PDA

Puna verzija : Imam predlog!

Strane : [1] 2

SQUAW
25.05.2006, 13:52
Malopre odgovaram članu na zdravlju, a ozbiljna je stvar u pitanju, pa sam htela brže bolje da odgovorim i nisam imala vremena da gledam je li muško ili žensko tj da odem na profil, a nick može biti i muški i ženski. Obzirom da nas je sve više i da će nickova koji se mogu različito tumačiti u startu, takođe biti, predlažem da se u onaj deo ispod avatara ubaci malecki plavi (za bate) i roze (za seke):

http://www.can.com.sg/images/emall/merchant3/product_screenshot/WAKEUP01_screenshot.jpg

A? :cesces:

p.p.s. možda da se ubaci i opcija za one koji se nisu našli:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2b/A_TransGender-Symbol_Plain3.png

:cesces:

p.s. Nisam neozbiljna :)

Necromancer
25.05.2006, 15:08
Želja ti je ispunjena, ali bez sličica. :)

SQUAW
25.05.2006, 15:18
:skok: Dodži administratoru da te ižljubi indijanac što si tako ekspeditivan :kiss:

p.s. al' pazari negde te sličice, bilo bi lepše ;) :fijuk:

sekula
26.05.2006, 02:54
bravo necro

Sonja
26.05.2006, 13:33
Svaka cast!

nikola_b
27.05.2006, 20:03
Predlazem da se u galeriji slika doda novi album : Stare razglednice !
Stare razglednice su na svojevrstan nacin dokument jednog vremena.Zbog svojih osobenosti i sa svojim kulturnim i istoriskim znacajem, razglednice predstavljaju posebnu vrednost nase sredine.Svedoci su proslih vremena, jer su na njima zabelezeni objekti i spomenci kojih vise nema, ili su vremenom menjali svoj izgled .

Lady S
27.05.2006, 22:31
Predlog uzet na razmаtranje. S obzirom da se uskoro planira prelazak na bolju galeriju, verovatno će se u novoj galeriji naći i kategorija "Stare razglednice". :)

Schnappi
03.06.2006, 04:16
Nemam predlog, imam samo pohvale. :ok:

Pcela ubica
04.06.2006, 04:39
Majstore, je l' može da se sredi da kad klinkeš na smajlića, mašina automatski prvo stavi razmak, pa tek onda ubaci kod za smajlija, tj. da odmah nakon otkucane reči mogu da kliknem na smajlija, bez da sam udaram spejs. To je uobičajeno na drugim forumima, baš mi je teško da se naviknem na ovo, pa mi se smajli uvek zalepi za reč. Ovako:ljutko: i ovako:hmm: Sad, ne znam šta na ovaj moj predlog kažu oni koji su navikli na ovaj način, a i baš me briga.:plaz2: Hm, ne_:plaz2: .

Lady S
04.06.2006, 12:59
:jok: Smajli je reč kao i svaka druga (koja sticajem okolnosti u kombinaciji raznih znakova daje sliku), a iza svake reči sami moramo staviti razmak.

To je uobičajeno na drugim forumima, baš mi je teško da se naviknem na ovo
Navika je čudo. ;) :fijuk:

Ukoliko ti se pokvari tastatura zbog lupanja space-a pre svakog smajlija, administratori se obavezuju da ti istu nadoknade. 8) :smeh:

SQUAW
09.06.2006, 02:23
EvE ga još jedan predlog. Da li je moguće da tasteri "prosledi" i "odgovori" u privatnim porukama promene mesta pošto ja uvek raspalim po onome "prosledi"? :dry: mis'immmm ne mora da se menja zbog mene (ako uopšte može), nego, kontam, možda još nekom smeta... :cesces:

swba
09.06.2006, 07:23
EvE ga još jedan predlog. Da li je moguće da tasteri "prosledi" i "odgovori" u privatnim porukama promene mesta pošto ja uvek raspalim po onome "prosledi"? :dry: mis'immmm ne mora da se menja zbog mene (ako uopšte može), nego, kontam, možda još nekom smeta... :cesces:
meni... mada ono ucis na greskama, sad sam se vec privikao, al u pocetku brate kad kliknem da posaljem :blink:

Necromancer
09.06.2006, 08:42
Navika je čudo...

SQUAW
09.06.2006, 12:50
:off: Navika je čudo, navika je čudo bla bla bla :pravila:

:tiganj:

vlado
29.06.2006, 22:26
Dragi nasi administratori, imam jednu molbu za vas. Naime ako bi "reputacija" mogla da se daje malo cesce, npr. dam sad Meggy reputaciju a onda 5 puta nekim drugim clanovima da bih opet mogao da dam reputaciju clanu Meggy? ( SADA JE PRAVILO DA MORAM 10 PUTA DA DAM REPUTACIJU NEKOM CLANU DA BIH PONOVO MOGAO DA JE DAM U OVOM SLUCAJU MEGGY )

Lady S
29.06.2006, 23:33
Vlado, to pravilo postoji iz određenog konkretnog razloga i namerno je određena cifra od 10 različitih članova. Mi shvatamo da je to dosta često problem, jer se dešava da ne postoji 10 različitih članova kojima bi ti želeo da daš reputaciju, ali takva pravila naprosto moraju da postoje.

SQUAW
23.08.2006, 10:07
Ček' da izjavim i ovde nešto, sad mi pade na pamet :osmeh: Mlogo sam volela onu sivu (:srce:), ali ponekad, kad sam htela da je prebacim, ona bela me ubijala skroz :new: Ovo osveženje prija i dođe mu kao zlatna sredina, i sviđa mi se (mada ostaju one moje želje od ranije :osmeh: ) In fact, ovo me sad podseća na feng shui internet (onaj web vaastu :lol:), ima neki spiritual balance, skroz :skok: A ako i ovde bidne moglo da se ubaci više tema - iiihhaaaaaaaaaaa! :uzbud: Lepo, znaš kako :osmeh:

p.s. i moja vučina ima bolju senku :osmeh: kao da je jače Sunce od jutros :skok:

Mater Vetru
28.08.2006, 14:24
Ma, da, sad je, ono, urban, sega, mega, Mc, Dj, al'...taaaaako sam volela one suncokrete da me jutrom pozdrave...:(

Mish
24.09.2006, 19:44
Evo mene sa jednim pitanjem/predlogom. Postoji li opcija da se vidi kome sam do sada dala reputaciju i na koje postove? Prosto da se usled svoje zaboravnosti ne ponavljam.

Lady S
24.09.2006, 19:50
Ne postoji takva opcija. Mogućnost da se ponovite takođe ne postoji, obzirom da se za jednu određenu poruku samo jednom može dati reputacija.

Lady in red
24.09.2006, 22:57
Sto se tice reputacije... Da li mi mozemo da vidimo samo poslednjih 15 ili moze negde da se klikne da se vide sve reputacije koje smo dobili???

Lady S
24.09.2006, 23:11
Teoretski - postoji mogućnost prikazivanja svih reputacija, ali je, zbog nepotrebnog opterećenja servera, dozvoljeno prikazivanje samo poslednjih 15 reputacija.
Pre izvesnog vremena broj smo povećali sa 10 na 15 i taj broj se više neće menjati.

mladen.stupar
03.12.2006, 16:18
Ikonice koje obelezavaju popularnu temu sa novim porukama http://www.vojvodinacafe.com/forum/vc_light_blue/statusicon/thread_hot_new.gif i bez novih poruka http://www.vojvodinacafe.com/forum/vc_light_blue/statusicon/thread_hot.gif, od zadnjeg boravka na forumu su iste. I jedna i druga ikonica su otvoreni kovercici sa plamenom. Ispravite to, jer zbunjuje. Kao sto za ove ne-popularne teme, lepo stoji, otvoreni http://www.vojvodinacafe.com/forum/vc_light_blue/statusicon/thread_new.gif i zatvoreni http://www.vojvodinacafe.com/forum/vc_light_blue/statusicon/thread.gif kovercic. Samo zapalite ovaj zatvoreni i stavite u popularne bez novih poruka.

Necromancer
03.12.2006, 16:50
Sređeno. :)

http://www.vojvodinacafe.com/forum/vc_light_blue/statusicon/thread_hot_new.gif Popularna tema sa novim porukama

http://www.vojvodinacafe.com/forum/vc_light_blue/statusicon/thread_hot.gif Popularna tema bez novih poruka

Kill Bill
04.12.2006, 16:22
Teoretski - postoji mogućnost prikazivanja svih reputacija, ali je, zbog nepotrebnog opterećenja servera, dozvoljeno prikazivanje samo poslednjih 15 reputacija.
Pre izvesnog vremena broj smo povećali sa 10 na 15 i taj broj se više neće menjati.

kod mene samo 7 zadnjih...:hmm:

SQUAW
04.12.2006, 17:17
A prednjih? :osmeh: ;)

Ženska, tek si stigla, možda i nemaš više od 7 dodeljenih reputacija. Imaćeš svih 15, polako ;)

Necromancer
04.12.2006, 18:53
SQUAW je u pravu, imaš sedam reputacija. Samo polako, uskoro će ih biti više. ;)

Kill Bill
04.12.2006, 19:11
:stid2:

Kill Bill
15.12.2006, 14:21
Ja imam predlog da se drugacije namesti opcija za privatne poruke...
ubi me ovo...
oznaci,prebaci..oznaci,prebaci...izludi covek na kraju mu se ni ne citaju vise poruke vec ih sve obrise... :dry:

Necromancer
15.12.2006, 14:48
Predlog odbijen.

SQUAW
21.12.2006, 20:36
Imam predlog da Deda Mraz za Novu Godinu obraduje članove forumskom tamnom pozadinom. Ko kaže predlog odbijen, umreće u najgorim mukama :ljutko:

eboye
22.12.2006, 01:14
predpostavljam da sam ja deda mraz, ali ja sam ovakav deda mraz :plaz2:

http://people.ee.ethz.ch/~cellir/projects/santa_in_action/2003/shit_santa.gif

Shalim se, upravo sam nashao gde su mi crne teme, i evo sad cu poslati nashem dragom administratoru, da ih okachi pa da uzivamo u DARK temama ;)

Kill Bill
22.12.2006, 15:31
dajte ljudi pa sto ocete da ocnite novaka....

ovako je extra...svaki put da dodjem na sajt odma mi svane... :osmeh:

SQUAW
22.12.2006, 16:13
Ma neće tebi da smrkne, ne brini. Samo ćemo moći da ugasimo lampu kad budemo hteli :skok: Nikad nisam volela lustere :uzbud:

Necromancer
22.12.2006, 17:56
Biće. Trenutno sam u gužvi.

I ovo nije forum Chit-chat, već mesto za predloge koji bi poboljšali korišćenje foruma. Hvala.

Kill Bill
22.12.2006, 19:02
vjeruj forum bi se znatno poboljsao kaod bi se pojednostavile ove pp...:grrr: :plaz4:

Necromancer
23.12.2006, 00:03
Vidi ovako Kill Bill - ti si predložila, ja sam odbio. Mi nismo ovde na pijaci, pa da se cenjkamo.

Verujem da si pre ovog foruma posećivala i druge i da odatle potiče tvoj predlog za promenu, jer nisu svi forumi isto implementirani. Navika je čudo. Teoretski, ja bih mogao da prepravim korišćenje privatnih poruka i da bude kako želiš (mada ja i dalje ne razumem u čemu je problem i šta tebi smeta), nije to neka nauka, ali neću, jer kod ove vrste foruma, korisnik ima zaista najširu i najkompletniju mogućnost korišćenja opcije 'privatne poruke'. Bilo kakvo veće prčkanje po kodu ovog foruma je greh, jer je forum jednom rečju - savršen!

Da rezimiramo i da završimo ovde priču - privatne poruke ostaju kakve su bile do sad, jer bilo kakvo menjanje bi samo unelo konfuziju među članovima, ja bih bio zasut pitanjima 'kako ovo i kako ono', a to mi zaista ne treba. Nikad ne mogu svi biti zadovoljni. Alavost je urođena osobina kod čoveka i koliko god ti neko nešto pružio, ti ćeš hteti još. Vremenom ćeš se navići i sve će biti OK. Nisi ni prva ni poslednja osoba koja je imala problema na početku. :)

Kill Bill
23.12.2006, 12:22
vidi Necromancer nisam rekla da treba da ih josh vise zamrsish i zakomplikujes vec pojednostavish...
da ne mora toliko vremena da se izgubi na citanju proklete poruke...

Posecivala i posecujem i druge forume i veruj mi ja sam vrlo prilagodljiva osoba ... ali na ovo kapu skidam ko se privik'o...
Forum jeste super ali brate ove poruke dusu dale za kidanje mojih nerava...
kad bio se moglo skinuti bar ono oznaci ili onaj iskakajuci prozor od kog svaki put vrisnem ko kokosh pred klanje....
Kao i neki trip s tim porukama, oznaci kao procitane zasto to masina ne b' mogla sama da uradi...mislim sta sad meni ako treba tri dana da procitam poruku ... pa lele... gde ce mi onda zivot...
A da ne pricam o nevidjenoj fori sam citiranjem prethodnog unosa, pa brate ta porukica ne treba da dobija na kilometrazi vec da to bude nesto kratko sto procitash-odgovoris-ne iznervirash se...

ali avaj ako je tebi ovako extra onda nek ti bude...

Necromancer
23.12.2006, 18:20
kad bio se moglo skinuti bar ono oznaci ili onaj iskakajuci prozor od kog svaki put vrisnem ko kokosh pred klanje....

Posetiš Moj profil->Podešavanje opcija i ukineš da ti iskače pop-up.

Kao i neki trip s tim porukama, oznaci kao procitane zasto to masina ne b' mogla sama da uradiKada pročitaš poruku, ona postaje pročitana, osim u Operi kada moraš eksplicitno da kažeš da je označi kao pročitanu. Ali to nema veze sa forumom, nego sa browserom. Pošalji mail razvojnom timu Opere i kaži im da imaš problem, možda ga srede u sledećoj verziji. U Exploderu, Firefoxu i ostalim browserima se pročitana poruka ponaša kao pročitana.

A da ne pricam o nevidjenoj fori sam citiranjem prethodnog unosaNe vidim u čemu je problem da obrišeš citirani deo.

ali na ovo kapu skidam ko se privik'o...Cirka 3500 članova. Što će reći da je problem kod tebe, a tu ti ja ne mogu pomoći.

vlado
23.12.2006, 18:31
Pade mi nesto na pamet :smeh:

Predlazem da u forumu: "Televizija i ostali mediji" postavite podforum "Filmovi i serije" jer oni cine 50% tema na tom forumu ;)

Razumecu odbijanje :osmeh:

Necromancer
23.12.2006, 18:34
Predlog se naravno odbija, jer postoji ceo forum posvećen Filmu.

makilli
24.12.2006, 01:07
Imam i ja jedan skroman predlog.Mogao bi se recimo ubaciti kao podforum u okviru foruma Porodica,Kutak za mame i tate.Primetila sam da mnogi vec jesu(me too),ali i oni koji nisu bi mogli ponesto korisno nauciti o roditeljstvu,narocito o baratanju sa malim bebama.Jednom prilikom sam kao odgovor na temu koju sam postavila,dobila predlog da se raspisem o pelenama,flasicama...ali nisam znala gde bi mogla da je postavim,pa shodno tome dobro bi nam dosao ovakav kutak.

Necromancer
24.12.2006, 01:29
Interesantan predlog. :) Videćemo u nekom narednom periodu da ga sprovedemo u delo, ako se forum Porodica razvije.

cokaido
25.12.2006, 03:10
Ovaj prdlog nema veze sa forumo. Forum mi se dopada i dopada mi se ideja mlade mame sa temom o deci, posto se i sam bavim sa decom.Ono sto hocu da predlozim je neki chat program da se malo druzimo. Nisam nesto lud za chatovanjem ali ovde stvarno ima interesantnih ljudi pa mislim da bi bilo lepo da i na taj nacin malo caskamo. Hvala na svemu:ok:

goldie
25.12.2006, 03:30
Imate Trac partiju na glavnoj strani foruma. :uredu:

Lady S
25.12.2006, 14:13
I chat (http://www.vojvodinacafe.com/component/option,com_ajaxchat/Itemid,167) na naslovnoj strani sajta.

cokaido
26.12.2006, 07:52
I chat (http://www.vojvodinacafe.com/component/option,com_ajaxchat/Itemid,167) na naslovnoj strani sajta.

Sorry, promaklo mi je to.....idemo dalje:)

Zvonchica
01.01.2007, 22:03
Hajd i ja da stogod predlozim...

Da se prikaze prva neprocitana poruka kada kliknem na neku temu koje se nalaze u Top 5 statistike. Znam da ima opet na temi ta opcija al' me malo to nervira. Ono dole kad nesto izaberem, prebaci na prvu neprocitanu.
Verovatno cu dobiti odgovor- navika je cudo...

Jos nesto- makilli je predlozila da se napravi podforum Kutak za mame i tate i to joj je super ideja! Ona je sad pokrenula tu temu, pa vidite, ako bude tema napredovala da se napravi i taj podforum.

toliko...

Necromancer
01.01.2007, 22:55
Da se prikaze prva neprocitana poruka kada kliknem na neku temu koje se nalaze u Top 5 statistike. Znam da ima opet na temi ta opcija al' me malo to nervira. Ono dole kad nesto izaberem, prebaci na prvu neprocitanu.Top XX statistike su tu radi - statistika. Postoje članovi koji vole da vide koliko imaju poruka, kolika im je reputacija, ko je od koga "bolji" itd. Dakle, statistike služe za to, a za odlazak na poslednju nepročitanu poruku služi određeni link. Dakle, nemoguće je napraviti univerzalni link koji će prema vašem trenutnom raspoloženju raditi određenu akciju. Uostalom, pored linka za nov odgovor na temi postoji strelica koja vas vodi na nepročitanu poruku.

Verovatno cu dobiti odgovor- navika je cudo...Nema potrebe za negativnim raspoloženjem.

makilli je predlozila da se napravi podforum Kutak za mame i tate i to joj je super ideja! Ona je sad pokrenula tu temu, pa vidite, ako bude tema napredovala da se napravi i taj podforum.Nije jedna tema dovoljna da bi se otvarao ceo forum. Kao što sam rekao, ako bude više roditeljskih tema (više znači bar 10) biće i novi podforum. Kada bi se vodili tom logikom, onda bi na svaka tema trebala da ima svoj forum.

Zvonchica
01.01.2007, 23:04
Ok! Ja samo predlozila. 8)

Nema potrebe za negativnim raspoloženjem.

Ma nisam ja negativno raspolozena, nego videh da je to cest odgovor... :lol: :beyond:

ako bude više roditeljskih tema (više znači bar 10) biće i novi podforum.

a ovo nisam znala... bacam se sto pre na nove teme!!!:)

Sve ostalo je :ok:

Necromancer
03.01.2007, 01:33
Čest je odgovor na predloge koji su suviše subjektivni, jer ne možemo svima ugoditi. Moramo težiti ka univerzalnosti. :)

A što se tiče nastavka poruke, samo napred. :ok:

Cezar
23.01.2007, 21:21
Evo ja da predlozim nesto. Ovo sam video na drugim forumima... otvori se podforum na kojoj se otvaraju teme kao sto su: "Januar 2007, Februar 2007,...". Na tim temama se napravi glasanje (pozeljno preko pull-a a komentari preko posta) i bira se clan koji je bio najbolji u odredjenom mesecu demokratski (tako sto ce clanovi glasati itd.). Nakon sto se izabere, moderator podforuma proglasi odredjenog clana Elitnim Forumashom Meseca i ako je mesec prosao, ta tema se baca u spam kantu... I tako se nastavlja... Ovo mi je onako palo na pamet, ako nekom smeta ili izgleda glupo, ne mora.

Lady S
23.01.2007, 21:34
Ideja je jako dobra Cezare i mi smo je već razmatrali. Ne bi bilo loše da je malo razradimo sada... Na primer, ko određuje koji će se članovi naći u anketi? Anketa podržava maksimalno 12 opcija, tako da se maksimalno 12 članova može nači u izboru... Da li si mislio da prvo članovi nabroje u temi koga sve predlažu, pa se onda sastavlja anketa, ili?

Cezar
23.01.2007, 21:52
Hvala Lady S. Moze i to a moze i da se postavi moderator koji ce znati koji su u odredjenom mesecu clanovi najistaknutiji i najjaktivniji... Za to bi moderator morao se razumeti i biti dosta cesto na internetu. Sto se tice ankete pozeljno je i 8 a 12 jos bolje :) ... Hvala jos jednom...

Hail Caesar!

Necromancer
23.01.2007, 22:01
U čemu najaktivniji? I u čemu najistaknutiji?

Cezar
23.01.2007, 22:23
Najjaktivniji na forumu. Npr. necemo sigurno postavljati neke koje ceo mesec nisu ni post napisali. Najjaktivnije, one koji najvise postuju, znate vec itd.

Necromancer
23.01.2007, 22:40
Znači po broju poruka. E to nije u redu. Ja se sa tim ne slažem. Postoje članovi kojima je stalo koliko imaju poruka, kolika im je reputacija itd. Takođe postoje članovi kojima ništa od navedenog ne znači i neće po svaku cenu napisati poruku. Pre pokretanja ovog foruma, vodila se diskusija oko toga da li će se poruke napisane na Igrama bez granica i Chit-chatu računati. Ja sam bio za, jer znam da ima ljudi kojima predstavlja zadovoljstvo da im neko otvori temu, da dobiju zvezdicu, kvadratić itd. A ne voli svako da piše kilometarske poruke. Svako shvata forum na svoj način i ima apsolutno pravo na tako nešto. Neko voli kvalitet, neko kvantitet. I samim tim bi članovi koji su za kvalitet bili diskriminisani, a to nije u redu. Dakle, moj predlog bi izgledao ovako: negde na polovini meseca, otvoriti temu u kojoj bi svaki član izneo svojih npr. 5 favorita. Prvi bi dobio 5 glasova, drugi 4 itd. Na kraju meseca bi se glasovi sabrali i član sa najviše glasova bi narednih mesec dana nosio titulu člana meseca.

Administratori, super moderatori i moderatori ne bi mogli biti izabrani, ali mogu biti nominovani i ukoliko bi bili prvi na toj listi, makar bi znali da su moralni pobednici. Naravno, mogu biti i totalno ignorisani. Sve je stvar dogovora.

Cezar
23.01.2007, 22:46
Za broj poruka sam vise mislio aktivniji... Logicno da necemo po broju poruka jer ako je npr. neko napisao 1 000 poruka a 900 je glupost bilo bi glupo birati spamere. Dakle ja sam predlozio da budu oni aktivniji koje moze moderator ili clanovi birati... Totalno je svejedno.

Znaci moze kao sto si rekao, slazem se, a moze i anketom. Meni je nekako urednija anketa, ali to samo onako kazem... znaci da clanovi biraju ko ce se naci na anketi a posle se samo izglasa.

Lillith
23.01.2007, 22:51
Ja sma zato da i modovi i smodovi budi birani,tj predlagani (po zaslugama naravno ) ali da oni ne dobijaju titulu...Ne bih da se modovi izuzimju sasvim jer su i oni pre svega clanovi sa samo malo vecim zaduzenjima...

Titulu nek dobije prvi obicni clan na spisku...

Necromancer
23.01.2007, 22:55
Da ne bi otvarali za svaki mesec novu temu, biće jedna tema kako bi bilo preglednije, ali bez ankete, jer na temi može biti samo jedna anketa. A nebulozno je otvarati čitav forum za tako nešto.

Temu ću otvoriti na forumu Obaveštenja i pitanja i još večeras krećemo sa biranjem člana meseca.

Svaka čast na ideji. :)

Kill Bill
23.01.2007, 22:56
Meni skroz bezveze... posebice kad se izuzmu modovi {svih vrsta i velicina}...
ostane svega shachica chlanova....
A i sta je chlan meseca?

bolje da biramo predsednika{kralja,cara} foruma.... posle mu raspalimo neku kriminalnu nijansu i imamo svog predstavnika u narodu... :smeh:

i da pozeljno je da ga pozdravljamo s ovim smajlicem ... :klanj: uz reci "de si kralju nema te zemlja..."

Necromancer
23.01.2007, 23:08
Onda nema izuzimanja. Ali ipak moderator ne može biti član meseca, jer će član meseca biti obojen u za sada još uvek nepoznatu boju. A ne može neko biti obojen u dve boje.

A tebi ako je bezveze, jednostavno nemoj učestvovati u izboru i problem rešen. :)

Cezar
23.01.2007, 23:11
OK, odlicno, slazem se i hvala! :)

Lillith
23.01.2007, 23:38
Predlog za boju ,da bude narandzast ;) i tracara meseca ne moze biti valjda clan meseca,zbog dvobojnice ;)

Necromancer
23.01.2007, 23:45
Mislim da neće moći narandžasta, jer postoji narandžast izgled foruma. Možda neka varijacija na temu.

I naravno, tračara meseca neće moći da bude i član meseca. U tom slučaju, prednost dajemo članu meseca, jer je ipak tračara karakterna osobina. ;)

Cezar
24.01.2007, 20:28
Pre svega, hvala na pohvalama i na ispunjenju mog prethodnog predloga.

Sada sam se setio jos jednog predloga. Pravi je detaljcic u detaljcicu, ali mozda vam se i ovaj svidi. Dakle, dok sam gledao moje i druge postove primetio sam da je zastava Srbije:
http://www.vojvodinacafe.com/forum/images/flags/Serbia.gif

Kakva je bila zastava SCG. A kada sam prevukao misem pisalo je Srbija. Meni ovo nimalo ne smeta, ali bi jednostavno nekim drugim korisnicima i meni lepse izgledalo kada vide pravu Srpsku Zastavu, pa sam se bacio na posao. Preko Google sam nasao veliku sliku srpske zastave (600 x 500 pixela), skinuo sam je i smanjio sa 600 na 30x ali sam dobio 30 x 20, a kako sam video u prethodnoj i drugim zastavama je 30 x 15 pixela pa sam se bacio na posao. Preko Photoshopa-a sam kopirao, pazljivo obradjivao boje i koristio se photoshop alatkama i kada sam zavrsio snimio sam... Pogledao sam onu sliku sa vojvodinacafe za srbiju i ovo sto sam ja obradio i evo rezultata:
Srbija i Crna Gora
http://www.vojvodinacafe.com/forum/images/flags/Serbia.gif
Republika Srbija
http://www.dropshots.com/photos/216455/20070124/190710.jpg

Kako glasi jedna poslovica: "Bez muke nema nauke." jer kada sam pogledao ponovo onu sliku videh da je .GIF formata a ova moja .JPG odnosno .JPEG pa sam se ponovo bacio na posao. Izgledalo je lako pa sam samo preko Stone-a prebacio u gif i snimio, ali problem. Slika je postala ostecena zutom bojom. Nakon ponovne obrade snimio sam i evo rezultata:
http://www.dropshots.com/photos/216455/20070124/190710.jpg

Znaci ovo je meni nebitan detalj, ali nekako bi lepse izgledalo kada bi ste zamenili proslu sliku ovom mojom, po mom misljenju. Ovo nisam radio iz politickih ili slicnih razloga vec iz zabave, a ako nekom stvarno smeta, nemora se ubacivati uopste...

Cezar
24.01.2007, 20:31
Tek sto sam objavio sliku videh nov problem. Boje na slici izgledaju nekako mutno. Osvezio sam ih i evo rezultata:
http://www.dropshots.com/photos/216455/20070124/185145.jpg

Necromancer
24.01.2007, 20:53
Svaka čast na trudu. :ok: Neću da ispadnem cepidlaka, ali kada se toliko smanji grb, ispada kao neka mrlja na zastavi. A s obzirom da nam je grb mnogo lep, ne bih da ga sakatim na ovakav način. Tako da će ipak ostati kao i do sad. Nema ljutiš. :)

Inače, trobojka SCG je bila ista kao i SRJ, ali nebitno.

fiona
25.01.2007, 10:18
Predlazem da se uredi da video klipove ne skidamo, nego da mozemo da ih gledamo putem pregleda na samom sajtu. Videla sam da to funkcionise na nekim sajtovima, uz prikaz video klipa na Quick Time Player-u...Ko bre sve te klipove da downloduje za pregled...pa, posle, ako nam se ne svidja, da brisemo...uostalom, zasto da punimo komp... :cesces:

sorry, tek naknadno sam videla da je rec samo o predlozima za forumske opcije...al' moz' ipak da ostane ovaj moj prilog, u ovom momentu , jer ne znam gde da ga prebachim...cim pronadjem pravo mesto, brisem ...sad, trenutno i ne znam kako ovo svoje da brishem...

Necromancer
25.01.2007, 11:12
Možda će biti nešto slično u narednom periodu. Trudimo se da ne stavljamo prevelike klipove, kako bi svima bili dostupni.

Što se tiče brisanja sopstvenih poruka, to nije omogućeno, kako ne bi došlo do zloupotrebe. Zato postoje moderatori.

U svakom slučaju hvala na predlogu. :)

BaneK
29.01.2007, 11:10
Vidim da ste već raspravili temu grba na zastavi Srbije, htedoh i ja to predložiti. Al ako ne ide, onda niš. Mada bi bilo lepo.

Serapho
06.02.2007, 15:16
Pitanje...

Volio bih naštelati font Tahoma u obrascu za pisanje nove poruke, da li je to moguće bez da idem stalno podesiti to?

Necromancer
06.02.2007, 15:18
Trenutno nije moguće, ali u nekom narednom periodu će moći. :)

Serapho
06.02.2007, 15:19
Trenutno nije moguće, ali u nekom narednom periodu će moći. :)

Hvala na odgovoru, nadam se pozitivnim učincima. :)

gerbes
23.02.2007, 11:34
kako to vojvodina...tra la la forum, a nema smajlija u obliku Sose i Lale? (ajd sad...)

Kill Bill
23.02.2007, 11:43
kako to vojvodina...tra la la forum, a nema smajlija u obliku Sose i Lale? (ajd sad...)

a sta je ovo... :sesir: ....
a,a,a... :uzbud:

jega
23.02.2007, 16:33
Gore na tracu,vise smajlija u ponudi.Ta necu vala da pamtim sve kodove za njih.Padajuci meni sa ponudom imena za adresiranje PP.Cesce dodavanje reputacija,tj,smanjiti ogranicenja.Dozvoliti upotrebu velikog fonta,ponegde.
Itd,...Doce vam Jega jos da se divanimo.

Lillith
23.02.2007, 16:38
Jega veliki font se smatra za vikanje a svi odlicno cujemo...
Naglasiti mozes boldom odredjene reci ;)

Za ostalo,pricekaj admine ;)

jega
23.02.2007, 16:41
Ok!?
Uprostite upotrebu slicica!!!!

SQUAW
23.02.2007, 16:43
Padajuci meni sa ponudom imena za adresiranje PP

Jego to već ima. Dovoljno je da otkucaš početna slova ili znake nicka osobe kojoj želiš da pišeš pp i dole će se pojaviti nick (ili više njih koji tako počinju) na koji klikneš i gotovo :)

Ta necu vala da pamtim sve kodove za njih

Prosto će ti ući u krv :smeh: Počećeš i u sms komunikaciji da ih kucaš, trust me :lol:

Cesce dodavanje reputacija,tj,smanjiti ogranicenja

Pomenuo si reputacije? :new: Ja ne biK bila online da sam na tvom mestu kad stignu admini :lol:

:gone:

goldie
23.02.2007, 16:48
Gore na tracu,vise smajlija u ponudi.Ta necu vala da pamtim sve kodove za njih.Padajuci meni sa ponudom imena za adresiranje PP.Cesce dodavanje reputacija,tj,smanjiti ogranicenja.Dozvoliti upotrebu velikog fonta,ponegde.
Itd,...Doce vam Jega jos da se divanimo.

Pa ja kontam da nisu ponudjeni svi smajliji na tracu jer bi to zahtevalo duze ucitavanje foruma.... Ovako je odabran manji broj smajlija. ;) Ali to ce ti vec Necromancer objasniti.

Sto se tice ponude imena za PP.... kada pocnes pisati novu poruku i pocnes da upisujes nick clana kojem zelis poruku da posaljes, nakon drugog ili treceg karaktera ti forum automatski prikaze i ponudi ceo nick clana. :) E sad ja opet zamisljam kada bi postajao padajuci meni sa nickovima onda bi spamerima na forumu bilo jos lakse da spamuju i uznemiravaju sve clanove. Dodju napisu poruku, stikliraju nickove i tanananaaaa. Svi spamovani. Ovako mora da se potrudi i da zna bar pocetna tri karaktera clana kojem zeli da posalje pp.

lillith je objasnila za veliki font. :)

U medjuvremenu dok ja pisah ovu poruku Squaw je uletela sa odgovorom al vidim da ti preti zbog reputacija. :lol: Ima ovde na forumu clanova koji su jako dobri prijatelji medju sobom i oni bi to cesto dodavanje reputacija jako koristili.

Necromancer
23.02.2007, 16:55
Ono, ja mogu opušteno u penziju. :)

Sve je objašnjeno i sve ostaje kao do sada. Da ne ponavljam ono što je rečeno.

Jedino objašnjenje dugujem gerbesu - ako želiš smajlije u obliku lale i sose, moraćeš da ih sam napraviš. Ja ne znam da crtam, a nigde ih nisam našao, tako da...

Lady S
23.02.2007, 17:12
U medjuvremenu dok ja pisah ovu poruku Squaw je uletela sa odgovorom al vidim da ti preti zbog reputacija. :lol: Ima ovde na forumu clanova koji su jako dobri prijatelji medju sobom i oni bi to cesto dodavanje reputacija jako koristili.

Već je bilo slučajeva zloupotrebe kako pozitivnih, tako i negativnih reputacija i iz tog razloga je ograničenje jednostavno neophodno.

jega
23.02.2007, 17:24
Puno vam fala,al nismo gotovi.Ima toga jos u mojoj lebari.

jega
09.03.2007, 19:58
Za "babu" i "lavka" neke posebne ocene za te genijalne mozgove.
Salu na stranu,ali,npr,baba ima zaista genijalne teme,Tu su nam pred nosom,ali je jedino ona iskorigovala i prilagodila forumu.
A zverko ima nekad sok-pitanja,sto je dobro da nas izbaci iz romanticnog ljuljuskanja.
Zaista morate da smanjite ogranicenja za reputacije,pa zar ovo nije ocigledan primer?!
Necro druze,samo nemoj sa ostrim odgovorima,molim te.Verujem da se i ovako rudarski boris sa nama,ali takodje verujem da ovo dopire....
Mada ni ja neinsistiram,samo predlazem.
Pozdravljam svaku promenu.
SRECNO!!

Zvonchica
09.03.2007, 21:07
Jego, bolje begaj da te ne vide administratori!

Reputacija (http://www.vojvodinacafe.com/forum/showthread.php?t=645)

_baba_
09.03.2007, 22:00
jega, baba je postavila samo 2 teme. Ne racunam 3 -tekstovi pesama. :blink:
Sta sam sad opet uradila? :blink:

Lady S
09.03.2007, 22:34
Zaista morate da smanjite ogranicenja za reputacije,pa zar ovo nije ocigledan primer?!

Zaista ne moramo. :)

Nemam nameru da objašnjavam iznova i iznova. Razlozi za ograničenja po pitanju davanja reputacije moraju da postoje. Reputacija nije namenjena tome da nekome svako jutro reputacijom poželite "dobro jutro", niti je namenjena tome da "zakopavate" nekoga ko vam se iz ličnih razloga ne dopada.
Vremenom se ispostavilo da su pojedini članovi zloupotrebljavali reputaciju i uz ograničenje od tih 10 različitih, tako da ne mogu da zamislim na šta bi to ličilo da je ograničenje manje, ili da ga čak i nema...

lav71
09.03.2007, 22:57
Za "babu" i "lavka" neke posebne ocene za te genijalne mozgove.

SRECNO!!

...gde mene u isti koš sa babom...:hahaha: ...ja sam pilićar....:fijuk: :roll: :hahaha:

...i ps, onako usput...:fijuk:....jel moguće da se malo poveća limit u kb za avatare...bar do 50 Kb?....:kiss: za dobru volju...a :uglavu:...ako ne bude moglo...:lol:

Lady S
09.03.2007, 23:13
Moj avatar trenutno ima 2,8 KB, tvoj 2,4 KB itd... Smatram da je 13 KB sasvim dovoljno da se upakuje jedan avatar.
Ovde još uvek ima mnogo ljudi sa dial up-om i za njih je 50 KB 30 sekundi učitavanja stranice.

lav71
09.03.2007, 23:15
Moj avatar trenutno ima 2,8 KB, tvoj 2,4 KB itd... Smatram da je 13 KB sasvim dovoljno da se upakuje jedan avatar.
Ovde još uvek ima mnogo ljudi sa dial up-om i za njih je 50 KB 30 sekundi učitavanja.

...problem nisu slike nego zanimljive animacije koje su uglavnom nesto vece, povećajte bar do 25 ako ne moze vise...:roll:

jega
10.03.2007, 19:21
Dobro sam prosao!!!Jos sam dobio odgovor u vise redi.Bem mu lebac,ta bio sam zdravo fin.

Zvonchica
11.03.2007, 00:28
I predlog mi nest'o. :dry:
Evo, predlažem da mi više ne nestaju postovi! :smeh:

Ne, sad ozbiljno, pitala sam da li može da u onom prozorčetu
koje se pojavi kada nekome hoću da dam reputaciju a ne mogu,
piše koliko još članova treba da pohvalim da bih opet mogla
tom kome hoću da dodam poJene (ili oduzmem :roll: ).
Mož'? :hmm: Ne mož'? :hmm:

Pozzz! :osmeh:

Lady S
11.03.2007, 23:11
Predlog je jako dobar. Pokušaćemo da u narednom periodu uradimo nešto po tom pitanju.

Zvonchica
12.03.2007, 00:37
E nek' sam i ja nešto pametno smislila! :smeh:
Fala unapred! :osmeh:

mariposa
07.04.2007, 00:46
Hm,ehem,vidim da na naslovnoj stranici ima lepih zena,a gde su lepi muskarci??

Lady S
07.04.2007, 00:47
Napravićemo :astasad:

vojvodjan
07.04.2007, 04:29
Sadrzaj :ok: je ok..(i dalje,..) jedino je izgled pomalo taman...jel moze zeleno (ili plavo), ?
Sto se Zenski i muskaraca tice, ako ovako nastavite admin mreze preko koje ja svracam (kompany lan) ce vas postaviti na "blacklisted" ...:huh:

Lady S
07.04.2007, 10:05
Napisala sam već nekoliko puta na nekoliko mesta da će biti još nekoliko izgleda sajta i foruma, pa će svako moći da odabrere onaj koji mu najviše odgovara. :) Samo malo strpljenja, treba vremena dok se to napravi.

lav71
08.04.2007, 13:49
...ne znam da li je izvodljivo da se otvori deo foruma u kojem bi svako od nas vezano za struku kojom se bavi mogao da pomaze drugim clanovima u resavanju nekih nedoumica koje imaju vezano za neke tekuće zivotne problemčiće...
konkretno mislim da se otvori deo foruma, gde bi teme bile otvarane po odredjenim delatnostima, npr., tema izbor namestaja, ili izbor izolacije za kuću, ili izbor kućnih aparata i saveti oko njih, ili saveti oko popravke ,kupovine kola, itd....različita iskustva nam uvek mogu pomoći....

..nadam se da sam otprilike bio jasan...:beyond:

Lillith
08.04.2007, 14:00
konkretno mislim da se otvori deo foruma, gde bi teme bile otvarane po odredjenim delatnostima, npr., tema izbor namestaja, ili izbor izolacije za kuću, ili izbor kućnih aparata i saveti oko njih, ili saveti oko popravke ,kupovine kola, itd....različita iskustva nam uvek mogu pomoći....

Na forumu Hobi postoji podforum Uradi sam gde vec postoje slicne teme vezane za uredjenje stana;)

lav71
08.04.2007, 14:08
Na forumu Hobi postoji podforum Uradi sam gde vec postoje slicne teme vezane za uredjenje stana;)

...hvala....:roll: ...a za ostale stvari?...ne bi bilo loše da se to nekako grupiše, da svi ti saveti budu na jednom mestu, ne samo majstorski zanati, nego saveti vezani za sve ostalo, zdravlje, putovanja, i eventualna pitanja... :beyond:

...u principu mi je ideja bila da svako od nas na tom delu foruma otvori temu za oblast u kojoj misli da moze da pomogne drugima savetom vezanom za svoju struku, konkretno, recimo za izbor audio tehnike, televizora, klima, opreme za grejanje, rezervnih delova za automobile, alata....

Lillith
08.04.2007, 14:23
...hvala....:roll: ...a za ostale stvari?...ne bi bilo loše da se to nekako grupiše, da svi ti saveti budu na jednom mestu, ne samo majstorski zanati, nego saveti vezani za sve ostalo, zdravlje, putovanja, i eventualna pitanja... :beyond:

...u principu mi je ideja bila da svako od nas na tom delu foruma otvori temu za oblast u kojoj misli da moze da pomogne drugima savetom vezanom za svoju struku, konkretno, recimo za izbor audio tehnike, televizora, klima, opreme za grejanje, rezervnih delova za automobile, alata....

Ideja je super,ja sam samo za onaj dio navela da vec postoji a za ostalo sacekajmo admine ;)

Necromancer
08.04.2007, 14:58
Predlog usvojen i već sproveden u delo. :uredu:

ZOE
19.04.2007, 20:06
Zamolila bih i dala predlog svim administratorima i moderatorima da se medju sobom dogovore o kriticnosti pojedinih tema. Naime, licno mi se ne dopada poslednji post Lilith koja je, po meni malo preostro reagovala u svom poslednjem postu na temi "Masakr na Virginia Tech" imenujuci SQUAW. Forumasi imaju pravo da iznesu (bez provociranja) svoje misljenje u vezi neke teme. Ovo isto bi trebalo da se odnosi i na administratore i moderatore koji ucestvuju u istim.

lav71
19.04.2007, 21:27
...ja imam predlog da u duhu tolerancije oni koji večito imaju potrebu da misle umesto drugih i nameću svoje kodekse ubuduće to ne čine, i puste one druge da sami misle svojom glavom (kakva god da je) pa makar to bilo i pogrešno.... jer nas prepucavanja uvek dovedu na pogrešan put.... :dry:

Lady S
19.04.2007, 21:30
Draga Zoe, mogu da nabrojim više od jedne situacije (ne uključujući današnju) u kojoj si ti reagovala na forumu vršeći dužnosti moderatora. Tema se neće ukinuti, i ukoliko neko nije u stanju da civilizovano razgovara - biće obrisan i kraj priče. Drama je bespotrebna. Ko ne želi da piše na nekim delovima foruma - ne mora i niko ga ne tera. Rad moderatora je moja briga i sama sam sposobna da procenim da li neko radi dobro ili ne, tako da bilo koji komentar članova o radu moderatora - neće biti uzet u razmatranje, jer i sama imam dovoljno mozga da procenim da li je nešto u redu ili nije.

Forumasi imaju pravo da iznesu (bez provociranja) svoje misljenje u vezi neke teme.

Tačno. Takođe, forumaši treba da se pridržavaju teme i da nakon prilično blage i diskretne opomene supermoderatora prime k znanju to što im je rečeno.

Ovo isto bi trebalo da se odnosi i na administratore i moderatore koji ucestvuju u istim.Moderatori i administratori vrše svoju dužnost i na ovom forumu najčešće reaguju poprilično blago, ukoliko ima nekoga ko to sluša. Ukoliko neko ne sluša, potrebno je reći malo glasnije.

Kraj priče.

cicka
24.05.2007, 12:19
Posle ova zadnja dva - tri posta se i plasim nesto predloziti da ne bih dobila po tintari ali aj' sto treba da budne nek budne... :)

Htela sam pitati da li je mozda, pametno odn. zanimljivo, posto vidim da ima jako puno clanova koji se zadrzavaju po nekoliko sati na forumu (i sama sam deo njih), da se otvori mozda forum koji bi sadrzao blogove korisnika. Ako se ne bi zamlacivali nekim preteranim opcijama i mogucnostima, to bi mogao biti jedan forum sa otvorenom temom za svakog korisnika ko zeli da pise ponaosob i ne bi bilo potrebe da se otvaraju multiple teme za svaki post.

Eto...ne znam koliko je pametno i ne znam koliko je potrebno truda da se ovo sprovede u delo ali mislim da bi bilo zanimljivo, eto ja bih bila prva koja bih citala online dnevnike mnogih korisnika. :)

Unapred hvala na odgovoru... :)

Jolly_walker
24.05.2007, 12:57
Posle ova zadnja dva - tri posta se i plasim nesto predloziti da ne bih dobila po tintari ali aj' sto treba da budne nek budne... :)

Htela sam pitati da li je mozda, pametno odn. zanimljivo, posto vidim da ima jako puno clanova koji se zadrzavaju po nekoliko sati na forumu (i sama sam deo njih), da se otvori mozda forum koji bi sadrzao blogove korisnika. Ako se ne bi zamlacivali nekim preteranim opcijama i mogucnostima, to bi mogao biti jedan forum sa otvorenom temom za svakog korisnika ko zeli da pise ponaosob i ne bi bilo potrebe da se otvaraju multiple teme za svaki post.

Eto...ne znam koliko je pametno i ne znam koliko je potrebno truda da se ovo sprovede u delo ali mislim da bi bilo zanimljivo, eto ja bih bila prva koja bih citala online dnevnike mnogih korisnika. :)

Unapred hvala na odgovoru... :)

Što se mene tiče ja se slažem! Mada još nisam sve teme pregledala... ali evo sad ću; malo po malo pa ću vas stići :uredu:

Necromancer
24.05.2007, 13:29
Blog je u planu još od vremena kada se pojavila vest da će izaći skripta koja je kompatibilna sa ovim forumom.

Postoji mali milion blog skripti, ali ne želimo da ih postavimo jer zahtevaju ponovnu registraciju korisnika (iz razloga što nisu kompatibilne sa ovim forumom), a takođe ne želimo ni da pravimo blog-podforume.

Čim izađe dotična skripta, odmah će biće postavljena, jer želimo da svim članovima sajta VojvodinaCafe maksimalno izađemo u susret i pojednostavimo korišćenje istog.

Hvala na predlozima.

cicka
24.05.2007, 17:47
Nisam znala...hvala na odgovoru. :)

StOlA
01.06.2007, 10:41
не би било лоше да се поред опције остављања ICQ, MSN, Skype, AIM, Yahoo messenger, појави и опција за Google Talk.
ето толико.

Kill Bill
02.06.2007, 11:27
не би било лоше да се поред опције остављања ICQ, MSN, Skype, AIM, Yahoo messenger.....

malo li je? :roll:

Srpski Radikal
05.06.2007, 23:33
Предлажем увођење ћирилице у надимке. Никад не користим латиницу, па ме интересује да ли је могуће увести ћирилицу?

Necromancer
05.06.2007, 23:38
Nije.

Sinisha
26.06.2007, 00:50
Ceo website TREBA DA SE POJEDNOSTAVI

MORE USER FRENDLY, kako da prevedem, MORE USER FRENDLY?

...pola je na stranom jeziku pola na nasem a onda mi napisu da je strani jezik zabranje.

MANJE OGRANICENJA VISE SLOBODE I JEDNOSTAVNIJE COMUNICIRANJE...

Suvise su zakoplikovali this website..., administrators, zavrnite rukave i napravite "USER FRINDLY" website

Hvala nan paznji, da barem znam kome saljem email..., laku noc ovde je oko 16:00 California - sada kasno u okolini Novoga Sada i lepoga Petrovaradina.

Sinisha

goldie
26.06.2007, 01:10
@Sinisha

Znate kako Sinisa, interfejs sajta moze da bude User friendly, ali ako i sam USER nije FRIENDLY prema sajtu, onda ne vredi ni da sajt bude FRIENDLY prema USER-u.

Necromancer
26.06.2007, 01:13
Da se nadovožem na Goldie:

Sve opcije i svi linkovi su na vidnom mestu, veliki procenat akcija vraća odgovor, termini su na srpskom jeziku, postoje prečice, prevlačenjem miša preko linkova menja se boja istih, takođe i pointer itd.

Naravno, reči poput Download je besmisleno prevoditi, jer sve sem toga zvuči smešno, a i svako zna šta je Download. Jednostavno, kompjuterski termini su se odomaćili i prevođenje istih je besmisleno. Hard disk je hard disk, a ne tvrdokorina.

Pisanje na stranom jeziku je zabranjeno iz prostog razloga što je ovo srpski sajt, a u Srbiji se govori srpskim jezikom. Ne znaju svi članovi druge jezike, a koja je onda poenta pisanja, ako to neko ne zna da pročita.

Inače, ovo što ste poslali nije e-mail (opet odomaćeni strani termin), već poruka iliti post.

Hvala na predlozima, ali neće biti prihvaćeni.

lav71
26.06.2007, 07:24
..:pehar:....Necro for president...živeli...:roll:

...(voli i on nas)....:roll:

Jolly_walker
28.06.2007, 09:44
Htela bih da predložim, ako je izvodljivo, da se sa foruma književnost, izdvoje i sinhronizuju teme „moja priča“ i „moja pesma“, u jedan podforum, koji bi, između ostalog, sadržao komentare i kritike čitalaca. Ovako stoje priče i pesme usamljene i čini se nepročitane. Mnogim talentovanim piscima i pesnicima fali direktan odnos sa nama čitaocima. To bi bilo izvodljivo i kad bi naslov bio manje ličan. Ono „moje“ mi deluje kao zabranjena zona za komentare. (Moglo bi da se zaove „pronadji svoje mesto“).
Rado nešto lepo i novo pročitam ali nemam gde da ostavim komentar... jedino na privatne poruke a to zna da bude pogrešno shvaćeno.
Unapred se radujem i zahvaljujem ako moj predlog bude prihvaćen.
Za ostalo još nemam zamerke ;)
I ovim putem pohvaljujem moderatore i naravno najbolji
:lala:

sussi
28.06.2007, 11:47
Htela bih da predložim, ako je izvodljivo, da se sa foruma književnost, izdvoje i sinhronizuju teme „moja priča“ i „moja pesma“, u jedan podforum, koji bi, između ostalog, sadržao komentare i kritike čitalaca. Ovako stoje priče i pesme usamljene i čini se nepročitane. Mnogim talentovanim piscima i pesnicima fali direktan odnos sa nama čitaocima. To bi bilo izvodljivo i kad bi naslov bio manje ličan. Ono „moje“ mi deluje kao zabranjena zona za komentare. (Moglo bi da se zaove „pronadji svoje mesto“).
Rado nešto lepo i novo pročitam ali nemam gde da ostavim komentar... jedino na privatne poruke a to zna da bude pogrešno shvaćeno.
Unapred se radujem i zahvaljujem ako moj predlog bude prihvaćen.
Za ostalo još nemam zamerke ;)
I ovim putem pohvaljujem moderatore i naravno najbolji
:lala:

:ok:
upravo to nedostaje
:kiss2:

socobe1
28.06.2007, 13:39
imam i ja jedan predlog
dali bi mogla da se napravi neka radionica
kao na primer uradi sam , sta ja znam
gde bi neko mogao i nesto da nauci
doduse ja to zbog sebe pitam jer me interesuje pravljenje vitraza
gde bi mogao da kupim materijal i tako to doduse neki neznaju ni osigurac da promene i to bi mozda mogao neko da kaze kako se radi , mozda neko nezna kako se cvece sadi pa razmislite o ovome
a sta vi neznate

Lillith
28.06.2007, 13:46
imam i ja jedan predlog
dali bi mogla da se napravi neka radionica
kao na primer uradi sam , sta ja znam
gde bi neko mogao i nesto da nauci
doduse ja to zbog sebe pitam jer me interesuje pravljenje vitraza
gde bi mogao da kupim materijal i tako to doduse neki neznaju ni osigurac da promene i to bi mozda mogao neko da kaze kako se radi , mozda neko nezna kako se cvece sadi pa razmislite o ovome
a sta vi neznate

Vec postoji podforum Uradi sam,na forumu Hobi a evo link do njega

Uradi sam-klik (http://www.vojvodinacafe.com/forum/forumdisplay.php?f=90)

Jolly_walker
04.07.2007, 00:25
Imam predlog :beyond: i nadam se da ni ovog puta neće biti pročitan.
Kako nam je dato vremensko ograničenje od 6 časova, za izmenu sopstvenih poruka, predlažem da se nakon isteka tog vremena da mogućnost da sami sebi dajemo minus poene u slučaju da smo nešto pogrešno napisali ili ne daj Bože zabrljali.
I ovog puta pohvaljujem profesionalnost moderatora. Istina je: rade samo ono šta im se naredi.
Pozdravljam prijatelje, sve ljude dobre volje i najbolji :lala:
:sesir:

Necromancer
04.07.2007, 12:37
@Jolly_walker

Što se tiče prvog predloga (koji je odavno pročitan) još uvek se razmišljamo šta da uradimo po tom pitanju. Ideja jeste OK, ali je problem razdvojiti sve poruke u teme, jer nijedna od tih priča nema naslov. A tema mora imati neki naslov. Jedna od mogućnosti je da grupišemo sve priče od istog autora u jednu temu, ali kako nazzvati tu temu? Priče člana XYZ?

Što se tiče poezije, otvaranje tema za svaku pesmu je malo besmisleno. Možda isto tako da se grupišu pesme istog autora, ali opet kako nazvati tu temu? Zbirka pesama člana XYZ?

Drugi predlog neće biti usvojen, jer članovi ovde nisu baš mazohistički raspoloženi i ne verujem da bi iko sebi dao negativnu reputaciju. A ti ako se baš loše osećaš kada shvatiš da je prošlo 6 sati i da ne možeš da menjaš poruku, pošalji mi PP, a ja ću malo da te izvređam. ;)

Jolly_walker
04.07.2007, 12:54
@Jolly_walker

Što se tiče prvog predloga (koji je odavno pročitan) još uvek se razmišljamo šta da uradimo po tom pitanju. Ideja jeste OK, ali je problem razdvojiti sve poruke u teme, jer nijedna od tih priča nema naslov. A tema mora imati neki naslov. Jedna od mogućnosti je da grupišemo sve priče od istog autora u jednu temu, ali kako nazzvati tu temu? Priče člana XYZ?

Što se tiče poezije, otvaranje tema za svaku pesmu je malo besmisleno. Možda isto tako da se grupišu pesme istog autora, ali opet kako nazvati tu temu? Zbirka pesama člana XYZ?

Drugi predlog neće biti usvojen, jer članovi ovde nisu baš mazohistički raspoloženi i ne verujem da bi iko sebi dao negativnu reputaciju. A ti ako se baš loše osećaš kada shvatiš da je prošlo 6 sati i da ne možeš da menjaš poruku, pošalji mi PP, a ja ću malo da te izvređam. ;)

Konačno jedan dobar odgovor samo mi se čini da je stigao malo prekasno, bar za mene. Imala sam dobru ideju kako da to improvizujemo ali da si se na vreme javio sa ovim odgovorom verovatno bi našli kompromisno rešenje.
Hvala na čitanju. Nadam se da nisam loše uticala na sopstvenu reputaciju.

Necromancer
04.07.2007, 13:21
Iznesi svoj predlog, možda još uvek nije kasno. :)

tibor
04.07.2007, 13:42
imam predlog :ok: :cesces:

Da se otvori tema Demokratski sud Vojvodina Cafe Forum - a

na ovom sudu bi se imalo 5 clanova ( ni od jedne titule ) koju bi izabrali forumasi .
glasovanjem kao sto se glasa za clan meseca . tema koja je ukinuta zbog nekog razloga ili negativna reputacija ili sporna situacija i tome slicno , clan foruma ima pravo da stavi to na razmatranje i onda se na forumu izjasnjavaju clanovi putem glasanja i ako se izglasa , recimo da forumasi izglasaju pozitivno tu odluku onda se taj post ili tema vraca nazad u opticaj. tako bi se sprecila licna dobra volja pojedinaca za nekorektnim sankcijama u vidu negativne reputacije ili nepotrebno brisanje teme . :cesces: :cesces: :cesces:

pozdravljam razmatranje ovog predloga :cesces: Demokratska inkvizicija :cesces:

goldie
04.07.2007, 14:01
@tibor

U svakom sudu ima sudija. Ovde su sudije moderatori i administratori. 8)

Jolly_walker
04.07.2007, 17:05
Iznesi svoj predlog, možda još uvek nije kasno. :)

:jok: ja. Ako si stvarno zainteresovan za rešenje tog problema javi mi se na pp. Tako ćemo lakše udružiti ideje sa mogućnostima.
Ako pak ne nađemo rešenje ja ću se već nekako snaći i pokušati da se prilagodim pravilima.
Ali, ne volim kad mi neko bez mog odobrenja premesti post tamo gde sam izričito rekla da ne pripada
Samo deo razgovora (ne sećam se doslovce): "...ako nema naziva autora moram da obrišem, ako je tvoje kaži mi gde hoćeš da ti prebacim? Na moja poezija ili moja priča?"
Otprilike moj odgovor je ovakav: "To što sam napisala ne pripada tamo. Obriši"
Ona kaže: "Ne mogu da brišem na tvoj zahtev." (A obaška što je premestila gde je htela i pre nego što je dobila odgovor)

... Na čiji zahtev može da se obriše nešto?

A za onaj drugi predlog nije reč o mazohizmu već o fer-pleju. Mada predlog nije ni bio ozbiljan.
Hvala na razumevanju i podršci.

Kill Bill
04.07.2007, 17:23
Samo deo razgovora (ne sećam se doslovce): "...ako nema naziva autora moram da obrišem, ako je tvoje kaži mi gde hoćeš da ti prebacim? Na moja poezija ili moja priča?"
Otprilike moj odgovor je ovakav: "To što sam napisala ne pripada tamo. Obriši"
Ona kaže: "Ne mogu da brišem na tvoj zahtev." (A obaška što je premestila gde je htela i pre nego što je dobila odgovor)

... Na čiji zahtev može da se obriše nešto?

E ovo i mene nervira,
cemu to uredjivanje poezije raspolozenja, recimo...
Ako vec nisam napisala autora, kakva je razlika izmedju mene i onoga ko je napisao autor nepoznat?
bio je iskren?
ma daj...

SQUAW
04.07.2007, 18:06
Ufffff mene je svašta oko te poezije nerviralo :roll: Evo recimo "Moja poezija", naslov toliko jasan. Tu valjda treba da napišeš sopstvene stihove, jel... tu je bilo stihova Bijelog Dugmeta, Maje Marijane i Baje Malog Knindže itd. Na drugim mestima sam nalazila poeziju Viki Miljković i Saše Matića. Na jugoslovenskom pesništvu osamnaestog veka, temi koja je sva sreća obrisana, da se ne smeju ljudi, je bilo autora koji su rođeni 1964 godine, ili su preminuli pre 4 godine. Mislim, malo je degute. Onda, to kopiranje je postalo takvo štancovanje, da sam nalazila pesme sa "nepoznatim autorom" potpisanim, a čovek se recimo zove Branko Miljković ili Dis ili Antić, itd. Kome nepoznat? Tom "ljubitelju" poezije koji google ima samo kad treba raditi copy/paste? Poezija se najednom pretvorila u takvo smetlište gomilanja postova, kopiranja "poezije" sa blogova i slično, da je morala da se malo sredi. Izabran je takav način. Zašto neko ne bi potpisao autora ako ga zna? Zašto neko ko poseti ovaj sajt ne bi imao pravu informaciju o kome se radi? Drugo, ako neko već poštuje pravila ovog foruma, i ako je neko ko piše obaveštenja razmatrao i napisao šta je činiti pri postovanju poezije, što bi diskutovali o tome kakva je razlika između nekog ko hoće da potpiše ili nekog ko neće da potpiše?

Kill Bill
04.07.2007, 18:14
Ufffff mene je svašta oko te poezije nerviralo :roll: Evo recimo "Moja poezija", naslov toliko jasan.

zbune se ljudi ponekad...:stid2:
ja sam je,nehotice, poistovetila sa nekom drugom temom, nebitno...
A i izvinila sam se zbog te nepaznje ;)

što bi diskutovali o tome kakva je razlika između nekog ko hoće da potpiše ili nekog ko neće da potpiše?

zato sto se nepotpisano brise..

SQUAW
04.07.2007, 18:36
A i izvinila sam se zbog te nepaznje ;)

Da, znam, pročitala sam. Ja samo nabrajam šta je mene sve nerviralo oko te poezije. I ima još, nego me mrzi da kucam.

zato sto se nepotpisano brise..

Pa da. Kažem, tako je odlučeno.
A što se tiče tih predloga, i moji se usvajaju kao i vaši :smeh: što ne znači da ne treba predlagati :)

Lady S
04.07.2007, 19:51
Što se tiče foruma poezija, na samom vrhu stoji jasno obaveštenje kojim su definisana pravila tog foruma. Ukoliko ga neko nije pročitao, ostaviću link i ovde: http://www.vojvodinacafe.com/forum/announcement.php?f=73

I ovog puta pohvaljujem profesionalnost moderatora. Istina je: rade samo ono šta im se naredi.

Moderatori se ponašaju u skladu sa Pravilnikom. Niko im ne naredjuje.

Ako vec nisam napisala autora, kakva je razlika izmedju mene i onoga ko je napisao autor nepoznat?
bio je iskren?

SQUAW je iznela sasvim dovoljno primera koji govore u prilog tome da je definisanje nekih pravila jednostavno bilo neophodno.

Jolly_walker
04.07.2007, 20:54
Ufffff mene je svašta oko te poezije nerviralo :roll: Evo recimo "Moja poezija", naslov toliko jasan. Tu valjda treba da napišeš sopstvene stihove, jel... tu je bilo stihova Bijelog Dugmeta, Maje Marijane i Baje Malog Knindže itd. Na drugim mestima sam nalazila poeziju Viki Miljković i Saše Matića. Na jugoslovenskom pesništvu osamnaestog veka, temi koja je sva sreća obrisana, da se ne smeju ljudi, je bilo autora koji su rođeni 1964 godine, ili su preminuli pre 4 godine. Mislim, malo je degute. Onda, to kopiranje je postalo takvo štancovanje, da sam nalazila pesme sa "nepoznatim autorom" potpisanim, a čovek se recimo zove Branko Miljković ili Dis ili Antić, itd. Kome nepoznat? Tom "ljubitelju" poezije koji google ima samo kad treba raditi copy/paste? Poezija se najednom pretvorila u takvo smetlište gomilanja postova, kopiranja "poezije" sa blogova i slično, da je morala da se malo sredi. Izabran je takav način. Zašto neko ne bi potpisao autora ako ga zna? Zašto neko ko poseti ovaj sajt ne bi imao pravu informaciju o kome se radi? Drugo, ako neko već poštuje pravila ovog foruma, i ako je neko ko piše obaveštenja razmatrao i napisao šta je činiti pri postovanju poezije, što bi diskutovali o tome kakva je razlika između nekog ko hoće da potpiše ili nekog ko neće da potpiše?

Verujem da je tesko izaci na kraj sa svim tim. I takav trud visoko cenim. U mom slucaju se nije radilo niti o poeziji niti mojoj niti "nepoznatog autora". Ja sam otvorila temu o ćutanju zajedno. Moderatorka koja mi se javila nije to tako shvatila, jer zaista ono sto sam napisala podsecalo na pesmu. Na zalost ona se nije udubila u smisao mog teksta i ja joj to ne zameram. Ona radi svoj posao. Rekla sam joj da to nije pesma i ukratko joj objasnila o cemu se radi... Kako sam shvatila da to ne može tako kako sam zamislila rekla sam joj da to slobodno obriše. Ali...
I zato ovom prilikom molim sudije, administratore, moderatore da obrisu ono što je ostalo od posta "Tišina" koji se nasao na pogresnom mestu.

Nije mi namera nikog da osudjujem, da sam se ja nasla na njenom mestu i meni bi bilo žao da obrišem taj tekst.

Necromancer
04.07.2007, 21:23
Ne može se otvarati poseban forum zato što jedan član ne želi da se njegovo književno delo nalazi na mestu (privremeno) predviđenom za to.

Do sada smo uvek izlazili u susret po pitanju otvaranja novih foruma, čim se ispune određeni uslovi. Ti uslovi su da mora postojati bar desetak srodnih tema. Tako su nastali forumi Uradi sam, Astronomija, Kućni ljubimci, Kad sam bio mali itd.

Ako se vremenom pokaže da je neophodno otvaranje dotičnog foruma - biće otvoren.

Do tada, vaše tekstove pišite u temama "Moja poezija" i "Moje priče".

I ovde se završava svaka diskusija na ovu temu.

Takođe se i završava diskusija o radu moderatora. Ako smatrate da je moderator nekorektno uradio svoj posao, obratite se administratorima putem privatne poruke.

S obzirom da mi je moderator prosledio privatnu diskusiju, smatram da je svoj posao uradio profesionalno, korektno i kulturno.

Izvod iz Pravilnika foruma VojvodinaCafe

zabranjeno je postavljanje tema tipa “Zašto mi je obrisana poruka?” i slično. Za tako nešto je sigurno postojao dobar razlog. Uopšte, zabranjeno je javno komentarisanje rada moderatora, bilo da su u pitanju pohvale ili kritike. Ukoliko imate pritužbu na nekog člana/moderatora, kontaktirajte administratore putem privatnih poruka. Moderator nije dužan da obavesti člana ukoliko mu je poruka obrisana. U slučaju brisanja teme, član će dobiti obaveštenje putem privatne poruke, kao i objašnjenje.Svaka poruka, nakon što je poslata, postaje vlasništvo sajta.Nadam se da je sada sve jasno.

Jolly_walker
05.07.2007, 09:39
Imam predlog kako bi se mogao rešiti kosovski problem... Ustvari, kad malo bolje razmislim to bi ujedno i bilo rešenje za sve ratove na svetu. Ali o tom potom, neću puno da se bakćem politikom, nije to za žene.
Nego se pitam koliko je vremena potrebno da se obriše neki malecki bezvezni post a koliko da se otvori neki mali podforum koji bi se recimo zvao: Slobodna tema?
I u to bih ja onako đuture prebacila sve one teme (moja poezija, moja priča i da ne nabrajam...) i tu ne bih nista dirala da se posetioci i pisci ne bi pozabunjivali ako se dogodi sortiranje. Znači tako kako je nek ostane. Pa nek ostane izbor gde će ko šta napisati.
Nove teme se ne bi otvarale po nadimcima nego po temama, kao i na svakom drugom forumu, zar ne?
A ja čak ni uljeze ne bih izbacivala sa takvih tema jer smatram da su i oni deo savremene kulture, a kakva nam je kultura? Procenite sami.
I ja ne znam stvarno što sam zapela za taj forum književnosti kad me je sasvim lepo krenuo roman i na ovom.
Izvinte na smetnji i za sad toliko od mene.
Diplomatija me zamara.
Ko o čemu priča prosudite sami.

Lady S
05.07.2007, 11:22
Imam predlog kako bi se mogao rešiti kosovski problem...

http://www.narodnakancelarija.srbija.yu/lat/zahtev.htm

Nego se pitam koliko je vremena potrebno da se obriše neki malecki bezvezni post a koliko da se otvori neki mali podforum koji bi se recimo zvao: Slobodna tema?

Rekli smo da je priča o ovome završena.

makilli
14.07.2007, 10:29
Hajde da i ja nešto predložim :stid2:

Da li je ikako izvodljivo da se napravi da svaki član vidi, nakon što otvori odredjeni forum, na kojim temama je pisao a na kojim ne?Često mi se dešava da moram prvo da iščitam sve postove da bih videla da li na toj temi ima mog posta ili ne,verujem da ima još članova kojima se dešava isto.

Ne bi bilo loše kada bi ovo moglo da se realizuje,ako ne može,nikom ništa,ja rekoh samo da pitam :stid2:

Najgora
14.07.2007, 10:43

Da li je ikako izvodljivo da se napravi da svaki član vidi, nakon što otvori odredjeni forum, na kojim temama je pisao a na kojim ne?Često mi se dešava da moram prvo da iščitam sve postove da bih videla da li na toj temi ima mog posta ili ne,verujem da ima još članova kojima se dešava isto.

Ne bi bilo loše kada bi ovo moglo da se realizuje,ako ne može,nikom ništa,ja rekoh samo da pitam :stid2:

Evo ja ću da ti pomognem, jedna koleginica mi otkrila caku za to...u donjem desnom delu gde se nalaze linkovi (označite forume kao pročitane, lista moderatora/administratora...) imaš opciju uprošćen prikaz kada otvoriš forum u toj varijanti u jednom nizu ti otvara sve postove :uredu: tako najlakše i najbrže možeš da pregledaš sve odgovore na jednoj temi :uredu: ;)

Arthur Dent
14.07.2007, 18:36
Evo ja ću da ti pomognem, jedna koleginica mi otkrila caku za to...u donjem desnom delu gde se nalaze linkovi (označite forume kao pročitane, lista moderatora/administratora...) imaš opciju uprošćen prikaz kada otvoriš forum u toj varijanti u jednom nizu ti otvara sve postove :uredu: tako najlakše i najbrže možeš da pregledaš sve odgovore na jednoj temi :uredu: ;) U potpunosti tačno :uredu:
no to važi samo za čitanje poruka, i u tom slučaju se ne vide slike
a na nekim temama je i to bitno

možeš da koristiš opciju:
pretraži forum>napredna pretraga gde u odeljku "korisničko ime" treba upisati prva tri slova svog nicka (neko i više, tako da se može upisati i ceo nick)

ostaje ti samo da pritisneš "pretraži", i izaći će ti lista svih tema na kojima ima tvojih postova

Necromancer
14.07.2007, 18:53

U principu sve može da se realizuje, samo je pitanje koliko realizacija ima smisla.

Što se tiče konkretno ovog predloga, realizacija ne bi bila baš laka, jer bi bilo potrebno prepravljanje baze podataka, tj. pravljenje dodatnih tabela i upita na njima, pa dodavanje koda kojim bi se upisivao sadržaj u tabele itd.

Sve to bi prouzrokovalo gašenje foruma, pa razne provere i testiranja, a kada bi izašla nova verzija foruma, sve to bi moralo da se briše, pa ponovo piše, zbog update-a...

Ukratko, previše posla, a malo se dobija.

Ti ako imaš želju da odgovoriš u nekoj temi, slobodno odgovori. Ako se već ranije odgovorila, moderator će te obrisati i to je to.

A predlozi od Najgore i Artura ti donekle mogu olakšati problem.

makilli
14.07.2007, 19:25
Hvala Naj,Arthure i Necro, :sesir: snaći ću se ja već nekako :kez:

Kal_el
20.07.2007, 09:30

a ti Musava lepo uzmi papirçe i olovçe pa zapişi gde si şta şkrabuckala :smeh:
ili se klikni u avatar pa stisni na : sve teme na kojima je pisao çlan ...

DrinChe
21.07.2007, 11:03
Na temama koje su zazivele i na kojima ima basBas dosta postova desi mi se da me odvuku na pogresnu stranu postovi sa poslednje,eventualno 2-3 strane unazad.Razvije se prica i skoro pa da pocne da odstupa od onoga sto je postavljac teme rekao/pitao u svom uvodu #1.
Kada bi na svakoj strani ,u vrhu samom,postojala smernica-ali ne samo u vidu naziva teme,nego i par kljucnih reci, mislim da bi bilo manje lutanja i vise smislenih odgovora.
toliko...

Necromancer
21.07.2007, 12:27
Zato postoje moderatori da usmeravaju diskusiju na pravu stranu, ako se učesnici previše udalje, što ponekad i rade. Na njima je da procene da li je potrebno da reaguju ili ne.

Jednostavno, postoje teme na kojima je potrebna šira diskusija od samog naslova i to pospešuje diskusiju. Zamisli da su npr. na temi o abortusu odgovorili bili "Ja sam protiv abortusa.", "Ja sam za.", "I ja sam za"... Na šta bi to ličilo? Naravno, da je neko na toj temi napisao kako se lepo proveo u Herceg Novom, poruka bi mu bila izbrisana.

Kada otvoriš temu, pročitaš naslov i prvu poruku, to je sasvim dovoljna smernica da znaš o čemu treba da se diskutuje, ne vidim potrebe za uvođenjem dodatnih smernica.

Hvala na predlogu.

Kal_el
23.07.2007, 15:50
Na temama koje su zazivele i na kojima ima basBas dosta postova desi mi se da me odvuku na pogresnu stranu postovi sa poslednje,eventualno 2-3 strane unazad.Razvije se prica i skoro pa da pocne da odstupa od onoga sto je postavljac teme rekao/pitao u svom uvodu #1.
Kada bi na svakoj strani ,u vrhu samom,postojala smernica-ali ne samo u vidu naziva teme,nego i par kljucnih reci, mislim da bi bilo manje lutanja i vise smislenih odgovora.
toliko...

Da da ... sigurno :ok:
i svi bi davali taçne odgovore kao u şkoli :smeh:

stane37
27.07.2007, 16:48
Predlog!!!

Da napravimo Vojvodina Cafe radio! Ja bih ga rado vodio ako se ne nadje niko drugi. I da se otvori poseban topic, gde bi ljudi mogli da traze muziku.

Ovo nije tesko uraditi, vec sam vodio radie na nekim drugim sajtovima.

Nadlezni, razmislite, pa dajte svoju rec.

robi
27.07.2007, 16:54
Predlog!!!

Da napravimo Vojvodina Cafe radio! Ja bih ga rado vodio ako se ne nadje niko drugi. I da se otvori poseban topic, gde bi ljudi mogli da traze muziku.

Ovo nije tesko uraditi, vec sam vodio radie na nekim drugim sajtovima.

Nadlezni, razmislite, pa dajte svoju rec.

Ja sam za, mogu isto da pomognem sto se tice muzike i svaga ostalog!!!!!

Necromancer
27.07.2007, 17:48
Hvala na predlogu, on je već jako dugo u opticaju, jedini problem je finansijske prirode, jer radio neverovatno povećava protok, samim tim i cenu hostinga.

Hvala i na ponuđenoj pomoći, nema potrebe za tim, sa muzikom koju bi puštali smo opremljeni sjajno, a i ako bude ikada VojvodinaCafe radio, na njemu se neće vrteti ćirilica i slično đubre od muzike. U planu su bile tematske večeri, no o tom potom.

yossarian
12.08.2007, 21:11
Предлажем да се промени текст при давању репутације. Пошто стално дајем негативне репутације из освете, јако ми иронично звучи оно "можда и ви будете срећни па добијете исту ускоро".

Lady S
12.08.2007, 21:23
Iz tehničkih razloga nije moguće napraviti dva teksta za pozitivne i negativne reputacije. Mnogo više članova koristi potivne, tako da je moj savet da se okaneš negativnih reputacija iz osvete :lol: pa će ti i sama poruka mnogo lepše zvučati. :kez:

yossarian
12.08.2007, 21:27
Iz tehničkih razloga nije moguće napraviti dva teksta za pozitivne i negativne reputacije. Mnogo više članova koristi potivne, tako da je moj savet da se okaneš negativnih reputacija iz osvete :lol: pa će ti i sama poruka mnogo lepše zvučati. :kez:

Овако је занимљивије ;)

Добро, није прошло. Следећи предлог: Да се ТОП 5 врати на ТОП ов д форум, доле ми некако незгодно, непрактично...

Јел може за Хлеба да се смањи услов, да можеш да му даш негативну репутацију опет а да на мораш да даш десет репута другим члановима? Незгодно ми овако...

Necromancer
12.08.2007, 21:46
Следећи предлог: Да се ТОП 5 врати на ТОП ов д форум, доле ми некако незгодно, непрактично...

Ljudima ne možeš nikada udovoljiti. Jednima smeta kada je gore, jer moraju da skroluju do foruma, drugima smeta kada je dole...

Najbolje da se ukine. :dry:

Јел може за Хлеба да се смањи услов, да можеш да му даш негативну репутацију опет а да на мораш да даш десет репута другим члановима? Незгодно ми овако...

Ne. :hahaha:

Kill Bill
13.08.2007, 09:46
Ljudima ne možeš nikada udovoljiti. Jednima smeta kada je gore, jer moraju da skroluju do foruma, drugima smeta kada je dole...

Meni nista ne smeta, samo nemoj da maknesh ko boga te miloga... :roll:

Moj predlog je malo ozbiljnije prirode :kez:
da se ubuduce nista ne radi nedeljom kad su provajderi na rucku sa svojom familijom :uredu:
da ja ne bi morala svaki put u Francusku, kad mi se priforumashi...:roll:

Invisibleman
13.08.2007, 10:18
Imam predlog da se iz banera izbaci sadašnji grb i ubaci ovaj.

http://www.skupstinavojvodine.sr.gov.yu/Slike/GrbRGB.gif

Problem je u tome što po nekim heraldičkim pravilima simboli iz jednog polja ne smeju da prelaze u drugo polje.

Kill Bill
13.08.2007, 10:58
Imam predlog da se iz banera izbaci sadašnji grb i ubaci ovaj.

http://www.skupstinavojvodine.sr.gov.yu/Slike/GrbRGB.gif

Problem je u tome što po nekim heraldičkim pravilima simboli iz jednog polja ne smeju da prelaze u drugo polje.

prvo nije baner nego je logo,
drugo ne smaraj ljude heraldichkim pravilima... :stap:

lav71
13.08.2007, 20:28
...predlažem da Biliju ukinemo pravo da bije...:roll:

...po sopstvenom nahođenju...:roll:

yossarian
13.08.2007, 22:03
Moj predlog je malo ozbiljnije prirode :kez:
da se ubuduce nista ne radi nedeljom kad su provajderi na rucku sa svojom familijom :uredu:

Моји предлози су исто били конструктивни и озбиљни :dry:
А овај, ако већ не може горе, добро, само немој да укидаш, слажем се!

Invisibleman
14.08.2007, 00:04
prvo nije baner nego je logo,
drugo ne smaraj ljude heraldichkim pravilima... :stap:

jedno mislim drugo pričam. ništa čudno od mene.
ako mene pitate to nije grb vojvodine.
izvinte zbog "profesionalne" deformacije ali studirao sam istoriju. :pravila:

sorry... nema smajlija koji lupa sam sebe po glavi. :uzbud:

pero_M
14.08.2007, 00:46
nema smajlija koji lupa sam sebe po glavi.

Ho ce mo smaj li ja :uzbud:

ovaj nije bas :celepenka:

yossarian
14.08.2007, 12:57
jedno mislim drugo pričam. ništa čudno od mene.

sorry... nema smajlija koji lupa sam sebe po glavi. :uzbud:

Можда овај? :zid:
Ајд на некој теми о грбу Војводине, баш ме интересује.

Duh
14.08.2007, 13:09

Promeni temu na Urban Dark, i nema glava da te boli. Od grba ima samo onih izbocina na plavusama... Da l su prave ili nisu, nebitno je, fino im stoje:kez:Mada mozemo i o tome da prodiskutujemo :kez:

Najgora
14.08.2007, 13:37

Vrati ga na mesto i ništa više ne čačkaj :kez: pokvarićeš 8)

lav71
15.08.2007, 11:04
Vrati ga na mesto i ništa više ne čačkaj :kez: pokvarićeš 8)

...vidiš da ti naj prenosi njena iskustva iz kuhinje...:roll:

Najgora
15.08.2007, 12:08
...vidiš da ti naj prenosi njena iskustva iz kuhinje...:roll:

Vidiš čije se iskustvo poštuje? 8)

Top 5 je vraćen na mesto :uzbud: :jeee:

Zahvaljujem :sesir:

Kill Bill
15.08.2007, 12:49
Top 5 je vraćen na mesto :uzbud: :jeee:

Ljubim ruke :osmeh: :kuler:

lav71
15.08.2007, 13:03
Zahvaljujem :sesir:

...nemoj meni zahvaljivati...:roll:...nisam ja majke mi...:roll:

Kal_el
20.08.2007, 01:02
...nemoj meni zahvaljivati...:roll:...nisam ja majke mi...:roll:

şta se odma pravdaş da nisi ti
ko da te sumnjiçe za oçinstvo :smeh:

piquer
20.08.2007, 10:57
imam pitanje:

KADA sam hteo da se konektujem nisam mogao da otvorim "stranicu" VC-a,pa me interesuje da li se nekom deshavalo ovde skorije ili samo meni ???

pero_M
20.08.2007, 11:11
imam pitanje:

KADA sam hteo da se konektujem nisam mogao da otvorim "stranicu" VC-a,pa me interesuje da li se nekom deshavalo ovde skorije ili samo meni ???

Meni se desavalo, da iako sam konentovan i u sred foruma, pa hocu da otvorim neku temu, dobijem "This page canot......." i onda moram Back pa ponovo i onda radi. Jednu vece me to bas izludjivalo

Necromancer
20.08.2007, 11:21
Kada se to dešavalo?

piquer
20.08.2007, 11:21
Ne , jaa stvarno nisam od pochetka avgusta meseca (mogao) nikako.:blink:

Kada se to dešavalo?

meni negde obichno oko 15 h...vremenski ako te to interesuje.

Necromancer
20.08.2007, 11:40
Ne , jaa stvarno nisam od pochetka avgusta meseca (mogao) nikako.:blink:

Tada nije niko mogao, jer nedelju dana ceo sajt nije radio usled prelaska na drugi server i kod drugog provajdera.

meni negde obichno oko 15 h...vremenski ako te to interesuje.

OK. Pitam, pošto ja nikakvih problema nisam imao. I to nije do nas. Kada je provereno do nas, uvek bude obaveštenje.

love hunter
27.08.2007, 17:14
...na temi Religija-pogledajte u svoje srce i pronaci cete Boga u sebi...pronaci cete je napisano sastavljeno,pa ako moze da se razdvoji,bilo bi...mnogo lepse za oko. Da ne kazem-pravilnije...

Lady S
27.08.2007, 22:21
Promenjeno.

yossarian
29.08.2007, 13:28
Предлог у вези гласања за члана месеца - да се уведу и негативни бодови, као не репутацији.
Рецимо, пошто сад имамо на располагању 1+2+3+4+5 јест једнако... три памтим... четири пишем.... ту негде од 13 до 17 бодова... да можемо да бирамо да ли ће то бити позитивни или негативни бодови.
И онда рецимо Лебу дам минус 5 и то му се одбије од бодова које већ има. Или да се дозволи и сабирање, тако да могу да му дам свих 15 негативних :uzbud:

lav71
29.08.2007, 13:33
Предлог у вези гласања за члана месеца - да се уведу и негативни бодови, као не репутацији.
Рецимо, пошто сад имамо на располагању 1+2+3+4+5 јест једнако... три памтим... четири пишем.... ту негде од 13 до 17 бодова... да можемо да бирамо да ли ће то бити позитивни или негативни бодови.
И онда рецимо Лебу дам минус 5 и то му се одбије од бодова које већ има. Или да се дозволи и сабирање, тако да могу да му дам свих 15 негативних :uzbud:

...znači prelaziš na kifle?...:cesces:

love hunter
29.08.2007, 20:47
...dobro veche,dve stvari:

1. malopre mi je moderatorka najljubaznije skrenula paznju na to da bi,ako otvaram novu temu u delu "muzicki tekstovi", bilo pozeljno da obradim barem polovinu tekstova od te grupe (nepisano pravilo). Ej, ljudi...znaci,za INXS bi mi trebalo jedno 70 postova. Da ne spominjem,recimo,Rolingstonse...postavljac teme bi se bas nakopipejstovao. Sad ozbiljno,mislim da je takav nacin otvaranja tema krajnji apsurd. muzika je oblast u zivotu u kojoj bi trebalo da uzivamo svi,izmedju ostalog i deleci je izmedju sebe. A ako ja na pocetku ispisem sve najbolje pesme,sta ostaje drugima,koji vole tu grupu mozda i vise nego ja. U startu se uskracuje mogucnost za nadovezivanje i zajednicko uzivanje. Cemu onda cela prica?

2. U vezi ocenjivanja-kada je u pitanju negativan (pa i pozitivan) rejting, predlozio bih da se izbaci (ako je moguce) opcija anonimnog ocenjivanja...to mi deluje bas onako, mishevski...neki lik,tamo iz rupice,mi oduzima poene (koji mi,btw.,uopste nisu bitni,ali mi je bitan nacin na koji se daju i uzimaju) ,a ja ne znam ni ko ni zasto. Ukoliko nekada nekome budem povecavao ili oduzimao rejting,on ce to znati,budite sigurni.

...toliko,hvala...

Lady S
29.08.2007, 21:01

Odbija se.

...dobro veche,dve stvari:

1. malopre mi je moderatorka najljubaznije skrenula paznju na to da bi,ako otvaram novu temu u delu "muzicki tekstovi", bilo pozeljno da obradim barem polovinu tekstova od te grupe (nepisano pravilo). Ej, ljudi...znaci,za INXS bi mi trebalo jedno 70 postova. Da ne spominjem,recimo,Rolingstonse...postavljac teme bi se bas nakopipejstovao. Sad ozbiljno,mislim da je takav nacin otvaranja tema krajnji apsurd. muzika je oblast u zivotu u kojoj bi trebalo da uzivamo svi,izmedju ostalog i deleci je izmedju sebe. A ako ja na pocetku ispisem sve najbolje pesme,sta ostaje drugima,koji vole tu grupu mozda i vise nego ja. U startu se uskracuje mogucnost za nadovezivanje i zajednicko uzivanje. Cemu onda cela prica?

Dala sam već objašnjenje što se tiče toga: http://www.vojvodinacafe.com/forum/obrazovanje/4825-internet-bonton.html#post163007

Sa moderatorkom ću razgovarati. Ubuduće se za "pritužbe" na rad moderatora obratite administratorima privatnom porukom. Forum za predloge nije mesto koje je predvidjeno za tu priču.

2. U vezi ocenjivanja-kada je u pitanju negativan (pa i pozitivan) rejting, predlozio bih da se izbaci (ako je moguce) opcija anonimnog ocenjivanja...to mi deluje bas onako, mishevski...neki lik,tamo iz rupice,mi oduzima poene (koji mi,btw.,uopste nisu bitni,ali mi je bitan nacin na koji se daju i uzimaju) ,a ja ne znam ni ko ni zasto. Ukoliko nekada nekome budem povecavao ili oduzimao rejting,on ce to znati,budite sigurni.

...toliko,hvala...

I o ovome smo diskutovali mnogo puta, na mnogim temama... a odgovor ostaje isti.

veljko yaric
02.09.2007, 02:00
Imam predlog da se odredi sta ja znam neki broj smajlija koji se mogu koristiti u danu bez texta a ako se ne iskoriste da se prenesu u naredni dan i tako isto do nekog odredjenog broja Sta vi mislite kad se vec tolika zbrka stvara oko tih smajlija

:cesces::cesces::cesces::cesces::cesces::cesces::c esces:

Lady S
02.09.2007, 13:08
Mora da se šališ... :)

Misliš na korišćenje smajlija u trač partiji? Objasnila sam nekoliko puta, a evo i ponovo ću, nadam se poslednji put... Nikome nije zabranjeno da koristi smajlije u trač partiji i ako nekome nije jasno šta je spamovanje, nacrtaću. Dakle:
JA: :uzbud:
TI: :stid2:
JA: 8)
TI: :ok:
TI: :hahaha:

I tako u nedogled... a ovo je neretka situacija na traču... Dakle, koristite smajlije umereno uz tekst, nemojte spamovati i lupati ih samo da biste nešto nalupali.

Za ono prenošenje broja smajlija u naredni dan se takodje nadam da si se šalio... Šta misliš, ko bi vodio evidenciju o tome? :smeh:

Duh
02.09.2007, 13:31
Šta misliš, ko bi vodio evidenciju o tome? :smeh:

Evo ja ću... :kez:

Lady S
02.09.2007, 15:02
Evo ja ću... :kez:

Ok, pošto si se dobrovoljno predložio, smatraću da si se obavezao na ovu dužnost, a ako budeš zabušavao - banovaćemo te. Dogovoreno. :kez:

goldie
02.09.2007, 15:27
Ovo je spamovanje a ne to tvoje LadyS

ja: :spam:

Duh
02.09.2007, 15:48
Molim da udje u zapisnik da Administrator javno podrzava lupanje recki, da se ne ospe paljba po meni sto iste lupam... :kez: Pocinjem... :kez:

lav71
03.09.2007, 10:28
Molim da udje u zapisnik da Administrator javno podrzava lupanje recki, da se ne ospe paljba po meni sto iste lupam... :kez: Pocinjem... :kez:

...a gde lupaš recke?...:roll: :fijuk: ...možda bi administratorica bila ljubazna da mi pomogne oko lupanja recki kod mene....:uzbud: :stid2:

yossarian
04.09.2007, 17:27
Misliš na korišćenje smajlija u trač partiji? Objasnila sam nekoliko puta, a evo i ponovo ću, nadam se poslednji put... Nikome nije zabranjeno da koristi smajlije u trač partiji i ako nekome nije jasno šta je spamovanje, nacrtaću. Dakle:

I tako u nedogled... a ovo je neretka situacija na traču... Dakle, koristite smajlije umereno uz tekst, nemojte spamovati i lupati ih samo da biste nešto nalupali.

Прво и пре свега бих да изразим одушевљење одлуком у вези смајлија на трачу, престала је смајлиманија и коначно је почело нешто да се прича. Ком је факин занимљиво да гледа ревију смајлија...
Имам још један предлог, да се на трачу забрани употреба речи "селе"!

Kal_el
04.09.2007, 17:38
Mora da se šališ... :)

Za ono prenošenje broja smajlija u naredni dan se takodje nadam da si se šalio... Šta misliš, ko bi vodio evidenciju o tome? :smeh:

prevod smajlija :
ja: uzbudio sam se
ti: joj kolko si se uzbudio , stidim se !
ja: doçu po mraku
ti: super , çekam !
ja: raste mi uzbudjenje
ti: al çe biti veselja !

ti = ona
:fijuk:
prevod s Turskog

little fairy
06.09.2007, 15:10
Iskreno, nisam gledala jel' bilo to pitanje već. Ako je, nemojte zamjeriti.

Postoji li šansa da u poruke/postove, kao slike i linkove, stavimo i video?

Necromancer
06.09.2007, 22:11
Hvala na predlogu.

Trenutno postoje neki prioriteti, a onda bi tvoj predlog trebao da se sprovede u delo.

Ako se ništa ne desi u naredne dve nedelje, slobodno me podseti. :)

yossarian
10.09.2007, 17:53
Видео сам на неким другим форумима, па се питам да ли је могуће.
Кад исти аутор у неком року (рецимо сат-два) напише две поруке једну испод друге, да се аутоматски споје, односно да не буду две већ само једна. Сад колико видим то модератори ручно спајају.

yossarian
10.09.2007, 18:50
И да се смајлији пребаце на ћирилицу! рецимо, не : lol : већ : лол : ... незгодно бре овако...

Necromancer
10.09.2007, 19:00
Сад колико видим то модератори ручно спајају.

Ako im se i to automatizuje, neće imati ništa da rade. :smeh:

A za ćirilične smajlije... :celepenka:

yossarian
11.09.2007, 12:32
Ako im se i to automatizuje, neće