Puna verzija : Predlozite Gde Ici Na Pecanje
Ako imate neki predlogt recite
Ja sam za GLOZAN I CRNI VIR
Sve zavisi od toga koju ribu ganjate i da li volite dubinke ili skobaljanje,musicarenje itd...Za stuku,soma,smudja jer te ribe najvise ima u Savi a skobalj,mrena,klen,som te ribe najvise ima u Drini pa sad ko voli neka iskusa jos jedno novo iskustvo:)
Pozdrav svim lovcima i ribolovcima
exploited
20.08.2008, 20:53
Selo Dubovac na Dunavu.....kada od Kovina ides prema Beloj Crkvi....
mozes da iznajmis i camac pa da odes na Zilavu (ostrvo)....extra je
sa obale radi saran i babuska a iz camca ako cimas na filet idu smudjevi a na tvistera hoce da se zakaci i veci komad bucova
dodjite u Kanadu... reka i jezera koliko vam srce zeli (u zavisnosti koju vrstu ribe volite da pecate). Ovde je najpopularnija jezerska pastrmka, smudj i keciga:) Zimi je glavni sport Ice fishing, na koje sa jos nisam usudila - nesto nemam poverenja u debljinu leda:jok:
Pecaroške destinacije su naravno vrlo važne za uspešan ribolov. Međutim, najvažnija stvar za ribe je ješka ili mamac! Verujte!:zlocko:
Pecaroške destinacije su naravno vrlo važne za uspešan ribolov. Međutim, najvažnija stvar za ribe je ješka ili mamac! Verujte!:zlocko:
Sinoc sam isla na Veliku reku i pecala na račiće. Pecala je ko luda, ali ja nisam upecala nista. Koja bi to riba mogla da bude! Zapeca, jedan udar i gotovo, skine mamac:huh:
Ili meni otkazuju refleksi:uzbud:
U ribarnicu, definitivno...Sa jedno 3.000 umesto mamka ima štošta da se odnese kući sa verovatnoćom od skoro 90%.
Zvonchica
26.08.2008, 13:45
Ja ću da predložim gde ne ići na pecanje sa malom decom.. :roll:
Brana na Palićkom jezeru, između trećeg i četvrtog sektora.. Nikako sa malom decom.. :jok: Ne mož' obuzdat' a nema mesta za trčkaranje i igranje.
Ribe inače ima.. :uredu:
ser_gogsy
31.08.2008, 23:00
Ljubitelji pecanja i ribolova znaju da je sada najbolje vreme za cepanje odnosno pecanje :) . . . kraj avgusta i septembar mesec, meni su omiljeni vremenski period kada izlazim na ove naše upropašćene, izlovljene i zagadjene vode pun entuzijazma i optimizma da će se nešto i u čuvarci naći ;) ... Kako prolaze nesnosne vrućine, ustupajući mesto lepim i klimatski umerenim danima, tako i riba biva sve aktivnija u potrazi za hranom.
Pošto spadam u onu grupu "vikend pecaroša" , usresredjen sam na pecanje bele ribe, babuške (melez) i u manjoj meri štuke, a ako naleti koji šarančić, mojoj sreći nikad' kraja :smeh:
Daklem, moja preporuka je :
1. "Bačko Gradište i mrtva tisa kod bisernog ostrva"... tu imade babuški , odnosno meleza, koliko ti duša hoće :lazy: , najbolje grize na ružu, mladi kukuruz, može i nokla, a glistu ne bih preporučio jerbo od manjova nemož' da se živi :jok:
Ova očuvana mrtvaja se granići ili protiće kroz poljoprivredno područje velikog rita , „Bisernog ostrva“ i „ vikend“ područja Bačkog Gradišta i Čuruga. Dužina mrtvaje je oko 25 km i predstavlja najdužu mrtvaju kod nas uz reku Tisu. Odsecanjem od svog toka Mrtva Tisa je očuvala svoje prirodne vrednosti. Bogata je kvalitetnom vodom, a razlog tome je odsustvo zagadivača i odsustvo povezanosti sa rečnim tokom. Pogodno je mesto za sportski ribolov ( 23 vrste riba ), rekreaciju, odmor i uzgoj voćarskih i vinogradarskih kultura. Peca se bela riba, babuška, šaran, smuđ....
2. "Kovilj-arkanj-na kraj sveta" je moja druga preporuka za lov štuke i babuške...
Kod sela Kovilj, odmah uz levu obalu Dunava, nalazi se ogromna močvara poznata kao Koviljski rit ili Arkanj. U pitanju je neverovatan lavirint rečica, jezera, šumaraka, sprudova, ostrva, bara, čitav jedan svet trske, lokvanja, žaba i barskih ptica.
http://www.serbiatravelers.org/images/putopisi/scg/arkanj/kraj-sveta.jpg
http://www.serbiatravelers.org/images/putopisi/scg/arkanj/trees.jpg
http://www.serbiatravelers.org/images/putopisi/scg/arkanj/arkanj01.jpg
Dakle, štapove u ruke i pravac na vodu :ok:
Baki_Baranda
11.09.2008, 11:07
U ovoj sobi cu vam preporucivati na koim mestima ide koja riba, i naravno, slike ulova :ok:
Ako imate neki predlogt recite
Ja sam za GLOZAN I CRNI VIR
ima li koja veca voda,a da nema manjova?
Baki_Baranda
27.10.2008, 12:01
saran, som, saran, som. Ovako, idemo redom. Opovo (Septembar) Saran 13 Kg, 9 Kg
Baranda (Septembar - Oktobar) Saran 11 Kg, 8.5 Kg, 8 Kg Som 16 Kg
Idvor - Farkazdin (Oktobar) Som 19 Kg
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.