PDA

Puna verzija : Pet dana trube i ludog provoda, Sabor u Guči

SQUAW
06.08.2008, 13:48
http://img515.imageshack.us/img515/4474/73583368mb5.jpgNajveća trubačka fešta u Srbiji, 48. dragačevski sabor, počinje danas u Guči, a od 6. do 10. avgusta se očekuje oko 600.000 posetilaca, od čega će najmanje 50.000 gostiju stići iz inostranstva. Pripremite se za muzičku ludnicu, trebaće vam snage, jer ipak je Sabor samo jednom godišnje.
Svake godine u Guču dolazi sve više stranaca, a osim tradicionalno velikog broja gostiju iz Slovenije, Bugarske, Nemačke i Francuske, na Sabor će po prvi put ove godine stići i mnogobrojni gosti iz Hrvatske. Takođe, tu će biti i Amerikanci, Rusi, Makedonci, Bosanci... Detaljna mapa Guče (http://www.blic.co.yu/_customfiles/Image/slike/2008/08_avgust/06/zabava/mapa_v.jpg)
Za „Zlatnu trubu“ će se takmičiti 24 orkestra, a na Saboru će prvi put nastupiti i 11 inostranih orkestara koji će se publici predstaviti u petak, 8. avgusta. Strani muzičari će osim svog lokalnog muzičkog programa imati obavezu da odsviraju i jednu numeru iz repertoara srpskih trubača, a zanimljivo je da su se najčešće odlučivali za pesme „Kalašnjikov“, „Mesečina“ i „Sa Ovčara i Kablara“.
Mesta u hotelima i motelima u Guči i okolini odavno nema, a iako je prenoćište u hotelu „Zlatna truba“ u Guči koštalo 100 evra, sva mesta su odavno popunjena. Za vreme Sabora u hotelu će boraviti poslovni ljudi iz Izraela, ruski ambasador, kao i nekoliko poznatih imena naše estrade. Za vreme Sabora u Guči će boraviti i ambasador Norveške koji je zakupio kuću u užem centru Guče.
I ove godine RTS će prenositi veći deo Sabora čiji je domaćin ponovo bivši ministar Velja Ilić.
- Prošle godine je 1.900.000 ljudi gledalo takmičenje trubača na finalnoj večeri. Tražili su nam iz Makedonije i drugih zemalja u okruženju da se uključe u prenos. Na realizaciji Sabora radiće ista ekipa koja je radila „Evroviziju“ - kaže direktor produkcije Dobrivoje Marinski.

Mrkonjić i Ilić otvorili Sabor

Ministar za infastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić i narodni poslanik Velimir Ilić označili su danas početak ovogodišnjeg Sabora trubača u Guči, podizanjem saborske zastave na jarbol, uz himnu manifestacije "Sa Ovčara i Kablara".
Uz "prangijanje" sa okolnih brda, ministar Mrkonjić je rekao da je Sabor najveća manifestacija izvornog narodnog stvaralaštva u Srbiji i da će Vlada uvek biti njen pokrivitelj, kao što je i ove godine.
"Narod koji ne poštuje svoju tradiciju i nema budućnost", rekao je Mrkonjić. Prema njegovim rečima, do 2010. godine, to jest do 50. izdanja Sabora, za Guču će biti izgrađen put i biće otvoren saborski muzej, a vlada Srbije će svake godine izdvajati po 20 miliona evra za ovu manifestaciju.
Podsetimo, prestižni muzički časopis „Rolling Stone“ uvrstio je Dragačevski sabor trubača u Guči među 15 najboljih evropskih festivala. U novom broju francuskog izdanja časopisa Sabor u Guči se našao u društvu najčuvenijih evropskih rok festivala, poput „Rok-an-sen“ u Parizu i „Rok Verhtera“ kod Brisela. „Četiri stotine srpskih truba u stilu ‘Crne mačke, belog mačora’ prave ludnicu na seoskim ulicama. Atmosfera je zagarantovana!“, opisuje „Rolling Stone“ Dragačevski sabor.

Upozorenje za vozače

Vladimir Rebić, šef odseka u Upravi saobraćajne policije, kaže da će prvi, najširi prsten pokrivati magistralne pravce od Beograda, Kraljeva i Užica, a nedisciplinovani vozači će biti praćeni i iz helikoptera. „Apatinska pivara“, koja je nedavno Saobraćajnoj policiji poklonila najmodernije alkometre, a u saradnji sa policijom je pokrenula akciju „Kad pijem - ne vozim“.

Autobuski prevoz

Karta iz Beograda direktno do Guče autobusima „Pegaza“ košta 830 dinara u jednom pravcu. Jedini polazak je u 14.30. Autobusima „Autoprevoza“ (saobraćaju na svakih sat vremena od 4 sata ujutru) za 1.275 dinara (povratna karta) možete da stignete do Čačka, a odatle za 150 dinara (takođe na svakih 60 minuta) do Guče.

Parking do 3.000 dinara

Parking za putnička vozila se plaća 500 dinara (po jednom danu), a za autobuse 3.000 dinara. Taksi i dostavna vozila parking plaćaju 1.000 dinara. Za vozila u tranzitu naplaćuje se kaucija od 500 dinara, a povraćaj novca vršiće se na izlaznoj rampi. Vozilo ne sme biti u Guči duže od 30 minuta.

Ulaznice 500 dinara

Ulaznica košta 500 dinara i važi za sve dane Sabora. Za organizovani dolazak autobusa sa 50 i više putnika uvodi se kolektivna ulaznica uz popust od 20 odsto. Karte se mogu kupiti i u autobusima „Pegaza“ i „Autoprevoza“. Ulaz ne plaćaju lica sa prebivalištem u Dragačevu.

Satnica najvažnijih dešavanja u Guči

Sreda, 6. avgust
10.00 - otvaranje Sabora
11.00 - otvaranje izložbenog štanda, turistička ponuda Dragačeva
16.00 - otvaranje
likovnih izložbi

Četvrtak, 7. avgust
13.00 - saborsko venčanje
17.00 - kulturno-umetnički program
21.00 - koncert majstora trube

Petak, 8. avgust
13.00-15.00 - revija inostranih trubačkih orkestara
14.00 - narodni višeboj
17.00 - polufinalno takmičenje orkestara seniora
21.00 - koncert stranih orkestara
23.00 - koncert Bobana Markovića

Subota, 9. avgust
7.00 - trubačka budilica ulicama Guče
13.00 - takmičenje zdravičara, izbor najlepše muške i ženske narodne nošnje
17.00 - defile učesnika Sabora ulicama Guče
18.30 - takmičenje pionirskih i omladinskih orkestara
23.00 - ponoćni koncert

Nedelja, 10. avgust
11.00 - defile učesnika programa (seniorski orkestri - finalisti)
12.00 - improvizacija stare dragačevske svadbe
15.00 - finalno takmičenje trubačkih orkestara
19.00 - proglašenje pobednika
20.00 - veliko
saborsko kolo

Blic

http://www.guca.co.yu/

Becar
06.08.2008, 17:21
Bio sam u prosli cetvrtak da sklopim ugovor sa njima oko neke pvc opreme i ako ta truba ni meni ni caletu ne znaci puno posto smo mi lalosi ali otisli smo da ugodimo drugima a i naravno zbog biznisa jer su zaradjenje velike pare.Saradnja ce se nastaviti i narednih godina.A u sali kazem: Dole Guca zivelo Deronje :) Ali biznis je biznis

GostBG
06.08.2008, 19:46
Bolje da ste napisali da pocinju Olimpijske Igre.za ovu seljacku Olimpijadu svi alkosi znaju u sekund kad pocinje,koliko je brlja,ljuta,i sve vrste piva i mesa sa rostilja i raznja.Nemo da brigate !! :kuler::rasta2: :pijani::pijani::pijani::pijani:

memento
06.08.2008, 21:30
Sabor u Guči je još jedna od brojnih prilika da pokažemo svoju podeljenost i netoleranciju. Jedni će opet blatiti one koji pljuju po Exiti i tako u nedogled voditi jalove duele, ne shvatajući da su suštinski isti i u stvari samo prividno različiti izraz jednog stanja duha koji se zove primitivizam i uskogrudost.

Ne znam u čemu je to prednost hamburgera i hot doga nad jagnjetinom i prasetinom, ili marihuane, ekstazija i teških droga nad alkoholom raznih sorti i, naravno, obratno. Ni jedni ni drugi neće priznati onim drugima i da i Exit i Guča zaista visoko kotiraju u tom usranom inostranstvu kojem tako težimo i kojeg smo tako nezdravo gladni, već će i poklonici Exita i Velikog brata, sa jedne strane, i poklonici Guče i „48 sati svadba“ s druge strane za sebe prisvajati ekskluzivno pravo licence za pravovernost i dobar ukus.

Da li je to baš tako?

Naravno, ovo je smo moje subjektivno mišljenje...

starsica
06.08.2008, 21:48
licno, ne volim trubace, pa samim tim ni desavanja vezana za nju :beyond:
meni je tamburica keva :lazy: truba mi suvise.. ne znam, agresivna..
naravno svakom svoje po ukusu, ali bih se ja pre opredelila za tamburu nego trubu.. ili za Exit.. ;)

veverica
06.08.2008, 21:51
...vlada Srbije će svake godine izdvajati po 20 miliona evra za ovu manifestaciju...

Izgleda da je samo meni ovo zapalo za oko... :blink:

starsica
06.08.2008, 21:56
Izgleda da je samo meni ovo zapalo za oko... :blink:
vala sad je i meni :blink:
e sad sam besna, na neke pametnije stvari, tipa zdravstvo ili saobracaj.. ma ko to jebe, pa imamo Gucu u koju treba investirati, a drzava nek' nam propada i nek' se sve rasproda da nista srpsko ne bude srpsko :dry:
ali neka, imamo zastitni znak Srbije, festival u Guci u koji se investira.. a puteve i zdravlje ko jebe.. :dry:

yossarian
07.08.2008, 11:26
Bolje da ste napisali da pocinju Olimpijske Igre.za ovu seljacku Olimpijadu svi alkosi znaju u sekund kad pocinje,koliko je brlja,ljuta,i sve vrste piva i mesa sa rostilja i raznja.Nemo da brigate !! :kuler::rasta2: :pijani::pijani::pijani::pijani:

Ти мора да си неки урбани паметни дечко из Београда који је превазишао ову сељачку земљу?

vala sad je i meni :blink:
e sad sam besna, na neke pametnije stvari, tipa zdravstvo ili saobracaj.. ma ko to jebe, pa imamo Gucu u koju treba investirati, a drzava nek' nam propada i nek' se sve rasproda da nista srpsko ne bude srpsko :dry:
ali neka, imamo zastitni znak Srbije, festival u Guci u koji se investira.. a puteve i zdravlje ko jebe.. :dry:

А ко ти је рекао да је држава давањем тог новца престала да улаже у здравство или саобраћај?
А бренд је јако битна ствар, као и туристичка индустрија. Шта мислиш колико новца Риу донесе карневал, Новом Саду Егзит, Октоберфест Минхену, Лав парејд... ? Мислиш да то може без улагања?
Држава мора да помаже и културна дешавања, посебно ову манифестацију народног стваралаштва. Мора да постоји нешто и ван Београда и Новог Сада.

SQUAW
07.08.2008, 11:31
Bolje da ste napisali da pocinju Olimpijske Igre.

Vest je vest. Ne dele se i ne postavljaju prema tome koja nam se dopada, a koja ne :)

Sabor u Guči je još jedna od brojnih prilika da pokažemo svoju podeljenost i netoleranciju. Jedni će opet blatiti one koji pljuju po Exiti i tako u nedogled voditi jalove duele, ne shvatajući da su suštinski isti i u stvari samo prividno različiti izraz jednog stanja duha koji se zove primitivizam i uskogrudost.

Jedna više infantilna rasprava - Bitlsi ili Stonsi (Stonsi), Zvezda ili Partizan (Partizan! :pehar: :smeh:), dal je bolja riba bila Madonna ili Cindy Lauper (Cindy, bre!), jagnjetina ili prasetina itd... i gadan problem po mom mišljenju ima onaj ko te razgovore&rasprave ozbiljno shvata. Stvar ukusa. Meni samo nije jasno zašto bi neko imao išta protiv ijednog festivala na kojem se ljudi zabavljaju i koji u zemlju dovuče brdo stranaca, zaista. Treba da imamo oba.

Lično, ne idem u Guču, to mi ne prija, ne volim i nije mi zabavno, sve mi deluje kao jedan veliki krmećak, ali deo je tradicije i nemam ništa protiv onih koji to vole :)

Zvonchica
07.08.2008, 12:19
Ne ko voli, neko ne.. Ja kada čujem trubu, sva se naježim. Mnogo volim. :uredu:
Ne želim nikome da namećem mišljenje, poštujem ako ne voli takvu vrstu muzike. Ne volim narodnjake ali sabor trubača u Guči je sasvim nešto drugo. Ponoćni koncert koji se održava subotom i finalno takmičenje nedeljom su, bar meni, najbolje od svega što se tamo dešava.
I svadbarski kupus, naravno! :lol:
Bila sam dva puta do sada, trebali smo ići i ove godine ( sada bi otprilike tražili mesto za šator ) ali smo odlučili da te pare potrošimo na nešto drugo.
Sledeće godine nadam se da neću propustiti trube, jer stvarno je lud provod! ;)

BackaPalankaSRB
07.08.2008, 14:10
Ne ko voli, neko ne.. Ja kada čujem trubu, sva se naježim. Mnogo volim. :uredu:
Ne želim nikome da namećem mišljenje, poštujem ako ne voli takvu vrstu muzike. Ne volim narodnjake ali sabor trubača u Guči je sasvim nešto drugo. Ponoćni koncert koji se održava subotom i finalno takmičenje nedeljom su, bar meni, najbolje od svega što se tamo dešava.
I svadbarski kupus, naravno! :lol:
Bila sam dva puta do sada, trebali smo ići i ove godine ( sada bi otprilike trebalo da tražimo mesto za šator ) ali smo odlučili da te pare potrošimo na nešto drugo.
Sledeće godine nadam se da neću propustiti trube, jer stvarno je lud provod! ;)

Slazem se sa tobom to je nesto preterano,prosle godine bio sam sa drustvom nigde mi bolje nije bilo neopisivo

Becar kaže:
Bio sam u prosli cetvrtak da sklopim ugovor sa njima oko neke pvc opreme i ako ta truba ni meni ni caletu ne znaci puno posto smo mi lalosi ali otisli smo da ugodimo drugima a i naravno zbog biznisa jer su zaradjenje velike pare.Saradnja ce se nastaviti i narednih godina.A u sali kazem: Dole Guca zivelo Deronje :) Ali biznis je biznis

Па ста ако си лала..Србин си брате исто ко и бачвани,шумадинци,мачвани и тако даље

itebejac
07.08.2008, 14:31
Znate šta, meni se sviđa i Guča i Zlatna Truba i Boban Marković, pa i Kusturica i ostali. Ali oni imaju svoje kafane, imaju svoj milje, koji mi se isto dopada, kao i čaršije i Vranje. Guča je Guča i tu nema šta.
Ali meni se ne sviđa ono što se dešava u Bečkereku:
Subotom su svadbe, jeli? E, one su delom u Gradskoj Kući, jeli? E tu dežuraju subotom neki iz Zmijanja, pa dreču, dovode decu da prose itd. Stignu svadbari sa kolima, sa povorkom, bilo kako. Il su srbi, il mađari, il slovaci, il rumuni, ili je "mešana" svadba. I onda oni iz Zmijanja počnu sa limenom muzikom. Ako im platiš sviraju dalje - normala. Ako im ne platiš i kažeš im da ne sviraju jer se gore kod matičara ništa ne čuje, ili jer si doveo svoje tamburaše, ili svoju nacionalnu muziku svirajući orkestar, ili možda želiš da čuješ svadbeni marš gore u sali --- oni će početi da sviraju! Sviraće dok im ne platiš da prestanu! Spremni su i da se svađaju! A di ćeš ti svadbar, ili mladoženja započeti kavgu sa tamo nekima iz Zmijanja.
No, i u Bečkereku ima kafana za limenu muziku, i ja je ponekad pustim sa kompiša. Ali kad sam u ćefu.
Voleo bih jednom i u Guču da odem, ali eto sad su mi Dani Sela u Itebeju, rodnom selu, pa ću pre tamo. Pozdrav za sve u Guči, i za sve svirače (koji nisu kao ovi iz Zmijanja).

starsica
07.08.2008, 18:46
yossa kaze:
А ко ти је рекао да је држава давањем тог новца престала да улаже у здравство или саобраћај?
А бренд је јако битна ствар, као и туристичка индустрија. Шта мислиш колико новца Риу донесе карневал, Новом Саду Егзит, Октоберфест Минхену, Лав парејд... ? Мислиш да то може без улагања?
Држава мора да помаже и културна дешавања, посебно ову манифестацију народног стваралаштва. Мора да постоји нешто и ван Београда и Новог Сада.
nisam ja rekla da se ne ulaze u te grane, ali ne vidim za sta ima da se izdvoji 20 miliona evra :dry: za svo to pivo i volove na raznju?
yeah right..
i mislim da je to nepotrebno, toliko novca ne vidim gde ode.. mozda sam slepa ali opet.. moje skromno misljenje :roll:

Gromovnik
07.08.2008, 22:39
Ma to se Mrkonjić izlanuo, vidite da čovek nije hteo da otvori sabor dok mu tobože prijatelj Velja nije stigao. Baš će Djelić i ostala kompanija da mu daju 20 miliona da skuca u Guču.
Guča jeste brend, baš kao i Exit, a na Zaječarskoj gitarijadi treba još mnogo poraditi. I nama trebaju sve tri manifestacije, iz razloga da se narod malo proveseli, opusti ali i iz ekonomskih razloga, može tu dosta da se zaradi.
Problem sa Gučom je prostor, pre šest-sedam godina nije bilo toliko mase pa je zaista bila uživancija otići, a poslednjih par jednostavno je sve prenatrpano, a po svemu sudeći biće vremenom još gore. Trebalo bi tražiti neko rešenje u tom smislu.

yossarian
08.08.2008, 01:18
Pozdrav za sve u Guči, i za sve svirače (koji nisu kao ovi iz Zmijanja).

Шта ти је Змијање?

nisam ja rekla da se ne ulaze u te grane, ali ne vidim za sta ima da se izdvoji 20 miliona evra :dry: za svo to pivo i volove na raznju?
yeah right..
i mislim da je to nepotrebno, toliko novca ne vidim gde ode.. mozda sam slepa ali opet.. moje skromno misljenje :roll:

А де си видела да држава точи пиво или окреће волове на ражњу у Гучи? Много тога има у шта може да се уложи, па 20 мил. евра ти није ништа, то је километар аутопута кроз Грделичку клисуру! У Гучу долазе десетине хиљада туриста, а туристи су захтевна братија. Дакле, може дас уложи у изградњу путева у и око Гуче, може да се издвоји за уређење града, за канализацију, за фасаде, за јавне површине, за простор где се одржавају манифестације, за водиче, за редаре, за полицију, за разноразне пратеће активности, зашто не, и за забављаче који ће да привуку туристе, за наградне фондове, за потпомагање којекаквких КУДова... не можеш да критикујеш утрошак средстава ако не знаш како су утрошена. А 20 мил. евра сигурно нико није дао за пиво и волове.

starsica
08.08.2008, 02:55
А 20 мил. евра сигурно нико није дао за пиво и волове.
samo sam dala primer.. :dry:
meni 20 miliona evra jeste mnogo, iz razloga sto nikad nisam na gRomili videla vise 1000.. a kamoli ovoliko.. i samo ovoliko investiranje mi zvuci kao megalomansko.. jednostavno ne razumem gde toliko pare odu.. kontam ja da za neka ulaganja te pare nisu ni pi*kin dim, ali sto je mnogo, mnogo je..
a gde je lova od sponzora, zarada od sponzora.. zarada od turista.. ne znam ja, lupetam zato sto mi nije jasno gde sve to moze da ode..
u principu, nije ni bitno.. hleba i igara.. :roll:

yossarian
08.08.2008, 09:40
samo sam dala primer.. :dry:

Само сам одговорио такође метафорично :beyond:

meni 20 miliona evra jeste mnogo, iz razloga sto nikad nisam na gRomili videla vise 1000.. a kamoli ovoliko.. i samo ovoliko investiranje mi zvuci kao megalomansko..

Не можеш рачунати колико је за државу мало или пуно по томе колико си ти новца видела на гомили. Државни буџет је цирка 8,5 милијарди евра...

jednostavno ne razumem gde toliko pare odu.. kontam ja da za neka ulaganja te pare nisu ni pi*kin dim, ali sto je mnogo, mnogo je..

Не знаш где оду ал знаш да је много? :roll:

a gde je lova od sponzora, zarada od sponzora.. zarada od turista.. ne znam ja, lupetam zato sto mi nije jasno gde sve to moze da ode..

Лова од спонзора и зарада од туриста иде онима који издају собе, држе те кафане, шатре, продају пиво, сувенире, волове... општини и држави иду таксе, порези, што се више прода и потроши то је више пореза држави.
Већ сам рекао, туризам је озбиљна индустрија. Узми рецимо Будву, станове не гради држава, хотеле не гради држава, собе не издаје држава... али опет држава улаже у путеве до Будве, аеродром у Тивту, канализацију, водоснабдевање, осталу инфраструктуру за нове грађевине... јер туристи неће доћи без тога.

u principu, nije ni bitno.. hleba i igara.. :roll:

Наравно, у туризам и културне манифестације мора да се улаже. Иначе добијамо само спаваонице и претрајавање уместо живота.

Kal_el
08.08.2008, 09:49
Dozivljavam i Guçu i Exit kao jedno veliko okupljanje alkoholiçara , kurvi i narkomana ...
i to drzava finansira :smeh: samo fali onaj pop da ih prska vodom kao Karadziça :hahaha:
nemamo mi gde drugo da ulozimo novac jer smo zbrinuli svu decu kako şkolama tako i bolnicama i igraliştima ...
imamo privatno izfinansirane vrhunske sportiste i s druge strane drzavne stipendiste na lakim drogama i flaşiste da im se dive ...
eto nama hleba (opijata) i igara :uzbud:

yossarian
08.08.2008, 10:23
Dozivljavam i Guçu i Exit kao jedno veliko okupljanje alkoholiçara , kurvi i narkomana ...

Што је дефиниција екстра провода :uzbud:
Мислим да на Гучу иде далеко мање наркомана и курви, мислим да је профил гостију мало другачији. Дакле, како привучи курве на Гучу, наркомани не морају :uzbud:

i to drzava finansira :smeh: samo fali onaj pop da ih prska vodom kao Karadziça :hahaha:

Ти би радије да хоџа да запис... :fijuk:

nemamo mi gde drugo da ulozimo novac jer smo zbrinuli svu decu kako şkolama tako i bolnicama i igraliştima ...
imamo privatno izfinansirane vrhunske sportiste i s druge strane drzavne stipendiste na lakim drogama i flaşiste da im se dive ...
eto nama hleba (opijata) i igara :uzbud:

Као што већ рекох, нико није престао да даје новац за школе, болнице и игралишта тиме што је уложио мало новца у туризам и културу.

veverica
08.08.2008, 11:35
Мислим да на Гучу иде далеко мање наркомана и курви, мислим да је профил гостију мало другачији.

Mda... :roll: profil gostiju je malo drugačiji... :roll:

"Ko ne razume Gucu, ne razume Srbiju" - Vojislav Koštunica

http://img515.imageshack.us/img515/7180/elitaizguce01kb3.jpg

http://img515.imageshack.us/img515/8985/elitaizguce02dw5.jpg

http://img397.imageshack.us/img397/7249/elitaizguce03jt3.jpg

http://img397.imageshack.us/img397/9720/elitaizguce04jd9.jpg

http://img397.imageshack.us/img397/5461/elitaizguce05wa5.jpg

http://img84.imageshack.us/img84/4387/elitaizguce06xh4.jpg

http://img172.imageshack.us/img172/5451/elitaizguce07ot9.jpg

http://img503.imageshack.us/img503/5518/elitaizguce08qb5.jpg

http://img294.imageshack.us/img294/1388/elitaizguce09sb7.jpg

http://img294.imageshack.us/img294/2237/elitaizguce10ia2.jpg

http://img515.imageshack.us/img515/1328/elitaizguce11li9.jpg

http://img210.imageshack.us/img210/2680/dsci0045probawp2.jpg

http://img210.imageshack.us/img210/8680/dsci0036cb0.jpg

yossarian
08.08.2008, 11:53
Mda... :roll: profil gostiju je malo drugačiji... :roll:

Мени ови више личе на пијанце него на наркомане. Ове слике ме нису убедиле да су ови исти људи били на Егзиту.

"Ko ne razume Gucu, ne razume Srbiju" - Vojislav Koštunica

Свака му је Његошева... :klanj: :srbija:

veverica
08.08.2008, 12:10
Мени ови више личе на пијанце него на наркомане. Ове слике ме нису убедиле да су ови исти људи били на Егзиту.

Свака му је Његошева... :klanj: :srbija:

Narkomani, alkoholičari, what's the difference? :beyond:
Važno je da je dobra zabava. :beyond:

SQUAW
08.08.2008, 12:32
A kakve veze ima ko posećuje festival i šta neki ljudi rade na bilo kom festivalu? :huh: Ja ne kapiram jel ste vi generalno onda protiv svakog festivala u svetu, okupljanja, parada, koncerata, sabora... whatever? :huh: Svuda ima i narkomana i alkoholičara i budala i lopova i kurvi i milicije iiiii... razvedenih žena (ovo je iz bumeranga, da mi neko ne zameri :smeh: it was beyond my control). Svaki festival je isti što se toga tiče, svuda. Ako ti se ne dopada - ne odeš, jednostavno je.

veverica
08.08.2008, 15:47
Ja:jokjok: protiv...
Bila na Exit-u (više puta, uključujući i "nulti"), a bila i u Guči 2003.
Nadam se da me to ne čini alkoholičarkom, kurvom ili narkomanom i da se neću razvesti (pa ja nisam ni udata... :cesces:)... :roll:

Guču pamtim po pivu,

http://img187.imageshack.us/img187/2299/dsci0039cc2.jpg

po liciderskim srcima,

http://img187.imageshack.us/img187/8985/dsci0015qn9.jpg

pečenim volovima,

http://img233.imageshack.us/img233/7395/dsci0042py0.jpg

jednoj maloj plavoj devojčici na dedinim ramenima koja je bila najveseliji gost (zaboravila sam joj ime, davno je bilo, ali sam onomad uzela njenu adresu i poslala joj slike),

http://img246.imageshack.us/img246/4577/dsci0035ib9.jpg

po savršenoj prirodi u okolini...

http://img170.imageshack.us/img170/7980/dsci0069jp7.jpg http://img291.imageshack.us/img291/9268/dsci0070mq5.jpg

SQUAW
08.08.2008, 21:25
Ja:jokjok: protiv...

Bila na Exit-u (više puta, uključujući i "nulti"), a bila i u Guči 2003.

Nadam se da me to ne čini alkoholičarkom, kurvom ili narkomanom i da se neću razvesti (pa ja nisam ni udata... :cesces:)... :roll:

Naravno da te ne čini (sve i da voliš da popiješ i sve i da se tamo malo nacvrcaš), u tome je moja poenta. A i narkomani i alkosi i kurve su ljudi i imaju dušu. Samo se zabavljaju/rade/žive na drugačiji način i pritom ugrožavaju sebe i svoje zdravlje, a ne tebe ili mene :)

Angus
08.08.2008, 21:28
A kakve veze ima ko posećuje festival i šta neki ljudi rade na bilo kom festivalu? :huh: Ja ne kapiram jel ste vi generalno onda protiv svakog festivala u svetu, okupljanja, parada, koncerata, sabora... whatever? :huh: Svuda ima i narkomana i alkoholičara i budala i lopova i kurvi i milicije iiiii... razvedenih žena (ovo je iz bumeranga, da mi neko ne zameri :smeh: it was beyond my control). Svaki festival je isti što se toga tiče, svuda. Ako ti se ne dopada - ne odeš, jednostavno je.

...ne znam...sta fali razvedenim zenama?...:roll:

SQUAW
08.08.2008, 21:38
Ništa, pretpostavljam. To je bila samo šala, što i naglasih, znaš... :roll:

Angus
08.08.2008, 21:41
Ništa, pretpostavljam. To je bila samo šala, što i naglasih, znaš... :roll:

...onda sam ja pogresno razumeo...kao...razvedene zene su najgore...:roll:
...izvinjavam se sto sam gloop...:roll:

love hunter
09.08.2008, 10:37
E, daaa...

...divno mesto, ta Gucha...

...tu mozemo videti Mrkonju i Selju kako se grlU i ljubU...i zderu pechenje...divan prizor...idealno mesto za alkoholisanje, povratjanje i blejanje ispod sukaNja...dobre ribe mogu da se izuju, popnu na astaL i omogucU uradjenim dJecharcima da obavljaju malopre pomenutu radnju...strendzeri mogu da pokazu da nismo samo mi stoka, i oni konjE za trku imaDu...Egipcani (postao sam toliko kulturan da cigane ne zovem ciganima) mogu da se osecaju kao pravi umJetnici, a ne kao tezgaroshi koji jedva chekaju da im neko uvali kintu u trubu...lokalno stanovnishtvo moze da zadovoljno trlja ruke zbog iznenadnog priliva kapitala...oni manje vedni ili sposobni uvek mogu da prosjache na ulici...patriote mogu da kupuju suvenirchice posvecene bratu alternativnomlekaru ili vojskovodji ili bilo kom od brace...svoju podrshku i divljenje nashim herojima davace, naravno, ispod cirade, masne brade, krvavih ochiju i sa obavezna tri prsta u zraKu...

...vrhunac spoja mudrosti i inteligencije, tzv. "guchizma" je ovo: "Ko ne razume Gucu, ne razume Srbiju" - Vojislav Koštunica
...zashto li mi kroz glavu prolaze stihovi O. Mandica "...smejem se, smejem se, smejem se, a plakao biiiiih..."

@Veverica: mogla si komotno da postavish josh koju sliku, tako bi mi totalno blokirala komp. Bravo.

Kal_el
09.08.2008, 11:00
Nemam nişta protiv te pomenute grupacije :roll: ako ne smeta okolini naravno ali ...
sam protiv finansiranja od strane drzave takvih manifestacija ...
To je isto şto i ispiranje mozga putem dnevnika protiv koga se bune Yossa , Skvo i ostale demokrate i faşisti ...
Pa zar to nije isto kao razne burek i yogurt revolucije ?
Damo vam stoko dzabe sendviç i pivo pa urnişi grad , selo , znanje imanje itd.
İ posle oçekujete da neko da zivot za Srbiju ili vam izda liçnu kartu bez guzve :hahaha:
E pa ne moze :hahaha: prvo u red stoko pa onda liçna karta i drzavljanstvo :smeh::hahaha:

Rohalj Baze
09.08.2008, 11:46
Bas mi zao sto cu propustiti....:(

Gospodin Ne
09.08.2008, 12:25
@hunter
Romi u narodu poznatiji kao cigani koje ti zoves Egipcani (ża geografija?) jesu umJetnici...
Eno obilaze svet, zabavljaju strance virtuoznom svirkom, koja je puna pozitivne energije za razliku od vecine (domacih) muzicara koji sviraju modernu muziku, plagijat (uglavnom) anglosaxonske kulture i tom istom zabavljaju domacu publiku...

Lepo je kad jedna zemlja ima tako sharenu muzicku scenu posto monotonija ubija.

Ja sam za EXIT i Guču...

believer
09.08.2008, 12:51
E, daaa...

...divno mesto, ta Gucha...

...tu mozemo videti Mrkonju i Selju kako se grlU i ljubU...i zderu pechenje...divan prizor...idealno mesto za alkoholisanje, povratjanje i blejanje ispod sukaNja...dobre ribe mogu da se izuju, popnu na astaL i omogucU uradjenim dJecharcima da obavljaju malopre pomenutu radnju...strendzeri mogu da pokazu da nismo samo mi stoka, i oni konjE za trku imaDu...Egipcani (postao sam toliko kulturan da cigane ne zovem ciganima) mogu da se osecaju kao pravi umJetnici, a ne kao tezgaroshi koji jedva chekaju da im neko uvali kintu u trubu...lokalno stanovnishtvo moze da zadovoljno trlja ruke zbog iznenadnog priliva kapitala...oni manje vedni ili sposobni uvek mogu da prosjache na ulici...patriote mogu da kupuju suvenirchice posvecene bratu alternativnomlekaru ili vojskovodji ili bilo kom od brace...svoju podrshku i divljenje nashim herojima davace, naravno, ispod cirade, masne brade, krvavih ochiju i sa obavezna tri prsta u zraKu...

...vrhunac spoja mudrosti i inteligencije, tzv. "guchizma" je ovo: "Ko ne razume Gucu, ne razume Srbiju" - Vojislav Koštunica
...zashto li mi kroz glavu prolaze stihovi O. Mandica "...smejem se, smejem se, smejem se, a plakao biiiiih..."

preterujes...necu da kazem "kao i obicno" ali ponekad si bas sklon tome....
ne,nemam nista protiv Guce
nemam nista protiv veselih curica koje se bose penju po astalu
to se zove "ludovanje"
u cemu je razlika izmedju pomenute radnje u Guci ili na Exitu?! u tome sto se u Guci penju curice na astal a na Exitu na ramena?
dakle,nemam nista protiv
a posebno ne protiv Bobana Markovica ili Fejata Sejdica
jedino sam protiv laznog urbanog i laznog elitizma

DrinChe
09.08.2008, 13:13
Vašar k'o vašar, ali skoro pa svetskih razmera. Ovoga puta, prvi put u životu, :navodno: saglasna sam sa Koštunjavim po pitanju definicije. Tačno tako, treba razumeti.

I naravno, želim vam lep provod :uredu:

yossarian
09.08.2008, 16:47
Nemam nişta protiv te pomenute grupacije :roll: ako ne smeta okolini naravno ali ...
To je isto şto i ispiranje mozga putem dnevnika protiv koga se bune Yossa , Skvo i ostale demokrate i faşisti ...
İ posle oçekujete da neko da zivot za Srbiju ili vam izda liçnu kartu bez guzve :hahaha:
E pa ne moze :hahaha: prvo u red stoko pa onda liçna karta i drzavljanstvo :smeh::hahaha:

Иди бегај, испирање мозга. То је журка, карневал, туристичка манифестација, бренд, а уједно и манифестација културе и очувања традиције. Зато држава треба да учини све да помогне ту манифестацију.

SQUAW
09.08.2008, 17:19

To što ti porediš je isto kao dupe i oko, za mene... pa bih te zamolila da me ne tumačiš više, ne ide ti. Al' dobro, tako ti razmišljaš - nemam ništa protiv :beyond:

GostBG
10.08.2008, 19:49
I tome dodje kraj.Zao mi braca cigani bre!!:(

BaneK
10.08.2008, 20:51
Zaradiše 3 miliona evra od ulaznica!!! heeebote,