PDA

Puna verzija : Magija

Apolonija
18.05.2008, 01:19
Većinom kada neko priča o magiji priča sa negativnim atributima ili da ga niko ne razume o čemu priča,to se i meni desilo puno puta.Međutim verujem da se svaka magija mođe objasniti naučnim činjenicama.
U mojim krajevima kada se pomene magija svi pomisle na neku babu vračaru koja za pare proklinje nekoga i baca kletve.Ove babe nisu stručne u magiji ali ona funkcioniše i na običnom čoveku.
Po nekoj mojoj definiciji magija je svesno upravljanje energijom da bi ona činila što ti želiš...mada postoji i nesvesna magija i svako je od nas makar jednom iskusio,svi ponekad ne svesno utičemo na druge na ishod nečega i sično.
Naprimer uvereni smo da će se nešto loše dogoditi-šaljemo energiju i ona nam se vraća sa lošim posledicama.
Vrsti magija ima jako puno,i svaka po sebi neće funkcionisati ako ne posedujemo određenu moć koncentracije i baratanje sa energijom i elementima(voda-vazduh-zemlja-vatra).
...još jedna jako bitna stvar svaka osoba koja je bolesna ne bih trebala da se bavi magijom,jer bi mogao samo sebi naškoditi...
Uglavnom:
-magija predstavlja svesno upravljanje energijom da bi nam služila u neke svrhe
-najnaprednija magija je ona u kojoj nam ne trebaju nikakvi sastojci,več samo naš um
-svaka naša misao je energija
-u magiji ne postoji strah,jer strah samo može tvoju magiju okrenuti protiv tebe

Ima li neko iskustva sa magijom i verujete li u magiju?

Gwydion
19.05.2008, 02:49
Većinom kada neko priča o magiji priča sa negativnim atributima ili da ga niko ne razume o čemu priča,to se i meni desilo puno puta.Međutim verujem da se svaka magija mođe objasniti naučnim činjenicama.
U mojim krajevima kada se pomene magija svi pomisle na neku babu vračaru koja za pare proklinje nekoga i baca kletve.Ove babe nisu stručne u magiji ali ona funkcioniše i na običnom čoveku.
Po nekoj mojoj definiciji magija je svesno upravljanje energijom da bi ona činila što ti želiš...mada postoji i nesvesna magija i svako je od nas makar jednom iskusio,svi ponekad ne svesno utičemo na druge na ishod nečega i sično.
Naprimer uvereni smo da će se nešto loše dogoditi-šaljemo energiju i ona nam se vraća sa lošim posledicama.
Vrsti magija ima jako puno,i svaka po sebi neće funkcionisati ako ne posedujemo određenu moć koncentracije i baratanje sa energijom i elementima(voda-vazduh-zemlja-vatra).
...još jedna jako bitna stvar svaka osoba koja je bolesna ne bih trebala da se bavi magijom,jer bi mogao samo sebi naškoditi...
Uglavnom:
-magija predstavlja svesno upravljanje energijom da bi nam služila u neke svrhe
-najnaprednija magija je ona u kojoj nam ne trebaju nikakvi sastojci,več samo naš um
-svaka naša misao je energija
-u magiji ne postoji strah,jer strah samo može tvoju magiju okrenuti protiv tebe

Mislim da ne možeš da prokuneš nekoga za pare i da je cela ta priča o kletvama u očima laika veoma pogrešno shvaćena. To jednostavno tako ne funkcioniše. Samo neke osobe mogu da prokunu neke osobe sa kojima su bile u nekoj vrsti relacije - recimo neko moje mišljenje je da je najgora od svih kletvi roditeljska kletva.

Apolonija
19.05.2008, 10:20
Mislim da ne možeš da prokuneš nekoga za pare i da je cela ta priča o kletvama u očima laika veoma pogrešno shvaćena. To jednostavno tako ne funkcioniše. Samo neke osobe mogu da prokunu neke osobe sa kojima su bile u nekoj vrsti relacije - recimo neko moje mišljenje je da je najgora od svih kletvi roditeljska kletva.

Daj Gwydone znaš ti na čega ja mislim, (proklinje-vrača),može i tako...:)
Usput drago mije da se srećemo ponovo....:naklon:

Gwydion
19.05.2008, 20:03
Daj Gwydone znaš ti na čega ja mislim, (proklinje-vrača),može i tako...:)
Usput drago mije da se srećemo ponovo....:naklon:

I meni je drago, samo ja se tvog nika ne mogu setiti ... potseti me molim te?
Elem, ja i dalje stojim da to tak one funkcioniše. Kletva uopšte nije jednostavna stvar i tu mora postojati, po onome što ja znam, prethodna veza izmešu te dve osobe. Ima u indijskoj astrologiji jako lepo to sve objašnjeno na primeru šapa recimo, a meni je bilo fascinantno da se to u dobroj meri po principima poklopilo sa onim što ha vidjeh ovde od raznih baba ...

Apolonija
20.05.2008, 00:54
I meni je drago, samo ja se tvog nika ne mogu setiti ... potseti me molim te?
Elem, ja i dalje stojim da to tak one funkcioniše. Kletva uopšte nije jednostavna stvar i tu mora postojati, po onome što ja znam, prethodna veza izmešu te dve osobe. Ima u indijskoj astrologiji jako lepo to sve objašnjeno na primeru šapa recimo, a meni je bilo fascinantno da se to u dobroj meri po principima poklopilo sa onim što ha vidjeh ovde od raznih baba ...

Pa nije jednostavna stvar kletve mogu biti i generaciske,s kolena na koleno.
Ja se nisam dobro izrazila kada sam rekla kletva,kada sam spomenula babe mislila sam na ove naše iz Srbije i na Vlašku magiju,ona funkcioniše.

DrinChe
20.05.2008, 18:25

"Odreći crnu i belu magiju znači odreći posvednevno iskustvo duhovnih ljudi.U moralnom smislu ova se magija ispoljava u vidu zle i dobre volje,a u mentalnom smislu ona se ispoljava u zlonamernosti i dobronamernosti.Zla volja jednoga čoveka malaksava drugoga čoveka,parališe ga i bukvalno ubija.Dobra volja podiže,snaži i bukvalno oživotvorava.

Kad god se sretnu dva čoveka zle volje,u njima se povećava magija zla.

Kad god se sretnu dva čoveka,jedan dobre volje i drugi zle volje,među njihovim dušama odigrava se nevidljivi dvoboj,ma se oni i ne rukovali i ma ni jedne reči ne progovorili.I retko biva da obojica ne odu sa ranama na duši.
Zato,kad god pođeš među ljude,priberi svu svoju dobru volju...":uredu:

Vladika Nikolaj o magiji

Neron
20.05.2008, 20:07
Imam iskustva... kada veruješ u magiju ona i deluje na tebe,ko ne veruje kao i da ne postoji...

p.s. gde li sam ono pisao kako je odža magično izlečio mi strica bajući mu,pa još platio dukatom mada je ovaj poneo da plati odži 100 dem tada... :smeh: