, sve sam po kući izvređala i svima im rekla kako ih ne volim. Baka otvorila vrata i rekla ako ovde nikog ne voliš izvoli pa nađi nekog koga voliš, procenila da će ta psihologija da radi. Odem lepo po koferčić, popakujem sve što mi je bilo od životne važnosti, dignem nos i prođem kroz vrata i kažem doviđenja. Digne i baka nos, čeka da dođem do lifta pa da počnem da plačem da me primi nazad. Deda ne digne nos nego ruke na glavu i kaže joj da je luda žena. Ja dođem do lifta sa mojim drugom koferčetom pa umesto da počnem da plačem zamolim da mi pozove baka lift jer su meni ruke kratke. Pozove ona meni lift i ja uđem i odem. Sednem na stepenište sa koferčetom i počnem da plačem. Ja plačem dole, baka gore, a deda sišao peške da vrati taj moj karakter. I koferče.
Sećam se da sam u koferčiću krila osmomartovske poklone za mamu, baku, tetku i ujnu.
Ne sećam se gde je i kako taj moj koferčić završio.
Sećam se koferčića koje su sve devojčice imale. Kartonskih, malih...
Bojim se da ih nisu sve devojčice imale...
Ovaj?Uslikala sam ga na brzinu.Ili oni veći,crveni,skroz karirani?Taj mi nije ovde,ali je na sigurnom.Tajne i tajnice.Uh,ala ću neplanirano da još jednom da pređem ovo parče detinjstva noćas:)
http://inlinethumb44.webshots.com/13867/2303287930102609833S425x425Q85.jpg (http://good-times.webshots.com/photo/2303287930102609833yAoIEu)
Taj, taj DrinChe! :kiss: Samo crveni! :(
Nisu sve, u pravu si, nisam razmišljala dublje, ponele me uspomene :)
Veliku vecinu onoga sto mi se desilo posle 1986 godine (tj. Od moje nepune 3-ce godine) se secam. Glupo je navoditi, jer ima toga bas bas prilicno, ali eto par stvari-Mozda najbolje u secanju su mi ostali izgledi korica knjiga koje su moji tad citali meni I seki pred spavanje, I omiljena igrackica kupljena kod dzidzara –neka narandzasta duvaljka koju kad dunes okrece se vozic kroz tunelcic napravljen na njoj.Omiljena majica –zeleno bela sa slikom formule koju sam dobio za treci rodjendan od kume. Secam se starije sestre kao pionira, a I kako je izgledao bedz koji smo nosili mi iz generacije 1983 na prvi dan u prvom razredu. Mase ljudi koja me je slusala dok sam recitovao Petlicu pevacu sutra me probudi ,prvi dan u skolu da tin e zakasnim,… Secam se velike vecine pesmica, a najvise mi se po glavi vrti Golubovi kruze oko nase skole, bela krila sire , kroz prozore vire, jedan guce, deca uce-uce, drugi guce,….
Secam se jogurta zelene boje u piramidalnim pakovanjima I sestougaonim plavi plasticnim kutijama. Pezz bombonica sa glavatim kuticama u koje su se stavljale. Cunga lunga zvaka, zelenih autobusa gradskog saobracaja, Mandine emisije za decu koja se pustala na 3Kanalu u kojoj su pevali, a u sklopu nje pustali se I crtaci, transformersa,Hi-mena, crno belih televizora, radiona velicine omanjeg frizidera.Klikeranja-zesce popularne igre u vreme pre 15-20 godina za koje smo koristili od kamencica, klikera , lagera, sve sto se kotrljalo, a eto ima vec oho ho koliko godina kako nisam video ikog od klinaca da igra tu igru. Prvih BMX bicikla, zena sa tufnastim odelima i naramenicama kao u ragbiste, I jos milion stvari I dogadjaja. :mail:
YouTube - TV Dnevnik RTB 1990 - najavna spica
neleprvi
10.06.2008, 09:05
Uuu...secam se mnogo toga,al ovaj detalj mi je ostao urezan
Nije bilo kafe kao sad,nego sam kao klinac sa 5,6,7god(neznam tacno)stajao u redu i kupovao istu.A bilo je slucaja i da se kupi nepecena,u zrnu,pa onda je baka ispece pa je maltene svi mi ukucani meljemo,onako na smenu,jer se taj rucni mlin brzo zagrevao...A samleti 1kg kafe,rodjaci,nije bila mala stvar...
Snoopy Red B
10.06.2008, 09:11
prvog poljupca smo on je bio tako kratak eeee baš mi žao
Ovo je bilo relativno skoro, jula 2007. i čak sam paparaco zezalicu DRedovu "snimila" ( ! ) jer se duhovito našalio na račun novopristigle (mene, prFi put u žiFotu ) :uzbud:!
A čega se sećam zahvaljujući snimku:zlocko: ? Pa promena, raznih. Npr. ove izmene u redosledu :
http://inlinethumb27.webshots.com/39834/2595551590103159165S425x425Q85.jpg (http://good-times.webshots.com/photo/2595551590103159165mxMdvE)
Tražim sad iz "Desilo se na današnji dan" onaj deo gde Žika priča o rendgenu i crncima :hahaha:,a naleteh na Petriju, trajnu što trajniju. I gledam preteču photoshop-a :) pa naviru i druga sećanja u vezi fotografije i fotografisanja.
Sad više ni ne znam koliko imam fotografuja i fotografišem po navici već. A nije bilo tako.
Znalo se kada se i zašto "slika". A nisam starac Fočo :), nego realno, dok nisam počela da koristim mobilni s kamericom i ove digitalne foto-aparate, fotografisanje je bilo ređe i nekako "namenskiJe". Kod mene je bilo tako.
YouTube - petrijin venac
Sećam se kako smo spavali na plaži celu noć pa nam je pesak ušao u guze. Kako su nam obrve i trepavice bile slane i bele kao da smo zajedno imali 200 godina i kako smo šuštali na dodir kao papirići jer nije bilo druge vode u blizini. I kako je so pekla tamo gde smo se ujedali :srce:
Those were the days, my friend...:uzbud:
YouTube - 100 Amiga games in 10 minutes!
Sećam se plavookog mladića koji je držao video klub :) Sećam se gomile filmova i nas na gomili kod mene po ceo dan kako ih gledamo. Pa onda svi zajedno idemo da menjamo. A voleo da nas zajebava taj plavooki, a mi klinke ljute. Sećam se da sam htela da propadnem u zemlju kad sam pitala preko pulta "Jel imate Veliki?" (http://www.imdb.com/title/tt0094737/) a on pred punim klubom odgovorio "Ne, imam mali" :dry: Sećam se i dana 13 godina kasnije kad sam iza tog kretena stajala i venčavala ga :srce:
Neka muzika iz komšiluka mi je pokrenula večeras misli i probudila sećanje.
Prvi srednje, nova škola, novi ljudi, dinar marka itd....
Od jednog limanca iz klupe sam dobila na poklon kasetu Ritam Nereda...
Još uvek znam te pesme napamet, a jako dugo ih nisam slušala, do večeras....
... seoskih proslava, ili partizanskih slava,
kojima smo se najviše radovali mi, deca...
Jedino smo u tom periodu mogli da se vozimo na ringišpilu,
ili da igramo stoni fudbal, uz neizbežno ''roštiljanje'',
ili se eventualno se dočepamo nekog flipera.
Prepredeni licideri,
žuti plastični cegerčić, sa dve trešnje na njemu
- koji sam želela da imam,
ali nisam imala dovoljno para da kupim :plakanje:
Zato što sam prethodno sve pare spiskala na flipere i igrice.
Već bih u ranim jutarnji satima potrošila džeparac,
tako da sam željno iščekivala goste,
koje sam obavezno vodila u obilazak. :zlocko: :hahaha:
:uredu: dobila sam žuti cegerčić, sa trešnjicama :uzbud:.
Sećam se pejdžera :smeh: Jbte kako je ta telekomunikacija umrla odjednom nekako :huh:
Sećam se plavookog mladića koji je držao video klub :) Sećam se gomile filmova i nas na gomili kod mene po ceo dan kako ih gledamo. Pa onda svi zajedno idemo da menjamo. A voleo da nas zajebava taj plavooki, a mi klinke ljute. Sećam se da sam htela da propadnem u zemlju kad sam pitala preko pulta "Jel imate Veliki?" (http://www.imdb.com/title/tt0094737/) a on pred punim klubom odgovorio "Ne, imam mali" :dry: Sećam se i dana 13 godina kasnije kad sam iza tog kretena stajala i venčavala ga :srce:
:hahaha::hahaha::hahaha:
a ja se sjecam ..kad mi je bilo samo 6 ili 7 godina,kad mi je komsija Beco(musliman) cestitao slawu(sweti nikola) i ja mu odgoworio: hwala,takodje:smeh: nisam obracao paznju na njegowo lice narawno,ali sad kad se sjetim,mora da je bio pocrwenio i to dobro..mozda me htio i pojesti..jbg..dijete ..ne zna:roll::smeh:
starsica
27.10.2008, 02:20
secam se.. moji su kupili neki zuti bajs, Poni za decu, a ja nisam znala da ga vozim.. i posto sam savladala taj strah od pada, nakanim se da sednem i naucim.. on je sve vreme trcao pored mene i pazio da ne padnem, jer nisam znala da zakocim bicikl :) posle nekog vremena sam uspela da zakocim.. i padnem.. on je bio pored mene tada i ostao je je jos dugo.. on je bio taj koji me drzao za ruku dok sam isla prvi dan iz zabavista.. pa kad mi nije davao da gledam "Mazu i Lunju" jer se igrao sa mojom kosom.. deca :)
ni pre malo vise godinu dana mi takodje nije dao mira jer mi se igrao sa kosom.. samo sto vise nismo bili deca.. :srce:
secam se kako sam do pre dve godine bila relativno srecna;)
diktatorka
28.11.2008, 16:06
...malo nebulozno ali secam se
da sam se ranije mnogo vise secala...
robert ns
29.11.2008, 00:48
haiku stihova u punom kafancetu
jedne vestice
secam se vremena provedenom u citaonici odmah tu kraj biblioteke
secam se samo ne znam zasto me ona sada mrzi?
ah taj kafe i te knjizevne veceri nedeljom od 20h
a da smo mogli svi bi se ukrcali u tu barku i ...krenuli ka konobaru zapcu
Danas je Dan Republike.
Sećam se crvene marame i plave kapice. I prijema prvaka u Pionirsku organizaciju. I kako smo svi bili veliki, bitni i konačno ravnopravni dok smo izgovarali zakletvu, a ponosni roditelji, babe, dede i ostala mnogobrojna rodbina šmrcala iz publike.
I bilo nam je tako važno što smo:
Pošteni,
Iskreni,
Odani,
Neumorni,
Istrajni i
Radni.
Da li smo i danas takvi? :hmm:
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.