Puna verzija : Veza na daljinu?
kissigirl
28.05.2006, 20:29
Svaka poruka koja mi stigne od decka je sledeceg sadrzaja: 'Ajde dolazi vec jednom,ne mogu vise da izdrzim bez tebe!Tako sam usamljen!...' Zajedno smo 4 meseca,ako se to moze tako nazvati,posto sam ja u inostranstvu,a on je u Jugi,i,uzasno mi mi nedostaje!Vidimo se svaka 2 meseca.Zato mi je sad palo na pamet pitanje:Sta mislite o vezama na daljinu?Da li to smatrate za preveliki pritisak,ili ste misljenja da ta velika,i dugotrajna,razdvojenost vredi,ako ste stvarno zaljubljeni?
nema pravila - ljubav je to. iskreno, ne verujem u takve veze (ljubav preko zice i sl.), jos ako je neko manje vise ljubomoran.. male su sanse.. moje iskustvo je takvo:sutoguz:
Srecno ljudi s tim:ok: Ali ja stvarno neverujem u to :dry:
Ja nebi izdrzao presiju toga da budem solo.:fijuk:
Bas i ja sebi cesto postavim to pitanje, da ili ne? Hmmm?
Od pre dva meseca otprilike, kako je moj momak dobio posao u Nemackoj, i ja imam vezu na daljinu. Cujemo se mi svaki dan (fala Bogu i kompjuterasima da su izmislili Skype :) ), imamo poverenje jedno u drugo, videli smo se dva puta od kako je otisao, ali ipak se bojim da ce razdaljina uticati na nas i da cemo se otudjiti i udaljiti. Ne znam :(
Ja imam strpljenja, a i gomilu obaveza tako da meni u principu vreme brzo prolazi, a isto tako i njemu. Ali ponekad se zapitam, pa gde to vodi i da li ima buducnosti za nas?
Sa druge strane, rano je razmislajti o nekom zajednickom zivotu jer je on tamo na novom poslu, u novoj sredini i tek se navikava. A opet ja ovde imam stalan posao... stvarno ne znam :(
Jedino sto mogu da kazem da je tesko... jako...
-Sticajem, pa i nisu bas, okolnosti, ja sam uvek bio taj koji je odlazio, al' zato uvek stavljao do znanja da "to" ne fercera i nema me:/puf. Bar sam uspevao da ostavim neka zadnja vrata otvorena(akujz zatreba da prenocim). Veza na daljinu? NE! Ko moze, (zaljubljeni) ako!
Jelisaveta
22.06.2006, 15:22
Pa i ja sam 3 godine bila sa momkom koji zivi dole a ja u nemackoj...
Bio je jako ljubomoran takoda smo se suvise svadjali,zbog gluposti!!!
Uvek sam razmisljala sta mi to znaci ustvari sta mi vredi da imam tamo dole decka,meni nije trebala nikakva avantura,niukom slucaju ali volela sam ga,tako da sam mu uvek verovala(nisam trebala)!!!!:ljutko: Na kraju sam saznala da me je nekoliko puta varao i lagao,ali ja nisam mogla da pricam snjime,nije ni imalo tako velike svrhe jer je uvek govorio da to nije tacno sto sam ja cula,da me drugi samo lazu,valjda nije hteo da me povredi,ili se bojao da cu da raskinem snjim...:wacko:
Cesto puta sam i mislila da je samo samnom jer bih hteo da dodje za nemacku da zivi,tako da bih kraj mene to i mogao da ucini,ali ja ni nisam pomislila na to,nikada nisam mogla sebi da predstavim kako je to ziveti snekim svoji ceo zivot,ipak sam ja jos i "mala":stid2:
Daljina nas je jako otudjila i udaljila,tako da sam raskinula....^
I mislim da mi je to bila prava odluka...
Kisigirl...a sta ces ti sada sa tvojim deckom,jeli ces ostati snjime u vezi,ili kako napredujes?!;)
Pozdravljam vas
kissigirl
22.06.2006, 19:17
Nemam pojma sta cu da radim.Mislim da sam se ohladila od cele te price.Kako je vreme prolazilo,sve manje mi je nedostajao.U pocetku sam mislila da je ok,pa nije tako strasno,izdrzacemo,pa mi se volimo [ (molim?!) prejake reci za moje godine]... Sada ne vidim to vise tako,na taj nacin.Ne osecam vise nista prema njemu,i nema svrhe nastavljati to.
Elli,vidimo se za mesec dana :jeee:
sanjalica
29.06.2006, 00:58
Bila sam u nazovi vezi nekih 9 meseci.
Daljina velika, drzava ista ...
nije nam se dalo...
Previse je to ...
Tesko sam prebolela, ali kako drugacije?
Kad god mi zatreba ja jedino mogu da cujem samo glas.
A gde je tu ostalo...
Nije to zivot!
Mozda nekima i uspe ...
Ja nisam imala tu srecu :jok:
Mozhda se 80km ne mozhe nazvati velikom daljinom, ali je ipak daljina... Ne mogu da zagrlim moju ljubav kad zazhelim, vetj moram da chekam vikend kad tjemo se videti, i kad tjemo groznichavo provoditi vreme zajedno, chekajutji josh jedan rastanak...
Ako je ljubav prava, ili bar lichi na pravu, mozhe da uspe... Treba samo pokushati, ne treba se predavati, i padati u ochajanje...
Mind_reset
13.08.2006, 13:16
Tja, ja sam romantik, htedoh reci stari ali... Verujem da je moguca veza na daljinu, ako partneri smatraju da je to izvodljivo, ako veruju jedno drugom i ako veruju u njihovu vezu kao nesto sto je vredno, mislim da je takva veza moguca. Treba naravno prihvatiti da "mnoga pravila ne vaze", da je takva veza po definiciji nesto drugo, ali.... ajde da budemo malo pozitivni, ...moguce je...:ok: :uredu:
Dali jos iko iole veruje da ljubav ali ona prava postoji:cesces: ,ljubavi postoje nije da ih nema,ima ih i to svakakvih ali one prave kao sto smo gledali,slusali,ne.Ne vise ljudska sujeta je zauvek sahranila na groblju zaborava.:love3: Sta nam je ostalo,ostala su nam kratka zadovoljstva koja koristimo kao utehu za izgubljenim ili neostvarenim ljubavima!I TAKO JE OD ADAMA I EVE.A veze kako na daljinu tako i one blize su odrzive dotle dok neko nepomisli da ga onaj j... u zrav mozak!Bilo bi to ukratko o tome................KO SE NIJE UVERIO UVERICE SE KAD TAD?
boki2006
16.09.2006, 00:36
To mu nekako dodje KRESEM MICU KROZ TELEFONSKU ZICU e jes mi to neka ljubav...
Ljubav je cudna stvar.
Veza na daljinu moze funkcionisati ali uz dosta truda,poverenja i iskrenosti.
A6quattro
20.09.2006, 18:01
Samo slobodno zaplovi i
nacices me.
blueella
14.12.2006, 18:51
Kod mene za sada funkcioniše,jer se manje-više ipak vidimo jednom u nedelju dana.Najduže da se nismo videli je 20 dana,to je sad:( i moram da izdržim još koji dan!
Masha 92
12.01.2007, 22:37
moja jedna takva veza je trajala nekih 2 meseca a pukla je jer je poceo da mi se svidja drugi decko...
mariposa
12.01.2007, 22:49
Ja ti kazem napred,ako sad stanes neces nikad saznati sta bi se dogodilo,tesko je ali moze da bude vrlo lepo,nemoj biti tuzna uvek rastani sa osmehom i srecna,tako vam ce biti lakse,i znaj da je sve moguce:uredu:
Nekad bas i nisam verovala da je moguce...Izgleda,sto sam starija sve vise mi neke stvari dolaze iz d..... u glavu... ;)
"Daleko od oka, nije daleko od srca." Julije Cezar svojoj zeni za vreme Galskog rata...
Veza na daljinu??? Otisla sam iz Juge u novembru 2006. Sto i ne bi bio dug period, da svoju ljubav nisam ostavila tamo. Doduse, bio je kod mene u decembru, pa ja planiram da idem kuci u februaru... sta da kazem? Za sada funkcionise. JAKO je tesko. Strasno mi nedostaje. Nedostajem i ja njemu. Sto neko rece, sva sreca pa ova danasnja tehnologija dozvoljava da se vidimo i cujemo svaki dan. Messenger je chudo! MOzda to u nasem slucaju funkcionise jer smo 4 god. zajedno a i tek smo par meseci razdvojeni. Deli nas 500 km. sto i ne deluje tako puno. 6 sati putovanja.
Iskreno i ja se pitam dokle cemo moci tako... Ja veci deo dana provedem na poslu pa mi vreme nekako prolazi. Najteze je uvece kad legnem pa misli krenu svojim putem...:( Sta sve zenski mozak ume da smisli!!!:uredu: A onda procitam mail...nabacim osmeh na lice i teram dalje. Jako je bitno poverenje. Na 1. mestu. ko to zna... mozda... ja sam optimista. Mozda mu dojadi zivot bez mene, pa se spakuje i zapali ovamo.........
Ako je ljubav obostrana i prava, sve veze pa i veze na daljinu, uspevaju!!!!
euridika
19.01.2007, 00:41
Ako je ljubav obostrana i prava, sve veze pa i veze na daljinu, uspevaju!!!!
:ok:
Nema tu mnogo veze da li je u pitanju daljina ili blizina, ljudi žive u istim stanovima, u braku godinama, pa varaju jedni druge. Ako se desi sudar svetova, pogode se energije, sve se može i kilometri se samo istope.
Trojanac
27.01.2007, 02:56
Iz iskustva znam da je sve to kratkog veka. Posle pocetne opijenosti postepeno se javlja nervoza, pa ljubomora pa ceste svadje dok se sve ne pretvori u pravi pakao! Mada, jedno lose iskustvo ne mora biti pravilo...:cesces:
sanjarack
17.02.2007, 11:12
da li mogu da funkcionisu veze na daljinu?
smejuljica
17.02.2007, 11:19
Milsim da mogu, ali ne mogu biti ozbiljne. Sto je lose jer se nikad dovoljno ne upoznate, a dobro jer se ne prekidaju zog toga sto ste se nekog zasitili.
Moze da uspe naravno ako je ljubav dovoljno jaka ali malo je takvih veza koje opstaju...:jok:
Tigerlily
19.02.2007, 16:31
Moja veza na daljinu je trajala 3 godine, onda je on prešao u Beograd, a venčanje nam je za 4 meseca. Ovo valjda znači da može da uspe :uredu: :osmeh:
Sve cestitke :)
Moje misljenje da je retko jako da "retki nadju retke" posebno kada je to na daljinu sklapanje veza i ljubav
Neuhvatljiva_
20.02.2007, 17:58
Teško...jako teško...
Jednostavno posle odredjenog vremena shvatite da tako divni trenuci u vašem životu prolaze a vi ste ih doživeli sami, jer taj neko nije mogao baš tad biti tu...
Shvatite da tih par dana kad ste zajedno pokušavate da nadoknadite i napravite rezerve ljubavi a ne da "trajete"...
Ja i moj dragi smo shvatili da smo jednostavno jedno za drugo i da ako budemo i dalje udaljeni "nestacemo" u vremenu...i počeli smo da živimo zajedno...Trenutak je bio naš... A ko nema mogucnost za tako nečim, bolje ni da se ne upušta...
...kakva slučajnost neuhvatljiva...:roll: ...i kod mene identičan slučaj...:fijuk:
la femme
22.02.2007, 01:08
Mislim da je moguce odrzati takvu vezu, ali da taj period razdvojenosti ne traje bas godinama... Jako je tesko i sigurno je da takav odnos zahteva vise truda i ulaganja nego "obicna" veza, ali ako mislite da nesto zaista vredi, e pa onda se vredi i potruditi!:uredu:
I da citiram Albera Kamija "Sve do cega se lako stize nije vredno, cak ni ljubav.":love5:
DanijElla
09.03.2007, 00:29
Ako se dvoje dovoljno vole, cene, poštuju, mogu i opstati, ma kolika daljina bila. Kilometri, razdvojenost (ali ne na više godina :huh: ) ne sprečavaju iskrenu ljubav ;)
Pa ako je NS-BG neka daljina:cesces: onda ja kazem da moze....za sada na tockovima non stop ali zajedno....;)
SansRomantic
09.03.2007, 18:46
Eto mene silom prilika u vezi za koju nisam verovala da je moguća! :zid:
Ne znam da li dobro, ili loše...ali posle toliko godina veze na blizinu, ode on na daljinu :huh:
Elem, zbog posla sada (i naredne godine) živi u Bosni... :beyond:
Da nije lako...nije...
Da funkcioniše...funkcioniše..za sad...ko zna šta se može dogoditi u svim ovim mesecima koji nam predstoje...
Nije Sarajevo daleko...ali se meni čini ponekad da nas čitav okean razdvaja...
:(
**princess**
07.04.2007, 00:10
ma ljubav je chudo... ako se stvarno vole, onda je sve moguce :)
Pa moze, ali ne predugo! Maksimalno dve godine! Ja to govorim iz licnog iskustva, mozda je nekome uspelo i duze! Moja jos uvek traje, ali vise nije na daljinu!:jeee:
Crazy Angel
18.04.2007, 23:38
DanijElla kaze:
Ako se dvoje dovoljno vole, cene, poštuju, mogu i opstati, ma kolika daljina bila. Kilometri, razdvojenost (ali ne na više godina :huh: ) ne sprečavaju iskrenu ljubav ;)
Potpuno Se Slazem :ok:
Zavisi sve od osobe do osobe, neko moze, a neko i ne.
ja licno ne bih mogla izdrzati u vezi na daljinu, jer ako sam s nekim, potreban mi je tu pored mene!
kad sam tuzna da me zagrli, kad sam srecna da :pijani: :hahaha:
Moze, mada „izuzetno” tesko. Na zalost, kilometri razdaljine mogu jako lako omesti iole ne stabilnu vezu. Zato da bi veza na daljinu uspela i opstala kao ozbiljna, i na kraju mozda i prerasla u brak , uslov je da su u pitanju ekstremni zaljubljenici OBOJE, i da ne traje predugo, vec il’ se uzimajte kroz godinu-dve, il’ nema nista od toga (gvozdje se kuje dok je vruce). Kod vecine dolazi do „zamora materijala” (emotivnog hladjenja, finansijske iscrpljenosti,...), zato je veza na daljinu samo „Veza za hrabre i ekstremno zaljubljene”.:ok:
Ljubav-da,veza-ne,osim ako oboje(ali samo oboje) imaju jako puno strpljenja,tolerancije...a nema ljubomore.
*Po rastanku
IV
Zavolela sam ga. Vecerom svakim odlazila sam u livade i u svaku cvetnu krunu spustala neznim sapatom njegovo ime, i potom ga ujutru, namirisano i rosno, redom poljupcima vadila.
Volela sam ga. Vecerom svakim ostavljala sam u njegovoj dusi jata neznih, tek rodjenih sapata; i zatim ih svako jutro, pune njegove duse, sa njegovih usana primala.
On je otisao. Vecerom svakim lutam po poljima i zovem ga, vesam svoje reci, otezale od suza, na krila vetrova i zovem ga; mesam svoje postarele sapate u susanj lisca i zovem ga. Ali uzalud: ujutru cujem samo umoran odjek svojih reci. On je daleko otisao. :(
*D.M.
Veza na daljinu mi je uspeşno trajala 2 godine ! :uredu:
Posle toga smo se razveli :smeh:
Savannah
21.07.2007, 01:27
zato je veza na daljinu samo „Veza za hrabre i ekstremno zaljubljene”.:ok:
Slazem se. Moj pokusaj iste nije dugo izdrzao.
love hunter
04.09.2007, 19:39
Daljine su moj najveci neprijatelj. Daljine su se smejale pokusajima dva mala mrava,dva sitna zrnca peska da ostanu zajedno-zauvek...daljine su me pobedjivale dosad,redovno...voleo bih da jednoga dana prevazidjem daljine.
...ljubavlju...
Pa moja je trajala 2 godine i vec 2,5 godine zivimo zajedno! Mozda ne bi opstala da smo jos malo bili razdvojeni!:beyond:
Moze da uspe ako oboje to zele i ako se oboje iskreno vole,ako imaju poverenja i ako su verni jedno drugome!!!
Moze da uspe ako oboje to zele i ako se oboje iskreno vole,ako imaju poverenja i ako su verni jedno drugome!!!
Mozda ali ipak mislim da je to tesko razdvojenost ubija ljude ali mozda i moze iako da budem iskrena ne bih voljela da dodjem u takvu situaciju da moja ljubav mora otici od mene.
Ako se vidjas svaka dva meseca sa deckom pitam se...da li uopste mozes da imas pravu sliku o njemu?Ako mu stvarno toliko nedostajes zasto nesto ne uradi da on dodje do tebe u medjuvremenu?Mislim da si jos mlada za takvu vezu,ali ti opet proceni po svom osecaju ovo je samo moje skromno misljenje.
Veza na daljinu...hmm...probala dva puta,prvi posle par godina razisli se zbog licnih razloga,drudi put razisli se zbog daljine jer tel. je sprava ogranicenih mogucnosti a naidje period kad nazalost nema se izbora i...jos se pitam sta bi bilo da smo ziveli u istom gradu?
mislim da je ovim sve receno!
prije je moj moto bilo "daleko od ociju, daleko od srca", ali kako se zivot voli poigrati sa nama, i napravimo bas ono sto kazemo da necemo nikada napraviti, nasla se ja u vezi na relaciji zagreb-split!
samo cu nesto jos reci...pozalila bi da nisam probala... :zagrljaj:
Veza na daljinu moze da opstane,ali uz mnogo strpljenja,poverenja i odricanja.Do sada sam imala,na moju veliku zalost,u glavnom veze na daljinu,ali evo ova poslednja traje vec 3 i po godine...mada mislim da se posle ovoliko godina mora nesto preduzeti.... Mora se preci na sledeci korak. :) Samo napred! :uredu:
kristina-cica
06.03.2008, 22:53
Ma nema od tog nista !
Kakva je to veza, ako ceznem da naslonim glavu na negovo rame, pa moram da se tesim, nekim drugim ramenom... :cesces:
veverica
07.03.2008, 02:23
Moguće... ali, dođe uvek onaj trenutak kada se nađete na raskrsnici, kada je vreme da se promeni nešto (u smislu da se bude zajedno u pravom smislu te reči) ili da svako krene svojim putem. Koliko će vremena proći dok se to ne desi, pretpostavljam da je individualno... U mom slučaju, 2 godine je izdržala veza na daljinu (pre toga je trajala 8 godina "na blizinu") i onda je otišlo sve u tri p.m.
love hunter
14.03.2008, 00:47
Moguca jedino ako oboje imate jasan zajednichki cilj ispred sebe (ukoliko je uopste moguce definisati sta je to jasan cilj)...
...sve ostalo vodi ka sporom, ali neumitnom kraju...
To je nesto sto nikome ne preporucujem,jer je to jako tesko i takva vrsta ljubavi,po meni se najteze zaboravlja.Uvek se pitamo sta bi bilo,kad bi bilo?:fijuk:
robert ns
21.11.2008, 22:15
neki se vidjaju svaki dan pa brzo jedno drugom dosade.
a opet neki se vidjaju na daljinu pa malo i mastaju.
Sve zavisi koliko neko voli da bude sto vise sam a da opet ima nekog da ga se bas uzeli.
Sve je moguce...
diktatorka
22.11.2008, 00:04
- ma ne biva to -
Ma nema od tog nista !
Kakva je to veza, ako ceznem da naslonim glavu na negovo rame, pa moram da se tesim, nekim drugim ramenom...
:roll:je li moguce:smeh: kakaw lik:roll::roll: goworimo o wezi,znaci ljubaw,ako je tebi to pojmljiwo...sto ce ti drugo rame,kako mozes ako ceznes za ramenom swog muzjaka ,sto ti je recimo daleko..onda ga foliras i lazes,ako mu kazes da ceznes za njegowim ramenom,a pola sata kasnije sisas jezik nekom drugom..to si ti rekla..ja sam samo malo dopunio:uredu:
ne mogu da wjerujem:roll:
inace,weze na daljinu su teske..jako....:uredu:
Irena Bg
22.11.2008, 17:00
Ja imam vezu na 77km razdaljine.Vereni smo,ali i dalje zivimo odvojeno.Ja sam iz Beograda,a on iz Sremskih Karlovaca.Vidjamo se svaki vikend,a i jedan dan u nedelji.Veza moze opstati na bilo kojoj razdaljini ako se dvoje stvarno vole!Niko me ne moze ubediti u suprotno,zbog licnog iskustva.:ljutko:
tutifruti
22.11.2008, 19:03
Moze. Sve se moze kad se hoce.
believer
22.11.2008, 19:13
da
necija prisutnost ne uslovljava ljubav ,niti daljina iskljucuje ljubav....
pitanje je samo sta je za svakog od nas ponaosob veza
**princess**
26.11.2008, 21:17
...usred iste sam...
i nikad nisam bila srecnija u zivotu.... :srce:
naravno da bih vishe volela da je ovde... naravno da mi uzasno nedostaje kad ga ne vidim 2-3 dana... ali to nije bitno dokle god me chini srecnijom nego bilo koji drugi koji je bio "na blizinu"...
Funkcionise..ali obostrano poverenje i razumevanje su uslov za to! Naravno da mi nedostaje...uvek!:zagrljaj:
starsica
27.11.2008, 02:10
meni nije uspela, nijedna od dve koliko sam imala na daljinu :beyond: nije da ih nisam volela, ili oni mene, ali vremenom zelis vise, zelis da ne moras da se zadovoljavas telefonom ili porukom, onda kad je meni trebao dodir, nije bio tu, kad mi je trebala uteha, nije mogao da bude uz mene odmah, vec posle par dana.. ja tako ne znam da funkcionisem :beyond: ne govorim od posesivnosti, da ne budem pogresno shvacena, pa da moram da ga vidim 15 puta na dan, cak ni ne volim to, ali kod ovih veza je bitna volja, i neko je pre mene pomenuo "jasan cilj" i "deo veze kad dodje prelamanje".. a meni je kod tog prelamanja obicno bivalo da se razilazimo.. jednog skota se setim i dan danas, a drugi je tu, tako se javi ponekad, bude mi drago..
zao mi je samo sto su neke stvari ostale nedorecene.. mada to nikako ne uslovljava veze na daljinu..
vBulletin® v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.