PDA

Puna verzija : Alibunar

dragan968
12.05.2008, 22:01
`ajmo da napravimo i mi nesto o svom mestu ...

Alibunar potiče još iz turskog perioda. Na tom mestu je bio je neki Alijin bunar, po kome je i dobio ime. Posle povlačenja Turaka, Alibunar je srpsko naselje sa 32 kuće (1717). Godine 1773. godine je u sastavu nemačkog graničarskog puka.Alibunar je gradsko naselje u opštini Alibunar, Južno-banatski okrug, u Vojvodini. Prema popisu iz 2002. godine ima 3.625 stanovnika, dok je 1971. imao 3.951 stanovnika. Nalazi se na železničkoj pruzi i putu Pančevo - Vršac. Stanovništvo se bavi poljoprivredom, a delom je zaposleno u poljoprivrednom kombinatu.

shaban
03.06.2008, 14:42
Samo poljoprivredom?

A šta je sa Plastikom, Staklarom, Alkrojem, Farmom, pa nije valjda Alibunar samo gomila njive?

baki
22.08.2008, 15:07
Lepo receno ali stanovnistvo se ne bavi samo poljoprivredom.Da li si ti iz Al-a ili...

Misha SHKOT
20.11.2008, 06:34
ciao..,

taj bunar tece i danas ...u dvoristu je mog skolskog ..../bar su nam tako govorili/:cesces:

jeste li vi iz al-a????

pozz,

misha

lancun
20.11.2008, 12:32
:ok:Halo na sve ljude iz Alibunara,
mozda moze neko da mi pomogne da pronadem prijatelje u Ilandza-Alibunar.
Podatci od osoba.

Kostic Vesna--udana za Ivanovic Milomira--imaju sina Urosa:more::more:
Brat od Vesne je Kostic Dragan--majka im je zivjela u Austriji.
:ok::too::too:
Nismo se vidjeli otprilike od 1988 god.

Tada su zivjeli na adresi
Kostic Vesna
Trg JNA br 2
26352 Ilandza-Alibunar

Ako neko nesto zna o njima i gdje se nalaze bilo bi mi drago da se vidimo nakon toliko godina.

Pozdrav svim ljudima iz Alibunara:more::more:

Misha SHKOT
20.11.2008, 20:06
uff...verovatno mladja generacija... ja sam od '89 otisao,"preko" ....kao i ti ,tako i ja rado bih se cuo sa nekim ,nekad meni dragim ljudima...
nadam se da ce ti se vec neko javiti...

savako dobro:ok:

shaban
04.12.2008, 11:42
Lepo receno ali stanovnistvo se ne bavi samo poljoprivredom.Da li si ti iz Al-a ili...

Nisam ni iz Al-a ni iz L.A.
Al' kažu ko se napije alibunarske vode...A to kažu za sva mesta i njihovu vodu.:)

A ti baki odakle si?